Sommar

Helgen blev en somrig historia.
På fredagen vabbade jag med Ariel och  Oliver fick vara hemma också. Vi drog till Annica som öppnat poolen för säsongen och badade och solade. 
Sedan var det dags för mig att möta upp tjejerna på Cliff Barnes för middag och dans. En mycket trevlig kväll som avslutades med att jag sprang från Odenplan till pendeln i Karlberg, barfota flög jag fram i natten. Mysigt! 

På lördagen cyklade vi hem till Poli, Cammi och Joyce på lunch.

Vi åt och barnen lekte

På söndagen fyllde världens bästa Ludde ett år.




Fullspäckad men åh så trevlig och somrig helg! 

Vattkoppor igen

En vecka klarade vi oss. Sedan fick Ariel också vattkoppor, såklart
Så fredagen var lugn, det var då vi upptäckte det. På lördagen var vi ute på en cykeltur, solen sken, vi fikade på ett mysigt ställe och cyklade runt på Järvafältet ända tills Davids cykel gick sönder. 




Vi fick leda cyklarna hem och picknicka i parken utanför oss. På kvällen fixade jag på balkongen och David åkte och köpte en ny cykel.
På söndagen invigde vi Davids nya cykel och hälsade på får. 

Sedan kom Moa och Philip på middag. Vi bjöd på hemgjord pasta med tomatsås och riktigt fina korvar, ostar som jag tagit hem från Italien och rödvin, oxå från Italien. Dukat med finservis, silverbesticken och kalasglas. 


Oliver åt pasta, Ariel somnade, vaknade för 20 minuters kurragömma och gick sedan och lade sig igen.

Vår stackars lilla prickiga tjej.


Citat Oliver

Mamma kan du hjälpa mig att plocka alla blommor så jag kan plantera dem i jorden sen? 



Smått och gott

Kom hem från Italien med ny energi. Den försvann rätt fort då jag vabbade hela veckan med Ollie, samtidigt som David låg hemma i 40 graders feber, samtidigt som jag skulle jobba hemifrån. 
Men vi klarade det! Såklart. I fredags gick vi hem till Annica och lekte och på söndagen var David så pass frisk att han kunde gå på loppis. Och bio. Vi såg Rio hela familjen. Gillar verkligen när vi går alla fyra tillsammans. 
I måndags träffade jag fina Hanna och idag hade David med sig 5 barn hem från dagis istället för 2 så det var full fart.
Lite ljuspunkter från förra veckan:

 
Nya Turtleströjor och frozen youghurt, kan man bli lyckligare?



Ariel har tjatat om ett pallaplyyyy jättelänge nu så i lördags fick hon äntligen ett eget.


Hemmagjord pizza, in the making!



Fika med hembakad kaka. 


Starbucks kaffe med finaste Hanna ❤️

Måndag och hemfärd

Så, idag var dagen. Dags att åka hem. Och den där längtan som spirat i mig hela resan slog nu ut i full blom och jag längtade ihjäl mig efter mina finaste där hemma. 
Fabri var tvungen att jobba men jag och Christiano gick till vinbaren på hörnet och de plockade ut några bra flaskor till mig att ta hem och vi passade också på att ta ett glas mousserande. 


Sedan gick vi hem och Fabri kom hem för lite hemlagad carbonara innan jag var tvungen att skjutsas i panikfart till flygplatsen. Allt gick dock bra och resan var seg och lång. Ni förstår inte hur glad jag blev när David messade och undrade om han skulle låta barnen somna i bilen och hämta mig på Arlanda. Resan gick lite snabbare efter det och lyckan var total när jag äntligen fick pussa på dem igen. 
Idag har jag jobbat och ska jobba hemifrån resten av veckan då Oliver har vattkoppor. Just nu ligger David i sovrummet med nästan 40 graders feber. Stackarn! Så , stand strong, jeep calm och allt det där, thats me 😉 


Söndag

Söndag och sista hela dagen i Italien.
Vi började med en tur till det lokala snabbköpet där jag plockade på mig ostar, charkuterier, tryffelsmör och annat gött. Fabrizia tycker att jag är lite galen när jag gör sådär men hon letar och söker och finner allt jag behöver ändå. 
Sedan drog vi ner till stan. Började med en Campari soda på en bar.
Gästerna var lite suspekta....
Sedan shoppade vi det sista och åt sedan friterade räkor och scampi, kött och drack mousserande, lyxigt. 


Sedan var det efterättsdags då vi var brevid ett av de bästa bagerierna i Bologna tydligen. 


Sedan hem och vila ett par timmar och tur var ju det för sedan hämtade Christiano upp oss och vi åkte till hans boxningsklubb för att titta på några matcher. 
Jag och Fabri kollade på matcherna, pratade med folk, de känner alla, och drack öl och Christiano såg vi knappt röken av då han först coachade de yngre och sedan dömde matcher. 

