Söndagkväll

Sitter i bilen på väg hem från en helg på landet. Varmt hus, fint höstväder, ätit och druckit gott. Fick lite sovmorgon imorses. Vi mår med andra ord väldigt bra och båda mina grabbar sover här brevid mig i bilen. Livet är ju väldigt skönt ibland :-) hoppas er helg varit toppen med. Kram

Det händer så mycket nu!!

Idag är det mycket som händer. Bra saker. Tråkiga saker (inte oss dock ) Mycket tankar som rör runt i huvudet. Många framtidsplaner som smids. Karriär som ska komma igång. Tid som saknas. Vad är viktigt och vad är mindre betydelsefullt? Ja, ni vet, sådana saker som de flesta av oss brottas med. Mitt huvud är helt trött så nu ska jag yoga lite och hoppas att det rensar mina tankar :-) Otroligt trevlig onsdag på er!

Du härliga, frostiga, färgstarka höst!

img_3286 (MMS)

Du härliga, frostiga, färgstarka höst!


Sömn

Det är inte klokt vad sömn blir en stor del av ens liv när man får barn. Allt kretsar runt sömn. Hur många timmar har man sovit, hur många timmar mer har maken sovit, hur kan man få barnet att sova längre, djupare, godare osv. Det är skönt att veta att man kan fungera med bara tre timmars sömn men man vill ju så gärna få sova. Att vakna kl sju, kasta en blick på klockan, gosa ner sig lite extra i sin sköna säng, sträcka på sig och somna om. När jag blev sjukskriven 6 mån in i graviditeten var jag glad för att jag skulle kunna sova bort dagarna. Det kunde jag inte. Man låg inte bra, man var kissnödig, bebisen sparkade. Sedan kom vilda bebin. Då var det amning var tredje timme, då var det en medvetslös sömn, somnade snabbt och tungt. Dock låg man helt still eftersom vår lilla bebis sov med oss i sängen så armar och ben somnade hela tiden och man var sjukt stel i kroppen när man vaknade upp. Sedan somnade bebisen i egen säng och vaknade hela tiden och det var upp, sova, upp, sova. Nu, tio månader efter födseln tycker jag att sömnen börjar komma tillbaka så smått. Men jag undrar när man kommer sova till tio, elva igen. Kommer nog dröja.... :-) Men åh vad kroppen är fin och bra som klarar all sömnlöshet. Vi mammor är fantastiskt konstruerade, eller vad säger ni?

Måndag hela veckan?



Nääääää, inte måndag hela veckan, även om min måndag varit bra. Helgen har varit lugn. I fredags var det mammaträff och Oliver lekte med Astrid och Viktor som en tokig. Skönt för oss mammor som kunde umgås samtidigt som barnen hade roligt. I lördags var jag och Oliver hemma hos Maria Pz och barnen. Oliver var även här hel-lycklig över att få se de stora barnen, han bara tittade med stora ögon och kröp efter dem. Även söndagen blev lugn med en inställd fikaträff. Jag fick äta min äppelpaj som jag bakat helt själv.....(Nej jag åt inte upp hela pajen såklart) Idag har det varit babyrytmik med sång och dans och sedan var vi hemma hos Malin och Viktor och lekte. Nu på eftermiddagen har jag gjort räkningar, fått mat hemlevererad, tvättat sängkläder, ringt samtal, lagat mat till mig och Oliver och varit allmänt duktig. Skönt! Så duktig att det nu är dags för lite yoga, dusch och topmodel innan sängen kallar. Hörs

Astrid och Oliver lovar varann att de komm...

img_3247 (MMS)

Astrid och Oliver lovar varann att de kommer fortsätta ses trots att deras mammor nu börjar jobba :-)


Snö.

Godmorgon. Snö. I oktober. Aningens tidigt även om jag genast börjar nynna på julsånger i mitt huvud och redan börjar fundera på adventsstjärnor. Nu är Oliver iaf nerstoppad i sin overall och vi är på väg till öf i Solna där Oliver ska leka med Viktor och Astrid. På måndag börjar Astrids mamma jobba liksom jag redan gör och idag känns lite som slutet på en era.... :-) trevlig fredag på er!

Måste vara 1000 minusgrader minst ute!

Idag är är en dag full av utmaningar. Det är iskallt ute, försäkringskassan är krångliga, värken i kroppen finns där.... Men idag har jag lite nya kunder och det ska bli kul! Gårdagen efter jobbet bestod av städ och omorganisering av lådor då Oliver kommit på hur man öppnar kökslådorna..... :-) Ha en härlig dag hörni, det ska jag :-)

Tidig onsdagsmorgon

Morrn morrn. Dagen igår startades med klipp och färg hos gulliga Nettie. Som alltid mycket prat om ditt och datt, skvallertidningar, kaffe och choklad. Väldigt mycket bra egentid. Sedan en sväng till ks för att träffa läkare, vilket i stort sett bara ledde till fler prover och drog ner humöret lite. Men sedan in till stan igen för häng med man och barn. Och så var det dags för jobb. Då var jag egentligen redan helt slut men det var bara att köra :-) Sedan kom jag hem till mackor, te och Davids varma famn. Och dagen kändes som en bra dag. Nu är det jobbtime igen! Hörs!

