Snart är det dags. Så här ser min silhuett...

img_0452 (MMS)

Snart är det dags. Så här ser min silhuett ut just nu. Sprickfärdig!  Var hos bm idag. Gått upp 11 kg, och sf-mått 34, med Oliver hade jag 32 i samma vecka.  Nu ska jag inte träffa min bm mer innan förlossning. Oh! Börjar närma sig!!


Idag orkade vi inte laga mat här hemma, de...

img_7031 (MMS)

Idag orkade vi inte laga mat här hemma, det blev ett improviserat besök i Solna Centrum och Mc Donalds. Så nu satt vi där och skämdes över vilka dåliga föräldrar vi var som gav vår son skräpmat och..... Neej, vänta nu. Faktiskt så tyckte vi båda att det var lite mysigt med hans första Happy Meal och med tanke på hans lilla vikt tror jag att lite pommes bara gör honom gott!! Ni ser ju själva vad nöjd han var!


Helg igen

Helgen har som vanligt gått fort.
I fredags var jag på Davids jobb och lunchade med Hanna och Vilma, mysigt!
På kvällen kom Sandra över och delade vår enkla fredagsmiddag (ja, den var enkel, det var jag som lagade, inte kocken .-) och vi kollade på film.
I lördags kom Katri, Michelle och Jolene och hälsade på. Vi har inte setts på evigheter så det var verkligen kul. Vi hade picknick under strålande sol och klarblå himmel, på lekplatsen, med äppelpaj och kaffe.
Oliver och Jolene lekte loss ordentligt innan vi gick hem och lagade middag som serverades på balkongen, lördagkvällen till ära.
Oliver var VÄLDIGT förtjust i Jolene och hon tyckte nog att han var rätt okej eftersom hon sa både att han var hennes bästa kompis och att hon ville sova över, hehe. Fast hon ångrade sig lite sedan när de kollade på tv och Oliver flyttade efter henne hela tiden för han ville vara nära, sötnosar :-)
Tydligen tog det på krafterna att flirta för imorses sov Oliver till halv tio, det har ju typ aldrig hänt!!
Sedan tog vi en sväng på stan idag för att hämta dagispåse och lite småshopping. Oliver var toppentrotsig hela dagen så nu sitter vi här och pustar ut, han är inte lätt nu lill-killen. Och med hormonell höggravid mamma och trött pappa så blir det många strider på en dag, det kan jag tala om. Ändå är han ju världens gulligaste och får oss och skratta lika mycket som vi sliter vårt hår, som tur är :-)

Det här har jag gjort idag. En riktig bull...

img_5850 (MMS)

Det här har jag gjort idag. En riktig bull-mamma :-)


Hade tänkt sova för länge sedan men först ...

img_7813 (MMS)

Hade tänkt sova för länge sedan men först kom alfapet ( på iphone) i vägen och nu har jag en bebis i magen som tycker att det är hemskt trist när mamma sover!  Oliver har kommit i sin första trotsålder. Det är helt sjukt Han får utbrott för ingenting, gråter och slänger sig hursomhelst. Slår oss, sina dagisfröknar och andra barn. Kastar mat och tallrikar. Som hans fröken sa idag: det är tur att han är så charmig emellan utbrotten!  Om det beror på en trotsålder, en fas eller på förändringarna hemma (han känner att ngt är på g) vill jag låta vara osagt men kanske det kommer nu så det hinner gå över tills bebis kommer? Jag vet inte. Det är bara att uthärda och visa att vi älskar honom så går det väl över såsmåningom. Och älskar honom, det gör vi, över allt annat <3


Idag var fina Hanna och Lilla Vilma här. M...

img_4469 (MMS)

Idag var fina Hanna och Lilla Vilma här. Mysigt med mycket bebis/förlossnings-snack. Sedan kom Oliver och David hem och det ringde på dörren. Utanför stod en glad budkille som levererade en påse med nybakta bullar. Undrar om texten på påsen hade ngt med hans glada min att göra :-)


