Idag är en bra dag. På bussen var en ann...

Idag är en bra dag. På bussen var en annan mamma lite beundrande av min nya vagn, den var så smidig :-) sedan sa snälla mamma-kompisen Malin att jag hade fina byxor. -haa, de är sådana där leggings som är så modernt nu, bräkte jag ur mig. Inte van vid komplimanger :-) När jag väntade på pendeltåget kom en flicksnärta i 20-års åldern och frågade var jag köpt mina skor för de var så snygga! Hot mama is back!!!! ;-) Hmmm, var nog mest tur! Nu ska jag iaf gå och njuta av denna komplimangernas dag i mina gamla mysbyxor och tröja med bebiskräk. Kanske ska byta tröja, om jag orkar. Men går jag in i sovrummet somnar jag. Fast det gör inget för det är inget Greys anatomi idag. Men jag måste dricka lite te... Eller sova? Ska fundera lite i fåtöljen... :-) trevlig kväll!


Dagens motion: massage av make. Rask en-ti...

img_6807 (MMS)

Dagens motion: massage av make. Rask en-timmes promenad med vagn och bebis. Dans och sång framför gnällig bebis för att få lov att intaga min lunch. Dammsugning med bebis i babybjörn på magen, plus lite extra för alla knäböj som utövas under städning, fortfarande med babybjörn och bebis på magen. Massvis med glädjedans när sötbebis vände sig från mage till rygg för första gången! Några solhälsningar över bebis som låg på golvet och ville att jag skulle flytta på mig för jag skymde tvn. Och ni tror att mammalediga bara fikar hela tiden? Not!


Tack Maria och Emelie för fina bodyn och m...

img_1957 (MMS)

Tack Maria och Emelie för fina bodyn och mössan. Passar fint!!


Tack!!

Tack mormor för min nya roliga leksak!!


Party-mamma

Ja ni får förlåta men detta veckoslut har jag varit aktiv så det räcker för flera månader framöver, eller nja, det lät mossigt. Mossig är en känsla som jag känner allt oftare. Blir alla mer tantiga när de får barn eller är det bara jag?
Känner mig mer och mer som gullig äldre mamma och mindre och mindre som en hot mama!

Nåja, I torsdag var jag och Olivers gudmor Maria och åt på Davids jobb. Oliver var med i början men vid vår förätt så åkte David och han hem och jag var ute och åt alldeles utan barn. Mycket ovant. Jagt och Maria avnjöt en fyrarätters med både mousserande och vin till och avhandlade allt och inget. Sedan sprang jag hem från pendeltågsstationen eftersom jag längtade så efter mina killar.

På fredagen var jag trött, (Oliver hade ingen känsla för att jag behövde sova utan vaknade först kl två och sedan kl fem och kl halv sju gav jag upp och gick upp med en strålande glad liten bebis)
Jag kände mig lite illamående och insåg först dagen efter att jag nog vart lite bakis efter mina 3 glas vin med Maria. Var så längesedan jag var bakis att jag glömt bort känslan :-)
Det var iaf inte läge att sova. Jag och Oliver (Som kom på att det är roligt att inte sova på dagen)  gav oss in till stan på eftermiddagen, lämnade Oliver till David som var och klippte sig hos Nettie, vår frissa. Där mötte jag upp min kollega Hannah som också är mammaledig och vi gick och tog en drink innan vi gick till jobbet. Hannah i tron att vi skulle äta middag med tjejerna i repan, men när vi kom dit så var nästan alla tjejerna på jobbbet samlade och övveraskade henne för en möhippa! Hon gifter sig nämligen på påskafton! Tjejerna hade dukat så fint i pilatesrummet med mousserande, ost, frukt och tända ljus och där satt vi alla och bubblade en stund innan vi gav oss av till Supper. En mycket trevlig restaurang med god mat och dryck, bra kockar och mycket dålig serveringspersonal.
Jag åt och drack och för några timmar var det skönt att bara vara Johanna igen och inte behöva kolla om Oliver sov i sin vagn eller mata eller byta blöja.

