Helg

Nu är det sådär längesedan igen. Har mått kasst denna veckan, urinvägsinfektionen gav inte med sig så nu har jag fått en ny antibiotikakur, 4 tabletter om dagen (!)  och tycker det  känns lite bättre idag, håller tummarna nu!!

Idag är Svärföräldrarna och svägerskorna i stan och ikväll ska vi ut och äta middag allihop.
Imorgon är det kräftskiva som gäller hemma hos oss. 18 personer!!
Ska bli riktigt trevligt att träffa alla!

I onsdags var vi hemma hos en före  detta arbetskollega till mig och köpte en vagn!! En nästan helt oanvänd Emmaljunga från 2009. 4000:- kr fick vi betala men då ingår allt! Skötväska, regnskydd, åkpåse mm.
Känns skönt att ha det klart. Vi har dock ingenstans att ha vagnen så den står här inne i lägenheten, men det är bra för då kan jag gå och titta lite på den ibland, hihi.

Its partytime :-)


Är det sol, är det sommar, är det höst?

Vilken dag det har varit!! Underbart höstväder.



Igår var maken ledig och helt plötsligt efter vår pannkaksfrukost (Ja, naturligtvis var det han som gjorde pannkakorna, han är ju kock)  fick vi för oss att vi skulle fixa lite.
Så samtidigt som vi tvättade i tvättstugan hade vi massa projekt på gång i lägenheten och eftersom jag inte får göra någonting så var det mest maken som fick slita. Han satte bla upp mysbelysning i badrummet och det blev så fint!
Sedan fick han lite uppbackning av Simon som kom och hjälpte till att flytta bokhyllor och möblera om sovrummet.
Jag bidrog med att skära mig på vår mandolin i köket längs med hela fingret och med mina blodplättar blev det mycket blod. Men min kock är ju en mästare även på skärsår och plåstrade om snabbt :-) så nu har jag ett stort plåster runt hela fingret som är i vägen hela tiden, men det har åtminstone slutat blöda.

Min barnmorska på specialistmödravården sa att jag inte fick anstränga mig så idag tog jag mig in till stan, kollapsade på en uteservering och satt där med kompis F i 4 timmar. Det var så varmt och skönt och soligt. Härligt att bara sitta och prata om allt och inget. Synd att man inte kan ha trevliga lunchdejter alla dagar nu när man är sjukskriven men det är klart, som Alfons sa, man måste ha tråkigt för att kunna ha roligt efteråt :-)

Näpp, dags att krypa ner i badet med mysbelysning och tända ljus. Har ju lovat mig själv att ta hand om mig mer och det börjar nu!!


Tillägnat min älskling

Tack min älskling för att du alltid stötar och bär upp mig!! Du är bäst!

Det händer grejer

Vilka jobbiga dagar det har varit!!
Kissnödig hela tiden, ont i fogarna och dessa sammandragningarna har verkligen oroat mig.
I morses stortjöt jag på morgonen när jag gick upp, varit uppe 5 gr för att kissa, vaknat av varannan gång sammandragningar och varannan gång smärta i fogarna. Var helt slut.
Som tur var hade vi läkarbesök på specen idag och min läkare där är suverän. Hon konstaterade att jag verkligen hade kraftiga foglossningar (vilket var skönt att höra, man känner sig ju som en gnälltant) och att sammandragningarna dels berodde på dem men också på en urinvägsinfektion som de tidigare 2 proven jag tagit inte visat då blåsan inte kunnat samla på sig tillräckligt.
Jag fick pencillin och blev sjukskriven 100%.
Konstigt, som jag kämpat på jobbet och sedan nu, 3 månader kvar tills Vilda bebin kommer exakt idag och jag ska inte jobba, känns konstigt men lite lättnad också. Har ju inte varit någon resurs på jobbet direkt.......

Nu är jag hemma efter en lång och händelserik dag. Efter att min underbare make varit med och stöttat mig hela dagen (och inte att förglömma bjudit mig på kaffe och chokladbakelse) och köpt gosiga soffkuddar och te så jag verkligen kan mysa härhemma har jag skickat iväg honom att kolla på fotboll med sin bror! Han förtjänar lite umgänge utan trötta gnatiga tjatiga mig... Mina ord, inte hans :-)
Han är den bästa!!