Härlig helg

Helgen har varit finfin!
I fredags var fina Maria här och vi hade mycket att ta igen! Ett ordentligt tjejsnack :-)
Natten till lördag hade jag förvärkar i 6 timmar på natten, gjorde riktigt ont och jag var nära att ringa förlossningen.
Lördag dag blev därför lugn och jag och David turades mest om att vila. På kvällen åkte vi hem till Simon och Moa och firade Simon som fyllt år.
På söndagen åkte Phillip, Simon och David och fiskade. Moa och Ida kom hem hit och hängde med mig och Ollie och sedan tog de med sig Oliver och åkte in till stan. Ida för att träna och Moa lunchade med lite kompisar, Oliver hade jättekul och tjocka mamman fick lite välbehövlig vila.
Sedan möttes vi alla upp på Ica och handlade och avslutade med tacomiddag hos oss.
Lekplatshäng
Killarna var sjukt nöjda och David vann sin fiskepokalen för detta året så nu har vi en träplanka med en ful fisk på som tydligen ska ha ngn sorts hedersplats här hemma, hmmmmm.
Nu lite te och macka.
Sov gött!

Vecka 37

Vecka 37
Kroppen:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare.
Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37. Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången.Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Barnet:
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.
Status:
Vecka: 37
Månad: 9
Trimester:3
Dagar kvar till BF: 25
Vikt: 62 kg
SF-mått: 32
Bebisen är fixerad djupt i bäckenet, så djupt att när barnmorskan skulle känna så fick hon göra ett ultraljud. Ovanligt för omföderskor tydligen och Oliver var inte så här fixerad. Antagligen därför jag har mer förvärkar och ont denna gång.... kanske?
Natten till lördag hade jag förvärkar i 6 timmar och trodde för ett tag att det var dags att åka in men sedan släppte det och har varit bättre.
Lill-tjejen är redan större i magen än vad Oliver var när han föddes påstår de så vi får väl se, dags att packa bb-väska nu iaf, så man är beredd :-)

Allvarligt!

Idag var jag med Oliver hos läkaren. Vi vägde och mätte (9,7 kg och 80 lång) och sedan var det in till läkaren. Hon meddelade att hon var allvarligt oroad över Olivers kraftiga viktnedgång. Jag kände mig tvungen att avbryta där och fråga vilken viktnedgång? Oliver har aldrig gått ner i vikt. Han har alltid legat under kurvan men följt den på sitt eget vis men han har aldrig tappat vikt. Nehej? Nä, läkaren hade ju bara sina egna anteckningar från när hon varit på BVC, hon hade inte ens Olivers viktkurva att titta på men detta verkade ju inte stämma. Nu tyckte hon vikten verkade helt okej, även om han är liten. Hon kollade halsmandlar, lungor och mage och vi fick göra ett pricktest för mjölk. Men det verkade som det blivit ngt fel på BVC och hon tyckte inte det behövdes göras ngn utredning. Jag ringde till BVC och de hade samma anteckningar som jag och Oliver har bara stigit i vikt aldrig sjunkit. Hon fattade ingenting. Inte jag heller. Detta besök har vi oroat oss för sedan i juni och nu får vi veta att det är pga siffror som inte stämmer. Får man göra så? Jaja, huvudsaken är att vår lille skrutt mår bra och ökar i vikt. Antagligen kommer han alltid ligga under viktkurvan, liksom hans mamma alltid gjort, så det är väl lika bra att vänja sig och lyssna till vad man innerst inne vet, han är inte för mager, han mår bra!! <3

modell för en dag?