 
I lördags var David ledig och vi hade bestämt att ägna dagen åt saker som verkligen behövde göras. Först åt vi en rejäl brunch som jag trots att jag kom hem ett på natten och gick upp sju lyckats laga. Sedan in till östermalm för att hämta Olivers nya vagn. Åh så snygg och smidig den är!!

 
Vi monterade upp den på jobbet och tog en kaffe med Annelie som jobbade. Sedan packade vi ner Ollie i nya vagnen och gav oss ut till Barkarby för att klaga lite på Elgiganten. Mycket har blivit fel men oh vad de gottgjorde oss! Eller vad sägs om expeditens bemötande.
-Låter inte trevligt, vad vill ni ha för att känna er nöjda igen?
Det kallar jag service! Visade sig att vi ville ha en kabel till tvn för 1400 spänn och en gratis trygghetsförsäkring på tvättmaskinen. Det fick vi!!
Sedan hem för lite pyssel, tvätta lite, laga mat, betala räkningar, boka flygbiljetter osv.
Vi hann också med att ha en riktig myskväll. Jag och Oliver badade tillsammans i badkaret och sedan slocknade vår lille söting så jag och David kunde äta och kolla på New moon i lugn och ro.
Skön lördag.

Idag är det söndag. Oliver gillar att vakna tidigt. Imorses var vi uppe sju igen. Nu har David tagit med Oliver på basketmatch, Ida spelar, och jag fick lite hemma tid som jag utnyttjat genom att kolla färdigt på New moon eftersom jag somnade igår, somna lite igen och nu blogga ikapp lite.
Ikväll ska vi på middag till Kenny och Maria. Ska bli mycket trevligt!!

Nu mina vänner kommer mina grabbar hem så, hej så länge!!

En snabb hälsning från mig och Lill-killen...

img_1872 (MMS)

En snabb hälsning från mig och Lill-killen. Nu är vi på språng in till stan för middag med Olivers gudmor. Var? På Los Scudetto förstås! :-)


Testar att mobilblogga!!

Testar att mobilblogga!!


Oliver sover i sin egen säng...

.. Eller ja, sover och sover, han spottar ut nappen var femte minut och så måste jag gå in och stoppa in den igen och då kramar han min hand med sina små händer och gosar ihop sig och man blir knappt alls irriterad när man måste springa ifrån det man gör stup i kvarten :-)

Nåja, vi har haft en jättemysig helg. Tog ju det stora beslutet om att sluta amma och börja med ersättning i fredags. Har hitills funkat kanon! Oliver är mätt och glad och jag är lugn och glad. För oss var det här ett bra beslut.

I lördags kom mamma och vi åkte in till stan och gick en promenad i vårväderet och sedan gick vi till Davids jobb och åt. David slog på stort och imponerade på mig och sin svärmor med en 5-rätters meny, mousse4rande och underbara viner och desserten ska vi inte tala om, vilken dröm. Jag är ju inte helt neutral men jag kan lova er att ni inte komer ångra er om ni går till Los Scudetto!
Till och med Oliver och hans nappflaska fick kunglig behandling. :-)
Oliver var jättesnäll hela kvällen och fick halva restaurangens gäster på fall...

 



I söndags åkte vi till Ikea och alla butikerna i Barkarby för att fika på plantagen och titta lite på babyland tänkte vi. 5 timmar senare kom vi hem i snöstormen och hade då inhandlat en tvättmaskin, en torktumlare och en tv!! Snacka om impulsköp!! Imorgon kommer grejerna hem till oss. Jipiee! Förstår ni vad underbart det ska bli att slippa tvätta i tvättstugan med Oliver och kassar och grejer!
Jag hade fått för mig att det var våffeldagen igår så väl hemma gjorde vi våfflor som vi åt med röd caviar, gräddfil och rödlök, och lite mousserande till. Sedan avnjöt vi mammas goda köttgryta och myste hela kvällen .

