Lördagkväll och jag är sjukt trött. Oliver...

img_2385 (MMS)

Lördagkväll och jag är sjukt trött. Oliver gav oss sovmorgon till halv nio imorses men vaknade å andra sidan en gång i timmen hela natten, min natt så klart :-)  Idag har vi sandpapprat bord, tvättat balkongstolar, köpt bilbarnstol till Oliver, köpt balkonggrejer på Ikea, varit på tivoli här i Spånga, handlat mat, lagat mat, målat två stolar och nu ligger vi däckade i soffan efter en lördagsmiddag med fläskytterfile, bakad sötpotatis och vitlökssmör. Mums! David kollar hockeyn och jag försöker desperat hålla mig vaken för ett avsnitt av Mad men efter, vi får se hur det går... Trevlig Valborg till er alla <3


Idag är det vab med sonen. Feber och hosta...

img_5406 (MMS)

Idag är det vab med sonen. Feber och hosta har den lilla stackaren.  När han sov lunch tog jag mig dock lite tid att njuta av det fina vädret och det nyutslagna körsbärsträdet utanför fönstret tillsammans med en kopp kaffe. Nu är det dags att dra mig in till stan för att spana in etnografiska museet med mina systrar. Middag blir det också. Ha det!


Påsken i bilder

Kollar havet med uncle Daniel...
Mys med pappa
Familjen....
Båtutflykt i kvällssolen....
Oliver gillade att åka båt.
Mamma-son mys.
Nu är vi hemma efter en jätteskön helg, bortskämda med god mat, härliga utflykter, hot tub bad under stjärnorna, mycket skratt och en glad Oliver som fått leka loss med farmor farfar, Uncle Daniel och Karin, Faster Denise, faster Diane, Chasta och Dixie.
Tack, vi har haft en suverän helg! <3

Oliver redo för båttur.....

img_5011 (MMS)

Oliver redo för båttur.....


Här är hon. Olivers lillasyster. En liten ...

img_2354 (MMS)

Här är hon. Olivers lillasyster. En liten tjej är vad vi kommer få <3


Vår, grill och en trubadur. :-) Skön kväll!

img_2377 (MMS)

Vår, grill och en trubadur. :-) Skön kväll!


Graviduppdatering

Jag är nu gravid i vecka: 20
Kalendermånad: 5
Trimester: 2
147 Dagar kvar till BF
På familjeliv står detta:

Vecka 20
Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Börjar synas? Mer går inte att dölja ;-)

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

Motion, ja. Rätt kost, absolut inte. Hoppa över kaffe och stark mat, inte helt lätt.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

Dags nästa vecka

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Egna tankar är:

Mår mycket bättre nu än vad jag gjorde i samma vecka när jag väntade Oliver. Dock trött, lite mer lättirriterad och ont i fogarna.

Igår var vi på rutinultraljud och allt såg fint ut. Nu längtar vi till september!! <3


Måndag

Idag var det måndag och jag var uppe fem eftersom jag öppnade. Kl tre kom mamma och Oliver och hämtade mig på jobbet och Oliver showade runt och lekte med Moa och busade som bara den.
Sedan mötte vi upp David och njöt av årets först glass.
Oliver njöt mer av att springa runt på gatan, stadsbarn som han är :-)
Sedan var det handling och man får ju göra vad man kan för att hålla barnet på gott humör!
Sedan grillade vi på ballkongen. Kyckling och hemgjord potatissallad, åh vad gott! Nu är våren här!


Olivers bull-äventyr

I lördags var jag och Oliver i lekparken med fika och allt.
Oliver gillade konceptet, än mer när han fick en hel bulle.
Fikakorgen....
Vilken grej!!
På kvällen kom min syster och min mamma och vi åt middag och hade en lugn och mysig kväll.