Idag har jag varit på något som kallas för modell för en dag.
Det började jättebra. Fina lokaler och trevlig personal som tog emot. Blev sminkad, fixad i håret och sedan fick man vänta i ett fint rum med vita skinnsoffor, saft, kakor och godis.
Sedan kom fotografen och hämtade mig.
Jag förklarade att jag ville ha bilder på mig och magen och det verkade göra henne nervös.
Det gick snabbt, tre ombyten och hon körde väldigt mycket ena axeln fram, luta framåt och titta åt sidan. Inte min grej. Hon var rätt stressad och jag log inte på många bilder, de fotade dessutom en annan tjej samtidigt så vi gick nästan på varandra.
Sedan var vi klara och jag fick gå in i ett rum och titta på bilderna.
Var halvnöjd med bilderna men framförallt för det priset som jag fick betala. Vill inte lägga ut en massa pengar på bilder som man bara tycker är sådär. Det blev två stycken och jag måste erkänna att jag är lite besviken.
Men, allt som allt var upplevelsen rolig och de två bilderna jag valde kommer nog vara väldigt roliga att ha kvar.
Imorgon kan det hända att dessa bilder kommer upp, ikväll får ni nöja er med bild av mig, i myskläder och med allt smink bortvättat.
David och Oliver är ute på fiskeäventyr och jag som alltid tjatar om att det vore så skönt med en kväll för mig själv saknar dem redan....
Hoppas ni har en fin kväll!!

Hormonhäxan är här!!

Ursäkta frånvaron men jag har på kort tid förvandlats till en hormonhäxa.
Jag gråter och skriker och suckar och irriterar mig på allt för att i nästa sekund gråta av glädje. Ingen fattar något, allra minst jag själv.
Jag vet, jag vet, det är en del av graviditeten men det är sjukt jobbigt ska ni veta.
Som tur är har jag en familj som låter mig vara och gör vad de kan för att muntra uppo mig, var och en på sitt vis.
Men det är tungt nu! När jag rör mig är det som om jag har mjölksyra i hela kroppen, sammandragningar och förvärkar jobbar hårt, fogarna gör ont, jag kan inte sova på natten, pga kniv-värk i höfterna, halsbränna och när Oliver vaknar så vaknar jag med och kan inte somna om, och då har jag inte ens nämt alla nattliga toalettbesök.
Jaja, nu har jag fått gnälla av mig lite, nu ska jag fika lite och inta fåtölj-liggande läge en stund innan det är dags för ett besök hos barnmorskan.
Imorrn ska jag ut på egna äventyr på eftermiddagen och det ska bli spännande, mer säger jag inte :-)
Uppmuntringspresent från mannen i mitt liv som trots allt står ut med mig, även när jag är en hormonhäxa och ett vrak. Tack älskling!!

Godmorgon!! Igår var Moa och Sandra över p...

img_2642 (MMS)

Godmorgon!! Igår var Moa och Sandra över på middag, gissa om Oliver var lycklig! Moa sov kvar och Oliver väckte David kl halv sex och oss andra kl sju! Sedan blev det storfrukost och nu är dagen igång! Trevlig lördag! Kram


Förvärkarna har jobbat hårt nu på kvällnin...

img_0955 (MMS)

Förvärkarna har jobbat hårt nu på kvällningen. När jag låg utslagen i fåtöljen så frågade min man så snällt om jag behövde något? -ja, värmedyna, te och choklad tack, pep jag. Och min snälla man fixade allt det där, plus en liten chokladbuffe :-) Allt detta fanns i vår kyl. Eller är det en pik att jag inte äter upp allt tro.....? ;-) gott var det iaf!


Oj så trött!!

Jag är så trött att jag nästan svimmar!!
Imorses var jag med David och lämnade Oliver på dagis, det värmer i hjärtat att se hur glad han är när han kommer dit och träffar favvo-fröken.
Sedan åkte jag in till stan för ett besök hos Nettie, min frisör.
Efter färg, slingor och klipp, kaffe och skvaller strosade jag drottninggatan ner, kikade in i några affärer på vägen och fyndade lite kläder till Oliver och några grejer till den nya barnkammaren som är mitt projekt just nu därhemma.
Sedan hem och helt slut.
Oliver har varit gnällig ett par dagar nu, tror det är tänderna men han sover inte bra och bryter ihop i tårar för ingenting. Det är tufft, allra mest för honom......
Nu håller David på och lägger Oliver och jag, kan hända att jag snart slocknar jag med......
Zzzzzz.......
Mina killar har roat sig med magen......... :-)
Happy face!!