Idag fööljde jag och Oliver mamma till tåget och sedan promenerade jag från centralen över kungsholmen i solen och avslutade med en lååång fikapaus hemma hos Hannah, Emelie och Sixten. Sixten och Oliver fattade genast tycke för varandra, det var jättesött att se. Hannah fick också bebisgosa lite....



Nu är vi hemma igen och som sagt Oliver försöker sova...

Vilken natt...

Vilket dygn vi har haft!!

Började igår kväll när David kom hem med magsjuka, stackarn.
Sedan har Oliver sedan igår fått för sig att han inte vill amma. Det är bara gallskrik så fort jag försöker. Imorses var vi helt förbi både jag och Oliver och jag var hysterisk. Svårt att förklara men när man inte kan mata sitt barn och brösten värker och han bara kinkar och skriker då är det svårt att känna att man är en bra mamma.
Jag ringde till bvc och pratade med en av damerna där och hon förklarade för mig att så var det för alla barn vid tre månaders ålder, det finns så mycket att titta på så de vill hellre kolla på allt än att äta. Hon sa vänligt, ge inte upp, kämpa dig igenom denna veckan genom att göra amningen till en mysig stund, ge mindre ersättning så han ammar för att bli mätt och, han kan klara sig en hel dag om så vore utan mat.
Inget av hennes små tips funkade och när jag fylld av frustation var ute och gick av mig min vrede med Oliver i vagnen så funderade jag på varför jag skulle kämpa mig igenom denna vecka? Jag menar för vad? Amningen har aldrig funkat något vidare för oss ändå, har varit en ständig kamp. Så nu bestämde jag, och David, att nu blir det bara ersättning.
Och ja, kanske jag gett upp för fort, kanske det skulle funka om en vecka men jag hinner bryta ihop och spärras in någonstans på den veckan och jag tror att det är bättre för Oliver och mig att han äter flaska än att vi både ser matningen som något jobbigt, han är ju ändå ett kockbarn :-) Mat ska vara kul!
Kvällen har dock varit lugn. David mår bättre och Oliver sover, han sov till och med i sin egen säng under hela let´s dance. Det ni!
Imorgon kommer mamma hit. Det ska bli så mysigt!


Mycket besviken...

.. Statistiken har gått ner på min blogg, var är ni trogna läsare? Nu har jag ju börjat gilla att kolla statistiken och förundras att så många vill läsa... Och så går kurvan ner, ingen ordning!!

Kanske är mitt liv inte så intressant. Jag pratar om Oliver mest, japp det gör jag. Kan meddela att jag blivit sådär som jag absolut inte skulle bli. Ringer David på jobbet och berättar att Oliver har bajsat. Skickar små mess om bajs, kräks och amning till mina mamma-vänner och i mataffären går jag först raka vägen till bebishyllan och sedan direkt på godiset!
Japp, så är mitt liv, så ser det ut och vet ni vad, jag gillar det! Det är mitt liv nu och jag gillar att vara mamma och jag gillar att vara en familj, för det är jag nu, en del i en familj, min familj. Det ni!!

Oliver gör stora framsteg. Han sover nu åtminstone ett par timmar på kvällen i sin egen säng, (stort framsteg!) och börjar nu fatta det hela med att greppa saker. Och idag åt vi middag tillsammans. Eller ja, jag åt, Oliver mest dreglade och sa ohhh uhhh eeeeiiiyyyyyy! Men, en trevlig middag var det!




Mamma kolla! Jag håller i leksaken! Wohow!! Vad gör jag nu? Mamma, hallå? Hjälp till då!!





Sjuk...

...och eländig och det är så synd om mig!! Blir inte mycket skrivet idag, ska försöka sova en blund medans Oliver gör det......
Stackars mig, och stackars David som har världens sjukaste och grinigaste fru!
Och inget varmvatten hade vi när jag skulle duscha heller..... Åhhhhhhh!!

