Kräk

Så kom den då. Den där magsjukan vi trodde vi sluppit undan. Men nej. Barnen har kräkts sedan kl elva igår kväll och vi har inte sovit något inatt.
Så har vi det just nu.....


Davids 30-års dag!

Igår fyllde han ju 30 min fine make.
Jag och barnen uppvaktade på morgonen med tårta och presenter. Ett duntäcke och lakan.
Sedan på eftermiddagen kom underbara Moa och tog hand om barnen (båda två själv, snacka om att rocka fett ;-) och jag mötte upp David, Christofer och Hanna och så gick vi till bar nombre och åt en härlig 3-rätters.
Till fördrinken fick David också veta att vi inte alls skulle på bio sedan som han trodde utan på konsert med Jay Z och Kanye West.
Jag har hållit det så hemligt så jag varit nära att spricka och det var så roligt att överraska honom. Han blev jätteglad!
Så jag tror han hade en bra dag, det tror jag :-)
Och nu är vi hemma med en dotter som är magsjuk, snacka om ytterligheter. Men jag är glad att hon inte fick det igår för det finns ingenstans man hellre vill vara än hos sitt barn när det behöver en.


Saker som inte blir som man tänkt...

Mot jobbet. Hämtade Oliver och gick med båda barnen i vagnen till pendeln.
Byter blöja på Ariel på pendeltågsstationen och kollar Olivers, allt lugnt.
Oliver äter äppelbitar och Ariel får mellis. Känner mig lugn, vilken bra överlämning detta kommer bli till David. Båda barnen är nyligen uppvaknade, nybytta och har fått mellis.
Då bajsar Oliver. Och medans han gör det kräks Ariel ner hela sig själv och vagnen. Kul!
Den perfekta överlämningen, ahahaha!!


29:e maj...

....är ingen vanlig dag
Det är mannen i mitt livs 30-års dag!
Grattis mitt lilla lammkött på 30-års dagen!
Du är den bäste mannen, maken och pappan i hela världen och vi älskar dig av hela vårt hjärta, jag och barnen!
Hoppas du får en underbar dag, ikväll ska vi fira!!

Bästa mannen i världen:


Helgen

Helgen har varit galet rolig!
I fredags kom Davids bror Daniel och hans fru Karin. Det blev bubbel och grillat och glass på balkongen.
På lördagen kom Kenny, Maria och Ida och hämtade Oliver och Ariel och åkte till landet. Det var med tårar i ögonen jag vinkade av mina små, Ariels första natt borta utan mig el David.
Helt plötsligt kändes det som vi hade oceaner av tid och vi solade, lunchade, tog en låååång eftermiddagslur, fikade och gjorde oss iordning för Cliff. Efter lite bubbel kom vi till Cliff Barnes och sedan var det röj!! Vi var hemma vid halv fyra och hot mama var inte vidare hot vid det tillfället. Väldigt orutinerat att shotta när man festar första gången på typ 2 år!
Söndagen började därför väldigt sent för mig men avslutades fint med mors-dags middag med hela familjen Andersson-Borg. Och jag fick en glassmaskin av min fina familj. Mycket glad!


Sommar sommar

Det är härliga sommardagar nu!
Varmt och skönt.
Igår var jag barnvakt till lilla Ingrid 3,5 vecka medans mamma Anna var hos tandläkaren. En stor ära. Hon sov hela tiden lilla sötnosen :-)
På eftermiddagen var det sommarfest på dagis. Barnen sjöng så frejdigt att jag fick tårar i ögonen och vi åt wraps som David gjort och rabarberpaj som Annica gjort, mmm! Dock blev det snabbt stökigt med alla barn och föräldrar som sprang runt överallt så vi drog hem till Mange och Annica med Anna och Christian. Och alla barnen så klart. Helt plötsligt kändes det lugnt att bara ha 6 st att hålla reda på :-)
Såsmåningom somnade barnen och Annica, Mange, David och jag bastade, badade poolen och drack rosevin. Kl halv ett lade vi oss här hemma. Jättemysig kväll men man är lite sömnig idag ;-)


Kan stå själv!!