Eftersom kl var ca 23.00 när vi kom därifrån var det givetvis dags för middag. Vi åkte genom hela stan för att äta riktigt goda hamburgare och de satt fint ska jag tala om. 

Lördag

Igår hade vi en härlig dag, såklart!
Vi började med kaffe och kakor ( trevlig tradition det där) hemma och sedangick vi ner på stan för att lämna in min resväska som Lufthansa kvaddade totalt. 
Vi lämnade in den i en affär och personalen ägnade 20 min åt att berömma Fsbri och Christianos hund som var med och sedan plockade de fram den största och dyraste samsonite väskan de hade och den fick jag 👍


På vägen hem kl. 12.00 var det dags för ett glas prosecco och sedan kom vi hem. Drack vin och åt färska bönor med peccorino och salt och Fabri lagade en sagolik pasta. 
Sedan var det shopping som gällde hela dagen fram till åtta då vi drack vin igen, gick och åt det här:

Sedan åkte Christiano till sina föräldrar och jag och Fabri tog en drink för att sedan stupa i säng. 



Florens

 Vaknade tidigt av att David ringde på FaceTime och bad Oliver visa mamma..... Vattkoppor! Ungen har fått vattkoppor och var alldeles prickig! Så stackars David får vabba tills jag kommer hem. Typiskt att det händer just när jag är borta! Dock var de vid gott mod iaf 😊
Fabri tog mig med till ett bageri i närheten och bjöd mig på pain de chocholate och cappuccino. 
Sedan tog vi ett snabbtåg 40 min och hamnade i Florens.  Florens är väldigt gammalt med enormt vackra byggnader överallt. Det regnade och var grått när vi var där men det gjorde det nästan bara ännu vackrare för regnet glänste i de små gränderna och färgglada paraplyer lyste upp allt. 



Duome....


Floden.... Ser ni husen på bron? Där vill jag bo....


Och när det började regna ordentligt smet vi in till ett litet ställe i en gränd som Fabri fått rekommenderat av en vän och som inte så många turister hittat till. Och vilket ställe sedan! Han hade 4 små rangliga bord och stod bakom disken, skapade otroliga saker och kom ut och serverade. Och vilken mat sen! Ni kommer aldrig förstå vad gott det var! Vi delade på två smörgåsar, en med mozarella och ansjovis och gräslök. Varmt levainbröd, olivolja och salt. Den andra var med panchetta, peccorino och rosépeppar. Sedan åt Fabri lever men det hoppade jag för jag är inte så förtjust i det och så delade vi på en osttallrik med de godaste ostarna.  Och drack två glas vin till, kl var ju efter 13.00. Sedan fick vi en grappa el liknade  efter maten och gav oss ut i regnet igen, proppmätta! 






Vi hann med fönstershopping på Gucci, Prada och andra fancy butiker, skoshopping, Lauderee


och många statyer innan vi gav oss av hemåt igen. 


Häftig staty


David statyn, väldigt känd tydligen....
Vi gick hem från stationen och jag var så trött att jag trodde jag skulle somna bums där vid nio-snåret. Men nej, kl tio på kvällen var det dags att ge sig ut och äta. Till en gammal gammal restaurang med vindlande korridorer där jag åt fisk med pasta och svärdfiskrullar och drack ett riktigt fint vin. 




Underbar dag! 

Dag 2

Vaknade till typiskt italiensk frukost. Två kakor och kaffe. Sedan ut på stan och upp i Bolognas högsta torn. 491 trappsteg rakt upp. Och sedan ner igen. Men utsikten var underbar! 



Sedan var tanken att vi skulle gå hem men solen sken och det var varmt så vi gick till en gård mitt inne i stan som några ockuperat från försvaret och där odlade de grönsaker, grillade, spelade musik och sålde öl. Så där satt vi i solen. Drack öl, åt grillat kött, blev röda om näsan och armarna och hade det skönt. Sedan var det shopping för mig och Fabri och sedan hem. Då hade vi varit ute hela dagen och var trötta så bi beställde godaste pizzan hem och hängde hemma. Laddade inför att åka till Florens nästa dag. 


Italy baby

Nu förvandlas bloggen till en resedagbok, så jag inte glömmer något på denna fantastiska resa. På onsdagsmorgonen hämtade en taxi mig kl. 05.00 på morgonen och körde mig till Arlanda. Där hann jag med en sväng till Victoria secrets butiken och en kaffe på Starbucks innan jag lyfte mot Frankfurt. 

Sedan landade jag i Frankfurt som var liiiiite större än Arlanda. Åt lunch, kollade lite taxfree och sedan boarding, ner två trappor till ett garage och buss i en kvart ut till planet. Allt gick fint till straxt innan vi landade då vi kom in i turbulens, var tvungna att ha säkerhetsbälten på och håll

Idas studentskiva

Riktigt bra fest. 




RSS 2.0