Dagen igår

Jag och Ariel började dagen med att besöka BVC. Lillan har nu gått från 3300g till 3600g och växer finfint! Allt annat såg också bra ut. Skönt!
Sedan hämtade vi Oliver lite tidigare på förskolan och åkte in till Davids jobb. Jag kommer bli av med mina gravidkilon på nolltid genom att dra den där tunga vagnen, puh, var helt slut när vi kom fram!
Mamman med stooora vagnen
På Davids jobb försökte jag få Oliver att inte riva hela köket samtidigt som jag ammade Ariel OCH lyckades trycka i mig lite snittar och muffins. Man är ju tvåbarnsmamma, klart man kan multitaska ;-)
Oliver äter äpple på Davids jobb
Sedan gick vi till polishuset på Kungsholmen och fixade pass till mig och Oliver. Det gick ju bra förutom att Oliver höll på att riva stället, helt själv, och var precis överallt!
Sedan begav vi oss hem till Kenny, Maria och Ida. Oliver strålade och kastade sig i famnen på Maria så fort vi kom dit. Han försvann sedan in till sin leklåda han har där och lekte med Ida. Sedan var det utfodring av de små, David matade Ollie och jag matade Ariel innan vi avnjöt vår vuxenmiddag. Då åt Oliver knäckebröd och Ariel låg i mitt knä.
Kl. åtta frågade David Oliver om han ville sova -Jaaaa!! svarade vår söte son då och en kvart senare låg Oliver i vagnen och sov, Ariel kurade i knät hos Maria och vi åt nybakad kladdkaka som Ida bakat. Vilken härlig kväll för en nybliven två-barnsfamilj! :-)
Ariel gosar hos Maria
Sedan sov båda barnen djupt hela vägen hem och jag och David promenerade till Karlberg och hem från stationen i Spånga, småpratandes om ditt och datt och bara njöt av den ljumma höstkvällen. En skön dag som bör kommas ihåg för alltid!
Känns viktigt att skriva ner vardagen, vad vi gör och små ljusglimtar som kommer då och då så jag inte glömmer allt det fina <3

Första smajlet!

Första leendet kom idag, efter en stor leverans kräk rakt ner i min urringning!
Mamma, stolt och lycklig, tänker nu ställa sig i duschen :-)


Helgen i ord

I helgen var det full fart. På lördagen kom stolta faster Denise och Shasta och hälsade på och även Olivers gudmor Maria med familj kom över på fika. Väldigt mysigt.
Eftermiddagen var vi ute på lekplatsen  med Denise och kvällen avslutades med god middag, vin och film. Skön kväll.
På söndagen kom Sandra och Stephanie över på lunch och på eftermiddagen kom moster Kajsa och moster Julia och hälsade på.
Måndagen gick fort, Oliver var på dagis, David på jobbet och jag och Ariel hade vår första dag hemma själva.
Vi tillbringade dock förmiddagen på Astrid Lindgrens sjukhus och kollade Ariels höfter, Oliver hade ju som ni vet freyablöja och när syskonet har det så kollar de automatiskt syskonet efter lite nogrannare.
Ariel klarade sig dock galant och vi gick därifrån med fina kommentarer i öronen såsom, "en väldigt fin bebis" och "vilken vaken blick hon har".
Idag begav jag och Ariel oss iväg till polishuset på Kungsholmen för hoppsan hejsan, mitt pass har visst gått ut i datum. Ops! Med oss var fina Hanna med Vilma för att intyga att jag var den jag är men vi fick snopna gå därifrån för det är bara nära anhöriga som får intyga detta, alltså David. Vi fick gå och ta en fika i solen istället :-)
Ikväll har Katri varit här och träffat Ariel för första gången. Så fort hon kom innanför dörren så kastade sig Oliver i hennes famn och sedan skulle han vara där, hon fick inte sätta ner honom förren vi skulle äta. Supersöt var han!
Ok, nu är vi ifatt lite grann.
Nu är det dags att mata bebis igen och sedan försöka få lite sömn.
Sov gott!

Höstpromenad, jag och lill-tjejen, på väg ...

img_3182 (MMS)

Höstpromenad, jag och lill-tjejen, på väg hem.