Lägger in en bild från mitt paradis, Alaska för att muntra upp mig lite..... Och dig med älskling om du läser detta på väg hem från jobbet :-)


Mina vänner!!

Förlåt mig att jag inte skrivit på alldeles för länge men vi har ju flyttat!!

Förra veckan var ett rent kaos. Oliver hade kommit in i en fas (jo, det är sant, jag läste det i min bok om faser och det stämde in så bra så!) och ville inte äta, fick omotiverade skrikattacker mest hela tiden och vägrade sova på dagarna om man inte gick ut med vagnen. Detta i kombination med stressad mamma som skulle packa flyttkartonger och stressad pappa som jobbade och kom hem till ledsna bebin och ledsna mamman gjorde förra veckan till en av de tuffaste ever!! Men vi klarade den!! Tusen tack till gulliga Moa, Moa, Simon och Sara som var  över och tog hand om Oliver så vi kunde packa lite lådor. Och tusen tack till gulliga modershjärtat som stöttade när jag var hysterisk!
På fredagen började Olivers humör så sakteliga vända och då kom svärföräldrarna upp, utrustade med städgrejor och verktyg och ett mycket glatt humör och torkade blåbär (låter ju oviktigt men kom väl till pass :-)
Fredagen flyttades soffa och lådor över, lördagen resten av möblemanget. Stort tack till Kenny, Maria, och Ida som kom och hjälpte till!!
Hanna var vår barnvakt hela lördagen och myste med Oliver. Tack snälla fina du!!


Sedan på kvällen tog vi paus, slog oss ner bland alla flyttkartonger och kollade melodifestivalen samt åt lite thaimat och tog ett glas rött, skönt!!
Oliver är ju dock numera lite mer av en hiphopare (som sin far) än schlagertokig som sin mor men jag ska omvända honom!!

    Hip hop baby!!

På söndagen kom Simon och Moa hit för att fika men de sattes genast i arbet, tack Simon och Moa. Sedan var det dags för IKEA. Alltid lika roligt :-)
Oliver fick premiärsitta i egen barnstol. Det var jättekul tyckte han, speciellt bra var den tydligen för att få fart på magen! Han klämde och klämde och när jag sedan gick för att byta fick jag en chock!! Bajs överallt (Förlåt alla ni som blir äcklade men så här är det faktiskt att vara småbarnsförälder och det är ju det jag bloggar om). Vad kul att jag för en gångs skull INTE packat ner extrakläder, vad kul att jag fick torka bort det värsta och stoppa upp med pappersservetter, vad kul att detta var i början av IKEA-besöket så David fick gå runt hela IKEA med en stinkande bebis i babybjörn på magen!!
Åh, vad jag kände mig som en bra mamma då!!

 Glad bebis premiärsitter barnstol, innan bajsningen!!

När vi kom hem ifrån IKEA var det dags att fixa om vår walk-in-closet till barnkammare. Det låter lite hemskt att Oliver ska sova i garderoben men han ska ju bara sova där på natten och då behöver han ju inte se ut genom fönstret och så är han ju nära oss. Killarna gjorde så fint så vi blev alla alldeles förundrade när det var klart . Vi firade denna fina barnkammare genom att lägga en sovande Oliver i sin säng och skåla i mousserande. Oliver firade dessutom att sova i sin egen säng ytterligare en timme innan det var dags för mat! Bild på barnkammaren kommer.....

Igår åkte Christer och Sonja hem, tack tack tack för all fantastisk hjälp, vad hade vi gjort utan er? Resten av dagen bestod av uppackning och jag var såååå trött. Fick gå och lägga mig en stund med Ollie medans David satte upp sladdar och lister och grejade. Sedan tog David nattmatningen så idag känner jag mig som en ny människa. Idag gick jag och Ollie gick till öppna förskolan för sångstund. Oliver kinkade hela sångstunden och somnade som en stock när vi kom till vaggvise-delen.
Sedan sov han hela fikan efter, i ett halvt medvetslöst sovtillstånd!!

