Endast vilda bebins mamma är vaken...

Varje morgon när David jobbar tidigt ligger jag i sängen och försöker putta upp David när hans klocka ringer samtidigt som jag försöker få Oliver att fortsätta sova.
När David är ledig försöker jag få Oliver att sova förmiddag och David att gå upp....
Varför känns det som jag är den enda som är vaken jämt?


Bilder från namngivningen



Tack fotograf Sussa för underbara bilder!!

Vårdag

Helgen har varit skön.
I fredags var det en lite vild och galen Oliver som dominerade dagen. Ville inte äta när vi var på cafe, pratskrek på bussen, fick raseriutbrott hemma hos kompisen Viktor, skrikskällde på mig i vagnen hela vägen till bussen och väl på bussen hem fick han ett raseriutbrott och skrek och skrek hela bussresan, aldrig har tio minuter känts så långa :-)
I lördags hade vi en skön lugn dag med skrik och gnäll som bortblåst och på kvällen kom Söta Snälla Silver Sara på middag. Baconlasagne med grönsallad och hemmagjorda chokladtryfflar med havssalt. Och ett glas vin så klart....
I söndags var vi på brunch hemma hos kompis Frida och hennes blivande make David. Oliver var en liten solstråle och visade sig från sin allra bästa sida.
Sedan var det fika på nytt hemma hos Malin, Lars och Viktor. Viktor hade fått en hoppgunga som Oliver fick testa och den var kul! Oliver tyckte den var rolig och jag skrattade mest tror jag. Han var så söt när han lyckligt guppade omkring i den, en sådan måste vi bara skaffa!!
Idag är jag sjukt trött och kroppen värker och halsen svider. Vet inte om det är min allergi som börjar komma, hoppas inte!! Var lite orolig attt David skulle få vara hemma idag men kände mig så pass okej att han kunde gå och jobba. Nu softar vi här hemma.....

  
Oliver i hoppgungan....

Oliver tyckte också det var kul!

img_2123 (MMS)

Oliver tyckte också det var kul!


Har pimpat Olivers blöjhink! Mycket roligt...

img_2117 (MMS)

Har pimpat Olivers blöjhink! Mycket roligt tyckte jag!


Fina familjen...

Så här glada och fina var vi på namngivningen i lördags.
Stort tack till fotograf Sussa som tagit en massa fina bilder!


Torsdag förmiddag...

..och tiden flyger iväg. Dagen igår var grå trist och snöig(!) och tillbringades inomhus. Först kom en rörmokare och fixade vårt element i köket så nu kan vi äntligen öppna luckan till diskmaskinen helt, ni ska veta vad irriterande det varit att inte kunna det!
Sedan på eftermiddagen kom kompis M hit för lite fika. Kaffe, bullar, skvaller och bebisgos, finns det ngt bättre sätt att tillbringa en regnig eftermiddag? Tror inte det..... :-)
Nu har jag precis masserat lite och det är dags för mig och Oliver att trotsa regnet och ge oss ut för lunch med annan mamma och bebis.
Hoppas ni får en fin dag!

Jag är såååå trött...

Men ändå känner jag mig väldigt glad. Anledningen till min trötthet och dåliga uppdatering på bloggen är den stora namngivningen. Verkar inte så jobbigt tänker ni men, planera inför att flyga en timme med bebis, kasta om planer till åka bil åtta timmar med bebis, packa allt, packa upp allt, sova på nytt ställe, mata på nytt ställe, träffa alla 45 st i nära släkten och hinna med att prata med alla underbara som kom, se till att alla får hålla bebis lika mycket så det blir rättvist, trött bebis, åka åtta timmar hem, gör att man är lite utmattad. 
En underbart rolig helg som jag är så nöjd med!! Oliver skötte sig jättebra.
Igår när vi kom hem började han le redan i hissen och sedan var han ett enda stort smajl när vi kom hem, han kände att han var hemma igen.
Idag har jag och Oliver varit på möte på jobbet och diskuterat framtiden med min chef. Eller jag har diskuterat, Oliver sov mest. Blev jätteglatt överraskad eftersom min chefs planer om framtiden stämde överens med mina drömmar och nu ska drömmarna förhoppningsvis bli verklighet, känner mig jätteglad och motiverad!!

Bilder från namngivningen kommer inom kort......

Nu ska jag gå och nattmata min lilla unge så vi får sova sen :-)

Eftermiddagslur? Skulle inte tro det........