Syskonkärlek <3 Igår fick Oliver vara hemm...

img_6861 (MMS)

Syskonkärlek <3 Igår fick Oliver vara hemma från dagis för en extra mysig dag. Vid lunch höll vi på att bli tokiga med nej, gråt och utbrott. Vi styrde då kosan till lekpalatset i Veddesta. Räknade med kaos och en massa ungar och baciller men förutom vi var det kanske 3 mammor och 2 pappor där med sina barn. Massor med lek för Ollie. Dit åker vi lätt igen och rastar barn :-)


Lill-strumpan två veckor gammal idag! Idag...

img_5636 (MMS)

Lill-strumpan två veckor gammal idag! Idag var vi på bvc, hon väger hela 3,3 kilo.  Och klänning har hon med fått på sig :-)


När man är ute tar det tid att ta sig hem....

img_6257 (MMS)

När man är ute tar det tid att ta sig hem. Varenda liten sten ska plockas upp och kastas, varje vattenpöl ska det hoppas i och trottoaren är en utmärkt bilbana. Vad gör det att det kommer cyklar och folk, det är bara att lägga sig ner på mage och tuta och köra!


Lika som bär?


Oliver två veckor,           Ariel två veckor.
Ser ni någon likhet mellan syskonen?

Så här lyxar vi till det en vanlig tisdag!...

img_7380 (MMS)

Så här lyxar vi till det en vanlig tisdag! En presentbox med minimuffins, te och Idol. Sonen sover och dottern ligger i pappans famn och myser. Jag glufsar muffins och bara så ni vet, min mage blir platt när den blir! Nu är det socker, mat och mängder av te som intas och så får det vara. Jag har fött fram två underbara barn med denna kropp, den är värd allt sött <3


Bättre sent än aldrig

Förlossningsberättelse

 

09.00

Hade vi tid på förlossningen för igångsättning.

Det är väldigt konstigt att ha en tid och veta när man ska föda men ganska skönt också.

På morgonen gick vi upp, David och mamma lämnade Oliver på dagis och sedan åt vi frukost tillsammans innan jag och David gav oss av till Karolinska.

Väl framme så fick vi träffa vår Bm, göra CTG, gå igenom blodprover och kolla läget på tappen innan något gjordes, det tog sin tid.

 

KL. 12.00 kom överläkaren från narkosen, Jonas, upp för att lägga en EDA så när jag väl fick ont sedan så var det bara att koppla in den.

Jag var jätte-jätte-rädd för att få EDAn och låg och tjöt redan innan han kom. Men med stöd och uppmuntran från David, sköterskan och Jonas så kunde han lägga den.

Första delmålet avklarat.

 

12.24

Läkaren undersöker mig och jag är inte öppen någonting så de lägger en gel på livmodertappen för att sätta igång mig.

De upplyser oss också om att det kommer ta sex timmar för gelen att verka och sedan ska det på ytterligare en omgång så vi förbereder oss för en låååång väntan. Vi äter lunch och tittar på Modern family på datorn.

 

14.35

Byte av barnmorska och sköterska.

Barnmorskan Patricia hade vi när vi eftervårdades på BB med Oliver och då gillade vi henne inte men vi beslöt att ge henne en ny chans, hon skulle nog ändå hinna av skiftet innan vi födde.

Sköterskan Karin fattade jag genast tycke för.

 

17.30

Börjar jag känna lite värkar och vi blev väldigt glada, nu var det dags!

Undersökning visar att jag bara är öppen 2 cm. Segt, det gör ju ändå rätt ont.

 

19.15

Har riktigt riktigt ont. Andas och går men nu är det dags för ngn slags smärtlindring.

De vill inte ge mig EDA el lustgas förrän jag är öppen 3 cm men efter att sett hur ont jag verkar ha så flyttar de oss till ett förlossningsrum och ger lustgas.

Nu börjar jag tycka att detta inte är så kul, gör mycket ondare än jag mindes.

 

19.30

Om jag nu gått igenom allt detta med EDAn så ska den väl läggas så jag inte har så ont?

Begär att EDA läggs.

Jag är öppen 3 cm så äntligen får jag den, lättnad!

Åh, vad skönt. Vila.

 

20.00

Oklart hur lång tid det är här men efter ca en halvtimme med EDAn så börjar det trycka på. Jag meddelar Bm som svarar att tryck rår inte EDAn på, det är bara att gilla läget.

Jag meddelar henne att det trycker rätt rejält men hon är inte orolig så vi antar att hon har rätt.

 

20.20

Plötsligt känner jag jordens tryck och det gör så ont!! Jag vrider mig av smärta och skriker till Bm att nu kommer bäbisen. Hon säger att jag är bara öppen tre cm så det är nog bara inbillning, kanske det är så att jag behöver göra nr 2?

