Hur länge?

Hur länge kan man klara sig utan sömn? Inatt har jag varit vaken en gång i timmen minst och dessutom helt vaken mellan tre och fem med en liten glad och pigg pojke. Vad gör man?

1. Säger strängt: Oliver, nu är det natt och nu sover vi!! Låter det vara mörkt i rummet och leker inte.

X. Bönar och ber: Oliver, mamma kan väl få sova lite, om du inte ska sova kan du väl åtminstone leka lite själv så mamma kan vila?

2. Lyfter över honom till vår säng i hopp om att den lille ska känna sig trygg och omhuldad och somna av det.

Svaret är: Man gör alla 3 alternativen plus 20 000 saker till, (Som att bära runt i babybjörn, gråta ut hos sin make, vagga fram och tillbaka med baby i famnen i evigheter, låta ens hand bli uppäten av hungrig bebis osv)

Men inget hjälper. Dock tycker min hårt arbetande make så synd om mig att han, trots att han ska jobba, tar natten. Jag ska få sova!! Underbart.

 

Väldigt vaken även om klockan är fyra på morgonen! Väldigt söt också........ :-)

regnig söndag

Efter en underbar lördag ute hos Krister, Michelle och Jolene med sol, grillning och ett glas vin i kvällsolen styrde jag och Oliver kosan hemåt.
När vi kom hem hände det: Oliver ville inte äta och inte sova!

Han somande kl tio och sedan har han vaknat i sin säng en gång i timmen ca hela natten och han var helt vaken mellan fem och sju på morgonen. Vad gör man?

Jag höll ut, var envis, stod på mig. Natt är natt och då ska man sova. Klockan halv sju kapitulerade jag och bar över honom till vår säng, det hjälpte inte, han var lika pigg ändå!

Så vad gör man idag när både mor och son är helt slut och lillen äntligen har somnat? Jo man tar sitt lilla barn, lägger sig i sängen brevid honom och snosar och gosar en stund, det har vi gjort nu och det känns allt bra mycket bättre nu!!

Oliver, mamma är så trött och allergisk, n...

img_2308 (MMS)

Oliver, mamma är så trött och allergisk, nu måste vi vila en stund sa jag och la oss båda tvärs över sängen. Åkej då tyckte Oliver och somnade. Vad han är samarbetsvillig min bebis! :-)


En dag i solen!

Vi hade en härlig dag igår! Mitt på dagen efter att jag masserat David, tränat och Oliver hade ätit lunch så gav vi oss av till Hagaparken.
Vi gick runt hela parken och stannade för lite picknick (där fick dock Oliver ett litet utbrott för att vi inte rörde på oss så det blev snabbätning) sedan fortsatte vi in mot stan och gick hela vägen upp till St Eriksplan och ett av våra favvoställen, Mellow, där det blev middag. Mätta och belåtna efter middagen fick vi plötsligt för oss att vi skulle ta en glass. David åt banana split och jag en marängswiss. Världens största och godaste och oh vad vi var mätta!!

 
Ja, jag har en chokladfläck på tröjan, det är alltid något, gröt, pure, dreggel, kräks, man märker det knappt längre :-)

Idag var det babysim och Oliver fick beröm av instruktören för att han var mycket gladare i vattnet idag och han dök dessutom! Han är bara duktig och duktig den lille. Nu tränar vi på att sova i egen säng (utan att mamman behöver gå upp 20 gr i timmen för att stoppa in napp och hålla hand). DET går sådär!!

 
Oliver gillar sin sittvagn. Mest den roliga bygeln som han sparkar på och nu har han kommit på att man inte behöver ligga still i vagnen, hej vad han snor runt!!!!

Oliver sitter själv!!!!

Mitt inlägg ikväll skulle ju handla om ngt helt annat men....

Tidigare ikväll så skulle jag byta kläder. La Oliver på sängen lutad mot min huvudkudde och han gnällde och gnälde så jag satte honom upp eftersom han gillar det och helt plötsligt så satt han! Själv! Kroppen nuddade inte ens kudden bakom ryggen och han var stadig!! Och när jag ojade och tjoade och sa hur duktig han var tittade han på mig som om det var en självklarhet! Som att han har kunnat det jättelänge men visar det när han vill....

MAMMA ÄR SÅ STOLT OCH GLAD!!



Här sitter han inte riktigt men nästan, så nära jag kunde komma när jag väl fick upp kameran :-)

Kaffe

Har läst i tidningen Hälsa att kaffe är hälsosamt!

Det:
Ökar koncentrationen
Ökar vakenheten
Underlättar andningen vid asmatiska besvär
Sätter fart på magen
Sätter fart på ämnesomsättningen
Balanserar blodsockret

Hurra, allt det där behöver jag, visste väl att det fanns en anledning till att jag inte går runt utan kaffe.....

Finns en del negativa inslag också men de väljer jag att ignorera just idag när jag hugger in på min lilla kaffe-latte och skärper till mig lite!! Är ju faktiskt på jobbet och ska faktiskt få lite gjort samtidigt som jag njuter av att kunna dricka min kaffe i lugn och ro.......