Spark, spark, spark. Flämt flämt flämt. Stora ögon.
-Sov nu Oliver säger jag vänligt men bestämt. Oliver ler.
Lägger honom i sovposition,
-Neeeeeeeeeeej, skriker han.
Stoppar honom i babybjörnen och säger:
-Sov nu Oliver, med lite strängare röst. Oliver gapskrattar, ögonen lyser.
-Ah! Ah! Ah! Säger Oliver och så börjar vi om från början igen.
Spark spark spark. Flämt flämt flämt........

Vulkanisk aska i solnedgång?

img_2093 (MMS)

Vulkanisk aska i solnedgång?


Så här ledsna var vi i eftermiddags när vi...

img_2092 (MMS)

Så här ledsna var vi i eftermiddags när vi fick veta att flyget blev inställt!! Men sedan blev vi glada igen för David fixade en hyrbil och nu är vi på väg ner till Valje och våren för att ha en härlig helg med släkt och familj. Det är till och med lite Alaskabesök här som det ska bli jättekul att träffa igen!


Vulkanutbrott

Nääe, nu måste någon skämta med mig.

Det har varit vulkanutbrott på Island så luften är full av vulkanisk aska. Alla flyg över Norge och norra Sverige är inställda. Nu ska ju vi till södra Sverige men ändå!! När vi skulle åka hem från Alaska var det samma sak, då blev vi tre dagar försenade hem. Vad är oddsen att detta ska hända igen? Hur ofta är det vulkanisk aska i luften?

Försöker kontakta Blekingeflyg som vi ska åka med. Enda sättet att få tag på dem är att ringa ett nummer som kostar 25 kr, det ringer jag nu, telefonkö..
Ha, nu kom jag fram. Ingen information hade de men hon tog åtminstone bort avgiften på25 kr. Men om man är ett flygbolag måste man ju ha info, denna människa hade ju bara hört på nyheterna, inte fått någon info från Blekingeflyg. Mystiskt.....

 
Så här såg det ut senast det var vulkanis aska i luften. Denna gång har vi lite mindre packning men en bebis :-)

Ojojojojoj

Nu är det så mycket inför namngivningen! Imorgon bär det av ner till Skåne. Oliver ska flyga för första gången, sova borta fyra nätter och på lördag ska han träffa den närmaste släkten ca 46 personer. Ska bli spännande att se hur detta går, lovar att uppdatera....

Idag har vi haft en skön dag. Jag var uppe tidigt och masserade medans Oliver var med David.
Sedan var vi på besök hos barnmorskan för efterkontroll, Oliver sov hela tiden, och därefter tog vi en lång promenad i vårsolen. Sen sov Oliver en stund på balkongen medans jag packade, tvättade och sprang runt som en yr höna.  Nu sover Oliver igen och jag, är fortfarande yr av allt som ska packas och fixas. Vet ni hur mycket som måste packas med för fyra dagar borta med bebis? A lot!!


Middag på balkongen med min lilla fina fam...

img_2076 (MMS)

Middag på balkongen med min lilla fina familj!


Mitt barn läser redan sin första bok, han ...

img_2033 (MMS)

Mitt barn läser redan sin första bok, han kommer bli smart han! :-)


Sköna söndag

Efter en natt av sparkar, slag riktade mot mitt ansikte, skrik och bök vaknade jag upp och gav Oliver till pappa Dave för att åtminstone få lite sömn. Det ångrade jag inte. När jag vaknade igen doftade av kaffe och David gjorde omelett till brunch. Mycket trevligt. Sedan fick Oliver en gnällattack så det blev snabbt ner i vagnen för honom, ja så snabbt att när vi kom ut och jag hunnit gå ett kvarter inser att jag: 1. Inte hunnit kissa. 2: Fortfarande har mjukisbyxor. 3. Har glasögon och fett hår. Snacka om att Vilda bebin vår går före allt!! :-)
Igår kväll hade vi middag här för Moa och Fhillip och Hanna och Christoffer. Mycket trevligt tillställning som blev väldigt lyckad!
Åh vad jag gillar söndagar!!






Åh vad jag blir trött! Skrev ett långt ...