Oliver

Oliver är nu ett år och åtta månader och fortfarande ett riktigt charmtroll.
Han pratar konstant även om det mesta är sådant vi fortfarande inte förstår. Han älskar djur och kan hur både häst, hund, ko och får låter.
Annars är det mest mamma, pappa och Hova (Ja, staden) som används tillsammans med favoritordet -Nej.
Nej sägs på 100 olika sätt men används alltid.
Vi har bytt Olivers spjälsäng mot en våningssäng där han sover i undersängen. Detta att kunna gå i och ur sängen när han vill har ställt till det lite men nu har vi gått från att nattningen tar 1,5 timme till 30 min.
Äter gör han när han känner för det till oro för hans arma föräldrar som gör nästan allt för att han ska äta, pressade som vi är av bvc. Han väger ju ett kilo under vad han ska väga och de är inte nöjda (Är de någonsin?)
Oliver trivs på dagis och älskar att prata med folk, väldigt social och öppen och ju mer människor runt omkring honom, desto bättre.
Han är dessutom helt galen, han lyfter mina två kilos pilatesbollar och kastar iväg dem, klättrar på allt och springer så fort han ska någonstans. Men han älskar också att pussas, att springa in i ens famn, att backa in i ens famn för att kramas och har precis börjat gilla att vara i sitt rum och läsa, själv.
Favvoleksaken just nu är den lilla leksaksspisen med tillhörande kastruller (Japp, brås på pappa) och att plocka stenar (mhm, mamma). Överallt.
Oliver vår älskade fina unge. Mamma och pappa finns alltid här för dig! Vi älskar dig så mycket och njuter av varje härlig dag med dig!!

För 3 år sedan......

Vårt andra bröllop. En glaciär i Alaska. Tre år sedan...... Kärlek <3

Oliver och Shasta, bästa vänner!!

Oliver fick den stora äran att hålla Shastas koppel när vi var i Skåne.
Han var väldigt ansvarsfull, pekade ut för Shasta var de skulle gå....
Och sedan gick de båda åt varsitt håll!
Tur att Shasta är väldigt snäll och inte smiter medans Oliver plockar viktiga stenar och sånt :-)

Tjocka mamman ute på äventyr

Nu är jag på väg hem efter en middag på Hermans. En vegetarisk restaurang på Söder i Stockholm. Supergod grillad buffé, massa prat och skratt med Snälla Söta SilverSara och som avslutning en stor glass. En trevlig kväll verkligen. Ibland behöver den tjocka mamman komma ut lite på egen hand och ladda batterierna och det har jag gjort nu :-)

Semestern är över

En veckas semester går snabbt. Nu är vi hemma igen och David har börjat jobba, Oliver är tillbaka på dagis och jag, jag är tillbaka med läkarbesök både igår och idag. Allt verkar bra så då är vi nöjda och här kommer några bilder från semestern:
Glada dagar med sol och regn, utflykter till strand och loppisar, träffa fina vänner man inte sett på länge, umgås med släktingar man önskar man såg mer av, bad på strand och i pool, kvällspromenader i regn och i sol.
Men än är det lite kvar av sommaren. Promenader, utflykter och annat hinns fortfarande med. Och jag, jag har slagit av på takten. Tjock och höggravid så får man helt enkelt gilla läget och hålla sig till de små enkla tingen på hemmaplan. Njuta av tiden med David och Oliver, snart kommer det en ny person och vi alla kommer få anpassa oss på olika vis. Men nu längtar vi tills vi blir fyra, det gör vi <3

RSS 2.0