Vilken helg!! Så mysig och trevlig på alla sätt!!

Svägerskan Denise kom i lördags så efter en trevlig frukost gav vi oss ut på äventyr.
Vi var på Babyland, Babyproffsen och Ikea först. Handlade det sista av lakan och sånt som vi behöver, blev jättefina med Tummen och Barbapappa. Vi hämtade även ut en gratis box från babyproffsen där man fick en gratis blöjhink som tar bort lukt och allt!
Blivande faster Denise hittade också världens sötaste tofflor med elefanter på som matchade Vilda Bebins snuttefilt och vagnsleksak så nu har hon/han tofflor också. Tack Denise ;-)
Sedan var det bara att fortsätta utflykten till Ica Maxi för att storhandla, eftersom vi inte har bil annars så passade vi på att bunkra upp ordentligt. Så nu är frysen full och det känns ju skönt om Vilda Bebin bestämmer sig för att komma ut.
På kvällen bara myste vi, åt god middag och kollade på film.
Söndag morgon blev det långfrukost med Denise innan hon begav sig hemåt igen. Sedan var det lussekattsbak, pyssling och tvättning. Nu är advenststjärnorna uppe och hyacinter planterade.
Jag hade bokat tvättid mellan fyra och sju trodde jag men det hade jag inte. Kollat på fel dag, gravidhjärnan igen, så vi snodde en timmes tvättid av vår granne. Som tur var var det en vänlig kille som inte brydde sig nämnvärt men för säkerhetsskull gick vi ner med lite nybakade lussekatter till honom, vad gör man inte för grannsämjan :-)
Sedan kom Simon och Moa förbi och vi drack lite glögg och åt lussekatter och pepparkakor, så gott!!
Idag har jag varit och ätit lunch med Maria Paz på hennes jobb. Sedan har jag bara varit hemma och vilat. Helt slut efter helgen :-)
Hoppas fortfarande att Vilda Bebin håller sig kvar i magen iaf denna veckan med för jag har så mycket för mig, sedan ska jag vila, det loooovaaaaar jag :-)
Ha en härlig måndagskväll!!

Snabbis

Skriver lite snabbt nu eftersom tiden flög iväg igår och jag inte hann skriva något.
Igår hade jag kompis Frida här på frukost och vi satt här hemma och mumsade nybakade scones, kaffe och så klart, som vi alltid gör, pratade, pratade, pratade :-)
Sedan var det dags för pyssel och lite vila innan det var dags att ge sig in till stan och fira Kenny Andersson som fyllde 50 år!! Grattis Kenny!!
Vi var och åt på ett ställe på Kungsholmen och sedan åt vi tårta hemma hos Andersson/Borg och vi var inte hemma förrens kl två!! Tur att vi tog taxi hem, annars hade det aldrig gått!!
Fick lite panik igår när jag skulle åka, tänk om bebisen får för sig att komma ut under kvällen, vad gör jag? Kan ju inte ha med mig en bbväska jämt!! Tillslut slet jag med mig mitt leg och telnr till förlossningen, det fick räcka. Men tänk, jag behövde det ju inte. Vilda bebin häll sig kvar trots mycket (!!) förvärkar.
Hon/han var dock väldigt pigg hela kvällen och magen buktade ut åt alla håll, speciellt under allsången hemma hos Kenny och Maria, då var det party i magen!! Bra att hon/han vänjer sig vid BRA musik!!
Nu ska jag gå och väcka maken som sover ut efter en hård arbetsvecka för nu kommer snart svägerskan Denise hit!! Jippee, ska bli så kul!!
Trevlig helg på er mina vänner!!

Vecka 37!!

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

 

 


Snart så....