Åh vad jag blir trött! Skrev ett långt inlägg igår och nu ser jag att det inte ens kommit upp. Dåligt blogg.se, dåligt!! Jag har iaf nu en ny idol. Hon heter spiderchick och bloggar på spiderchick.nu. Jag gillar henne för: 1. Hon skriver riktigt roligt. 2. Hon har en son som är lite äldre än Oliver och igenkänningsfaktorn är stor. 3. Hon är från Skövde precis som jag. Dock har hon 28 000 läsare medans jag har typ 8. Så hon är helt klart roligare än mig! :-)


Träning

Igår morses hade jag en vän över på massage kl nio och sedan sov Oliver inne hos David så jag hann med både lite yogaträning och en god kopp te i all enkelhet innan det var dags för lunch med mammavännerna.

Åh vad skönt det var att yoga lite!
Börjar så smått nu men får ta bort många asanas då mina foglossningar ännu inte är bra. Men, tar små steg framåt när det gäller träning. Sakta men säkert.
Var så skönt att göra som jag gjorde förr för att må bra. Minns tillbaka till den tid då yogan fanns i mitt liv varje dag, då jag drack grönt te, masserade, masserades och tog hand om mig själv. Sedan kom graviditeten då jag knappt kunde röra mig och därför lade ner allt vad hälsa hette i stort sett och sedan har jag fokuserat allt på min lille bebis och glömt bort min egen kropp.
Nu är det dags att börja ta hand om mig själv igen. Se till att min kropp och själ mår bra så jag kan se till att Oliver och David mår bra.

Oliver fyra månader



Igår fyllde Ollie 4 månader.
Eftersom jag gillar att fira bjöd jag in mina mammakollegor Malin och Malin med Viktor och Astrid på lite bubbel och chokladkaka. Mycket lyckat!
Barnen har nu börjat upptäcka varandra och börjar fatta ett och annat så det är jättekul. De har redan format en massa egen personlighet och det är jättehäftigt.


 
Barnen leker på golvet. Efter 5 sek började alla gråta men de där 5 sekunderna, åh vad söta de var!!


Glad Oliver med sin första påskpresent!

img_2011 (MMS)

Glad Oliver med sin första påskpresent!


Tittar på tranor vid Hornborgarsjön

img_2030 (MMS)

Tittar på tranor vid Hornborgarsjön


Påskaftonspromenad

img_2017 (MMS)

Påskaftonspromenad


Nu är vi hemma igen. Helgen har varit vä...

Nu är vi hemma igen. Helgen har varit väldigt mysig med god mat, god dryck, mys med familjen och en massa Oliver mys så klart! Oliver har kommit in i en liten fas igen. Inget allvarligt, bara lite lättirriterad. På påskafton vrålade han sig igenom vår härliga påskmiddag och på påskdagen när vi kollade på tranorna vid hornborgarsjön vrålade han sig igenom matning och blöjbyte och en fikastund utomhus. Lillebror höll på att skämmas ihjäl , dels pga vår skrikande bebis, min hysteri över skrikande bebis och dels att vi fikade framför bakluckan på bilen med medhavt fika och medhavda stolar. Han gömde sig i baksätet :-) Dock har Oliver varit väldigt glad också så klart. Men han har ett sånt temperament, vet inte vem han fått det av? Idag fick han ett utbrott för att han inte nådde sina tår! Han är för rolig!!


Glad påsk! Här är påskägget med sötast inn...

img_2016 (MMS)

Glad påsk! Här är påskägget med sötast innehåll :-)


Vi åker bil...... Vi sitter i bilen. David...

img_2010 (MMS)

Vi åker bil...... Vi sitter i bilen. David kör. Oliver sover. Jag surfar på telefonen, läser bloggar och letar efter en barbapappalampa vi vill ha till Oliver. En sån som man laddar och som lyser och som man kan ha med sig i sängen.  Snart är vi framme hemma hos mamma. En mysig påskhelg med god mat, vin och gott sällskap väntar. Nu ska jag fortsätta leta efter en tripp trapp stol. En sån vill vi också ha. En svart. Men det blir inget inköp denna månaden, det får vänta. Men man kan alltid sondera terrängen. Ha det!


Nu ska jag egenligen njuta av egentid meda...

img_2001 (MMS)

Nu ska jag egenligen njuta av egentid medans Oliver sover sött i sin säng. Men nej, i mitt knä ligger nämligen en väldigt söt liten bebis och tittar klarvaket på mig. Och när jag tittar på honom för att lite förberående säga att han ska sova så ler han så stort och ser så lycklig ut över att ligga här att jag struntar i allt vad uppfostran och rutiner heter och bara myser. Att ha en liten Oliver är underbart!!


RSS 2.0