Jag skriker till David att detta går inte, såhär ska det inte kännas, något är väldigt fel och det gör så ont!

David fattar allvaret och paniken i mina ögon och ser till att Bm gör en undersökning och se där! På 20 min har jag gått från 3 cm till 10 cm. Det är dags!

Alla blir väldigt förvånade och glada utom jag. Jag SA ju att det var så och jag är INTE redo att börja krysta! Det gör för ont och jag är för trött och nu får jag panik.

Alla försöker tala om hur jag ska göra och jag skriker att jag förstår vad de vill men det går inte!!

Tillslut lyckas de tränga igenom min panik och jag börjar krysta på riktigt, det gör ont!

Förra gången hade jag en sugklocka till hjälp så det kändes mycket längre och ondare denna gång.

 

20.47

Det säger plupp och ut kommer vår lilla tjej!. Navelsträngen är väldigt kort så de klipper den direkt och jag får upp henne på bröstet. Underbart!

Jag skrattar och gråter om vartannat och är fortfarande lite i chock, det gick så fort!

Lilla tjejen ligger på mitt bröst i vad som känns som en härlig evighet, hon vill äta på en gång, hungrig tjej!

Såsmåningom kommer det ny personal och Ariel tvättas och får filt och mössa och jag och David får den berömda mackan och varm choklad.

Nu är det bara mys!

 

 

Under natten kan jag konstatera:

Amning gör ont och är INTE mysigt de första dygnen!

Eftervärkarna man får när man ammar gör definitivt ondare med andra barnet!

Jag mår mycket bättre denna gång efter förlossningen.

 

Tack David min älskling, utan dig hade detta aldrig gått!! <3 Jag älskar dig.

 

 

 

 

 


Idag: vilat, tvättat, tagit hand om liten ...

img_1089 (MMS)

Idag: vilat, tvättat, tagit hand om liten bebis, vårdcentralen med stor bebis, latte-fika på Spånga konditori, handlat med arg liten kille i vagn. Nu gör vi kväller!


Fina blommor från Davids jobb :-)  Mor och...

img_3765 (MMS)

Fina blommor från Davids jobb :-)  Mor och dotter-bukett kallas det visst...


Dagarna, dagarna, dagarna

Dagarna går och vi finner oss sakta i nya rutiner.
Ariel äter och sover mest. Hon ammar varannan till var tredje timme, dygnet runt och än så länge har vi inte introducerat någon napp. Annars är hon mest nöjd där hon ligger, allt som oftast i någons famn.
Nog undrar hon lite vem den där stora killen är som kommer och klappar henne ganska hårt i ansiktet då och då och ger henne snoriga pussar, men hon accepterar honom :-)
Hon har ännu inte trätt i strlk 50 men det kommer nog snart.
Hon gör mycket grimaser och har ett väldigt minspel, hela tiden.
Hon sover i sängen brevid mig och kommer nog göra ett tag till, tills vi får lite mer rutiner. Det är ju ganska mysigt också :-)
Oliver, älskade ungen, gillar Ariel och tar hennes ankomst med ro. Han blir lite svartis när pappa håller i bebisen i stället för honom men det går snabbt över.
Han äter bättre och bättre, men fortfarande finns det mycket trots och mat kastas också på tapeter och gardiner och många arga utbrott över allt möjligt blir det. Men så fort lillasyster piper så är han där och ska klappa eller ge sin snuttis, en bok eller något annat så hon blir glad.
Han har också blivit mer empatisk sedan lillasyster kom, häromdagen hade han tröstat en dagiskompis som var ledsen, genom att krama och klappa. Fint!
Han är också heltolig och väldigt rolig, som alltid, vår lilla boll!
Att ha två barn är underbart men man kan knappt fatta det. Både jag och David är helt slut men samtidigt så lyckliga. Vi har ingen egentid, alltid minst ett barn att ha ansvar för hela tiden och inte en lugn stund. Men tänk att vi har två fina perfekta små personer som finns, tack vare oss. Att vi kunde göra två så fina små barn!
Jo, nu är det bara att leva i nuet, skaka av sig tröttheten och njuta av varje sekund med dessa små underbara!

Vuxentid. När båda barnen sover passar vi ...

img_4586 (MMS)

Vuxentid. När båda barnen sover passar vi på att njuta av höstsolen. Fint.