 Oliver som sover djupt och Lilla Emelie som ligger brevid och definitivt INTE ville sova!! Inte på hela morgonen heller.

Och med detta avslutar jag dagens rapport för nu är det uppackning av lite fler flyttkartonger som gäller!!



Oliver tre månader igår!!

Mamma och pappa firade med glassdrink!!
Oliver firade med att efter en underbar förmiddag vara ledsen större delen av kvällen stackars liten.... Det ledsna har fortsatt idag så det blir nog inte vidare mycket mer skrivet än det här idag. Håll till godo med en bild av vår underbare lill-kille, nog har han växt alltid :-)

  

Oliver 3 dagar                Oliver 3 månader

Jag och David har haft de tre mest intensiva månaderna i våra liv men åh så underbara!! Ingenting annat betyder något för nån av oss när vi ser på vår lille pojk och han fyrar av ett stort leende!! Vi är äntligen en familj, vi tre! Den bästa familjen! David och Oliver, jag älskar er!!
Ser fram emot alla dagarna i resten av våra liv!!

Söndag

Oj, vad mycket jag har att skriva om helt plötsligt!!

Idag på morgonen fick jag ett mess från Maria där hon skrev att hon fått okej av killen sin att pussa på Oliver! Tur det, för så här mysigt hade de det igår!!



Idag på morgonen har Oliver varit en riktig gullunge!! Han sov till tio (tack för det!) och sedan har han idag både hunnit upptäcka sig själv i spegeln, (höll på att skratta ihjäl mig) han skrattade och höll på mot sin egen spegelbild och tyckte han hittat en jätterolig kompis :-)
Sedan lyckades han (med lite hjälp från mig) att greppa sin lila elefantskallra. Oj, vilka framsteg!! Nu är man en stolt, glad och utvilad mamma!!


Nu ska vi laga brunch och väcka mannen i huset för lite söndagsaktivitet, har ju lite flyttlådor att packa.......!!

Lördag

Så där ja!! Nu är han nybytt och sitter i babybjörnen på magen och sover. Igår lördag kom Tony och hälsade på och det var jätteroligt för vi har inte setts på evigheter, känns det som iaf :-) Oliver gillade honom och var fullt nöjd att ligga i Tonys knä och prata lite och sedan somna på hans axel. Perfekt för då hann jag göra mig lite snygg inför kvällen, och med göra mig snygg menade jag typ att byta kläder och kleta på lite mascara, så ni inte tror att jag lyxade för mycket menar jag ;-)
Sedan var det dags att mata, byta blöja och klä på Oliver sin festoutfit och ge os iväg till Älvsjö. Var helt svettig när jag kom på tåget efter att roddat ihop allt!
På tåget mötte vi Maria och Empa och på stationen  mötte vi Emmisen och sedan bar det av hem till Michellle för tjejkväll. Där mötte även Katri, Jonina och Camilla upp. Var jättelängesedan vi sågs allihopa!! Vi lagade middag, eller ja, de andra lagade, jag matade och tröstade och bytte blöja.
Krister var hemma också för att ta hand om Jolene, deras dotter men det slutade med att han under middagen satt med två barn :-) Super med barnvakt när man ska äta :-)

 Tjejmiddag!!

 Krister har fullt upp!!


Resten av kvällen var Oliver ett litet ljus nästan hela tiden, somnade i en kattkorg tillslut på bordet. (nej, kattkorgen var inte använd av ngn katt innan) Väldigt söt :-)

Då var det dags att ge sig av hem men tack tjejer, vilken supertrevlig kväll!!


Helgen so far

I fredags var det mammaträff i Solna. Jag fick prata med andra mammor, (Malin och Malin, ni är guld värda!) och Oliver fick leka med Astrid och Viktor. Astrids babygym med Tummen gjorde stor succe och Oliver var sjukt fokuserad på att leka med det, han märkte knappt att hans blivande flickvän hamnade brevid. Vilken typisk kille va? Hihi.

