Da weekend

Den här helgen hade vi inget planerat. Först. Sedan blev det födelsedagsbjudning hos Moa på fredagen med hela familjen.
Sedan åkte vi pendeln hem genom natten med de två små i vagnen. 

På lördagen var det fix. Pannkakor, städning och duschning ( Oliver ville bara gå till tandläkaren )och sedan iväg till tandläkaren, där Ariel fick göra sitt första tandläkarbesök och båda barnen fick ballonger och ansiktsmålning. ( Oliver ville då bara äta lunch) 


Sedan hade Dennis kött ställt ut grillar och stod och grillade korv och sovlaki med pitabröd så vi handlade där och satt i gräset i solen och åt lunch (Oliver ville bara äta godis) Sedan handlade vi godis och åkte till Bauhaus och köpte våra första inköp till kolonin ( Oliver ville bara ha glass) och sedan hem en snabbis för sedan var det middag hos Mannica med Malin och Magnus. Sista middagen utomhus och sedan spelkväll. 

På söndagen var det kolonifix. Och vi hann en hel del trots att barnen inte ville ngt. Det spilldes saker, slogs, tappades sniglar, togs av stövlar, brändes på brännässlor, tjatades om fika, tjatades om godis och precis när jag tagit till mitt sista knep, målarböcker och kritor, och lugnet spred sig, då kom åskvädret. Och ett rejält sånt också! Men vi hann iaf ta bort sly runt vårt stora träd (David) slå vår lilla äng med lie ( David) klippa gräset på hela kolonin ( David) prata med 4 olika "grannar", beskära tre vinbärsbuskar ( jag) och plantera lökar för våren ( jag). Nöjda men trötta åkte vi sedan hem och softade och åt lasagne ( som var det enda Oliver ville äta). Tack och hej helgen och hello måndag! 
Barnkalas

I söndags hade vi kalas för Ariel, 8 vuxna och 11 barn var med oss ute på gården och fikade bullar, muffins och pannkakstårta, fick ansiktsmålning och lekte. Barnen alltså, vi vuxna fikade och pratade mest. 


Kalastjejen var trött men väldigt nöjd efter sitt kalas. Båda barnen somnade ovaggade och mamman och pappan fick gott om tid att äta ostbricka och titta på valvakan. 

Kolonin

Sista vab-dagen. När hon den lilla är feberfri men inte får vara på dagis för hon hade ju feber igår. 
Humöret går upp och ner, likaså tålamodet. Vad göra? 
Jo, jag bröt det hela med att packa Ariels kånken, sätta oss på cykeln och susa ner till kolonin. Där var det höstsoligt, lugnt och så himla mysigt. Vi fikade lite och pratade med vår granne, en gammal man som inte kan så mycket svenska. Men han gav oss sallad, rödbetor och morötter och skrattade när Ariel sa att han var snäll. Men, så fort vi kom ner dit kändes det som att detta är så rätt. Kommer bli så härligt med en egen kolonilott. 
Citat

Ariel på 3-års kontroll. Ska rita på ett papper. Ritar ett upponerpåvänt V. Säger:
-oj, jag har ritat en bokstav. Ett A. Som i Ariel.
Bvc sköterskan knäckt.

Senare samma eftermiddag: 

Oliver blir hysterisk för han skar sig på ett papper och det kom en droppe blod. Han skriker av fasa, hoppar upp och ned, hoppar ut ur rummet samtidigt som han skriker:
-Varför hoppar jag? 

Mina barn ❤️ 


Födelsedagar!

Så var det Johanna och Ariels födelsedagar igen. 
I fredags fyllde jag och det firade vi med drinkar med Annica och Mange på Tiki room och sedan middag på fondueboden. Rullade liksom hem sen! 

På lördagen firades jag och Ariel med en hejdundrande kräftskiva hemma hos oss. Mycket fix men värt varenda sekund när två av tre familjer var samlade på vår loftgång med kulörta lyktor, kräftor, skratt och en massa sång!

På söndagen var det brunch med mamma, Kjell, Julia, Hampus och Evy. 
Som överraskning tog vi dem med på en promenad där vi skrev på papper för en kolonilott! 150 kvm som bara är vårt att odla på. Vad har vi gett oss in i?


I måndags fyllde Ariel år och uppvaktades med sång, som hon inte vaknade av trots två verser, ljus, paketprassel och gapskratt. Men när hon vaknade och fick en Batman klocka blev hon på ett strålande humör igen. 
Nu är det bara ett barnkalas kvar sedan är tjejerna i familjen färdigfirade för i år. 

Semester 2014

Det har varit tyst. Så tråkigt men nödvändigt. Ibland kommer livet emellan. 6 veckors riktigt bra semester. Bad och sol med vänner hemma i Sthlm. Hos mamma och Kjell på landet med alla syskonen på besök vid olika tillfällen. Cykelturer, goda middagar, fiske och min favorit, Göta kanal. 

Fina Ekeskog
Sedan hem för en vecka med mer bad, skaldjursfrossa, tjejfest för mig och en himla massa häng med fina människor.

Sedan ner till Valje för släktträff, bad, träffa nya lilla familjemedlemen kusin Edith och cirkus! 


Sedan var det dags för oss att lämna barnen hos farmor och farfar och åka till syster Kajsa i Luxenbourg. En väldigt fin stad med sightseeing på dagarna och skaldjur och en-stjärnig restaurang på kvällarna. Sedan hem och jobba en dag innan vi gav oss av till Piteå.
Där var det loppisar, lek, fiske, ansiktsmålning och jag och Hanna fick äntligen umgås, flera dagar i rad!


Tyvärr åkte Ariel på urinvägsinfektion så hon var inte helt pigg på några dagar, men det gick bra ändå.

Semestern 2014, längtar redan tillbaks! 

RSS 2.0