Tack och lov...

....Så verkar alla släktingar och vänner till mina vänner klarat sig i Chile men mina tankar är ändå med alla där idag.

Vad vi har gjort idag? Idag har vi :
tvättat, tyvärr var torktumlaren trasig så all tvätt hänger nu på tork i lägenheten.
Jag och Oliver har varit och handlat inför veckan och jag har fått min dagliga dos av styrke, balans och konditionsträning när jag gått med vagnen i snömodden.
Vi har försökt sätta ett datum för namngivningen av Oliver men det är inte helt lätt, tur att han redan fått namnet inskickat till skatteverket iaf :-)
Betalt räkningar (Jag avskyr att betala räkningar)
David har varit sjuk hela dagen, med snuva, halsont och feber.
Rensat garderoben.

Sedan har vi också gjort roliga saker:
Ätit fattiga riddare,
kollat på två avsnitt av solsidan, det klart roligaste programmet som går på tv nu,
ätit god middag
och myst med Oliver så klart.

Vad vi inte gjort som vi borde ha gjort är att packa. Vi flyttar om två veckor och har ännu inte packat en enda kartong!!

Men men, ny vecka, nya tag!! Och imorrn är det mammaträff med Spånga-gänget!!

Trevlig vecka på er allihop!!

Ingen bra dag

Skriver som hastigast innan lill-killen vaknar igen. Han sover inte om han inte ligger i vagnen och den rör på sig eller om man har honom i famnen. Därför har det varit lite tyst de senaste dagarna. Svårt att blogga då... :-)

Dagen idag har varit känslosam, två av mina närmaste vänners mamma och moster (och annan släkt) befinner sig i Chile. Jag har varit hos dem idag och vi har försökt få kontakt med dem men inte hört något. All teknik är avskuren tydligen och det är fortf efterskalv så ingen går ut. Vi får räkna med att inga nyheter är goda nyheter.
Vi har kollat på tv och nätet hela dagen och nu vill jag bara att de ska höra ifrån dem så vi vet att de är ok!!

Mina tankar är idag hos alla de i Chile och alla de som har nära och kära där!!

Hörni jag vet inte.....

...Vad jag ska göra med lill-killen idag? Han bara storgråter hela tiden och inget hjälper. Annars brukar man bara lägga honom på ett visst sätt i famnen så är det bra men inte idag.
Vet inte om det är magen eller skrämmande-skuggorna-fasen men jag är helt slut av att vara lugn när han är ledsen. Det skär ju i hjärtat på mig när världens sötaste unge är så ledsen.....
Nu ligger han här ihopkrupen i babybjörnen och sover. Hoppas han är gladare sen.
David ligger i en fåtölj och laddar upp inför os i natt. dvs sover, men det gör inte mig ngt för han har lovat att ta nattmatningen och nuförtiden, när man är småbarnsförälder, är det en av de mest romantiskaste sakerna han kan göra!! :-)


Tack!!

Tack gammelfarfar och gulliga Marianne för mina fina kläder!!


-17 ute....

Strålande väder ute men iskallt. Vågar inte gå ut alls idag med min lille knodd, för kallt för hans små lungor. Det blir till att stanna inne och se dammråttorna dansa runt i solskenet :-)

Är väldigt glad att jag idag slipper förlita mig på sl och stressa till jobbet, det är ren kaos överallt och jag är rätt nöjd med att vara hemma och titta på Oliver och hans små lekar.....

     

Tack för OS

Min man tar så gärna natt och morgon-matningarna nuförtiden..... :-)

Imorses mådde jag kass, förkyld, trött och seg så kag ställde in min planerade fikadejt och David ställde in sin träning och vi var hemma hela familjen och myste. Åt pannkakor, kollade lite tv, sedan tog David babybjörnen och gick ut med Oliver en stund. Jag hade egentid i form av ett bad.
Nu känner jag mig mycket bättre och laddad inför en kväll med besök av trevliga vänner, tacos och mys!



min fina älskade unge

Det var fint väder!!

NOT!! Det snöar oavbrutet, är iskallt både inne och ute och jag är så trött på detta nu!! Kan inte se det vackra med snön längre. Tänk om det aldrig blir sommar igen?
Åh vad jag längtar efter att ha sneakers och vårjacka och sitta ute i parker när Oliver leker i solen med sina kompisar.....
Åh, snälla vår, kom nu!!