Ariel har på sig en rosa overall ( present...

img_0618 (MMS)

Ariel har på sig en rosa overall ( present), en vit och rosa-randig mössa (lånad) och har en rosa filt i vagnen (present). Om vi går all-in with the pink stuff? Oh yes! :-)


Senaste veckan

Oj oj oj, nu ska vi se! Stackars bloggen och ni trogna läsare har blivit lite eftersatta, men det blir så med en nyfödd i huset :-)
I lördags fick vi åka hem från bb, äntligen!
Simon (Ariels gudfar) och Moa kom och hämtade oss och vi åkte hem och jag fick krama om Oliver som varit med mormor medans vi var på BB.
Han tyckte tillskottet i familjen var ganska kul. Han klappade och pussade och sedan fortsatte han leka med sitt lego. Så fort hon gnäller dock så är han där och ska klappa, pussa eller ge henne snuttis så hon blir glad.
Vi andra åt fläskfile med trattkantareller och jag fick smutta på mitt första glas vin på nio månader! (man får dricka lite vin när man ammar!)
Senare på kvällen firades det med prinsesstårta och champagne och det var en jätteskön kväll.
Underbart att få äta Davids mat och sova i sin egen säng, det lilla man nu får sova :-)
På Söndagen tog vi en liten promenad när båda barnen sov i vagnen och sedan åkte mormor hem :-(
Hon har gjort ett fantastiskt jobb här med att ta hand om Oliver och all marktjänst, tack fina mamma!
Senare på söndagen kom Moa och Ida (Ariels gudmödrar) och hälsade på.
Det slutade med att de fick stanna över natten då stormen Katja blåste och det regnade något helt sjukt.
På måndagen var David och lämnade Oliver på dagis och sedan försökte vi mest komma igen, hela dagen. Tvätta, äta, vila, ut och fika med Oliver.
På tisdagen gick det i ett. Först återbesök på bb med Ariel, tjejen klarade alla tester galant! Sedan åt vi lunch på hemvägen och handlade. Jag fick träna på att amma på offentlig plats, både på lunchrestaurangen och på ICA :-)
På kvällen kom Hanna och Lubbe och även farmor och farfar dök upp och tittade på nytillskottet.
Vi åt räkor och igen fick jag smutta på lite mousserande, riktigt gott!
Sedan på kvällen började dagen göra sig påmind och jag fick superfrossa. Natten tillbringades ömsom frossandes ömsom svettandes och ammandes mest hela tiden.
På morgonen hade David huvudvärk och jag var fortfarande inte frisk så efter Olivers dagislämning var det mest vila hela dagen. Sedan hämtade David Oliver och Ariel sov när de kom hem så vi passade på att fika och leka med Oliver. Jag passade på att gå ut en liten promenad själv med Bollisen också och det var riktigt skönt med lite tid bara han och jag. När vi har folk hemma så är ju Oliver jättelycklig men mamma hamnar helt klart sist hos honom då så det var skönt att få vara mamma och Oliver bara, som det brukar vara.
Vi klarade första kvällen med två barn själva ganska bra, speciellt med tanke på att ena föräldern hade huvudvärk som bara blev värre.
Vi gav dock upp framåt kvällen och beställde hem pizza. Man kan ju inte vara hur superduktig som helst ;-)
Idag har vi tagit det lugnt och nu är det dags att hämta Oliven på dagis och gå och handla. Eller ja, vi ska hämta om en timme men bebis ska matas och påklädas och allt tar ju sådan tid!
Ok, nu är vi ikapp, ska försöka skriva snart igen men imorgon och helgen är Oliver hemma från dagis och det kommer vara high life, men vad härligt det är!!
Vi har två barn, två!! Vilken lycka, vilket mys! Vilket kaos! :-)

Första mötet

Oliver hälsar på lillasyster för första gången!

Har inte hunnit skriva, är ju full fart!! ...

img_0911 (MMS)

Har inte hunnit skriva, är ju full fart!! Igår kom vi hem från BB och nu myser vi hemma.  Här är Lill-tjejen på sin första bilfärd, på väg till sitt första hem. Stort <3


Nu är hon här!! <3

Välkomen till världen Ariel Alaska Stubbergaard.
Född den 8/9-11.
Väger 2925 g och är 47 lång.
Förlossningshistorien tar vi en annan gång, nu njuter vi av lite bilder och hoppas att vi får komma hem till grabbarna snart!!
Nyblivna två-barnspappan 1 timme efter förlossning.
Sover mycket men äter mer.
Första gången man har kläder på sig.....
Mamma-puss, en av många, get use to it!