Idag började dagen med en lunch på Spånga konditori med kompis M och P. Mycket prat och fniss, som vanligt.
Sedan var det dags för en tur till barnmorskan. Allt såg bra ut men det känns så skumt nu när hon säger att vi får väl se om vi ses nästa vecka eller om du fött då!!
Hallå, vänta nu!! Tappen var stängd och jag är inte riktigt klar än! En vecka till kan vilda bebin vänta, så den får växa till sig lite mer och mamma hinner vänja sig vid tanken :-)
Jaa du lilla vilda bebis, snart kommer du ut!! Ska bli fantastiskt!! :-)

Ks igen

Idag var det upp tidigt. Fast på något sätt gör det mig ingenting, det känns skönt att gå ut när alla andra är på väg till jobbet och känna att man är med lite :-)
Hade en tuff natt. Drömde att vi hörde ljud i lägenheten när vi låg och sov och David gick upp och då stod det en kille där ute. När D kom tillbaka undrade jag vad det var och han sa: Ah, ingenting. Han som delar ut tidningen ville ha 16 kr i dricks  bara, de har tydligen börjat med sånt nu.
Sedan när vi gick upp var balkongdörren öppen och det visade sig att det varit en tjuv som plundrat lägenheten och dessutom lurat till sig 16 kr i dricks. Dessutom visade det sig att hela gården var vandaliserad av fotbollshuliganer (Vilket lag säger jag inte) .
Hmmm, den drömmen visade ju ganska klart vad jag är rädd för, Inbrott och fotbollshuliganer ;-)
Sedan upp och kissa och sedan vaknade Vilda bebin kl. fem och inget mer sova sen inte, oj, vad hon el han håller igång nu!!
Sedan var jag på Karolinska, D var tvungen att jobba så jag var där själv idag.
Flödet såg bara fint ut på ultraljudet, blodprovet var snabbt avklarat och sedan var det CTG. Idag hade de fått för sig att Vilda bebin skulle röra på sig under ctg, dock hade hon/han somnat efter en synnerligen aktiv morgon så det var ingen vidare fart. Bm visslade två gånger och jag fick dricka kallt för att väcka stackarn. Vaknade, sparkade lite och somnade sedan om igen, nu passar det att vara still minsann!! Men de verkade nöjda med insatsen tillslut iaf.
Sedan träffa doktorn. Hon tyckte allt såg bra ut, livmodertappen är inte påverkad ännu men huvudet på bebis är långt ner. Om det fortsätter så här så verkar det som om de kommer besluta nästa vecka om att det ska ges immunglobelin om två veckor och sedan sättas igång!! Ihhhh, runt den 16 kommer vi nog ha vår bebis!! Fast man vet inte, de ändrar sig ju hela tiden de där doktorerna, men ändå. Snart så. Nu har jag drygt två veckor på mig att hinna klart med allt jag vill göra innan. Känns skönt, om det håller i sig så hinner jag! Och till jul har vi en bebis!! Hoppas hoppas!!
Nu på eftermiddagen har jag mest vilat, tycker jag var och är värd det, tänker nämligen ta det lugnt hela dagen och ladda upp för en ganska intensiv men rolig helg!
Ha det!!

Inget varmvatten!!

Efter en lång och härligt slö förmiddag tillsammans med David som började sent idag så var det dags att hoppa in i duschen och göra sig iordning för blivande-mamma-träff.
Pyttsan, trodde jag ja!! Givetvis så fanns det inget varmvatten. Detta har hänt tre gr de senaste veckorna och då har vattnet varit borta ngt dygn el två. Inte ok!!
David duschade i iskallt vatten, jag blev sådär riktigt gravid och hormonarg!!
Ringde till felanmälan: Vi har telefontid mellan 8-10.
Ringde till jouren: Vi har telefontid efter kl 16.00.
Ringde till Whålins växel och frågade vem jag kunde prata varmvatten med mellan 10.00 och 16.00.
Hon kopplade mig till felanmälan:
-Jaa?
-Mmm, vi har inget varmvatten hos oss
- Nähä, men de ska väl byta ut värmen hos er nu, de kommande fyra veckorna? Vi har satt upp en lapp.....
-Ja, jag har läst lappen men där står inget om att vi inte kommer ha ngt varmvatten?
-Nähä, det borde det göra för det kommer vara avstängt lite då och då?
-Jaha, men då kan det ju vara bra att skriva det!!
-Jaa, jag får väl skicka dit en kille som kan trycka på en knapp eller något...
Ja tack, du dryge man, det vore trevligt nu när man är höggravid att kunna duscha el bada under sina förvärkar för att inte tala om att ha varmvatten när Vilda bebin kommit ut!!
Fick ge mig av till träffen i Sumpan utan att ha duschat, inte kul.
Iaf var träffen väldigt trevlig. Massa gravidsnack. Visade sig att en av tjejerna var gift med en kille som jag gått i skolan med under låg och mellanstadiet! Världen är bra liten ibland :-)
Nu är jag hemma igen och ska äta lite middag och duscha för någon knapp lyckades han trycka på, dryge mannen, för nu finns det varmvatten igen, hurra!!
Imorgon är det dags för Karolinska igen.
Trevlig kväll!!