Eftersom vår vagn har punktering och det ändå inte går att gå med vagn ute nu ska jag snart ta Oliver i Babybjörnen och trotsa snön för att möta upp syster och handla lite middag. Sedan är det melodifestivalkväll!! Man måste ju tidigt lära Ollie vad som är viktigt i livet och vad bra musik är......


Kallt idag!!

Jag har fått lite kommentarer på min blogg, åh vad roligt!! Trodde inte att ngn läste den men se där!! Det uppmuntrade mig verkligen till att skriva mer när jag fick lite respons.
Dock var jag tvungen att messa min guddotter för att fråga vad header betyder eftersom jag inte fattar ngt av bloggspråket! Usch börjar jag bli gammal tro? Min guddotter skrattade åt mig!! Men tack! :-)

Idag var det upp tidigt för att ge oss in till stan. Olivers farbror och även gudfar var på besök i Sthlm över dagen så han fick en fika med Oliver även om Oliver, som vanligt, mest sov. Inget nytt under solen där!! :-)
Vi har fått punka på vår vagn så idag har Oliver suttit i Babybjörnen hela tiden vi var på stan. Han sov mest i den med.....



En babybjörn i en babybjörn, hehe!!


Nu på kvällen har vi bara varit hemma och myst, jag och Oliver och nu sover han lite så det är meningen att jag ska göra alla de där 1000 sakerna jag måste göra, men jag kommer ändå inte ihåg vad det var.......

Imorgon ska jag för första gången ge mig ut utan Oliver och David. De ska vara hemma och mysa och jag ska ge mig in till jobbet och träna med min mentor Sarah (första gången jag tränar på över nio månader) sedan ska jag till Karolinska och ta blodprov. Kommer kännas konstigt att inte släpa på en vagn och att inte ha Ollie med sig, men man behöver göra saker själv ibland...... Får se det som lite lyxig egentid, tänk att sitta på pendeln och läsa en bok, har inte läst sedan Oliver föddes.... :-)

Ha det!!


Vi ska flytta!!

Japp, jopp, ni läser rätt!! Vi ska flytta igen, var ju bara ett år sedan sist och då sa vi att här kan vi ju bo lääängeeee.
Men nej, Olivers saker är redan överallt i vår tvåa och vi har mycket nattgäster så när vi fick chansen att byta lägenhet till en trea så sade vi såklart ja!!
Oliver får ett eget rum (där vi kan ställa alla saker, han lär ju inte sova där när han inte ens sover i sin egen säng än :-) Och när vi får gäster kan vi även ha det som ett gästrum!!
Det bästa är att lägenheten ligger bara på andra sidan gården så vi behöver inte ens hyra ngn flyttbil!
Sedan hur det ska gå med allt packande, adressändrande, pappersskrivande, ett litet barn och mitt dåliga minne återstår och se.... Men det ska nog bli bra, en sak i taget bara Johanna, en sak i taget........

Idag är det tvättning som gäller. Det blir sjukt mycket tvätt med ett barn i huset. Och Oliver har nu vuxit ur strlk 50 så det är dags att plocka ur den storleken ur hans garderob!

Oliver ligger nu och sover eftermiddag i sin vagn och jag hör hur han ligger och skrattar i sömnen, han är så söt när han gör det. Ett glatt barn är han, vår lilla stjärna!!

Jag är utled...

...På mitt dåliga, praktiskt taget icke existerande minne. Amningsglömskan här i huset börjar likna en mild form av alzheimers. Jag skojar inte!!
I morses stod jag och tittade in i kylskåpet och funderade över varför David köpt en liter laktosfri mjölk med sig hem kl ett igår natt och varför han köpt fel märke? Sedan lade jag ihop ett och ett och insåg att eftersom jag var och handlade igår (då jag för övrigt skulle gå ut för att posta ett brev, och passade på att handla lite och sedan kom hem igen utan att postat brevet) var det nog jag som köpt mjölken! Varför jag köpt ett märke vi annars inte brukar köpa kan jag inte ens förklara.....
De som är snälla och förstående säger att jag glömmer allt annat eftersom jag är så koncentrerad på barnet men jag tycker det är jättejobbigt nu!! Dock har jag inte glömt något som har med Ollie och göra än så länge..... Peppar peppar!!


Hmmm.....