Babysim och lyx

Igår var vi på babysim. Det var lite extra lyx igår eftersom papporna var med. Då kunde de ta barnen i deras omklädningsrum för i tjejernas är det alltid kaos med svettiga mammor, skrikande barn och en massa vattenånga :-)
Mamma Malin hade med sin kamera så här har vi några bilder från simmandet:

Dock var Oliver inte på humör och grät nästan hela tiden under simningen utom när han fick sitta på kanten och titta på de andra. Har jag närt en badkruka vid min barm?



Efter babysimmet var det lunch och kaffe med Malin, Lars och Viktor och sedan fick vi goda nyheter, nämligen att David blev ledig. Jätteskönt då Oliver visade sig inte ha någon lust att sova och inte somnade förren kl tio på kvällen. Vet inte varför han blir så pigg när han simmat, alla andra barn blir trötta minsann.....
Iaf hann jag och David både äta middag (med Ollie) dricka ett glas vin, få massage (David) ta ett bad (Jag) och kolla på film.
Imorses var jag dock helt slut och även om Oliver lät oss sova till nio fick David gå upp och ta Oliver. Jag kom bara inte upp!!
De åt gröt, och gjorde pannkakor medans jag sov lite till så det var en underbar morgon. kaffe och pannkakor till frukost, gud vad jag är bortskämd!! Tack älskling!! Sedan har vi bara tagit det lugnt jag och Oliver, David har jobbat. Känner av min allergi/astma/värk i kroppen och är helt slut. Så nu ska jag däcka framför tvn. Vi ses!

Shopping

Det fanns en tid när shopping innebar nya kläder i garderoben, nya skor på fötterna, smink, dyra schampoon eller inredningsprylar.
Idag har jag shoppat följande:
1 Skötväska (second hand)
1 första-maten-sked
2 nappar
2 nappar till nappflaskor
3 haklappar

Vem det shoppas till mest i familjen? Gissa....



Hahaha!! Saker till mig!!

Topp!!

Helgen har varit toppen!!

I fredags var vi en sväng på söder innan vi mötte upp pappa och gick och provade en ny grekisk/italiensk restaurang. Vi skålade för Olivers fem-månaders dag i mousserande och det var en familjevänlig restaurang, inte bara för att David kände personalen utan de hade både barnstol och skötbord! Viktigt numera när man går ut :-) Förut kollade man folk och hur bra drinkarna var, nu kollar man skötbord och möjlighet att väårma flaska.....

I lördags kom ett helt gäng glada människor hem till oss för en fördrink innan vi gav oss iväg på våra vänners bröllop. Det kanske inte låter så stort för er men för oss var det stort för det var första gången jag och David var iväg och lämnade Oliver hemma!!
Han var hemma med sin morfar och hade hur bra som helst medans vi var på ett stort bröllop och dansade och hade roligt. Men vid tolv kände både jag och David att vi längtade hem till Oliver så vi avslutade kvällen. Mycket lyckat för att vara första gången! Pappa skickade sms då och då att allt var lugnt så jag ringde inte och fjollade knappt alls :-)
Dessutom var Ollie så snäll att jag fick sovmorgon imorses och vi vaknade inte förren kl tio. Vår son har varit exemplarisk!!
Han är världens bästa!!

Dessutom har Olivers farbror/gudfar varit här i helgen, han var dock på svensexa så trots att han bott här sedan i fredags så möttes han och jag först i köket i morses när vi åt brunch :-)

Hoppas er helg varit bra, nu ska jag snart gå och knyta mig för det känns att man varit ute och lekt hot mama ;-) Man orkar ju inte som förr........ :-)

Oliver fem månader idag!!!!

Tiden går fort när man har roligt! Oliver är nu fem månader och gör varje dag speciell!



Livet är kul utom när man måste sova!! :-)

Seeeg

Seg morgon idag. Oliver sov från sju igår till nio imorses med bara två ätningar och en hel del spark, stön och spotta ut nappen på morgonkvisten, men ändå!!
Nu har jag duschat och druckit kaffe, Oliver har ätit gröt, ersättning och sover sin förmiddagslur, David sover fortfarande morgon och det ska han få göra lite till för ikväll och natt är det han som är barnansvarig.
Mamma hade nämligen tänkt sova så hon kan vara en Hot Mama imorgon när vi ska på bröllop, utan Oliver!! 
Ny klänning, sandaletter att frysa fötterna i och lite mousserande i goda vänners sällskap, ser jag fram emot.
Men idag, en sväng på stan och middag på ett nytt hak med min far!
Trevlig fredag på er!!

Sötnosen....

Jag har precis lagt Oliver. Satt och tittade på honom, hans rofyllda ansikte, de långa ögonfransarna och hela han är så underbart go.
Allt gnäll i världen spelar ingen roll så länge man får de fina stunderna med, när han skiner upp i ett leende, skrattar så det kvillrar eller drar en djup suck av avslappning innan han somnar. Och jag får de stunderna väldigt ofta.
Blev lite gråtmild nu, bäst att gå och ta mig för något annars kommer jag snart stå inne vid spjälsängen och lukta på honom och det är ju lite svårt att sova då..... :-)


Här ligger våra söta små knalingar och vän...

img_2247 (MMS)

Här ligger våra söta små knalingar och väntar på babysimmet :-)


Gnäll.....

