Höstlig helg

I lördags packade vi oss iväg till Ålberga. 

 Efter ett stopp på Mc Donalds där Oliver blev målad till en tiger, kom vi fram till Kenny, Maria, Ida, och farfar och Mimmi. 
Det blev en jättemysig helg med höstpromenader, vin, pulled pork och  massa värme. 

Titta på djurbajs.

Sjön





Helg

I fredags kom mina systrar och umgicks med barnen, lärde dem pyjamaståget, åt middag och hade allmänt trevligt. 
På lördagen packade vi ihop oss och åkte till Delsbo, utanför Hudiksvall, till Anna, Kristian, Lova och Ingrid. Vi hade supermysigt med fika, lekparkslek, middag och utflykt. Oliver och Liva hade verkligen saknat varann, de var som nyköra. Höll varann i handen,kramades och så busade de förstås. Tack fina ni för en underbar helg! 





Statusuppdatering

Det blir inte mycket skrivet på vardagar. Det händer ju inget! Jobb, yoga, mer jobb. Hem och gosa med barnen och mannen. 
Ariel är frisk nu och jag har fått ett vansinnigt pysselsug! Försöker göra hemgjorda presenter men de blir fula. Håller mig till mina foton istället. 😊
Nu, promenad hem! 

Hösthelg

Fick hämta Ariel lite tidigare i fredags. 38,3 i temp. Passade på att hämta Oliver lite tidigare också för lite extra fredagsmys. Vi drack smoothie, lekte med lego, åt middag, kollade på film och åt popcorn. Barnen somnade sött och jag tog ett långt bad.
På lördagen hade vi den perfekta lördagen. Pannkaksfrukost, middag med vänner inbokat på kvällen, en höstpromenad, en fika på Spånga konditori, och där tog det liksom slut då vår dotter med 38 graders feber kräktes rakt över bordet på fiket. Som tur var är jag och D ett sjukt bra team när det gäller sånt här och innan ngn märkt ngt så hade vi torkat upp, lugnat barnen och gått därifrån. 
Jag ville ha ett läkarbesök för förut när hon kräkts sådär utan anledning har hon haft halsfluss så vi ringde Närakuten, blev kopplade till Vårdguiden där jag fick tjata för att få en tid. Slutligen fick vi det och mycket riktigt har hon halsfluss. Köpa pencillin och middag i Kista Galleria. Barnen somnade i bilen efter att vi kört en lite extra lång väg hem och sedan åt vi chili och kollade på film. Så fin dag ändå. Idag har vi varit på loppis, och pysslat hemma. En oväntat lugn helg kan ju vara ganska mysigt det också! 

Innan Ariel kräktes.




En vanlig middag

Fredagkväll. Jag gör mat. Ariel kommer ut i köket. 
-Mammaaaaa, jag vill ha vatten.
-Neej gumman vi ska äta snart.
-Banan!
-Nej, du ska snart få mat.
-Äpple!
Neej älskling 
-Maaaaajs!
Ok, Ariel får majs.
Hackar lite grönsaker.
-Meeeera majs.
Får mera majs. Börjar duka.
-Guuuuurkaaaaa!
Ariel får gurka.
-Oliver nu är det mat. Men gå och kissa först. 
-Inte kissnödig alls faktiskt! Säger Oliver
-Aje kiiissaaaaaa!
-Nej Ariel, du har blöja.
Sätter oss till bords. Jag lägger upp vad alla vill ha samtidigt som jag hindrar Ariel från att blåsa ut mysljuset jag ställt på bordet. 
Börjar äta.
-Jag måste kissa faktiskt kommer det från Oliver och så går han.
Sedan under tio minuters måltid hinner Ariel berätta att hon lekt med alla barnen och fröknarna på dagis, hon ramlar ner från stolen en gång och välter ut mjölken en gång.
Oliver hinner berätta att han lekt kurragömna med Charlie ( som inte var på dagis idag) och hinner också blåsa ut ljuset, spilla ut mjölken och kissa en gång till.
Japp, en typisk måltid hemma hos oss. 
Inte konstigt att vi småbarnsföräldrar är lite småstressade jämt, detta tempo alltså. Men, det är fredag och barnen sover. Ner i badet! 





Det ljusnade

På fredagen blev jag piggare och piggare och tur var väl det då D jobbade. 
Men han kom hem sedan, med tryffelchips och senaste säsongen av Sons of Anarchy! Lycka!
På lördagen efter den obligatoriska pannkaksfrukosten åkte vi till Kista en sväng och handlade lite höstkläder till barnen och åt lunch på Jensens. Det gick hyfsat lugnt till ändå.




Sedan kom Camilla och tog hand om barnen och jag och min D gav oss iväg hem till Simon och Moa som bjöd på fajitas. Därifrån åkte vi till öl & whiskey festivalen. Trevligt. Jag och Moa är inga inbitna öl el wiskheydrickare men vi strosade runt, drack varma drinkar, köpte praliner och kollade på folk. David och Simon trivdes alldeles förträffligt och minglade runt som bara den.



Söndagen blev av förklarliga skäl lugn. Vi åt brunch, städade, hade grannarna över på äppelpaj och gick en promenad i skogen. 




Idag är det tisdag, jag gick upp 05.00 och ska nu in till jobbet för att yoga lite innan jag börjar jobba. Trevlig tisdag gott folk! 

En vecka av sjukdom

Neej, det är inte barnen som är sjuka igen, det är jag. I lördags under bröllopet hade jag sjukt ont i magen, söndag likaså. På måndagen gjorde det så ont att jag gick hem från jobbet. Var hemma tisdag också. Gick till jobbet på onsdag, kände mig lite förkyld, det växte och på torsdag morgon efter en natt av frossa och svettningar kraxade jag till David att jag var tvungen att vara hemma igen. Två olika grejer på en vecka, vad är oddsen liksom? Så här ligger jag i min fåtölj med näsdukar, blåbärste och netflix. Piggare idag dock, tur det få D jobbar kväll och jag är själv med de två små sötnosarna. Oliver som varje gång han ser en blomma springer gör att plocka den till mamma och som med glad förvåning sa till mig häromdagen: - Mamma, du är så snäll mot mig, du gav mig en macka! Och fin i håret också. Också klappar han mig på huvudet. Ariel som lyser av glädje när jag hämtar henne och som just nu sjunger konstant och leker som en tok med alla gosedjur och dockor hon kan hitta. Så, aldrig en lugn stund men roliga är de! 



RSS 2.0