Kväll. Oliver sitter i Babybjörnen, lite halvglad. Jag går runt och sjunger massa sånger och gungar lite samtidigt som jag plockar undan i köket. Vilken bra mamma jag är!! Ler av fröjd åt mitt lilla barn som sitter och gungar och suger på nappen. Och vad pedagogisk jag är som kombinerar städsysslor med sång för mitt barn.
Oliver gnäller lite. Jaja, han har väl fått nog för idag, ska bara göra en smoothie så ska han få komma ur Babybjörnen. Bara han nu inte blir rädd när jag kör igång mixern. 
Kör igång mixern och väntar på illvrålet.... Kommer inget!! Tittar på Oliver.
I samma sekund som mixern satte igång så somnade han. Alltså, pedagogiskt gung med mammas sång-funkar sådär. Höga ljud av frusen frukt som mixas-bästa ljudet att somna till.

Han är rolig min skrutt!!


Grattis

Stort grattis till min käre kusin och hans sambo som idag födde fram en liten lekkamrat till Oliver!!


fettisdag idag...

.... Men inga semlor för mig. Gillar dem inte något vidare men beukar äta för sällskaps skull, passa på liksom :-)

Igår var det mammagruppsträff i Spånga. Mycket trevligt med fika och prat på Spånga konditori där vi fyra tappra stormade in med barnvagnar till folks stora irritation, tänk att det kan störa så mycket!!

På kvällen var det fika här, då kom Emelie och Maria och hälsade på.  sedan hade jag, David och Oliver en riktig myskväll, vi åt thai, kollade på film och pratade med Oliver som låg i amningskudden och pratade och sken som en sol, underbart!!

Inatt var det David som tog nattmatningen så till min förvåning upptäckte jag när jag vaknade i morses att jag sovit nio timmar!! Hoppsan Kerstin, har inte hänt sedan Oliver kom!!
Sedan kom mammatjejerna Malin och Malin hit med sina barn och vi fikade och diskuterade livets stora frågor, barn, bajs, amning och annat som intresserar oss kolossalt nuförtiden. Lite "normalprat2 hann vi också med.... :-)

Nu bloggar jag och lagar middag samtidigt medans Oliver sover i vagnen. Gäller att passa på ;-)

Trevlig kväll på er alla!!

Trööööött!!!!

Men så blir det när man är ute och svirar två nätter i rad. Var ju inte i säng förrens två i fredags och igår var det ju den stora dagen!! D-day!! Oliver skulle ha barnvakt!!

Han var jätteskrikig och ledsen på dagen utan att vi förstod varför men blev såklart görglad så fort vi kom innanför dörren hos Kenny och Maria.
Jag ammade honom ordentligt och gav 1000 tips trots att Kenny och Maria har uppfostrat tre barn själva och kan åtskilligt mycket mer än vi. Kändes tryggt att lämna honom iaf och det var fantastiskt lyxigt att vara ute, bara jag och David, prata utan att bli avbrutna, äta i lugn och ro, båda två, samtidigt och dessutom ha fixat till sig lite.....

Vi åt hummersallad till förätt med mousserande och hjort med potatiskaka och karljohansvamp till varmrätt och till det ett underbart gott glas rött. Till efterrätt tog David ost och jag chokladkaka med yoghurtglass, mmmmm.....

 Gott med viiiin!! Dock bara ett glas för det får man dricka när man ammar.

När vi gick hem efter ca 2,5 timmar utan Ollie började jag längta så det sög i magen. När vi kom tillbaka så hade Oliver inte saknat oss nämnvärt och låg mätt och belåten i famnen på Ida och där stannade han resten av kvällen medans vi kollade os och åt godis med fam Andersson-Borg. Simon och Moa kom dit också så vi vart några stycken till slut.
En mycket trevlig kväll!!

 Oliver myser med Ida.....

Idag blir det myskväll, bara jag och Ollie!! David stackarn jobbar.

Ha en trevlig och fin alla hjärtans dag!!

Hmmm...

