Semester!!

Nu går jag officiellt på semester även om jag varit hemma ett tag så känns det att på måndag, då börjar vår semester och vår Sverigeturné! Först mina föräldrar vid Göta kanal, sedan Ds släkt i Skåne och sedan Göteborg!! Ska bli härligt med landet och vila, fest och utflykter, konserter och festival. Och med detta mina vänner tar jag semesteruppehåll!! Vi ses igen efter den 17 aug!!



Här ser ni Sharkbait möta en riktig shark, men oroa er inte, han är trygg i magen. Så här stor var magen i 18:e veckan, nu i 20:e tycker jag den växer fint hela tiden!!

Mage :-)

Idag har jag lagat middag tilll min man när han kom hem och tvättat, bäddat rent och allt!! Världens gulligaste fru. Ändå ligger han här i soffan och retas!! Men han får retas, igår kom han hem med världens finste orkidée till mig så då förlåter jag honom!
Hmmm, är lite smågrinig över att min mage helt plöstsligt gör sig påmind vid de mest konstiga tillfällen. Som när man ska äta tex. Helt plötsligt går det inte att hänga över soffbordet när man äter framför tvn, går inte att andas och magen tar emot!! Och av ngn konstig anledning är det numera alltid fläckar på magen, konstigt..... :-) Känns som magen verkligen pluppat ut de senaste dagarna bara, nu syns det verkligen, tycker jag!
Imorgon är det dags för ultraljud, är lite pirrig och förväntansfull, ska bli så kul att se lille Sharkbait igen och se hur han vuxit!!

Dagarna går.....

Idag är det nästan en vecka sedan jag skrev. Vad länge! Blev hastigt sjukskriven i tisdags pga foglossningar och alla mina sjukdomar, blev sjukskriven två veckor innan semestern och sedan har jag semester 4 veckor så ja, fick ledigt 6 veckor utan förvarning. Kändes ju konstigt att semesterfira eftersom jag är sjukskriven så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Åkte hem och sov :-)
Tror att jag är helt frisk men påminns om att jag inte är det så fort jag tar en promenad el ska göra något vettigt som tar lite energi. När D säger att jag ska gå och lägga mig och vila en stund blir jag jättesur, mitt på dagen? Hur vågar han påstå att jag är trött? Jag känner väl själv vad som är bäst, men kanske ja, lite vila... och så går jag och lägger mig och somnar på en sekund och sover stenhårt i en och en halv timme. Stackars D, vilket tålamod han har!!
Är nu helt övertygad om att jag har urinvägsinfektion. Väntar på att barnmorskan ska ringa ang provsvar men det är ju helt otroligt. (Jag vill inte tro att jag är hypokondrisk och blir väldigt upprörd om ngn föreslår detta men vad tusan är det annars med mig, jag har ju typ alla småsjukdomar man kan ha??!!).
Dessa barnmorskor dock, de måste ju vara de snällaste och tålmodigaste människorna i världen. Idag var jag där (utan tidsbokning eftersom de inte svarar i telefon) och ville veta mina provsvar, samtidigt var det två familjer till där som inte bokat tid. Den ena familjen hade tid imorses men kom inte då för mannen jobbade så de kom nu istället (!) .Jag menar, nog för att jag själv var där otillåtet men dessa snälla kvinnor som bara ler glatt och tar hand om oss. Barnmorskor är snällast i världen helt enkelt!! Man kan inte säga lika vänligt om expediterna på klädaffärerna. Eftersom jag nu är i 5:e månaden tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av ett par ordentliga mammabyxor, orkar inte hålla på att trassla med gördlar och gummiband längre. Men de hade minsann inga kläder i min storlek på mamma avdelningen, så jag klagade lite till expediterna som då säger: -Du kanske inte är så stor än så länge, du kanske inte behöver mammakläder än? Ha!! Vet de vem de pratar med? Min mage syns ju jättetydligt (tycker jag) och jag är visst redo för de kläderna!! Fnyser högdraget och drar med mig lite jeans i strlk 36 (har i normala fall 34) noch när jag provar inser jag, hoppsan, jag har nog växt på fler håll än magen, 36 sitter nämligen perfekt!! Lite pinsamt när jag sedan skulle ut och köpa grejerna och expediten stod där..... :-)

Dags att försöka göra ngt vettigt av dagen. Ha det så länge!!