Någon kan stå själv mot vår kista nu.
Fast det är jag som ställer henne där, hon reser sig inte upp själv.
Fast hon ramlar då och då.
Fast hon kan inte stå utan stöd.
Så nu vet ni det!
Men ändå står hon och mamman får en klump i halsen.... Fina unge 💜


Onsdagsfint!

Idag har jag och Atiel fikat på vår nyfixade balkong.
Efter hämtning mötte jag och barnen upp David i Karlberg och åt glass, omgivna av en doft av syrener, innan det var dags för mig att gå och jobba lite.


Blommor och sol och sånt

Min dag började kl 06.00 av att Ariel skrek:
-Da Da Da! Väldigt högt och länge.
Sedan kom Oliver in i sovrummet på Bobby-bilen och ja, det var dags att gå upp. Men tack vare detta tidiga uppvaknande så hann vi en massa idag.
Jag och Ariel åkte med Annica och Simon till plantagen och köpte blommor och sedan följde vi med dem hem. Medan barnen sov middag passade vi på att sola lite innan det var dags att hämta de stora killarna. Sedan var det bad för hela slanten :-)
Sedan hem och äta sill och årets första färskpotatis. Älskar det!
På kvällen har jag fixat balkongen, det får ni se imorrn!
Nu är jag röd som en kräfta och trött som en två-barnsmamma så nu kryper jag till kojs!


Sommar

Gissa vad vi gjorde efter dagis idag?


Idag är ingen vanlig dag

Idag är Vilmas ett-årsdag!! Ett helt år har jag känt denna söta lilla unge!!
Vi fick äran att vara med på hennes kalas, så mysigt!


Helgen

Oj vilken fin helg det blev! Häng med fin familj och goda vänner ute på Ålberga.
Fint väder, utflykt till Kolmorden, shopping, fiske, god mat och dryck, barnen har lekt utomhus och vi har alla fått bonna-bränna i ansiktet och på händerna. :-)


Wiho!

Dagen idag har gått fort. Träning, städning, lek med Ariel, förberedelser för ännu en mastodont-packning och nu på kvällen jobb och hem och dricka te med David och Denise som är på besök.
Sedan har jag fått riktigt bra nyheter idag och känner mig glad i hela kroppen.
Våryr helt enkelt :-)


Det är sommar i luften!

Vill bara tala om att efter fin middag hos Annica och Mange gick killarna hem till oss och kollade hockeyn. Vad jag och Annica gjorde? Vi tog varsitt glas vitt vin och satt ute i deras trädgård och pratade. Kl tio gick vi in. Då var det fortfarande lite ljus kvar, vi frös inte massor och syrenbusken brevid oss doftade underbart. Snart är det sommar!!


Tisdag

Tisdags-lyx hos Annica och Mange.


Måndag

Vi är hemma igen!
Tillbaka till fint mamma-häng, bullfika på lekplatsen och mys med trötta barn.
Men säg det lugn som varar, på torsdag åker vi igen! ;-)


Hemma igen

Igår tog vi vårt pick och pack och drog hem till Stockholm igen.
Barnen var överlyckliga över att komma hem, i tio minuter sådär, sedan var det gnäll och trots av sällan skådat slag!
Men efter regn kommer solsken och imorses vaknade vi på topp med soligt väder och ganska utvilade för att vara vi.
Det firade vi med picknicklunch på ängen, promenad i skogen och go-fika med Moa och Ida.
Fint ska det va! :-)


Friday it is

Idag har varit en fin dag.
Sista dagen på vår lilla minisemester. På förmiddagen lekte Oliver med farmor och farfar och jag och David och Ariel åkte in till Kristianstad och köpte nya kaffekoppar i en fantastisk butik. Jag hade kunnat köpa hela butiken, allt var fint!
Sedan var det egenfångad torsk med potatis och senapsås till lunch. En långpromenad över skog och ängar och på det kaffe och våfflor. Kvällen bjöd på ladies night med pizza, chirre, vin och feel good film :-)