Kvällen i torsdags blev inte riktigt vad vi tänkt oss.... David var tvungen att jobba över och när ha kom hem hade han världens tandvärk. Oliver har kommit in i en fas när han inte vill äta och bara gråter helt plötsligt och han var jätteledsen på kvällen och jag skulle baka en kaka under dessa promisser och den blev helt misslyckad plus att jag spräckte glashyllan i kylskåpet... Jaja, vad göra? Ta nya tag dagen efter helt enkelt. :-)

Sagt och gjort, i fredags åkte David in till tandläkaren och det visade sig att han hade en infektion i tandköttet, han fick spola rent och fick pencillin. Sedan på kvällen åkte vi hem till Krister, Michelle och Jolene och blev bjudna på god middag, vin och jag och Mitchie passade också på att få oss en liten skvallerstund ute i deras spabad. Att sitta i ett varmt bubbelbad med massageeffekt och dricka en öl och skvallra var väldigt bra för min mammakropp. Tack Mitchie!!När man tänker efter har jag väldigt lyxigt då och då för att vara hemmafru :-)


Idag är jag förkyld, trött och lite muttrig vilket min stackars man fått erfara men snart blir det ändring för ikväll ska vi lämna Ollie i Kenny och Marias ömma vård och gå ut och äta en liten stund helt själva. Första gången!!Ser fram emot det skrämmande mycket. Att man sedan inte alls är så snygg som man tänkt sig med snorig näsa, mörka ringar under ögonen och fortfarande mammabyxor eftersom höfterna fortfarande är breda är väl smällar man får ta!! Kommer iaf få lite kvalitetstid med min hårt arbetande make och få lyxa lite med god mat och vin ska bli sjuuuukt trevligt!!

Hoppas er lördag blir trevlig, nu är det dags att väcka lill-prinsen och få på honom kvällens partyoutfit, det är ju en stor kväll för oss alla :-)


En härlig dag....

Idag har vi varit hemma hos en annan mamma på lunch och sedan tog jag en lång promenad på en timme från henne till pendeltåget och nu är jag hemma igen. Dock helt slut, känns som jag har en förkylning som ligger på lur i kroppen och jag får absolut inte vara sjuk till helgen, det går bara inte.
Oliver mår dock super bra och ligger och vaknar så sakta i vagnen, han gillar när vi är ute och går......

Kvällen blir lugn, snart kommer David hem och då ska vi äta och slappa hela familjen.... Kanske att jag ska hinna baka lite, har en del fikagäster på gång nästa vecka.... Och skule behöva upp på vinden en sväng och leta reda på mina gamla jeans som ska ligga där ngnstans och se om jag kommer i dem...... Kanske inte blir så mycket slappande för min del ändå...... :-)



Ett litet rött äpple kvar under all snö.....

Min vecka.....

I måndags var jag på föräldragrupp, första gången. 7 nyblivna första-gångs-mammor samlades över fika under en BVC-sköterkas vakande öga (inte min sköterska).
Vi pratar om tv-tittande. Bvcsköterskan upplyser oss om att barn ska absolut inte titta på tv överhuvudtaget innan de är två år (TVÅ ÅR, vet ni hur länge det är att hålla ett barn från tvn????) och att det är direkt skadligt att ha på tvn i närheten av våra små barn. Eftersom jag ofta har på tvn och Oliver i närheten av den blev jag ju jätteorolig. Speciellt när sköterskan tittar direkt på mig och säger att:
- Ja, skadan är ju inte skedd ännu men det är en ökad risk för ADHD och lite farligt skulle jag faktiskt vilja säga....
Jaha, jag gick från föräldragruppen och kände mig rätt kass som mamma men igår var vi på BVC på läkarbesök och jag passade på att fråga och både min bvc-sköterska och läkaren sa att det inte alls var så.
Flimret kan störa barnen och få dem okoncentrerade för tillfället och det var inte bra med för mycket flimmer så man kan ha barnet med ryggen mot om man kan. Det var allt.
Inte schysst att skrämma upp oss sådär!!

Oliver har iaf nu gått upp till hela 4,5 kg och är 54 lång. Stora killen!!
Allt annat såg bra ut med!!



Sedan var det mammaträff, vi åt lunch och skvallrade om barnen, alltid lika trevligt att få "mamma av" sig lite med andra som har likadant.

Idag har jag och Oliver tvättat på dagen och sedan var Söta Snälla SilverSara här och gav mig massage, känner mig som en ny människa nu, tack Sara!!
Sedan kom Moa förbi och myste lite med Ollie och nu tror jag det är godnatt dags!!




De bästa uppfinningarna för en trött mamma

kommer  här. Detta kan jag omöjligt klara mig utan:



Mixer. Där gör jag smoothies när jag måste få i mig ngt snabbt. Fräscht och gott.



Vattenkokare. För värmning av flaska, te, kaffe mm



Bärsjal. bekvämt, mysigt och Oliver trivs i den.