Dagens filosofi

Tisdagsmorgon. Jag har sovit ca 3 timmar inatt pga en liten ledsen hostig pojke. Rutiner och regler far all världens väg när min son är ledsen. När man sovit tre timmar på hela natten kan man välja mellan två lägen: 1. Man räknar timmarna, hur mycket sömn man missat och berättar för alla hur lite man sovit och hur jobbigt det är. Man jämför med sin mans sömn och tar till små kvartar för att påvisa att det minsann är mest synd om mig och man bygger upp hela dagen och undrar hur man ska orka. 2. Väljer man att se natten som övergående. Känner sig nöjd med att man varit uppe och tröstat och gett trygghet och njuter av belöningen på morgonen när sonen druckit ur hela sin vällingflaska och vänder sig om och ger mig en stor blöt puss. Och man vet att på ngt sätt kommer man klara denna dag med, kanske inte helt felfritt men det kommer att gå. Idag har jag valt alternativ två. Jag har en fantastisk liten son som behövde sin mamma och pappa inatt och vi fanns där. Båda två utan att tjafsa, det var teamwork på högsta nivå. Och det mina vänner, det är kärlek <3

Hemma.

Nu är vi hemma från en härlig helg i Valje!
Oliver har lekt med farmor, farfar, fastrarna, hundarna och även träffat sin gammelmormor, gammelmorfar, gammelfarfar och favvo-Marianne. Vi vuxna hann också med lite kvalitetstid med promenader, fisketurer, god mat, vin och bubbelbad. Dock var Oliver vaken och ledsen av okänd anleding natten till söndag så vi var VÄLDIGT trötta jag, David och Ollie när vi åkte hem. Oliver somnade 5 min innan vi landade med flyget, sov hela vägen hem, fick lite välling och sov sedan gott.
Jag och David åt kvällsmat och sedan var vi så trötta att vi slog rekord på att lägga oss tidigt. Tjugo i tio släcktes lampan i Stubbergaardska hemmet igår!! Rekord. Men det behövdes då Ollie-Bollie vaknade sedan på natten och var ledsen igen.

Idag har vi varit och sjungit med massa andra barn och sedan tittade vi förbi Moa på lite fika. Oliver flirtade en hel massa med henne. Sedan åkte vi till Järva närsjukhus och kollade Ollies öron men det var inget fel på dem. När jag tittade närmare hemma tyckte jag att hans tand spruckit fram lite så det kan ju vara det. Vi får väl se hur det går i natt. Jobbigt när vi hade en så bra sova hela natten rutin. Det är så vackert ute nu, jag gillar hösten!!


Roligt att titta på löven!

Tittut!! Nu åker jag till farmor och farfa...

img_3223 (MMS)

Tittut!! Nu åker jag till farmor och farfar ett tag! Mamma och pappa följer oxå med. Pappa ska fiska med farfar, jag ska leka med farmor och mina fastrar och vovvarna och mamma.... Ja, hon ska väl flaxa omkring och vara hönsmamma som vanligt :-)


Härliga vackra höst!! Idag efter jobbet s...

img_3217 (MMS)

Härliga vackra höst!! Idag efter jobbet shoppade jag loss på Zara med mitt presentkort och sedan fikade vi med Söta snälla Silver Sara :-)  Mysig dag. Med förkylning i kroppen är man dock lite trött så här framåt kvällningen....


Kom igen då morsan! Nu tränar vi!! Jag rul...

img_3195 (MMS)

Kom igen då morsan! Nu tränar vi!! Jag rullar fram mattan.....


Testar lite

Kollar om jag kan blogga från iphonen. Och det kan jag. Jippieee!!

Här glamouriseras inget! Så här ser det ut...

img_3188 (MMS)

Här glamouriseras inget! Så här ser det ut när jag är hemmafru med förkyld, arg, krypande bebis. Om ni undrar varför jag inte uppdaterat bloggen nyligen har ni svaret här :-)


Det blir inte mer än ett SMS till bloggen...

Det blir inte mer än ett SMS till bloggen idag. Idag är det bakisdag och vi gör i stort sett ingenting. Vilda bebin sover och nu blir det hemgjord pizza, cola och film. Hörs imorrn!!


Fixa och dona

Idag var jag på läkarbesök på Karolinska Sjukhuset. Med mig hade jag min lilla vilding som numera knappt går att ha med. Han vart helt tokig och vild. Söt, men tokig och vild :-)
Resten av dagen har vi fixat och donat här hemma och jag har förberett lite inför morgondagen då det är dags för bröllop.
Min fina Frida ska gifta sig, ska bli en härlig dag!

Så nu säger jag gokväll, det är dags att gå och knyta sig.

Trevlig fredag!!

RSS 2.0