Fiskeutflykt i Sölves hamn


Lekplatser i all ära

Dagarna går fort här nere. Killarna fiskar (David fick en 10 kilos lax idag) och Sonja jobbar. Jag och Denise kör total utmattning av 2 barn och 2 hundar. Det är promenader och utforskning av stadens lekparker och hundlek och barn som leker med hundar och metoden funkar utmärkt på alla utom en.
Oliver kör stenhårt som vanligt ;-)
Jag och Denise är dock minst lika utmattade som barnen och hundarna tillsammans :-)


Måndag i Valje

Syskonkärlek 💗


Flyga flygplan

Igår åkte vi till barnens farmor och farfar. Vi flög ner. Ariel flög för första gången men hon var jättelugn och sov hela vägen och Oliver var eld och lågor över att få flyga flygplan. Han var lugn och fin på planet, kan bero på att han rev hela flygplatsen innan vi åkte. Han var överallt och lyssnade inte på något.
David och Christer ska fiska, typ hela veckan, och jag och barnen hänger med Sonja och Denise.


Lördagsfix

Ljuva lördag. Frukost och fix.
Promenad in till Spånga, möta upp fina Hanna och Lubbe med lilla Vilma. En sväng förbi Erikshjälpen där vi fyndade en toalettställning och sandaler till Oliver, stövlar till Ariel och 2 skjortor till mig. Hem och häng lite och sedan åkte jag och Hanna till Kista en sväng. Kollade affärer, snicksnackade och åt glass. Sedan hem till grabbarna och barnen, nattning och sedan grillades det på balkongen. Nu är våren här!!


Resumé

I onsdags var jag hos läkaren för min astma och sedan var det bara hem och vända gör att åka in och jobba. Dock hann jag med en liten glasspaus med familjen först :-)
Moa överraskade med att jobba så jag åt lite middag med henne på jobbet innan jag åkte hem.
Igår kom Katri och Mitchie på middag och vi premiär-grillade på balkongen och drack vin. Mysig kväll!
Idag har jag känt av min astma och jag och Ariel var hemma och pulade, sedan hämtade vi Ollie och hängde hos Annica och barnen en stund. Sedan filmkväll.
Dagarna går i ett rasande tempo och jag har fullt sjå att njuta av dagarna till det yttersta.


Första maj välkommen!

Igår var det första maj och vi majade på Skansen med Annica, Mange, barnen och Simon.
Riktigt fin dag. Ni vet, den där bilden man ser framför sig, på Skansen, i solen, med barnen som springer runt och leker glatt, så var det!
Lovely!


Valborg 2012

Söndagen var det häng i lekparken och på 4H gården nästan hela dagen. Så skönt att bara vara ute!
Valborg började med frukost på Davids jobb och sedan hämtade jag ut Ariels pass. På väg tillbaka smet vi in på Glassfabriken och Ariel fick smaka på glass för första gången. Det gillade hon.
På eftermiddagen var det lekparkshäng och sedan kom Simon och Moa. Då gick vi ner till Bromstens ip där det var nöjesfält och brasa. Simon och Moa vann varsitt gosedjur till barnen och Oliver åkte karusell för första gången i sitt liv. Han älskade det så mycket att han började gråta för att han ville åka mer innan första rundan tagit slut ;-)
Sedan gick vi hem och åt en sen middag. Supermysig Valborg!


Lördagssol

Lördagen tillbringades utomhus på Annica och Manges altan. Pooltaket skulle bort och killarna bar och lyfte medan barnen sprang runt och lekte på trädäcket. Sedan åt vi grillade hamburgare.
På kvällen kom de till oss och kl halv nio efter mat och bad så sov samtliga 4 barn på olika ställen i lägenheten och vi vuxna kunde njuta av Davids hemlagade sushi och vitt vin.
Ungarna sov och inget barn vaknade förren halv ett då det var dags för gästerna att gå hem ;-)
Mysig lördag...


RSS 2.0