Nya bilder

Idag var det dags att ta lite mamma-Oliver-och-magen bilder!!

Födelsedag!!

I söndags hade jag lite för-födelsedagsfika för familjen Andersson-Borg, Ida, Moa, Sandra, Simon och Moa.
Vi bjöd på hemlagad ärtsoppa och pannkakstårta som David gjorde, så fin, för att inte tala om god!
Simon och Moa var också gulliga nog att ta med lite koppar och fat som vi förvarat hos Christer och Sonja och äntligen fick jag inviga vår Sundborn kaffeservis som vi loppisfyndade i somras.
Fint som snus!
Sedan stannade Simon, Moa och Sandra kvar och vi kollade på Idol och åt hemgjord pizza. En riktigt mysig söndag <3
Igår var det min födelsedag och medans Oliver , helt utröttad efter gårdagen, låg kvar i sängen och sov så kom David in och och sjöng med varm choklad och present.
Id-smink, jag blir lika förvånad varje gång att han faktiskt kan köpa sånt till mig och få till med rätt färg och allt. Efter 6 år överraskar du mig fortfarande älskling!
Sedan var det dags att skicka iväg killarna till  dagis och jobb och jag begav mig till Karolinska sjukhuset för att få dropp. Japp, det var min födelsedag, 4 tim i en sjukhussäng med dropp i armen, men jag klagar inte, det måste jag få för att förlossningen ska gå som en dans ;-)
Fin kofta från Moa och Phillip
Sedan begav jag mig in till stan och mötte maken och vi gick till Allmänna Galleriet och åt.
Entrecote med bakad potatis, sallad med parmesan och bea.
Sedan avslutade vi kvällen med en dessert på Mellow.
Gäller att passa på, kommer väl inte bli så mycket ut och äta nu på ett tag.
Det var min födelsedag det. Toppenbra var den!! I dagarna två :-)

Idag vart det lite shopping i kista galler...

img_3237 (MMS)

Idag vart det lite shopping i kista galleria som gällde. Nu har vi nog ALLT vi behövde köpa och tur är väl det då jag är sprickfärdig!! Nu kollapsar jag i fåtöljen och tar lördagkväll!


Härliga ljuva fredag!

Igår kväll stod jag och tog av mina smycken i vardagsrummet när jag ser en skuggan av en STOR spindel som glider över golvet och in under fåtöljen! Jag är så rädd för spindlar! David sov så jag stängde in mig i sovrummet och hela natten drömde jag om den där spindeln. Imorses stod den inte att finna någonstans såklart.
Idag var Oliver hemma med mig för förskolan hade planeringsdag. Puh! Hade glömt hur intensivt det var att vara hemma med ett barn. Oliver vaknade såklart samma sekund som David gått utanför dörren och sedan var det full fart.
Jag tog honom till öppna förskolan på förmiddagen och sedan kom Hanna och Vilma med lunch. Vilken lyx! För att inte tala om att Hanna på tio min fick Oliver att sova middag så vi hann både äta och hämta andan innan det var full speed igen. På eftermiddagen var det lekpark och promenad och sedan kom...kaoset.
När Hanna sitter matar Vilma och Oliver äter, samtidigt som vi båda försöker äta själva, så ser jag spindeln igen. Den glider in under sekretären i hallen och vidare in i vardagsrummet.
Hanna lämnar Vilma till fega mig och går resolut in i vardagsrummet med en tidning och slår ihjäl den stora besten.
Samtidigt så kräks Vilma. Samtidigt så bajsar Oliver. Om det vart kaos? Det kan ni lita på. Men lugnet återskapades och Hanna visade att hon inte bara är en väldigt god vän som ställer upp i vått och torrt, hon är modig också :-)
Oliver gav Vilma flera pussar idag, han gillar verkligen "bebi" som han kallade henne.

Idag när vi hämtat Oliver gick vi in till ...

img_3212 (MMS)

Idag när vi hämtat Oliver gick vi in till centrum för att handla. När vi börjar närma oss blir Oliver alldeles stirrig i vagnen och ropar fika! Jag och David tittar lite på varandra. Nog för att vi fikat en och annan gång men vet Oliver verkligen vad fika är? Vi frågar om han vill fina och han ler stort och säger ja! När vi närmar oss frågar vi, vart man fikar och vår lille son knäcker oss totalt genom att peka på konditoriet och säger igen: - Fika!  Jaha, vad gör man? Jo man fikar såklart, kaffe och bulle :-) lycklig Oliver :-)


RSS 2.0