Mar. 27, 2013

På en vanlig onsdag med jobb, yoga och helgplanering hände det.
Just när jag på jobbet sade till en kollega att nu måste barnen ha haft allt, nu kan det inte bli mer vab.
Då ringer dagis och berättar att Oliver ramlat med huvudet före i en snödriva.
Han har ett djupt jack och behöver nog sys. David och Oliver åker till Närakuten där de tejpar. Efteråt talade han om för David att nu skulle de äta bulle. För det äter man när man varit hos doktorn ( el iaf gjorde vi det förra gången han fick ett jack över ögat) så med plåster, ett klistermärke och bulle så var han rätt nöjd ändå vår lille vilde som numera kommer ha ett ärr över varje öga.


Helgen

Det händer så mycket på våra helger. Man tänker att det kommer bli en lugn helg och vips är det måndag igen. I fredags var fina Anna, Lova och Ingrid här på middag. I lördags var vi på Spårvägsmuseet där vi också mötte upp sysslingen August med familj. Barnen älskade det. Det fanns massa gamla tåg och bussar som man kunde gå in i och barnen sprang igenom alla. Besöket avslutades med barnteater för mig och Ollie. Ollies första. Lillasyster Kanin vart det och Oliver tyckte det var jättebra.
Sedan kom Simon på kvällen och jag somnade till earth hour. Det vart ju så mörkt och mysigt ;-)
I söndags tog vi med två trotsiga barnhem till Mitchie, där vart det fika- kalas och lek med Jolenes alla roliga saker.

https://cdn3.cdnme.se/1226511/7-3/pic_515130ebe087c363902eb92b.jpg" class="image">


Mar. 19, 2013

Natten till lördag var det min Ariel-natt. Inte mycket sömn med andra ord. Så jag får lite sovmorgon på lördagen. Det är en överenskommelse vi har :-)
Jag ligger och sover i all sköns ro när sovrumsdörren plötsligt öppnas med ett brak och en mycket arg 3-åring kommer instormande.
-Hej gubben, säger jag.
- Mamma, pappa blev arg på mig, det är inte kul faktiskt!!
- Nähä, men vad gjorde du då, för att pappa skulle bli arg?
-Ingenting, bara körde över Ariel lite grann med Bobbybilen.
Jo just det. Det var ju helt oskyldigt.....

Ett busfrö hemma från dagis.


Helg!

Igår började vi som vanligt dagen med pannkakor. Både barnen och jag älskar det. Sedan gav vi oss ut på utflykt. Till Sumpan och dess secondhand affärer. Vi fyndade kläder och köpte presenter och storhandlade.
På kvällen kom Mattias, min kusin, med Ingela, August och lilla ljuvliga Alva, två månader. Barnen röjde sig igenom tacos och pannkakor med glass och bollkrig och vräkte nog ut i stort sett alla leksaker vi hade. De hade en härlig kväll med andra ord. Vi vuxna med!
Idag var det storstädning på förmiddagen och kalas för fina Moa på eftermiddagen. Ariel fick feber och var lite hängig men det var en härlig eftermiddag som avslutades med tacos och Breaking bad här hemma.


Friday Bloody friday

Fredagen har varit minst sagt intensiv. Turbulens och lönesamtal på jobbet ( Jotack, det gick helt ok) och sedan precis när jag skulle gå hem hör jag ett skrik utanför jobbet. Ser att ngn ramlar i ögonvrån och springer ut. En gammal dam mötte två hundar och dess ägare och blev skrämd och ramlade i gatan med huvudet före. Vi pratar med henne, ringer ambulans som lovar att komma men det kan ta en liten stund. Jag och Clara och killen som ägde hundarna hjälpte henne in på jobbet och ja, nästan en timme tog det för ambulansen. Inte okej! Vi satt med den ensamma gamla damen hela tiden och pratade med henne. Hon var helt ensam i världen och väldigt ledsen för det. Sorgligt
Sedan var det fint att få hämta mina älsklingar och köra fredagsmys med Mannica. Bloody Mary, biff och ostbricka.
Nu är jag tjock, mätt och trött! Sovdags!