Så, det är väl nu jag ska förverkliga mig själv el ngt, 3 månader, återkommer med vad jag ska ta mig för, mest ska jag dock vila och ta hand om mig och vilda bebin, som för övrigt sparkar hela tiden, DET är mysigt!!

Sensommar......



Än är sommaren kvar i luften. Soligt och ganska varmt. Skönt!!


Vilken helg

Vaknade på fredagsmorgonen med ont i sidan. Har haft det förr innan jag blev gravid men gjorde riktigt ont denna gång, antagligen för att vilda bebin gillar att sparka däromkring och den lilla skrutten är verkligen aktiv just nu, så det satte i sin tur igång lite sammandragningar. Så det blev in och kolla läget. Vilda bebin gillade inte när sköterskan ville kolla hjärtljud, vände ryggen till och sparkade där hon höll ctgmaskinen.
Sedan på ultraljudet såg vi den lillle krabaten, mådde finfint där inne med mycket fostervatten och studsade om kring så nöjd så till och med läkaren var tvungen att skratta. Det var skönt att allt var okej.

Konstigt, allt som man tror att man ska veta hur det känns under en graviditet känns helt annorlunda när man väl känner det.
Jaha, är det här sammandragningar, jag trodde det var bebis som knödde med huvudet?
Jo alltså jag visste att man kunde bli mer kissnödig men att man håller på att kissa på sig fast man var på toa för två minuter sedan, nej, fattade inte det.
Aj, kan en spark kännas så här?
Okej, jag trodde faktiskt att gravida överdrev när de hade svårt att knyta skorna, men här är jag nu, sittandes och pustar.
För att inte tala om alla kuddar i sängen, maken får snart inte plats. 2 under huvudet, en mellan knäna och en under magen..... :-)

Ändå så blir jag så lycklig för varje liten spark visar att bebis är frisk och glad och mår bra och det är ett litet mirakel som bor där inne i min mage, värdens finaste.....


Vilket fynd!!

Efter en uschlig dag igår med jättemycket foglossningar och inställd fika så blev dagen idag desto bättre. Jag tog en alvedon innan jag gick och lade mig som min läkare sagt och fick sova hela natten. Sedan upp och iväg till Nockeby. Hade hittat en tjej på blocket som sålde två par gravidjeans i strlk 34 för 500 kr. Åkte dit och det visade sig att den underbara människan slängde med hela sin gravid garderob i det priset! Så för 500 kr fick jag följande:
4 par jeans
3 par svarta byxor
2 jeanskjolar
4 svarta bastoppar
2 tröjor
2 klänningar
2 partytoppar!!
Dessutom slängde hon med en välanvänd Babybjörn!!

Du underbara människa, tack! Helt plötsligt känns de tre sista månaderna mycket lättare när jag vet att6 jag har kläder som kommer passa!

Dagen avslutades sedan hos kompis M som bjöd på fika och middag. Nu är det dags för en stund i fåtöljen med te, godis och Veronica Mars!!

pok



Efter regn kommer solsken!


Födelsedag!!

Tänk att det blir så länge mellan gångerna!! Ska verkligen försöka bättra mig!!

I lördags uppnådde jag den eminenta åldern 29 år och firade med dunder och brak, eller jag, så mycket jag kunde iaf.

Sedan var det upp och fixa sig för sedan var det dags att åka till Grand hotell för Afternoon tea!! Så här fin var jag när det var dags att åka.


Vi har ju varit på Grand förut och jag fullkomligt älskar det! Det är så lugnt och rofyllt och tjusigt där och små bakverk och smörgåsar och gott te! Jag fick ju skippa champagnen dock men fick en fräsch alkoholfri drink istället:-)
Eftersom vi skulle på 30-årsfest direktefter var vi uppklädda och snygga och det kändes så lyxigt!!






Sedan bar det av till kompis E där vi "Gotlandstjejer" möttes upp för att öva på vår sång vi skulle sjunga till födelsedagsbarnet! Sedan vidare tyill festen. Jättetrevlig fest med roligt bordssällskap och kompis Mitchie som var så snygg och glad och 3-rättersmiddag med dans. Jag tycker att jag klarade mig bra som inte drog mig hemåt förren vid midnatt och dessutom lyckats gå hela kvällen i högklackat ;-)




Det är dags för fredagsmys.....

