Min fina tokiga underbara lille kille! Ida...

img_7248 (MMS)

Min fina tokiga underbara lille kille! Idag vill jag bara äta upp honom för han är så söt <3  Lockig, solbränd, smutsig och äter med god aptit, så ska det se ut på sommaren :-)


Helgen

I fredagskväll åkte vi till Ålberga. Oliver gillade sin nya bilstol och sov bra i lilla stugan vi boddei.
På lördagen var det stor frukost då vi var en 12 pers som bodde över. Sedan var det utelek för hela slanten.
För de vuxna var det fiske (David tog riktiga baddare), basket och studsmatta och för de små dvs Oliver så var en helt ny gräsklippare inköpt till hans stora glädje.
På kvällen avnjöt vi grillat ute i partytält, lekte massa lekar och sedan skrålade vi och sjöng till halv tre på morgonen.
En toppendag att fira Maria som fyller 50 år!
På söndagen blev det en hel massa firande då mannen i mitt liv fyllde år och det också var mors dag.
Vi lämnade dock Ålberga och åkte på besök till Hanna, Lubbe och lilla Vilma som inte är mer än någon vecka gammal. Så fin och liten hon var.
Oliver tyckte hon var rätt kul ända tills hans pappa höll henne då blev han jättesur!
Han kommer ju få vänja sig :-)
Där stod man med en liten bebis på armen och skulle samtidigt hindra Oliver från att riva lägenheten. Hur får man ihop det alla ni flerbarnsmammor där ute?
Inte utan att jag blev lite nervös, men samtidigt så fick lilla tjejen mig att längta ihjäl mig till september då vår lilla tjej anländer! Känns som sååå lång tid kvar, jag vill gärna att det ska vara september nu!!!!!!
Sedan åkte vi hem, trötta men glada över en trevlig helg. När vi kom hem var det bums i säng för en trött Oliver och vi myste till det med fin middag och jordgubbar, grattis på födelsedagen älsklingen min <3

Dagen idag har bestått av häng med fina sv...

img_2184 (MMS)

Dagen idag har bestått av häng med fina svägerskan Denise och Ollie så klart! Nu drar vi ut på landet en sväng och hoppas på fint väder! Kram på er!


Oliver vaknade kvart i fem imorses så vi t...

img_0912 (MMS)

Oliver vaknade kvart i fem imorses så vi tog in honom till oss. Han tumlade runt till halv sex, somnade tjugo i sex och när kl ringde kl sex var ingen i familjen sugen på att gå upp. Tio i sju såg det ut så här i vår säng. Två trötta killar!


Magen börjar bli en bra avställningsplats ...

img_6087 (MMS)

Magen börjar bli en bra avställningsplats nu :-) Har inget vidare att rapportera idag. Gick upp kl fem, jobbade, gick hem och sov 2 timmar, hämtade Ollie, lekte i sandlådan, lagade middag, busade med mina grabbar och nu har jag duschat och ska slå mig ner framför Mad men med te, citron och marängkaka och David. En bra måndag helt enkelt!


Lördag

Idag har varit en väldigt ledsen dag då gråt och raseriutbrott avlöst varandra och blandats med lite gos och mys. Tur att man får lite gos också :-) Tror det är tänderna som plågar lillen, båda kindtänderna i underkäken, inte kul!
Och gränserna testas, hela tiden. Så nu är det bara en varm dusch och lite nedvarvning som gäller för en ganska sliten mamma :-)

Lite bus

Lite fina bilder som duktiga Moa tog när jag och Oliver busade igår:


Fredag!!

Igår när Oliver var på dagis var jag hos Fina barnmorskan Vonne för kontroll. Allt verkade bra så det var ju skönt. Sedan fick jag ett ryck och bakade en rabarber och jordgubbspaj, det kändes så himla somrigt på något sätt.
Sedan mötte jag upp Moa och vi hämtade Ollie på dagis. Han var jättenöjd och ville inte gå hem, fröknarna sa tom till mig att
-"Oliver verkar vara en sån glad och nöjd liten kille"
Skönt att höra efter allt som varit.
Efter det var det hem och busa på gräsmattan
På kvällen anslöt Phille också och det blev en trevlig middag i goda vänners lag.

Värdens sötaste busunge

Ibland tar det låååång tid att gå hem från dagis....
Man ska gå och gå....
Leka lite i sandlådan på gården, stoppa lite sand i munnen...
Och lukta på blommorna!
Samt flirta lite med granntjejen som är typ fem år och älskar bebisar. Idag var första gången jag sett Oliver slå armarna om någon och krama. Dessutom såg de varann djupt i i ögonen. Söta var de!
Hemma var balkongen perfekt för mys och sol.
Sedan kom kompis K hit och vi avnjöt en allt annat än lugn middag på lax och hemgjord potatissallad med den lille marodören som kastade både skedar, tallrik och mat på golvet och sedan avslutade måltiden med att kissa på kompis K:s byxor.
Nu har K precis begett sig hem efter att vi fikat med citron och marängkaka. Tror det är dags att ta en liten bit till innan det är sovdags :-)
Ha en skön kväll!

