Vab

Denna veckan har återigen varit en vab-vecka. En liten tuffare än vanligt.
Det började i mån dags då de ringde från Ariels avdelning och sa att hon var dålig i magen. Jag sa att det var tänder men eftersom Ariel umgåtts med Simon i fredags och han hade kräkts i söndags så fick vi hämta hem henne. David tog vabben och åkte dit. Precis efter ringer de från Olivers avd och säger att han har feber, 38,9.
När David kommer dit en halvtimme, 45 min senare hittar han Oliver sovandes på en träbänk utomhus i -6 grader.
Inte ok tycker jag, när de kom hem var O nerkyld och han har febrat sedan dess. Ariel var pigg. Igår var jag hemma med Oliver och Ariel var på dagis. Idag var David hemma med Oliver men så ringde de igen, Ariel 38,7. Så imorrn är David hemma med båda barnen och jag blir hemma på fredag. Vab-vecka Allan alltså!!


Helg

Helgen har fortsatt i samma fina stil som fredagen.
På lördagen var det sovmorgon för mig och pannkaksfrukost. Sedan blev det en sväng till Bromma Blocks för mathandling och nya byxor till Oliver.
På kvällen kom finaste Emma och vi schlager-myste med bubbel, anka och tapas. Imorses vart det sovmorgon igen för mig ( lyxigt värre) och sedan bjöd vi Simon och Moa på en dunderbrunch. Lite skridskor i solen på det och lite varm choklad med kanelbulle. Sedan kom hela fam Andersson/Borg och åt lamm och äppelpaj. En fin helg helt enkelt!


Fredag

Efter en dag på jobbet som började med att jag åkte en station för långt på tunnelbanan, jag gjorde backup på jobbets mailadresser, 10 000 mail per person som ska läggas över manuellt, tog liiiite längre tid än det var tänkt, en ventil som lade av i tvättstugan så det blev typ 100 grader varmt och dubbelbokning av en kollegas massagetimmar, så kändes dagen väldigt lång. Men sedan åkte jag hem till Annica och Mange och mötte upp min familj. Barnen dansade utan att pausa och när de dansat sig i säng åt vi anka, drack vin och åt frukt och glass. Magen är proppmätt och ögonlocken tunga, dags att sova helt enkelt. Fredag.


Fredag hela veckan

Veckan har varit fin. Friska barn, massa att göra på jobbet och mysiga besök på kvällskvisten. I tisdags var Stephanie över på mat och nu ikväll kom Simon och Moa. Simon och David spelade badminton och jag och Moa nattade barn och sedan tog vi ett glas vin. Sedan blev det brakmiddag och soffhäng och nu är jag så nöjd och trött...


Alla hjärtans dag

Igår var det alla hjärtans dag. Jag lämnade Ollie på dagis och sedan jobbade jag så det nästan rök ur öronen ( eller nåt). Nackdelen med att vabba är ju att det blir så sjukt mycket att göra när man kommer tillbaka.
Efter jobbet åkte jag till Sumpan där jag mötte upp min man. Vi mötte sedan upp Annica och Mange på en liten japansk krog. Där åt vi sukiyaki. Det är rå entrecote, glasnudlar och grönsaker som man tillagar själv i en kokande buljong på bordet. Sedan får man en äggula och goyasås till. Det är så gott!!
Jag fick en fin hjärt-tavla från Annica som hon gjort själv och Moa och Ida tog hand om barnen.
Fin kväll. Idag har jag vabbat med en ganska frisk Ariel och på kvällen åt jag och David en god middag, drack ett glas vin och kollade på Break bad. Helt sjuk men riktigt bra serie.
Imorgon vankas det kalas!


Sjukt.

Idag har jag jobbat för nästan första gången på en vecka. Givetvis fick Ariel hög feber igår och imorses låg hon på 39,5 grader med Alvedon i kroppen. Hela dagen har jag gått runt med lite extra värk i hjärtat för att jag inte är där utan på jobbet. När jag kommer hem sitter Ariel i Davids knä. Hon ler och den höga febern till trots klättrar hon ner och går på stapliga steg fram till mig och kramar mig hårt.
-Mamma säger hon lyckligt....
Och kräks över hela mig.
Så fem minuter efter jag klev innanför dörren står jag i duschen med en febrig liten tjej. Så kan det gå!

Min stackars lilla älskling


Svar på tal

Jag och Oliver spelar memory och fikar. Lite lyx får man ha när man vabbar.
Jag blir lite trött på att Oliver vänder samma två brickor hela tiden, vet att han kan bättre.
Jag säger: Oliver, titta på brickan, där är Alfons, var kan den andra Alfons vara?
Varav Oliver svarar med samma tonfall:
Jag vet inte mamma, kanske Mumin har varit här och tagit den.
Han är snart för smart för mig den ungen :-)


Äntligen!

Det har varit tyst så länge.
Men orken, energin och tiden har inte funnits. Och ju längre tiden går desto svårare blir det att skriva.
Men nu är jag här. Mitt i Vabruari. Barnen har feber båda två så imorrn är jag hemma och vabbar. Annars jobbar jag hårt och drar igång stora projekt blandat med små på jobbet. Känns meningsfullt och trevligt att jobba. Våren lurar bakom hörnet, för varje dag är vi ett steg närmare och jag längtar. Trött på tjocka overaller, köra vagnar i snön och försenade tåg. Längtar efter ljus, värme och lek på lekplatsen.
God natt på er!


RSS 2.0