Ollie fick också present av pappa, så han ...

img_7801 (MMS)

Ollie fick också present av pappa, så han matcha mamma liksom :-)


David är hemma! Solbränd och snygg kom han...

img_9685 (MMS)

David är hemma! Solbränd och snygg kom han in genom dörren igår eftermiddag. Oliver blev glad, jag blev ännu gladare!  Och presenter hade han handlat. Han är fantastisk. Ett par vita converse i strlk 38 som jag ville ha fast han är säker på att jag har 37 ( stämde) och fast han tyckte att vitt var väldigt opraktiskt. En god parfym som han valt själv och han kom dessutom ihåg att jag använt id make up och att det är dyrt i sverige och köpte det! Vilken man<3  Nu är jag på väg in till jobbet och har nu blivit Inspanad av 3 olika byggkillar. Kan bero på mitt nya smink, mina nya converse el min fantastiska doft! Eller så beror det på att jag är den enda vakna kvinnan under 60 som är ute halv sex en måndagmorgon :-)  Ha en fin dag!


Ute på Djurgården och flanerar. Oliver däc...

img_3833 (MMS)

Ute på Djurgården och flanerar. Oliver däckade i vagnen sötnosen lagom  tills vi anlände till Blå Porten. Nu efter en härlig lunch för mig och mamma drar vi oss hemåt. David kommer snart hem efter en vecka i LA. Åh vad vi har längtat!


Fredag!!

Igår tog fina höggravida Hanna hand om Oliver när jag jobbade kväll. De hade en super eftermiddag och kväll.
Idag skyndade jag mig iväg efter jobbet och köpte de tråkigaste saker som finns att köpa nästan. Linser och nässpray mot allergi, det enda jag får ta. När man är gravid får man nämligen inte äta några allergitabletter. Värdelöst!
Sedan skyndade jag till dagis och möttes av detta:
Några ton sand och lite annan smuts senare har vi nu ätit hemgjord pizza, Oliver är stoppad i säng och jag har hyrt en riktig tjejfilm, en sådan som David aldrig vill se, och ska nu avnjuta den och en hembakad äppelmuffins.
Hoppas ni har en underbar fredag!

Imse Vimse Spindel

Imse Vimse Spindel....
Upp stiger solen.....
Det är fina Moa som tagit bilderna (www.mooamooa.blogg.se) som tagit de fina bilderna. Det är även hon som gjort min nya header! Tack Moa, du är guld värd!

Rulla rulla liten bulle

I eftermiddags hämtade jag och Moa Ollie på dagis och sedan var det hem och sätta igång operation bullbak.
Blanda smet
Kolla på när smeten blir deg, spännande men läskigt
Rulla rulla liten bulle......
Tyvärr hann bullarna inte bli klara innan Oliver däckade för natten så det kan hända att det blir en bulle till frukost imorgon.... :-)

Söta snälla silverSara var förbi på middag...

img_5985 (MMS)

Söta snälla silverSara var förbi på middag. Nu har vi festat till det och känt oss våriga med jordgubbar och mörk choklad, mmmm. Trevlig kväll helt enkelt <3


Jämnlikhet, typiskt kvinnligt eller bara typiskt mig?

Just nu pågår det mycket diskussioner om jämnlikhet mellan föräldrar. Jag läste för ett tag sedan på Katrin Zytomierskas blogg en intervju med ngn barnpsykolog el vad hon nu är. När Katrin sa jag tycker det är tråkigt att leka med min son så svarade hon att det gör inget, det är pappans uppgift. Jag blir kluven. Jag leker med Oliver men David leker och busar mycket mer. Ändå hämtar och lämnar David på dagis mer medans jag jobbar lite längre, vi tar Oliver varannan natt och delar på det som behöver göras. Vi är så jämnlika vi kan bli men det sitter inte där. Jag klarar inte att släppa mat el det jag gör för att leka, jag vill göra färdigt först medan David lätt kan ta en paus och busa runt. Kanske är det bara jag men det där tror jag sitter i generna på ngt sätt. Och som sagt, det är inte ngn annan än jag själv som vill att jag fokuserar på att göra klart först är det medfött från mig? Är det typiskt kvinnligt? Eller är det ojämnlikhet? Jag vet inte men jag vet att då och då när jag släpper allt jag har för händer och tar en svängom med Oliver och hans far, ja då blir det ju mycket roligare! Så det är mitt mål, att busa loss lite oftare. :-)

Denna boken kom Oliver med och ville läsa ...

img_0432 (MMS)

Denna boken kom Oliver med och ville läsa idag!  Hmmmm.......