   

Får återkomma straxt med lördagens rapport för nu är det dags att byta blöja innan någon blir riktigt sur!!

bvc

Idag har vi varit på bvc. Oliver hade inte gått upp så mycket men vår bvcsköterska var kolugn och tyckte att det nog var bra om jag gav lite ersättning nu och bara delammar. Var skönt att hon sa det då jag funderat på detta ett tag, kan inte pumpa ut längre och det är så skönt om David kan ta ngn nattmatning ibland och mata honom om jag vill vara borta längre än tre timmar.
Så idag ska vi prova med ersättning till två mål, håll tummarna!!

Oliver fick också sina första vaccinationssprutor idag. Han var jätteduktig. Grät förstås men det gick över snabbt :-)

Nämen....

Vi mötte upp Sara och medans vi bytte massagebehandlingar sov Ollie och skötte sig perfekt skulle det ju stå. sista delen av inlägget försvann.



Lattemamma på Mocco :-)

lite update

Natten till onsdag kom David hem och hade sett på blocket att en barnaffär på östermalm hade utförsäljning på vagnar och tillbehör och eftersom vi kommit in i en vagn-letar fas-bestämde vi oss för att åka in. Eftersom det var total utförsäljning så var det nog bäst att vara där i tid resonerade vi och prick kl tio stod vi utanför tillsammans med två andra reasugna mammor. Dock var inte expediten på plsts. 5 över tio kom hon och började låsa upp, larma av och hänga av sig innan hon behagade släppa in oss. Sedan visade det sig att denna donna var helt inkompetent som säljare och tyckte det var viktigare att svara i telefon och ringa tillbaka de som talat in meddelande istället för att hjälpa oss och dessutom bestod deras totala utförsäljning av 4 barnvagnar som det var hela 10 procent på!!

Efter detta fiasko lät vi oss dock inte nedslås utan vi fortsatte till en barnbutik på Östermalm och tittade på deras vagnar. Där hittade vi en liten smidig variant som hette iCandy. Vi hittade en cherry som var en sittvagn med svängbara hjul fram och liten och smidig men ändå stadig. Och vips så slog vi till. Så nu har vi köpt en ny vagn som kommer om 6-8 veckor. Spännade!!

Sedan vart det en lunch på trendiga mocco (som har riktigt god lunch men inte så trevlig personal) innan David var tvungen att gå till jobbet.

Jag och Oliver mötte upp Sara och vi Ollie sov.

 Bra dag!!


Dagen idag.....

Idag har jag och Oliver varit ute nästan hela dagen.

Vi började morgonen, hela familjen, med att åka till Hägersten och titta på en vagn, visst älskar vi vår rejäla Emmaljunga men i Stockholm, med all kollektiv trafik vi åker och alla affärer vi går i , behöver vi en smidigare vagn. Den vi tittade på var dock inget att ha så vi letar vidare.
Vet ni ngn som vill bli av med sin smidiga vagn med sitt och liggdel och svängbara hjul för ett hyfsat pris so, let me know?!

Sedan åkte David till jobbet och jag och Oliver åkte ut till Babyland i Barkarby. Där hämtade vi hans mobil han har över sängen som varit på lagning. Sedan var vi på Lindex där två små bodies och ett par mjukisbbyxor till Ollie bara råkade köpas....

Efter en lång fika på Waynes inne på plantagen, med amning och blöjbyte, var det dags att ta sig hem. Måste verkligen rekommendera Waynes inne på Plantagen. Mysig miljö, gott fika och lugnt och skönt, iaf om man är där på dagen.

Näpp, nu är det dags för desperate housewifes och cougartown, dags att se om det är ngt bra!! Ska nog fika lite också......

Vem är Oliver lik?

   

         Oliver                                Jag som liten

RSS 2.0