Mar. 14, 2013

Japp jag är vaken sent även ikväll. Men vilken fartfylld dag det har varit.
Morgonen började fem och dagens första aktivitet var 1,5 timmes yoga. Som en dröm för kroppen och själen. Jag blir lugn och hel och tycker att min kropp är fantastisk för en stund.
Sedan jobb och gå tidigare och besöka vårdcentralen för att spola båda öronen. Sedan köpte jag kaffe och mötte upp David och vi promenerade i solen till dagis. Där mötte vi Annica och barnen och de följde med hem och lekte och åt middag och badade. D gick och spelade badminton. Sedan när Annica och barnen gick kom Moa och lite senare David och Simon. Vi åt middag, killarna kollade på hockey så jag och Moa drack te och åt nybakt, lite bränd, sockerkaka i köket. Fullsmäckad men grym dag!


Sent

Japp, jag är vaken. Klockan är tjugo i tolv och jag sitter på pendeln på väg hem. Varit uppe sen fem imorses men hej, man är ju tvåbarnsmamma! Vad är lite sömnbrist då? Efter jobbet så gick jag och Moa och åt lite och sedan gick vi på bio. Vi såg "Du gör mig galen"
En underbar, härlig och galen film som lämnade både mig och Moa glada i sinnet och med ett litet leende på läpparna. Och det känns helt okej med kyla, lång väg hem och för få timmars sömn när man fått en riktigt bra filmupplevelse. Och en riktigt bra kväll med en fin vän.


Det som var

Veckorna går jättefort. Verkligen. I fredags tappade jag rösten och kände mig lite småkass. Fredagskvällen blev lugn och tidig i säng och tur var väl det då Ariel, som också var lite förkyld, hostade hela natten. Som den underbare och förstående make min man är så fick jag två timmars sovmorgon och en pannkaksfrukost. Sedan tog han och Mange med sig barnen och stack till båtmässan. Jag städade lite och vek 3 maskiner tvätt, vilade och kände mig lite bättre. Så framåt kvällen gav vi oss ut till vänner i Kungsängen och deras fins fina hus. Där var humöret på topp och det var överraskningar, bubbel, silverspray, marängswiss och god mat. Och mello såklart, rätt låt vann!
På söndagen var det Davids tur att få sova lite när Ariel sov och jag och Oliver ritade och pysslade. Sedan åkte vi till Sollentuna och fina Maria med Erik och Ebba. Lunch, lek och promenad, ungarna somnade under promenaden och sov sig igenom en storhandling på ICA Maxi. Skönt ;)


Helg!

I lördags åkte David och Oliver på båtmässa på dagen och jag och Ariel var hemma och tog det lugnt. Sedan hoppade jag i partyskorna och drog in till stan. Där mötte jag upp Malin, Julia och Cecilia. Vi var supertighta under gymnasiet men har knappt träffats sedan dess så nu, 15 år senare var det grymt roligt att ses! Vi hade en härlig kväll med champagne och drinkar och god middag på hos fina Johanna på Mellow och som det partydjur jag är var jag hemma först halv ett på natten. :-)
På söndagen var det upp kl sju och sedan brunch med Moa, Ikeabesök och sedan slöt Simon upp och det blev en riktigt mysig söndagskväll med promenad, middag och film.


Fredag

Fredagen blev vab med två sjuka men ack så uttråkade barn.
Ariel vägrade sova middag och däckadedärför kl fyra på eftermiddagen på min mage. Även Oliver tyckte det var en bra plats att sova på....


Torsdag

David har börjat spela badmington på tisdagar och torsdagar. Igår spelade han med Phillip och Simon.
Det betydde att Moa och Moa kom hem till mig och barnen så länge vilket passade utmärkt. Båda barnen somnade kl sex eftersom de är sjuka och jag och Moarna körde lite vin och tjejsnack innan grabbarna anslöt för middag. Sedan åt vi kyckling och nötig kladdkaka med kola och umgicks till halv tolv på natten! Det får gärna bli en tradition!!


RSS 2.0