Min helg i bilder

I lördags var det meningen att mannen i mitt liv skulle åka till LA med jobbet. Han åkte hemifrån vid halv sju så döm om min förvåning när han var hemma vid halv tio igen!
Han kom inte med flyget! Resebolaget hade skrivit hans initialer istället för hela namn och då godkändes inte biljetten. Heltokigt men han fick en ny biljett istället och vi fick en extra mysig dag med varann :-)
Ute och gå med Oliver, det tar tid men Oliver älskar det.
På kvällen var det middag med några fina arbetskollegor:
Det serverades sushi och choklad-cheesecake och blev en mycket trevlig kväll.
I morses vinkade vi av David och denna gång kom han med flyget. Kändes väldigt tomt här hemma men sedan kom Paola, Camilla och Joyce med Liam och Nellie och vi åt morotstårta, eftersom Joyce fyllt år, och sedan begav vi oss till en 4H -gård som ligger nära oss. Jättemysig gård och Oliver älskade det och var superglad!
Nu är det dags att krypa i säng snart, det är ju måndag imorgon och jag ska lämna på dagis.
Men först ska jag nog ta lite morotskaka, det är jag värd!
Och David älskling när du läser detta, vi saknar dig och älskar dig!!
Kom hem snart!!

Har varit på Järva närakut och fått konsta...

img_1733 (MMS)

Har varit på Järva närakut och fått konstaterat öroninflammation. Som vi misstänkte. Nu har vi fått flytande Ipren och en tiodagars kur pencillin och Oliver verkar redan bättre även om han fortf är lite svag.


Efter min sköna egentid på dagen igår kom ...

img_3060 (MMS)

Efter min sköna egentid på dagen igår kom en stressig stängning, inställda pendeltåg, tunnelbaneresa till Tensta, 25 min väntan ute på buss i Tensta, kom hem och möttes av gallskrikande Oliver. Han bara grät och grät i 5 timmar och när vi ringde sjukvårdsupplysningen ville de att vi skulle åka in. Sagt och gjort, vi stuvade in oss och Oliver i en taxi och ungen slutar tvärt att gråta. In på Astrid Lindgrens och efter en snabb undersökning som visar att det inte är ngt livshotande får vi veta att det är 17 barn före oss i kön in till doktorn. Vi valde att åka hem och gå till vårdcentral idag. Oliver var ju lugn och trött när vi var där. Kom hem 20 i ett, i säng och upp kl fem. Leda ett yogapass halv åtta och sedan hem för att byta av David och vabba resten av dagen.


Och jag börjar bli lite tjock....

img_0997 (MMS)

Och jag börjar bli lite tjock....


Och här har vi fina arbetskamraterna :-)

img_2935 (MMS)

Och här har vi fina arbetskamraterna :-)


Idag har varit egendag. Först besök hos mi...

img_4879 (MMS)

Idag har varit egendag. Först besök hos min fina frisör Nettie med klipp, färg, kaffe och skvallertidningar, lunch på stan och sedan jobb till sena kvällen. Men jobbdagen startades med dunderfikan här ovan så då kan man ju inte vara annat än nöjd :-)


Hey!

Nu har jag fått en ny design! Enjoy!

Tack snälla fruktleverantören. Idag har ja...

img_0452 (MMS)

Tack snälla fruktleverantören. Idag har jag fått de grönaste bananer jag nånsin sett!


Det är visst något jag inte berättat.....


RSS 2.0