Aktiv dag....

Allvarligt, vad är det för fel på folk!! Om man är höggravid och går på en fullsatt buss, borde inte någon erbjuda sin plats då? Jag hade gjort det!! Och det värsta är de som sneglar på en och vet att de borde men sedan viker undan blicken och struntar i det!! Gillar inte!!
Annars har helgen varit väldigt lugn, bara legat i soffan. Så skönt så.
Idag har jag lunchat med kompis K och sedan bar det av till H&M där en kompis till mig jobbar. Skrev en lista på lite grejer som hon ska handla till mig på sin personalrabatt. Det blev mycket. Både bebiskläder och amningströja och bh:ar och lite annat. Men det behövdes, har inte köpt några kläder till vilda bebin än så det känns jättekul!!
Dessutom var jag förbi en tjejkompis och hämtade senaste säsongen av Lost så nu är det filmkvällar som gäller för mig och David!! Älskar dvdboxar!!
Ett stort grattis till lillebrorsan som fyller år idag, hipp hipp hurra!!

Vecka 36


Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Vår lilla kille eller tjej i 3D

Jag har tagit en bild på bilden med min mobil och sedan mailat bilden för att få in den i datorn så kvaliteten är ju inget vidare kanske, men jag är bara tvungen att visa hur den lille/lilla ser ut i min mage just nu. Man ser ögon och näsa och mun. En liten kopia av David tycker jag :-)

Igår hade jag gulliga kompis Elena på middag. Vi åt och pratade i flera timmar, precis vad jag behövde. Tack tjejen ;-)
Idag var det sol och jag gav mig in till stan för att träffa två gamla gymnasiekompisar, Johanna och Alida, mycket trevligt men efter att ha varit i stan en timme var jag helt väck.
Skyndade mig hem och nu har jag legat däckad framför tvn.
Förvärkar och sammandragningar avlöser varandra, det kommer små sparkar på solar plexus och mitt huvud snurrar hela tiden, vet inte om det är stel nacke eller bara att det är så här att vara höggravid!!
Men dagarna går och för varje dag kommer vi närmare att få se vår bebis på riktigt och det är värt allt!!
Både jag och David längtar så!!
Nu blir det lite mat och ner i soffan igen med lite godis och en bra film!

3D

Igår var vi på Karolinska igen. Allt såg bra ut, bebin växer sakta men säkert.
På ultraljudet fick vi se vår bebis i 3d. Vi såg alltså hur hon/han ser ut!! Det var så häftigt!! Både jag och David blev alldeles rörda, vår lilla bebis låg där , med ett perfekt litet ansikte, en miniversion av David!!
Först då fattade jag att det verkligen är en liten bebis som ligger där inne, och att den snart kommer ut!!
Efter alla möten på Karolinska åkte vi till Länsförsäkringar och gjorde färdigt det sista med dem och sedan hem. Fick kraftiga förvärkar (Normalt att ha nu tydligen) och magen var som en enda stor sammandragning hela kvällen. David fick laga middag åt mig och jag låg i soffan helt utslagen hela kvällen.
Idag är jag krasslig, svettas och fryser om varannat och känner mig inte pigg. Så nu ska jag återgå till soffläge och försöka pigga på mig lite. :-)

Känsliga behöver ej titta här

Typ om ni har svårt att se en naken mage. ;-)
Har ett tag nu försökt fånga en sammandragning på bild så att ni som inte vet ska förstå hur knasigt det ser ut men jag lyckas inget vidare.
Detta är den bästa bilden hittills och den har jag tagit med mobilen i liggande position. Som ni ser buktar magen ut åt vänster och det rejält. Ser man det live är det ännu tydligare men nu vet ni iaf....... ;-)

Här kommer min höstbild!!