Tantigt men oh så praktiskt. Ta en servett och svep över ytan, typ handfat, speglar mm. Enkelt och snabbt!!

Detta var vad jag kom på nu men jag fortsätter lägga ut när jag kommer på ngt nytt.

Blogga läget....

Fredagen blev verkligen lyckad. Efter en underbar ansiktsbehandlin av Barbara på Östermalms hudvårdsklinik (mit gamla jobb när jag var egen företagare) kände jag och svärmor Sonja oss som nya människor.Christer var under tiden stolt barnvakt till Oliver och satt på mitt jobb som ligger intill och fikade med Moa. Allt gick så smidigt och jag var jätteduktig som klarade en och en halv timme utan Oliver!!

Sedan gick vi bort till Lo Scudetto, Davids jobb och åt. En fantastiskt fyrarättersmeny och lite vin. Oliver skötte sitt första finrestaurangbesök galant, han sov nästan hela middagen. Kan säga att jag var trött men mådde fantastiskt när vi kom hem, och det var inte pga vinet :-)



På Lo Scudetto

I lördags var jag och Ollie på barnkalas då gulliga guddottern Nellie fyllde tre år!! En massa väsen, en massa barn, många glada skratt och Oliver? Jo men han sov :-)Han märkte inte ens att han flyttades från famn till famn.
Nellie fick en bajsbok av oss, sååå rolig! Fast jag tyckte nog att den var roligare än vad Nellie tyckte.....



Ollie, Poli och Nellie

Idag har vi gjort ngt fantastiskt. Vi har köpt en diskmaskin!! På tisdag kommer de och kopplar in den, hurra!!

Det var min helg det. Imorgon börjar veckan med föräldrargrupp. Ha det!!

Dagarna bara går och går....

...occh jag känner att jag inte riktigt hinner med. Oliver är inne i en väldigt krävande fas. Dock väldigt rolig också. Han upptäcker allt runt omkring honom, färger, skuggor och ljus. Det är fantastiskt att se honom leka med mobilen ovanför skötbordet eller när han ler, jollrar och skrattar mot mig men det är också krävande eftersom alla dessa fantastiskt roliga sakerna också lika ofta är läskiga och gör att han känner sig otrygg och då är det bara att bära runt, vyssja och försöka lugna en jätteledsen bebis. Ett par dagar skrek han bara om man inte stoppade nappen i munnen på honom, man känner sig inte som en mönstermamma direkt men är nappen eller bröstet det enda som hjälper för att ge min lillkille tröst och trygghet så får det väl vara så ett tag. Han är ju bara åtta veckor ändå.

Måndagen var en jobbig dag med utelåsning, amningspanik och sl-förseningar. Dagen var inget vidare men slutade bra iaf.
Tisdagen var det promenad och lunch med en av mammagruppstjejerna i Sumpan.

Onsdagen var vi på Astrid Lindgrens sjukhus och Oliver blev äntligen av med sin freyablöja!! Hurra!! Det är så mysigt att få hålla om honom på riktigt!!

Torsdag var det fika med ännu en mammagruppstjej här hemma hos mig.

Idag är det fredag och Olivers farmor och farfar kommer hit och ska umgås med Oliver. Vi ska lyxa till det ordentligt idag. Jag och Sonja ska på ansiktsbehandling och Christer ska ta hand om Oliver så länge, sedan ska vi allihop till Davids jobb och äta. Riktigt fredagsmys med andra ord!

Trevlig helg på er!!



Babygymmet är så spännande!!

Fullt upp!!

Vilken helg!! Fullt upp!! I fredags kom faster Denise ända från Skåne för att träffa Oliver, och mig och David förstås. Vi åt Chili con carne, drack ett glas rött och hade en allmänt trevlig och skön kväll. På lördagen var det shopping som gällde i Kista galleria och på kvällen kom Simon och Moa över för lite middag. En rejäl köttbit, potatisgratäng och Davids tomat och löksallad med koriander. SÅ gott så gott!! Och Oliver sov så jag kunde äta hela måltiden i lugn och ro och det mina vänner är en lyx!!
I söndags var det kalas för guddotter Camilla. Hela hennes familj var där och Oliver passades runt i diverse famnar och ljudvolymen var allt annat än låg, men vad gjorde Oliver? Jo han sov så klart :-)



Oliver myser med faster!!


RSS 2.0