Jul

Vi kom fram till mamma och Kjell dagen före julafton. Sedan lade vi in sill, griljerade skinka och klädde granen. Som sig bör.

På julafton vaknade jag med lite ont i halsen. Vi myste som vi brukar med kaffe och bulle på morgonen, risgrynsgröt

Inte så lång ute-lek då det regnade och sedan in och titta på Kalle Anka och fika med typ 14 sorters kakor

Och sedan kom tomten

Efter det lekte barnen sig trötta med sina julklappar och när de somnat så åt vi mat och bytte julklappar och spelade spel. Fin kväll. ❤️

Lördag och söndag

Det tog ett bad och sedan började Ariel hosta och hostade tills hon kräktes. Så det blev dusch av yrvaken liten tjej, byta lakan och kläder och krama och trösta och ge hostmedicin. Sedan sov hon till kl nio och var supertrött. Kl Tre åkte vi till Kenny och Maria för lillejul och Ariel sov. Och sov och sov. Vid sex vaknade hon och var sedan vaken till tolv när vi gav oss av hem. Men en mysig lillejulafton hade vi med god mat, julklappsutdelning och spelkväll. 

I går jobbade D lite och jag och barnen tig det bara lugnt...
Och idag åker vi till Skövde! Sov!

Jag minns en tid då vi faktiskt bara la ner barnen i varsin säng, sa godnatt och de somnade. Så är det INTE nu. Vi har läst bok och barnen har vatten och snuttefiltar. Mannen sover efter en vild julfest igår och jag har slagit mig ner i fotändan på Ariels säng med telefonen. Båda barnen berättar 20 minuter långa berättelser som alltid handlar om hajar och att ngn dör. De berättar samtidigt så det är lite svårt att urskilja vems fot som blev uppäten och vad Hulken egentligen sa.
Sedan somnar Oliver men Ariel ger inte upp. Hon sparkar av sig täcket för att sedan direkt kräva att jag ska stoppa om henne igen. Hon påstår att hon måste kissa pottan, fast hon har blöja. 
Hon tappar bort sina gosedjur och hon kan inte sova utan gosedjur och hon vill gå upp och titta tv. 
Och jag skäller och gullar om vartannat och vänta, nu tror jag hon har somnat. Nu ska jag ta ett bad och ett glas vitt och fira att jag har jullov.
Nähä, nu sjunger hon
En sockerbagare här bor i staden, du måste flytta på dig, hej Monica och nu har hon gått över till att rabbla mamma Johanna, pappa David, mamma Johanna, pappa David om och om igen.
Jag sitter kvar en stund till då...
Men, det finns tid. För det är jullov nu!!  I tre veckor. Yey! 
Men sov nu då!! 


4 år!

I helgen hände det alltså. Oliver. 4. År. 
Inte klokt vad tiden går fort. Vart tog den lilla fågelungen som bara sov på dagarna vägen? Och var tog den argsinta men ack så söta lille marodören vägen? Nu finns det mer en glad och nöjd kille som gillar bus men också rutiner, filmer och böcker.
Jag som mest sett David i honom innan börjar nu upptäcka att han i många fall liknar mig. Lite ängslig, gillar att läsa,och har förmågan att berätta långa långa historier.  Och så Davids egenskaper förstås, nyfiken, busig och klipsk. Grattis på 4-års dagen älskade unge! Söndag

I söndags var mamma, Kjell och Julua här på brunch.
Sedan åkte vi in till Kenny & Maria och firade Kennys födelsedag med glöggmys och middag. 
Lördag

I lördags invaderades vår lilla 3:a av familj. Först mamma och Kjell och min kusin Mathias med sambo och 2 barn. Vi lekte, åt tacos och var i lekparken. Sedan adventsfikade vi och lagom till att kusin vitamin med följe åkte hem kom Kajsa och Hampus och bytte av. Drack varma drinkar, åt tapas och sedan kom Julia lagom till middagen. 
Full fart och så mysigt! 

RSS 2.0