Höstdag

Åh, av någon anledning kan jag inte lägga upp bilder, står att förbindelsen med servern är dålig, jaja får försöka med bilderna senare.
Sov dåligt inatt och upp vid åtta för att ringa om ultraljudstid imorgon då jag inte fått ngn än. Efter det värkte det i höfterna och ryggen och ja, ni förstår, allmänt gnäll, lika bra att gå upp.
Åt frukost och hoppsan, somnade till lite och sov i två timmar. Sedan har jag bara slöat, mycket sammandragningar idag och seeeeg. Men nu har jag druckit lite kaffe och ska försöka ta mig ut på en liten promenix.
Vilda bebin har nu hittat revbenen och speciellt på natten är de tydligen extra sparkvänliga :-)

Nu är det måndagskväll

Idag vaknade jag av att jag hade så ont i höfterna att jag inte visste vart jag skulle ta vägen och Vilda bebin levde om som en galning i magen. Det var bara att gå upp och vänta på att David skulle vakna.
Vi var duktiga idag med, handlade mat för veckan och skickade tillbaka ett paket och var på apoteket och köpte alvedon till mig, så jag förhoppningsvis får sova inatt.....
När vi kom hem var klockan tre. David gav sig iväg till jobbet och jag åt lunch och lite fika med Ballerina med pepparkakssmak. Riktigt goda!!
Sedan somnade jag och vips hade dagen gått!!
Nu på kvällen har jag gjort två äppelpajer, tänkte jag skulle lägga ut en bild men det ville sig inte så nu går jag och äter lite av dem istället så hörs vi imorrn!!

Måndagskväll.....

Vilken helg!! Efter en härlig hemmabrunch (och en underbar överraskning, nämligen att vi inte hade ngt varmvatten) drog vi iväg på vår utflykt. Först plantagen där de hyst in ett Waynes coffee mitt i butiken. Så det blev kaffe och morotskaka där.
Sedan var det dags för storshoppingen!! Babyland, där vi inhandlade täcken och kuddar och en söt liten elefantskallra och små elefanter som man sätter på barnvagnen. Vi hämtade också ut en babybox.
Sedan vidare till Ikea där en liten kille på typ 3 år pekade på mig och skrek; Hon där har en bäbis i magen. David påstod att det var för jag hade min babytröja på mig men jag tror nog det var magen.....
På Ikea köpte vi madrass till en jättefin virkad vagga som vi fått av min mamma som jag låg i när jag var liten och vi köpte också ett skötbord och lite annat smått och gott. Sedan var det dags att ta sig hem. D
Eftersom min rygg var helt slut så fick jag däcka i fåtöljen medans Duktiga Dave rensade vårt avlopp i köket där det var totalstopp och monterade han upp skötbordet.
Igår fortsatte duktigheterna! Äntligen kom varmvattnet tillbaka! Vi tvättade både våra kläder och lite babykläder, samtidigt som vi städade och satte upp vaggan och pysslade. Jag ska lägga upp bilder men har inte pysslat färdigt riktigt än.....
Det kommer bli så bra för Vilda bebin iaf!! Det känns så skönt att ha fixat och David är helt underbar med allt han fixar och donar. Tack älskling!!