Nya dagiset

Det gick jättebra på nya dagiset igår. Vi kom dit vid nio och Oliver var lite blyg och klängig i början men snart var han ute och cyklade med nya favvofröken Yvonne. Det gick så bra att kl tio skickade de in mig i köket med lite skvallertidningar och kl elva fick jag gå hem på lunch och komma tillbaka kl två. Oliver hade skött sig jättebra, inget gnäll, inte ledsen. Och man ser vilken skillnad det är här. Jag känner stort förtroende för samtliga tre fröknar på avdelningen. De har koll på barnen, de är på barnens nivå och leker och stimulerar barnen hela tiden. De är ute både förmiddag och eftermiddag, oavsett väder och det är en skön stämning. Inga barn är ledsna här, inga barn är gnälliga, de har roligt. Sedan är de också lite äldre, Oliver är en av de yngsta och jag tror det är bra för Ollie. Igår eftermiddag var både jag och Oliver helt slut, Oliver däckade vid sju med välling och jag framför tvn vid halv tio. Idag har jag varit och länmat och ska dit vid halv tre igen för att kolla läget. Nu är det vilotime. Men åh vad jag vill göra mycket, får verkligen hugga tag i mig själv för att inte hålla på med massa projekt..... Ha en fin dag allihopa!

Dagen idag

Idag var jag hos min läkare på specialistmödravården. För låga blodplättar, foglossningar och astma, gjorde att hon tyckte det räckte för min del.
Från och med nästa vecka jobbar jag bara 50% och är sjukskriven 50%.
Försökte protestera men förstod inte riktigt själv varför. Hela min kropp skriker vila, jag har ingen energi och bara ont. Nu hoppas jag få tillbaka lite krafter. Men först, dagisinskolning resten av veckan.
Är lite nervös faktiskt. Hoppas verkligen vi valt rätt nu. Återkommer imorrn om hur det gick. Nu väntar en varm dusch, lite Mad men och lite glass!

En fin blombukett levererades till mig ida...

img_2107 (MMS)

En fin blombukett levererades till mig idag av en tacksam dam vars gucciväska jag hittade. Den förgyllde verkligen min arbetsdag :-)


Mys

Igår kväll fick vi finbesök av mina systrar. Vi grillade och kollade på Eurovision Song Contest. Mycket trevligt. Sedan sov de kvar här och imorse var det upp tidigt. Ollie vaknade kvart i sex, han har underbara sovtider just nu (NOT!!) kan det bero på ljuset? Klockan halv åtta gav jag och David oss av för lite äventyr och systrarna mina hängde med Oliver.
Jag och David begav oss till Grand hotel där vi hade ett presentkort på en frukost. Och vilken frukost sedan. 5 omgångar gick jag och hämtade. David bara satt och garvade åt allt jag åt. Men det var ju så underbart gott och lyxigt att sitta i lugn och ro, tyst och tjusigt var det och, ja, titta på maten:
varmt,                           frukt,                           efterätt
Efter frukosten gick vi på en utställning på Nationalmuseet och sedan svängde vi förbi kompis Frida med make och fikade lite innan vi trötta men nöjda med vår barnfria dag tog tåget hem.
Tack Kajsa och Julia för en härlig kväll igår och fin dag idag!
Nu på kvällen dök fina Sandra upp och vi åt middag och har nu avnjutit jordgubbar och glass till hockeyn.
En fin dag, jag har ätit så sjukt mycket och är helt utmattad men väldigt nöjd.
Imorrn är det upp för jobb kl fem och läkarbesök på dagen som väntar. Dessutom Olivers sista dag på dagis. På tisdag påbörjar han och jag inskolningen på det nya. Ska bli spännande!

Trevlig lördag önskar jag från vår balkong <3

img_0893 (MMS)

Trevlig lördag önskar jag från vår balkong <3


Vecka 23

Vecka 23


Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.
Immunförsvaret är kasst, allergiska astman är som värst och fogarna ger sig inte. Har även börjat få ont i magen när jag anstränger mig för mycket. humöret åker berg och dalbana och ja, det börjar bli dags att ge upp och börja trappa ner, en smula, tror jag. Man måste ju komma ihåg att njuta av att varas gravid, inte bara kämpa.
Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.
Det är en stor tröst när man inte mår bra att känna den där lilla där inne som lever runt. Det är så häftigt med sparkar! Stor kärlek när man känner det <3

På vår balkong

För två veckor sedan var balkongen vårt projekt.
Så här såg den ut före:
Så här såg det ut under tiden:
när det lades trall, målades bokhylla, stolar och bord.
Och nu är det klart:
Fin va? Och i söndags var det invigning, pannkaksfrukost på balkongen, på vår balkong!

Ledsen för dålig uppdatering. Det är mycke...

img_7174 (MMS)

Ledsen för dålig uppdatering. Det är mycket nu och ikväll är det te i sängen och varma handen på magen som gäller. Återkommer inom kort med nya krafter.


Sjuklig

När man är sjuk och ynklig är det sånt här som muntrar upp en.
Tack min fina älskling för detta.
Nu är det dags att sova, kroppen värker och huvudet bultar.
Som tur är har lillan i magen börjat komma igång ordentligt nu så jag får njuta av små fina sparkar med jämna mellanrum. Det muntrar upp, liksom fina pussar från min vilda  son.

Lugn söndag

Gårdagen blev lugn för oss. Oliver hade 39°c feber och gjorde inte mycket väsen av sig. David målade bokhyllla och bord på vår balkong (I eftermiddag är det dags för stolarna att få sig en omgång) och jag hade ont i fogarna och magen av för aktivt leverne och en rejäl hosta.
Igår såg det alltså ut så här:
och för att överhuvudtaget få i Oliver ngt att äta fick vi muta med kanelbullar och mjölk.
När vi la Oliver vid halv åtta hade han 39°c och somnade som en stock. Sedan sov han hela natten fram till halv åtta imorses. Slurpade i sig en hel flaska välling och nu verkar han ju rätt frisk....
Nu vill han ut och spela fotboll :-)

RSS 2.0