Gnäll har det varit här hemma ett tag nu. Vet inte vad det har varit, slutet på en fas, tänder, eller så är det bara inte kul att äta, sova eller hänga med mamma just nu.....
Hoppas dock att det håller på att vända. Idag var vi på babysim och Oliver grät sig igenom hela. Vet inte varför, säkert en fas. :-)
När jag berättade att Oliver varit vaken hela kvällen efter förra gången sa min instruktör att det hade hon aldrig hört talas om, alla barn brukar bli så trötta. Hon har uppenbart inte träffat min Oliver... :-)

Dags att väcka honom nu så han får äta lite gröt. Det brukar vara kul, vi får väl se hur det blir idag.....


Våren är här

När vi vaknade var det vårkänslor i hela kroppen och vi begav oss ut på utflykt med Simon och Moa. Vi var på Drottningholms slott där vi flanerade, avnjöt våfflor och hade mycket trevligt. Oliver var på ett strålande humör och sken ikapp med solen!



      


Sedan gav vi oss av vidare till Rosendal, där tyckte Oliver att det här med utflykt hade gått överstyr och bestämde sig för att göra desamma. Jag fick äta på stående fot med en skrikande bebis i Babybjörnen och en liten kommentar som:
"Om man nu nödvändigtvis måste skaffa barn behöver man ju inte ta med dem hit..." nådde mitt öra. Bara att ignorera. Stod lite extra nära dem sen så skriket störde dem lite extra :-)

Sedan åkte vi vidare hem till Simon och Moa där det blev en tre-rätters middag. Vi har försökt få till detta i evigheter och igår blev det äntligen av!
Tyvärr har Oliver kommit in i en ny fas där han efter kl tre på dagen blir oerhört gnällig och inget, verkligen INGENTING är kul. Så jag och David fick turas om att äta och vagga bebis som vägrade sova men, sånt är livet som småbarnsförälder :-)

Idag var vi på BVC och Oliver fick sitt andra vaccin. Gick jättebra, han grät under sticket men sedan var det bra. Sedan var det mammagrupp och Oliver somnade efter en tuff förmiddag och sov så snällt i vagnen medans vi mammor fortsatte ut i solen för lunch.
Sedan kom vi hem och klockan blev tre och Oliver tyckte inte det var kul längre.Hoppas detta är en fas för det är många timmars försök med sånger, danser, bärande, busande, bytande, matande, försöka söva som inte ger något resultat.
Men han är min gullunge och när han mitt i gnället skrattar högt åt något roligt han själv sa så får vi ett av dessa underbara guldögonblick som överträffar allt!!

Nu ska jag försöka hinna dricka lite te innan min son tycker det är dags att äta igen.....

 Trevlig vår på er!!

Det är mycket att stå i

Det har varit så mycket nu, har bara inte hunnit skriva.

I onsdags var David ledig och vi var på stan och åt lunch och träffade vår bankkontakt som Oliver charmade totalt. Sedan hem och så kom Maria och Simon och Moa på middag. Det serverades hälleflundra med sparris, mycket vårigt. Till efterätt blev det en gammal klassiker, päron i ugn med after eight, så gott!!

I torsdags var det dags för babysim, jag och mammakompis Malin promenerade iväg, fyllda av förväntan på torsdagmorgon. Det var trångt och varmt i omklädningsrummet och det var inte lätt att få på mamma och vilda bebin badbyxor/bikini och dessutom duscha av sig, men det gick! Sedan var det i poolen och leka och sjunga lite. Oliver tyckte det var jättekul och garvade nästan hela tiden utom när han skulle simma på mage för det var inte kul!
En kvart badade vi och efteråt kom hela duscha-klä-på-och.mata-cirkusen. Puh! Sedan klandade vi hemma hos Malin för en välbehövlig lunch.
Dock fick båda barnen ngn slags kick av simmet och vägrade sova. Oliver sov inte på hela dagen förren kl nio och sov sedan oroligt till halv elva och sdan var han klarvaken till ett, mamma mia!!

Igår var det Valborg och jag och David matade Oliver för första gången!!
Morotspure. Det var nedrans gott som ni ser nedan:

   

Sedan var jag och hämtade hem vår fina barbapappalampa som vi äntligen fått tag i och med mig hem fick jag gulliga Hanna. Vi åt tacos och kollade på så ska det låta.

Idag var kompis Katri här och fikade morotskaka som jag bakat. Sedan tog vi en sväng till Kista galleria med Oliver och jag hittade en klänning att ha på bröllopet nästa helg.

Kanske inte så intressant med denna redogörelse men dagarna går ju fort förstår ni med scheman som detta :-)

Hoppas ni har en trevlig helg!!

RSS 2.0