Helgen

Helgen har flutit på i ett lugnt men händelserikt tempo.
I fredags var vi på närakuten med Ariel och hon har, som vi misstänkte, öroninflammation. Vi fick pencillin och det verkade ganska snabbt så hon blir bara bättre och bättre. Äntligen börjar vår glada lilla tjej komma tillbaka :-)
På kvällen åkte David och Oliver till Valje på fiske-äventyr och jag fick besök av Maria. Mys med Ariel och när hon lagt sig så var det mat och prat, prat, prat.
Lördagen bjöd på en oväntad sovmorgon och lunch och kaffe på söder med Sandra, Simon och Moa.
Sedan hem och middag med mina systrar. De kom med födelsedagspresenter till mig, bl.a. fick jag en bok med tester. När vi växte upp gjorde vi alltid tester i Frida och Veckorevyn och nu var det nostalgi på hög nivå när vi gjorde dem igen. Fin kväll :-)
Idag har vi varit på en loppis här i Bromsten med Anna, Lova och Ingrid och sedan kom Mitchie och Jolene på fika.
Nu har Ariel somnat och jag sitter och väntar in min gulliga Bollis som jag längtar så efter och min man som jag också längtar efter såklart men som är sjuk, stackarn 💗


Mamma-yogi

Idag har jag varit på jobbet hela kvällen. Och idag var jag på mitt första yogapass på evigheter. Åh Gud vad underbart det var!
Att ledsagas in i rörelser man inte tror kroppen klarar av. Att någon trycker och drar i kroppen så man känner att nu, nu är det perfekt! Att få andas och fokusera på mig själv och min kropp.
Jag är ju yogainstruktör och just därför var det längesedan jag var med på någon annans klass. Och vet ni, det känns helt rätt att bara vara med på klass nu, att bli ledsagad till fulländning. Att lära känna och bygga upp min trötta, slitna mammakropp.
Under avslappningen kom en liten tår under ögonlocken. Kära yoga, jag har saknat dig mer än jag trodde, välkommen in i mitt liv igen!


Onsdagsmys

På fredagar har vi fredagsmys med Annica och Mange. Stående. (Vi är nästan alltid hos Annica och Mange eftersom de bor i hus men vi turas om att laga mat, varannan vecka) Men ibland kommer andra saker emellan och då kan det bli onsdagsmys istället. Så var det idag. Och firande då Annica fyllt år. Så trots att Ariel fått feber igen ( Jag blir tokig) så packade vi oss iväg.
Idag var det deras vecka och det bjöds på kött-fondue med grönsaker i ugn och goda såser.
Eftersom Annica fyllt år så fixade jag desserten. Blom-cupcakes.
Och nu är jag proppmätt och så trött så trött...


Måndag

Dagarna går i rasande tempo!
Ariel sover absolut inte på nätterna, kaffe är fortfarande min bästa vän och igår tappade jag min iPhone i toaletten!
Inte så bra, den funkar men jag kan inte längre prata i telefon för jag hör inget i högtalaren!
Igår var jag och Ariel inne i stan, åt lunch med Hanna och köpte lite baskläder till barnen. Oliver är nu 90 lång men har typ strlk 74 om ben och rumpa så det är inte helt lätt att hitta byxor till honom nu.
Sedan var det hem och hämta Ollie, lite mellis på lekplatsen, iväg och handla, laga mat och stoppa två, inte så glada, barn i säng! Puh! Sedan kollade vi på Niceville. Jättebra film men lite sorglig. Den liksom nöp tag om mitt hjärta och har inte släppt än. Ibland är det grymt skönt med en sån film, man får liksom lite perspektiv på saker och ting!
Idag är det huvudvärk och kaffe som gäller tills i eftermiddag då det är dags för jobb igen!


