Tal

Talträning med Oliver.
David:- Kan du säga gurka Oliver?
Oliver: -Gurka. Kan du säga soptunna pappa?
David: -Soptunna?
Oliver: -Bra jobbat pappa!
Right back at ya, helt enkelt :-)


Jul. 24, 2013

Vi reser runt! Till nära och kära. Har sommar. Njuter av sol och bad på strand, från brygga, från båt, i plaskpol, och i spabad. Träffar familj, kompisar från förr och släkt i ett enda virrvarr. Äter och dricker gott, bygger upp lite att jobba bort i höst.
Här kommer lite bilder från Ekeskog, mormor och morfar-trippen.


Semester

Dagarna går så fort så fort. Vi har gått i Second hand butiker, haft middagsgäster, gosat med bebis och haft en liten febrig tjej som inte fått bada. En del gnäll har det varit. Igår skulle jag ut och cykla en sväng men hux flux var hela familjen ute på cykelutflykt. Högst improviserat. Vi cyklade runt på grusvägar mellan Tensta, Husby och Akalla. Var som att vara ute på landet, ängar, hagar, får och hästar. Oliver somnade så då stannade vi till vid ett nerlagt trädgårdscafe, lade Oliver i skuggan under ett träd och satt och tog det lugnt en stund. Underbart!
Sedan cyklade vi förbi Annica och Mange för att hämta simringar till barnen. Då blev det en iskall öl och bad i poolen som övergick till en helkväll med vin, antipasti, middag och drinkar på balkongen. Höst improviserat men så väldigt fin dag!!


Dagen idag

Idag var det min tur att lyxa till det lite. Hela familjen åkte in till Östermalm. Jag var på ansiktsbehandling och D och barnen var i parken bredvid och lekte med hunden Ludde, åt pannkakor och badade i fontänen. Efter det åkte vi och badade men då var det en liten tjej som hade tröttnat. Hon var bara glad om hon fick "simma" vilket hon ska göra på det djupa, utan simkuddar. Vi ska hålla i henne och hon sprattlar allt vad hon har. Annars är ingenting roligt!! Och eftersom man kan vara i vattnet högst 10 min innan man blir blå och skakar så var det en liten arg fröken vi hade på stranden.
På kvällen bakade jag och Oliver och Oliver smakade på en tesked mjöl fast jag sa nej ( såklart). Och han pustade och frustade och jag skrattade. Sedan menade jag på att nu kunde vi nog enas om att man inte ska äta bara mjöl.
-Neej , höll Oliver med, men katter kan äta mjöl! Det har Moa sagt.
Å så var det med det 😂


Här och nu

Det här med semester. Vad skönt det är! Vi har alltid tagit kort semester och alltid varit bortresta nästan hela tiden.
Den här gången åker vi i mitten. Nu är vi hemma och landar i att det är semester. Vi har solat, badat och träffat vänner. Vi har bullat upp med mat och dryck och gjort utflykt. I lördags var vi hos Donny och Maria på landet. Badade, lekte med barnen, badade bastuflotte, promenerade. Igår var vi och badade bara familjen. Och tröttade ut våra barn så till den milda grad att de somnade i bilen och sov sig igenom en hel storhandling. De vaknade lagom till middagen med Simon och Moa. Idag drev vi omkring hemma, åkte och fikade hos bekanta och på kvällen var vi ute och sprang, åt middag och ett glas rött till House of cards. Njuter bara. Stressar inte. Är i nuet. Faktiskt... 😊


Semester

Det är semester!! Och den har börjat fantastiskt!


Veckan i korthet

Måndag jobb och fint besök av Cia, Stephanie och Jonathan. Lek och bus.
Tisdag, jobb, lek och middag hos Mannica.
En Appletv inhandlades och nu är även vi inne i Netflix. Recension kommer senare.
Onsdag, jobb i massor, helt sjukt mycket inför semestern, och då har jag inte ens hunnit börja tänka på att förbereda inför den.
Hem och rensa huvudet med liten springtur (läs jogg)
Sedan Ceasarsallad och nya serien House of cards. Verkar lovande.
Nu godnatt!


Sommarhelg

Mannen var bortrest så jag och rackarungarna var själva hela helgen. Gick oväntat bra. Fixade till och med pannkaksfrukost med grädde och färska jordgubbar på lördagsmorgonen som sig bör.
Och på lördag dag kom Mitchie och Jolene och vi fikade ute bland klöverblommor, gungade högt högt, om och om igen och Ariel klättrade allra högst upp i den stora klätterställningen och under stod jag med hjärtat i halsgropen och undrade, när blev hon så stor?
Sedan hem och laga lax med västerbottenost och dill och kl åtta tacklade barnen av och både Oliver och Ariel somnade innan jag hann läsa ut godnattsagan!
Det gav mig och Mitchie lite tid för tjejsnack, rabarberpaj och rosevin på balkongen till halv ett på natten.
På morgonen var det brunch, utelek och vila.
En fin sommarhelg!


RSS 2.0