Projekt sjunga för bebis

I onsdags på Karolinska frågade alla om jag pratade och sjöng för bebisen. Jag sa ja men nu känns det inte riktigt som jag gjort det tillräckligt så idag har jag spelat massa gamla bra låtar och sjungit med, de säger att bebisen tycker att man har den finaste rösten i värden och jag hoppas detta är sanning för annars kommer nog bebisen vilja flytta ut snart så som jag skrålar ;-)

Kompis Töni ringde i förmiddags och frågade om jag vile äta lunch med honom, åh vad spontant och roligt!!
Jag packade mig iväg till Sumpan där det blev lunch på Stadsmissionen. Mycket trevligt!!

Kvällen blir lugn, David är ledig i helgen så ikväll ska vi äta chili con carne och slappa och försöka samla lite kraft inför vårt Ikeabesök imorgon.

Trevlig helg på er allihop!!


Vecka 35 + 1

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

         


pannkakor borde man få äta till frukost varje dag

Åh vad skön morgon vi hade idag. Somnade ju redan vid elva igår kväll och förutom några små kisspauser och upp vid halv sju för att ta alvedon mot fogarna (eller förvärkarna eller vad det nu är) sov jag som en stock.
David jobbar kväll så vi kunde ligga och dra oss länge och sedan lagade min underbare man pannkakor åt mig, sååå gott!!



Vi hann också med ett besök hos bm och hon mätte Vilda bebin. H*n har nu tagit sig upp över lägsta kurvan så vi är väldigt stolta! Hjärtljuden var också starka och fina. Vår fina bebis, liten men pigg :-)
Har nu gått upp 12 kg, jag fikar på, eftersom min snälla bm uppmuntrar mig att gå upp i vikt, gäller att passa på, firade med årets första lussekatt :-)
Nu på kvällen har jag vilat, bakat bröd och lagat mat. Passade på att skura köksluckorna också, var rätt dumt gjort, blev helt slut.
Nu är det dags för en dusch!!

Karolinska hela dagen

Kunde inte skriva igår då jag inte var hemma på hela dagen. Kl tio var vi på Karolinska.
Dags för ultraljud, flöde, med vår favvosköterska som strålande berättade att flödet var som det skulle och att det var en rörlig krabat :-) Goda och glada nyheter alltså.

Sedan upp till specen för CTG, fick världens sammandragning medans den mätte (magen stod ut åt vänster och var helt stenhård, såg roligt ut) och bebin påverkas inte av dem så det är bra. -"En så stark och fin sammandragning" sa bm glatt, så lät det verkligen inte för en 6-7 veckor sedan när det var tidiga sammandragningar men nu är de alltså bra! :-)

Dags för dubbla blodprov och sedan lite lunch. 

13.00 var det läkarbesök. Favvodoktor tillbaka!! Jihoo!! Allt såg bra ut och hon upplyste oss om att nu var det bara 4, 5 veckor kvar. Hjälp!! Var tar tiden vägen? Snart kommer h*n!! Ohhhhhh........

Sedan tog vi en paus och åkte till Solna centrum, fikade, handlade lite grejer, bland annat tyckte maken att jag skulle ha den fina baby-tröjan jag spanat in till mig själv... Så nu är den min!! :-)



Sedan åkte vi tillbaka till Ks igen och nu var det besök på förlossningen med Aurora, fick det verkligen att kännas verkligt, snart kommer vi komma dit.
Jag gillade anslagstavlan med knappnålar för varje barn som föds, rosa för tjejer och blå för killar.
Jag fick också prova lustgasen. Fick för stor mask och kände mig mest lite full av den men det blir nog annorlunda när det är på riktigt. David provade också så klart. Vi blev båda lite fnissiga och löjliga efteråt, terapeuten som var med oss ångrade nog att hon lät oss prova :-)

Sista punkten på dagordningen var en föreläsning av två barnmorskor som jobbade på förlossningen. 2 timmar men med väldigt bra info och som grädde på moset serverades det saft och hembakta bullar i pausen. Hart varit i många aulor på föreläsningar men aldrig har det varit så många som haft med sig frukt och godis som nu, för att inte tala om antalet tjocka magar. Och där fanns alla typer. Magar i korta små klänningar och högklackat, magar i mjukisdresser och stora magar och små. Det var roligt :-)

Efter föreläsningen var vi helt slut, käkade lite på St Eriksplan och sedan direkt hem och i säng!
Så såg den ut vår dag, 12 timmar på Ks. Men nu vet vi allt som är värt att veta och är så förberedda som vi kan bli, nu är resten upp till vår lille hyresgäst, om 5 veckor blir det vräkning :-)

Fet....