För ett år sedan......

Fina minnen...

oj oj oj

Vad längesedan. Vår dator har legat nere hela helgen så jag har inte kunnat skriva. Nu får jag göra det på jobbet istället, ooops :-) Igår firade vi ett- årig bröllopsdag. Tiden har gått så fort och jag är verkligen lycklig. Det känns faktiskt annorlunda att vara gift, tryggt och kärlekfullt hela tiden liksom. Vi firade mycket romantiskt igår på klipporna vid fåfängan med fantastisk utsikt över stockholm, strålande sol och mousserande alkholfritt vin och choklad!! En underbar kväll. Och en fantastisk avslutning på kvällen när jag gick och lade mig och någon kickade till i magen flera gånger, jag tror minsann jag har känt Sharkbait sparka nu!! Coolt. Fick mig att somna med ett leende på läpparna.....

Ny dag nya möjligheter :-)

Idag är det fredag och jag har inte skrivit i min blogg på vad som känns som jättelänge. Vad har hänt under detta uppehåll? Tisdags gick jag på stan och höll på att bli tokig, det var varmt och hur mycket folk som helst eftersom det var rea på allt, alla affärer hade de fulaste plaggen framme och jag hittade inget. Till slut gick jag in på JC då jag sett en bild på en snygg bikini i en tidning, det fick bli den om den fanns kvar, fullpris till trots. Men när jag kommer in hänger bikinin där, jättesnygg, fanns i min storlek och HALVA PRISET!! Så ibland kan man bli mer än nöjd. Sedan var det bara hem och laga mat och sdan sova, har ju ingen ork längre. Mitt virus som nu blivit en rejäl förkylning tar ut sin rätt. Onsdag hade jag företagsmassage på mitt favoritföretag och det var så trevligt, men man är lite mör när man masserat i 4 timmar. Efter det tog jag och D en sväng till outleten, behövde lite mammakläder och hade hört om en bra affär som hette pop som skulle ligga där. Halvägs dit kom jag på att pop var en förkortning av Polarn och Pyret :-)) Snacka om att hjärnan tagit ledigt!! Iaf när vi kom dit hade den lagt ner så den enda som fyndade var D som köpte 2 t-shirts. Sedan kom vi hem och min man skämde bort mig, lagade mat och diskade och så medans jag låg helt utslagen på soffan. Han är ju underbar!! Igår öppnande jag på jobbet. Öppnar halv sju så måste gå upp kl 05.00. Det är tidigt!! Men det gick ändå rätt bra. Valde dock helt fel kläder igår. Först på jobbet en vit topp som blivit för kort iom magen så halva gravidmagen syntes, inte så snyggt som man kan tro med magtröja när man är gravid :-) Sedan bytte jag till ett vitt linne som var längre men när jag var på stan så visade det sig att vitt linne kan man inte ha hur som helst. Folk glodde!! Mycket obekvämt eftersom jag bara kände mig fel klädd. Man hänger inte riktigt med när man går från en normal b till en uppmärksammad d. Låter som ett lyxproblem men inte bara!! Dock växer magen och det är så roligt!! Vill bara att den ska bli ännu större nu!! Tog en fika på djurgården igår med kompis K och det blev en riktigt trevlig fika med perfekt väder. Sedan hem, slocknade framför tvn och sedan vidare i säng, började ju halv sju i morses med... Idag är det fredag och jag slutar ett!! Denna helg blir det till att vila utom på söndag kväll då jag och D firar ett år som gifta!! Ett år!! Tiden går fort. Jag älskar verkligen att vara gift och vi ska hitta på ngt riktigt mysigt, vad det blir får vädret avgöra. Ha en skön kväll mina vänner!!

RSS 2.0