Mage på stranden. :-)

img_9275 (MMS)

Mage på stranden. :-)


En dag på stranden.....

img_0869 (MMS)

En dag på stranden.....


Vi har semester och inget internet. Väldig...

img_2923 (MMS)

Vi har semester och inget internet. Väldigt välbehövligt :-) nu bär det vidare genom landet, vi hörs!


Idag packar vi för när D kommer hem från j...

img_3384 (MMS)

Idag packar vi för när D kommer hem från jobbet    bär det av. Först till mormor och morfar på Ekeskog, sedan vidare till morfar i Landskrona och till sist farmor och farfar i Valje. Eller ja, packningen går sådär... Någon tror att resväskan är hans egen lekhage :-)


Inta morgonkaffet i sandlådan var ju en fi...

img_9299 (MMS)

Inta morgonkaffet i sandlådan var ju en finfin ide!


Snacka om att hålla vad man lovar....

Jag har en vän. Hon och jag har känt varandra länge och följts åt i många år nu. När jag fick Oliver lovade vi varann att när det var dags för andra barnet skulle hon fixa sitt första så vi kunde vara mammalediga tillsammans. Nu är jag gravid med andra barnet och igår fick jag glädjetårar i ögonen när jag fick veta att min vän är gravid med sitt första barn. Vi kommer vara mammalediga samtidigt :-) Härligt med folk som håller vad de lovar, hehe. Stort grattis min fina vän, jag är så glad för din skull!

Helg igen

I fredags åkte Olivers farmor och farfar hem efter en härlig vecka med oss i stan. På fredagen kom Hanna, Vilma och Christofer och hälsade på och på ngt magiskt sätt sov båda ungarna kl åtta och vi kunde lugnt sitta och spela tabu hela kvällen, mycket trevligt!
På lördagen packade vi vårt pick och pack (som vanligt) och begav oss till Ålberga för lite mys med fam Andersson/Borg.
På söndagen lämnade jag och David Oliver i Andersson/Borgs ömma vård och åkte till Kalmar för begravning. Vi bodde över natt på hotell, hämtade lite krafter och var på begravningen måndag förmiddag. Sedan var det bara att sätta sig i bilen igen, köra upp och hämta vår lille marodör som haft det jättemysigt medans vi var borta, och bege oss hem.
Idag jobbar David och Oliver var så glad över att vara hemma igen att han vaknade halv sex och höll på att göra sin mamma vansinnig, varför vill han inte sova? Vanliga vardagar får man minsann skaka liv i honom för att få honom till dagis.....
Här kommer lite sommarbilder från de senaste dagarna....:
Ha en härlig vecka!

Vecka 32 Kroppen: Man kan lätt bli andfådd...

img_8181 (MMS)

Vecka 32 Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg. Status mamma: Anfådd och trött i kroppen. Behöver vila mycket. Nu syns sparkar tydligt och sammandragningarna börjar synas de med. Förvärkarna börjar också komma så smått. Vikt: 60 kg Sf-mått: 27 Lilltjejen: Sparkar och gör kullerbyttor. Har inte lagt sig till rätta än. Ligger bra till på tillväxtkurvan, större än vad Oliver var samma vecka.


Tisdag

Igår var det en massa saker som skulle fixas på förmiddagen. David lämnade in den tresiga bilen innan jobbet och jag begav mig till Karolinska för blodprov, läkarbesök och möte med narkosöverläkaren inför förlossningen. Det gick bra. De har en plan för förlossningen. Denna gång kommer de fokusera mycket på smärtlindring eftersom det blev så fel förra gången med det. Känns bra.
Sedan var det bara hem och packa utflyktsväskan så bar det av till Fjäderholmarna för picknick.
Mys i kvällssolen.
På upptäcksfärd med farfar...

Måndag

Med Olivers farmor och farfar här blir det en hel del aktivitet, därför blir det lite si och så med uppdateringen.
I måndags var det ett besök på Skansen som stod på schemat.
Oliver hade jättekul! Det hade vi alla förresten.
När vi gick ut från Skansken slocknade Ollie snällt i sin vagn och vi vuxna avnjöt en trevlig middag på Villa Godthem innan vi begav oss hemåt.....
Bra dag!

En vanlig (?) morgon

Kodakmoment. Oliver leker bland vita lakan och alla är glada (om än lite trötta)
Kodakmoment över, Oliver får tråkigt och ger sig iväg på äventyr.
Det är väldigt tyst en stund och sedan ropar Oliver på oss och vägrar komma när vi ropar att han ska komma till oss. Detta bör undersökas.
Nämen hoppsan Kerstin! Någon har visst kommit på hur man klättrar upp i vagnen själv och nu kommer någon inte ner....
Denna ljuva utveckling ;-)

Helgen

Helgen har varit härlig. I lördags kom Simon, Moa och Sandra hit på brunch och sedan åkte vi till Tom Tits. För Olivers skull men jag tror att vi vuxna hade minst lika roligt som barnet i det här fallet :-)
Vi åkte bla ballong 100 meter upp i luften, det var häftigt.
Sedan var det hem till oss och vi grillade och satt ute på balkongen till halv fyra på morgonen och pratade.
Igår var vi aningens sega då det inte blivit mycket sömn. Oliver var väldigt medgörlig och sov till halv nio och sedan tog han ett balkong moment och reflekterade över livet....
På kvällen var det kräftpremiär med Olivers farmor och farfar som är här på besök!

Efter en nyttig lördagsbrunch :-) styr vi ...

img_6823 (MMS)

Efter en nyttig lördagsbrunch :-) styr vi nu kosan mot Södertälje  och Tom Tits. Trevlig lördag!


Så här såg vår lille badpojke ut igår på s...

img_0790 (MMS)

Så här såg vår lille badpojke ut igår på stranden. Efter att han ätit, badat fötterna, åkt rutchbana, kissat precis utanför filten och bajsat på gångbanan. En lugn eftermiddag på beachen med andra ord ;-)


Vår badpojke


Här igen

Förlåt att det varit tomt på bloggen. Ibland blir det så. En släkting har gått bort och det har varit svårt att skriva.
Nu är jag tillbaka.
I tisdags firade jag och David tre-årig bröllopsdag. Det gjorde vi med middag på Villa Godthem på Djurgården som tagits över av Melker Andersson och co.
Det blev en fin sommarmiddag:
Planka till varmrätt
Fin dessert, champagnekokta persikor med hallon och vaniljglass på pistage rulltårta.
Mmmmm
Dessutom hade de en jättefin toalett och är man höggravid och kissnödig hela tiden så upskattar man verkligen en fin toalett, så mycket att man fotar den och lägger upp den på sin blogg :-)
Fin toalett, kissnödig mamma :-)
Sedan avslutade vi kvällen med bio. Var en fin kväll med mycket kärlek.
Love you David <3

RSS 2.0