Sköna söndag

Idag var David äntligen ledig så vi tig med oss Sandra och åkte till Ulriksdals slott. Fantastiskt! Ja, inte själva slottet då, det var väl fint och så men trädgården!! De hade en handelsträdgård med en massa fina saker och dessutom självplock på snittblommor, frukt, grönsaker och annat. Så vi plockade majs, purjolök, blommor och äpplen och inhandlade två nya blommor till vardagsrummet. Sedan var det fika och det var riktigt gott fika i deras café. På vägen tillbaka träffade vi på lite ankor och det gjorde barnens dag :-)


Lördag

Vilken dag!!!!
Morgonen började fint med syskonmys och David som gjorde pannkakor innan han åkte till jobbet. Han jobbar hela dagen och halva natten idag.
Vi fortsatte dagen med att leka med Anna, Lova och lilla Ingrid. Så trevligt att vi bestämde att mötas igen i lekparken efter lunch och vila. Hem, båda barnen åt lunch, Ariel somnade och jag och Oliver bakade bullar och hade riktigt roligt.
Sedan var det dags för lekparken. Jag byter blöja på en superarg Ariel när jag hör Oliver skrika till! Jag ropar på honom och frågar vad som hände och han kommer inspringande och det är blod i hela hans ansikte. Mitt hjärta stannar, jag svimmar nästan och i nästa sekund sveper jag upp honom i min famn, drar ner våtservetter och torkar för att upptäcka ett jack på ca en cm. Ringer Anna som kommer över.
Under tiden tvättar jag rent och försöker tejpa med plåster.
Anna, som jobbar som akut narkossköterska, var snabbt på plats och hjälpte mig att tejpa och sedan följde de med oss till närakuten. Två mammor, två dubbelvagnar och fyra barn, i regnet.
När vi kom dit limmade de såret och satte på en kompress. Oliver var superduktig, låg alldeles stilla och när de var klara sa han:
Nu, äta bulle med mamma.
Sagt och gjort, han var lovad och väl värd en bulle efter allt detta.
Så, ja. Vi slog oss ner på en innergård med lekplats i Rinkeby och där, med regnet porlande, intog vi kaffe ( mammorna) och bullar.
Vilken upplevelse! Och precis när vi börjar pusta ut kissar både Lova och Oliver på sig. En klädbytes process påbörjas och slutar med en Oliver i gummistövlar, Ariels för korta onepiece, mössa och ett stort plåster för ögat.
Ja kära nån! Men trots det otäcka som hände lyckades vi skratta åt denna dag och jag är mycket säker på att detta var början på en fin vänskap. Vi har byggt ett minne. Denna dagen kommer jag aldrig glömma! Tack fina Anna för hjälp och stöd 💗


Fredagsmys

Inatt hade jag en sjuk tjej hos mig i sängen. Mysigt men väldigt varmt eftersom hon hade feber.
Febern låg runt 38 på förmiddagen och efter lunch har hon varit feberfri, skönt!
Eftersom David jobbar ikväll är jag och barnen själva.
Efter dagishämtning gick vi till Spånga konditori och fredagsmyste lite. Barnen skötte sig jättebra och verkade tycka det var mysigt! Eftermiddagen gick bra och kaoset utbröt inte förren vid badet.
Jag tar upp Ariel, klipper hennes naglar, Ariel skriker, Oliver blir sur för att Ariel skriker och kastar en badanka i huvudet på henne ( sjukt träffsäker är han, får man ju säga) Ariel skriker ännu högre, jag tar upp Oliver och skäller, Oliver skriker han med. Det blir ngn slags skriktävling och det slutar med att jag sitter på golvet, helt dyngsur med två gallskrikande barn i famnen. Så kan det vara. Men skrikandet slutar, barnen blir glada och trötta. Ariel däckar först och straxt efter är det Olivers tur. När jag läst om vilda bebin och stoppat om honom klappar han mig på kinden och pussar mig och säger: -Mamma, tycker om!
Gullungen!!!!


Sep. 19, 2012

Snart börjar jag jobba, november för att vara exakt. Tycker att det ska bli kul och utmanande och är allmänt positiv till det men nu gäller det också att mjölka ur det allra bästa ur mammaledigheten, varje dag!
Idag har det pysslats en hel del här hemma på dagen och sedan gick jag och Ariel för att hämta Oliver på dagis, utan ngn plan alls.
Oliver fick syn på Charlie och Lova på hans gamla avdelning ( där Ariel ska börja) och ville in och leka med dem så då gjorde vi ett gästspel och fötinskolade Ariel lite, hon tyckte det var jättekul.
Sedan kom två andra mammor och hämtade och vi gick tillsammans till lekparken där ungarna lekte loss.
När de var utmattade blev det spontan middag hemma hos Annica och Mange. Jordärtkockssoppa med tryffel och rabarberpaj :-)
Det kallar jag spontant. Det kallar jag trevligt. Det kallar jag härlig dag!