Idag är jag tjock. Tog 100 år att få på sig kläder (Har inga som passar längre, inte ens gravidkläder) och ytterkläder idag när jag skulle iväg, David skrattade åt mig vilket naturligtvis gjorde mig ännu surare, hinner inte ens få på mig skorna innan jag är svettig och måste kissa igen. Tur att David står ut med mitt humör, han är en fining den mannen!

 Kan inte knäppa koftan!!


Iväg till Jakan för att träffa kompis Paola med döttrarna Jyce och Cammi (Min guddotter). Mycket trevligt, har inte varit i Jakan sedan jag flyttade i februari så det var lite nostalgiskt faktiskt. Åt min vanliga Giffel med kalkon och philadelfiaost och drack kaffe latte på Brödernas, mitt favvocafé.

Sedan gick jag ner till centrum och tittade på H&M. Fanns så mycket fint!! Har tjatat i evigheter om att jag inte har ngn bh som passar och idag skulle jag äntligen köpa en ny. Men så blir jag så knäpp när jag kommer dit. Hur kul är det att köpa bh när man kan köpa så mycket annat fint, för att inte tala om alla fina bebiskläder....

Tog mig i kragen dock och gick från affären med två bh:ar endast. Och ja, jag provade den chockrosa t-shirten som det står baby, baby, baby på och ja, jag blev kär och nej, kanske inte det mest nödvändiga köpet när det bara är 6 veckor kvar..... Men ändå, blev helt kär i den!!


Vilda bebin fick present igår. Davids kollegas flickväns mamma hade stickat ett par söta söta sockar till vår lille bebis. Hur gulligt var inte det? Blev så glad så glad, tack!!

 Fina va? :-)



Imorgon är det dags för Karolinska igen och imorgon har vi extra långt schema:

Ultraljud (H*n måste ha växt så tjock som jag är!!)
CTG
Blodprov
Läkarbesök
Besök på förlossning
Informationsmöte av bm på Karolinska.

Kommer dit vid tio på morgonen och åker därifrån vid åtta på kvällen. Lååååång men intressant dag!!

Ha det!!

Myshelg

I fredags åkte vi hem till mamma. Så mysigt att komma hem lite grann. Har inte gjort mycket annat denna helg än att ätit, vilat, umgåtts och putat med magen :-) Magen har växt mycket på sistone och nu känner jag mig verkligen höggravid. Händerna börjar svullna (så ser ni mig utan vigselring så är det därför ;-) och jag kan inte sitta still längre än tio minuter utan att få ont ngnstans.

I lördags var vi och kollade på Grease som Skövde Operett sällskap sätter upp och där min lillebror är med och spelar. Han är riktigt bra och jag är så stolt över honom!!

I söndags åkte vi direkt från centralen ut till Upplands Väsby för födelsedagsmiddag hos kompis Johanna. Libanesiskt som avslutades med råbiff (Nej, inte för mig) kl tio på kvällen. Sedan var det dags att dra sig hem, jag var helt slut.

Hela helgen när jag gått förbi en spegel har jag hoppat till och undrat vem det är innan jag fattar att den där stora magen tillhör mig!! Höggravid alltså. Och 6 veckor kvar!!
Idag har jag haft en liten fot som sticker ut på vänster sida av magen, hela dan. Kommer få ett blåmärke där snart om h*n inte flyttar lite på sig. Alla klagar över revbenssparkar men jag får sidosparkar jag :-)

Ha en bra kväll!!

Vecka 34!! 6 Veckor kvar!!

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.