Idag var det tidig morgon, upp till jobbet. Mulet , lite kallt, höstigt..... På centralen var tunnelbanan sen, trångt, varmt, griniga människor. Det här med att man reser sig upp och lämnar sittplats åt gravida....Ingen gör det längre!!!!
Sedan kom jag till jobbet, varmt, folk var glada och jag var så glad att komma dit!!
Öppet hus idag, det är alltid roligt, mycket folk och händer mycket. Sedan var det dags för några ärenden och hem till maken som nyss vaknat. Vi hade pannkaksfrukost/lunch, perfekt!! Sedan åkte han till jobbet, vi jobbar verkligen olika tider!
Sedan har jag varit och hämtat ut TVÅ födelsedagspresenter på posten så nu har jag tre paket som ligger här hemma och väntar på att öppnas imorgon bitti. Imorgon fyller jag år!! Blir gammal, men inte lika gammal som kompis M som har sin 30-årsfest imorgon, ett år kvar tills dess!! :-)

Imorgon blir det festligt hela dagen så nu ska här duschas, ätas och mysa i soffan med tjejfilm, godis och målning av tånaglar. Hoppas ni har en härlig fredag!!

pok

Luuuuugn kväll

                               



Har haft ganska mycket energi denna veckan och orkat mer vilket gjort att jag inte riktigt vilat som sig bör. Det känns nu. Idag jobbade jag mina timmar och sedan bar det av till KS för Aurorasamtal= förberedelse för förlossningen. Det gick bra. Vi kom fram till att jag behövde strategier och olika knep för att hantera smärtan, att veta vad jag ska göra när jag får ont och också få mer info om vad som kommer hända när just jag föder. Jag har ju min ITP så innan förlossning ska jag få antagligen få blod och så vet man inte förren då om jag kan få epidural osv, mycket ovisst. Men hon var så bra hon som jag pratade med och nu vet jag vad jag ska fråga mina läkare om och vad jag behöver göra, skönt. Vi enades också om att det nog var bra att gå profylaxkurs så jag kan få målbildsträning och avslappningsträning där och att maken kan vara med så han kan hålla fokus på det vid förlossningen om jag tappar kontrollen.
Sedan bar det av hem och när jag kom hem hade min underbara gulliga fina man diskat all disk och burit ut flaskor och tidningar. Ibland kan så lite göra så mycket.... Jag blev så glad och tacksam. Gjorde mig lite mat och har nu tagit ett långt bad. Nu blir det lite deg i fåtöljen framför Barchelorette och sedan i säng. Imorgon ska jag göra minsta möjliga förutom lite ärenden och besök hos min fantastiska frisör Nettie. Gäller att göra sig snygg, på lördag fyller jag 29 år och då har kompis M sin 30-års fest. Gäller att ladda batterierna så man orkar vara med ett tag iaf ;-)
Så natt natt


Lite mulet över Stockholm idag....


Grattis

Inom loppet av två veckor har två av mina bästa tjejkompisar gått och förlovat sig och den tredje har blivit med hus!! Tjejer, vi börjar bli vuxna tror jag bestämt... ;-)

Många grattis till er tre, underbara nyheter!! Jag gläds åt er lycka!!

Kram

Godmorgon godmorgon

Gick upp tidigt i morses för att träffa min läkare på MVC. Fick göra ett ultraljud då Sb inte rört sig som han brukade sedan igår men allt var finfint med honom/henne, hade bara vänt sig och liksom står nu i magen med huvudet upp och fötterna sparkar in mot ryggen i stället för ut mot magen som han/hon brukar göra. Skönt! Och fantastiskt att se lilla bebisen igen! nu såg jag när den andades, och svalde fostervatten, och när den sparkade med förstås, häftigt!! Känner mig jätteglad nu. Lillskrutten!
Nu har jag läst tidningen och surfat ett tag i väntan på att maken ska vakna, men vem försöker jag lura, han vaknar ALDRIG av sig själv!! Men ska överraska honom med lite god hemlagad brunch, han har jobbat som en galning de senaste veckorna men är ledig idag för idag är det föräldrautbildning del 2!!

Så nu går jag och steker lite bacon och ägg!!

RSS 2.0