Den alltid oinbjudna gästen

Den där förkylningsastman gör mig tokig! Båda barnen har hostat sig igenom natten och Ariel håller fortf på. Och jag hostar med!
Neej, förkylningsastma går fetbort!!!!


Måndagsmys

Igår var Ariel feberfri för första gången på en vecka. Äntligen!!
Då det var en fin höstdag så passade vi på att leka lite i parken med Annica och barnen innan vi gav oss av hem och tog emot Moa och Sandra som är här uppe och gästspelar i två veckor. Blev en mycket trevlig kväll med Davids hemlagade mat, min äppelpaj och både vin och skratt. På en måndag!
Även Ariel tyckte det var så mysigt att hon passade på att komma upp en sväng på kvällskvisten och showa lite när brorsan sov!


Oliver citat

På Ikea. Sitter och äter lunch. Ariel kämpar med att dricka en Mer med sugrör. Hela familjen hejar och när hon tillslut klarar det klappar vi händer och säger:
-Duktig Ariel, Jaaa!
Oliver blir superglad, sträcker upp händerna i luften och ropar glädjestrålande:
-Jaa! Jesus!!
Va? Vad hände? Vem har lärt honom det?


Helgen

Det är liksom full fart på helgerna och när kvällen kommer somnar jag innan huvudet hunnit landa på kudden.
Fredagen var lugn, David jobbade på kvällen och jag var hemma och höstmyste. Satt med ballkongdörren lite öppen, under en varm filt, drack te och läste bok.
I lördags tog vi det också lugnt då Ariel fortf hade hög feber.
På eftermiddagen åkte David och Oliver med Mange och Charlie till ett Lekland och röjde loss. När de kom hem tog vi en promenad. Oliver somnade i vagnen, David på golvet när vi kom hem och sedan nattades Ariel. Bara jag var vaken!
Sedan åt vi tacos, kollade på film och somnade tidigt.
I söndags morse fick jag sovmorgon och sedan packade vi ihop oss till Ikea för nu blåser förändringens vindar. Sedan hem, byta om på hela familjen, slå in paket och packa om skötväskan för att sedan åka till Kungsholmen och fira Moas födelsedag. Mysig kväll med Moas hemlagade mat, vin och en massa skratt. Nu är det dags att däcka!!


Sjukt sjuk

Lilla Ariel är fortfarande sjuk. Växlar mellan ingen feber men väldigt gnällig till ca 40,41 graders feber. Stackars liten!
Ute är det full storm och regn, inne världens tvättberg och inte helt pigg mamma. Sjukt barn och jobb igår kväll.
Neej, kaffedags och ta tag i saker och ting. Sounds like a plan!


Sjukt

Sedan igår är det sjukstuga här hemma. Ariel stackarn har feber. Inget annat men i går kväll hade hon 41 grader. Det är högt! Idag har hon haft 40 som högst men hon går från ingen feber alls till så snabb stigning att hon idag kräktes ner både sig själv, mig och fåtöljen. Stackars liten! Man känner sig så maktlös när de små är sjuka.
Efter att ha varit inne med vår lilla sjukling hela dagen så gav jag mig ut på en cykeltur när barnen somnat. Underbart, krispigt men inte kallt och klart. När jag kom hem drack vi te, åt äppelpaj med vaniljsås och tittade på film. Mysigt. Välkommen kära höst!


Lek lek lek

I måndags tog vi vara på en riktigt fin höstdag. Efter vi hämtat Oliver hängde vi i lekparken i kortärmat. ( Även om det kom vissa pappor som tryckt ner sina barn i vinteroveraller)
Tog lite bilder, det är eftermiddagar som dessa man kommer sakna när mörkret och kylan kommer.


Party

Söndagen bjöd på barn-kalas.
8 barn och 14 förädrar invaderade vår gård. Vi bjöd på fika, barnen sprang runt och lekte och det var ett väldigt fint och mysigt kalas. David hade hängt upp ballonger och girlanger i träden och det bjöds på Oreo-bars, kanelbullar och pannkakstårta.
 