Barnmorskebesök

Idag var vi hos bm igen. Full kaos med folk som hade fel tider och barn som skulle vaccineras. En liten kille var helt förstörd och grät som en galning och fick jagas av sina föräldrar. Mina hormoner löpte amok så klart och jag både skrattade och grät för jag tyckte så synd om honom och kunde inte kontrollera mig. Jag är inte klok!!
David var med och när min bm insåg att han inte tagit influensavaccinet gav hon honom det på en gång, vilken service :-)
Vi lyssnade på hjärtljud och bebis hade växt enligt hennes mått med så det var skönt. Sedan fick vi lite journaler eftersom vi åker hem till mina föräldrar i helgen och om ngt skulle hända är det viktigt att allla papper är med. Men min läkare på specen lovade att vilda bebin inte skulle komma förren vi träffar henne igen och det är nästa vecka så jag är inte särskilt orolig.
Ska bli härligt att komma hem till mamma och bli lite ompysslad och se söta lillebror spela teater!

Hoppas ni alla får en trevlig helg!!

onsdag

Tro det eller ej men David sov vidare hela kvällen och vaknade bara för att gå och lägga sig. Han är ju otroligt morgontrött annars så döm om min förvåning när han studsade upp ur sängen och började steka ägg till våra mackor vi skulle ha med oss till Karolinska. Jag var paff men glad för hans smörgåsar är alltid godare än mina :-)

Besöket på KS gick bra, Vi hade en jättesnäll sköterska på ul som visade oss massa detaljer (Nej inte vilket kön), vi såg hur vilda bebin räckte ut tungan, svalde och vi såg tom lite hår på huvudet. Det var fantastiskt. Men det bästa är att h*n gått upp i vikt och är följer kurvan så nu har h*n övertygat alla  att h*n är liten men pigg genom att sno runt i magen och sparka både på ultraljudet och ctg. Vi är mycket stolta :-)

Sedan var det dags att ta blodprov vilket innebar en timmes väntande då deras datasystem lagts ner. David passade på att ta en tupplur i väntrummet :-)



Sedan bar det av in till stan. Där inhandlades tårta och blommor till bonussyster som fyller 30 år idag!! Grattis!!
Sedan gick vi och överraskade henne med detta på jobbet. Hon blev väldigt överraskad och glad.
Sedan hann vi också med en sen lunch och sedan gick David på bio med grabbarna och jag fikade med Söta Snälla Silver Sara.

Nu har jag kommit hem och däckat i fåtöljen. Väntar på D nu som ska komma hem med lite thaimat, en extralyx just idag!!
Imorrn är det barnmorskan som gäller......



Fint väder!!

Efter en natt med otroligt svårt att sova vaknade jag vid halv tolv av att solen lyste in genom fönstret, det var längesedan!! Var ute på en liten promenad i höstsolen :-)
Jag ringde också försäkringskassan eftersom jag tyckte jag fått väldigt lite i sjukpenning. Det visade sig att de hela tiden räknat på en gammal lön från 2005 så nu ska jag få tillbaka lite retroaktivt, goda nyheter!! Kommer väl till pass nu, så mycket man vill köpa till bebisen!! Man tänker liksom inte på allt de små liven trots allt behöver, lakan och filtar och sådana saker.....

Sedan kom Maria S hit och fikade och livade upp kvällen lite för mig som vanligt. Te och bulllar och lite tjejskvaller, vad är bättre än det?

Hon och David löste av varann i dörren och nu har vi ätit Chili con carne och David sover på soffan. Han fick ju inte sova till halv tolv idag stackarn....

Känns som det var längesedan det var sommar och bilder som denna togs, det var iofs förra sommaren men ändå, visst längtar man lite efter varmare tider.......


Tjockis :-)

Känns ju som igår man var i vecka 21, och tyckte man hade jättestor mage.

Men kolla här:

     
vecka 32                 vecka 21

Lite skillnad va!!
Å jag som var så arg för att folk inte reste sig för mig på bussen i vecka 21, kanske inte så konstigt, syntes ju knappt :-)


RSS 2.0