Someone has the time of his life :-)

img_3738 (MMS)

Someone has the time of his life :-)


Vi önskar eder alla en fröjdefull jul <3

img_3689 (MMS)

Vi önskar eder alla en fröjdefull jul <3


Oliver har nu åkt pulka för första gången ...

img_3677 (MMS)

Oliver har nu åkt pulka för första gången i sitt liv. Tydligen var det mycket kul ;-)


Oh, härliga snö!

img_3638 (MMS)

Oh, härliga snö!


Puh!

Folk klagar över att deras barn är sjuka. Vi har haft tur då Oliver inte varit sjuk annat än lite förkyld. Jag hade ngn slags föreställning om sovande barn som fick lite saft då och då och fick sitta i knät och äta glass, ha!! Man lär sig så länge man lever :-)
I söndags vaknade lillen med feber som under dagen bara steg och steg. Han hade 39,6 när vi tog tempen och det var så synd om honom. Han låg bara i famnen och var ledsen. Det var jobbigt för man var orolig och tyckte så synd om honom att hjärtat sved.
Sedan kom dagen efter. Fortfarande runt 38,5, piggare men också mycket gnälligare. Vägrade sova, snodde runt högt och lågt, sparkade, skallade, gnällde, snorade, hostade, grät och var riktigt arg.
Jag försökte förklara att det inte var jag som gjort honom sjuk men han tittade bara argt på mig och lade snutten över ögonen så han slapp se mig. Han har attityd iaf lill-killen! :-)
Inatt tog David hand om sjuklingen iaf så jag fick lite sömn och det var behövligt. Och Oliver är idag feberfri och både gladare och piggare.
Tack och lov, nu förstår jag varför folk tycker det är jobbigt med barn som är sjuka....
Det som är så lustigt är att när jag pratar med vänner som har barn och berättar så har alla upplevt det, men man får aldrig reda på sånt innan. Och för att vara ärlig. Skulle ngn försöka berätta det för mig innan skulle jag bara tycka att de gnällde och inte gjorde på rätt sätt. Men den där visheten man tycker att man har innan man får barn, kommer nuförtiden ibland efter en och biter en i näsan ;-)


Sjuk och febrig liten skrutt idag. Första ...

img_3628 (MMS)

Sjuk och febrig liten skrutt idag. Första gången han har haft riktigt hög feber. Min lilla älskling.


En typisk Johanna-dag

Dagen idag: 06.00 Ollie vaknar när Davids väckarklocka ringer. Jag och David förhalar uppgången till kvart i sju. 07.15 Välling och mys framför tvn 07.30-9.30 lek, blöjbyte, skrik, skratt, ledsen glad arg, somnar. Oliver alltså. Ok, jag somnade oxå till, man är ju inte mer än människa. 10.00- 11.30 lek,skrik, skratt, ledsen, glad, arg, 11.30 Lunch för Oliver, sanera kök med bebis runt benen 12.30 middagslur, för Ollie. Jag äter lunch, plockar undan och gör mig iordning, samtidigt. 14.00-15.00 börjar pcka ihop oss för att gå hemifrån. 16.00 inne i stan efter en pendelstågtur där Omiver flirtat med allt och alla. Hämta ut glasögon, mata Ollie, byta på Ollie, fixa julklappar. 17.30 in på jobbet i rasande fart, där väntar David och tar med Oliver hem. 17.45-19.45 masserar 19.45-21.15 stänger gymmet 22.10 Hemma!! Nu väntar mannen, sushi och ett avsnitt av dr house. Kanske jag slår till med ett glas vin. Imorrn är jag ju bara mammaledig hela dagen :-)

Kalastime

Lite bilder från kalaset i helgen

Mycket folk...
 
Cupcakes och pannkakstårta serverades bla...


 
Födelsedagsbarnet fick både leksällskap och sin första smak på glasyr och muffins...

Och Oliver har hjälpt till på sitt eget li...

img_3610 (MMS)

Och Oliver har hjälpt till på sitt eget lilla vis.... :-)


Jag har bakat saffransbullar med vit chokl...

img_3614 (MMS)

Jag har bakat saffransbullar med vit choklad och saffransbiscotti med mörk choklad......


Idag är ingen vanlig dag...

Idag är Olivers ettårsdag!!

För ett år sedan hade jag en nyfödd Oliver i min famn. Ett litet knyte som mest låg och tittade på mig med stora ögon.
Nu har jag en liten vilding som går, kryper och kastar sig utför överallt, som har skrapsår och blåtiror och fläskläppar pga allt bus han hittar på och som skrattar hjärtligare än någon annan.

Älskade underbara Oliver, grattis på ettårsdagen <3
Det är så kallt!!

Vi har runt 17 grader i lägenheten. Det är för kallt, i synnerhet för en bebis som kryper runt på golvet. Vi har heller inget varmvatten. Värdelöst! Detta resulterar i att Oliver har flera lager kläder på sig och torktumlaren går på högvarv för att värma oss. Själv sitter jag fullt påklädd under en filt med en varm kopp te och gör mig redo att ringa felanmälan för att klaga. Hoppas ni får en fin dag!

Min man
Du är min man
och jag vet du gör så gott du kan
fast du inte tycker att du räcker till
men du får tycka vad du vill
jag älskar dig
och jag ber du måste tro på mig
Det betyder allt att vi två har varann
Du är min man

Oliver

Den 14 nov ställde sig Oliver upp för första gången utan stöd.

Den 16 nov sa han pappa för första gången.

Den 17 nov sa han mamma för första gången.

Nu går han längs med möbler och han vill hela tiden gå och hålla en i händerna.Han säger mamma och pappa och mamba, som betyder lampa.
Mamma säger han konstant och pappa kommer då och då, lite mer bestämt.

Han har också skaffat en ny min som han gör väldigt ofta, när han är glad eller exalterad, den ser ut så här :Vår lille toker, nästa vecka är han ett år!!
RSS 2.0