 
 

Dock tröttnade födelsedagsbarnet lite och rymde.....
 
 

För det enda hon vill just nu är att gå, gå, gå
 
 
Tur att det fanns många snälla som kunde tänka sig att hjälpa henne göra det :-)

Ariel ett år!!

 

I lördags var det då dags. Vår lilla tjej fyllde ett år! Det var alltså ett helt år sedan jag höll henne i mina armar för första gången. Tiden har gått så fort och min lilla bebis är inte speciellt liten och inte speciellt mycket bebis längre.
Hon började ett-års dagen med att ge sin familj sovmorgon till nio, mycket uppskattat.
Sedan var det presentöppning. Av oss fick hon en Stokke-stol och av Oliver en egen toalett-rulle att gå bananas med :-)
På eftermiddagen kom Kenny, Maria & Ida, Simon och Moa, Moa & Phillip och vi åt tjejiga blom-muffins och skålade i mousserande. Sedan var det middag och mys.
Tror Ariel var mycket nöjd med sin första födelsedag!
 
  


  


 
  

 


 

Det här med överlämning

Tisdagar och torsdagar jobbar jag kl 16-20. Då kör jag och David överlämning på st Eriksplan. Idag såg vår överlämning ut så här:
13.30 Ariel somnar i vagnen hemma.
Jag duschar, panikplockar upp alla barnens leksaker, slänger in en tvätt, sätter på diskmaskinen, slänger på lite smink och rullar iväg mot dagis. På vägen slänger jag sopor och ringer ett viktigt jobbsamtal som inte kan vänta 1,5 timme.
Kommer fram till dagis, Oliver äter mellis ute. Filmjölk överallt! Ariel vaknar. Upptäcker att hon sovit med vattenflaskan upp och ned och hon är dyngsur på hela överkroppen. Byter kläder på Ariel. Hämtar Oliver och sätter honom i vagnen, undertiden tar Ariel av sina mockasiner. 3 gr!
Går snabbt mot bussen. Väl på bussen måste jag plocka fram mitt sl-kort. Väskan är under vagnen, sitter på huk med ryggen mot sätet framför för att inte ramla och plockar fram kortet medans Oliver slår mig lite gulligt i huvudet för att han inte får päron.
Går av bussen, tar hissen upp och sedan ner på perrongen. Missar tåget med tre sekunder.
Väntar en kvart på nästa. Under tiden, tar jag på barnen fleece och mössor under vilda protester. Mutar med yoghurt.
På pendeln tar Ariel av sig mössan och mockasinerna hela tiden och Oliver sjunger sånger i falsett. Av tåget, upp i hissen och möter David vid glassbutiken. Barnen blir överlyckliga och jag äter glass istället för lunch. Ariel äter av Olivers glass och Oliver äter av min. Glass överallt men vi är glada och har mysigt.
Men, förstår ni att man är lite matt när man väl kommer till jobbet? Och då ska man jobba :-)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_5048f8d0e087c36358000ab1.jpg" class="image">


Min födelsedag!

Igår var det min födelsedag. Fyllde hela 32 år. Är rätt nöjd med den åldern faktiskt :-)
Mannen uppvaktade med varm choklad och vispgrädde ( ett måste på födelsedagen) och paket. En fin guldig sladdlös dammsugare Herbert. :-)
Sedan var jag och Ariel på shoppingtur i Kista, hämtade Oliver, var och handlade, åkte hem till fam Hansen där barnen åt middag. Sedan dök David upp och med sig hade han den bästa presenten av alla. Vår splitternya bil!!
Superfin och i den åkte vi till en restaurang i Sumpan och åt sukiaki. Mmm.
Sedan hem och sova!
Finfin födelsedag!


Kalasfin söndag

I söndags firade vi lilla Elsas ett-års dag!
Grattis fina lilla Elsa!


Måndag, bara.

Jag är helt slut. Tidig morgon med dagislämning, bullbak och eftermiddag i lekparken tar ut sin rätt. På barnen med. De somnade som stockar efter att tryckt i sig köttabullar och snabbmakaroner med majs till och varsin flaska välling. Idag har Ariel börjat släppa taget när hon står och Oliver berättade att lök gillade bara stora killar.


RSS 2.0