Full fart

Igår var det full fart.
På dagen var jag och Ariel i Kista och träffade två klasskamrater från gymnasiet. Vi bor nu i Sthlm alla tre och är mammalediga samtidigt. Det var väldigt trevligt.
Sedan kom Moa och vi åt middag tillsammans och nattade barnen och sedan smet jag och David iväg till Kista (igen). David köpte ett par skor och jag ett par solglasögon. Sedan tog vi en öl på Olearys och gick på Hungerspelen.
Mysig kväll.
Moa sov kvar och på förmiddagen åkte vi in till St Eriksplan och uträttade lite ärenden och mötte upp Hanna och Vilma. Efter en lunch på Stopp gav vi oss sedan iväg till dagis och hämtade Oliver. Sedan lekte vi i lekparken och vi var helt slut när vi kom hem!
Nu har vi ätit tacos och kollat på film och nu ska jag soooova! Skönt!


Det regnar här i Stockholm idag

Idag har jag betalat räkningar (blääää), tränat och sedan var vi på kvartsamtal på dagis.
Sedan begav jag mig in till jobbet för att jobba administrativ på kontoret 4 timmar.
Men pga sjukdom fick jag göra både det och stå i repan samtidigt ( gick sådär) och dessutom stänga stället. Sprang genom ösregnet till tunnelbanan, missade den precis och hann då inte med mitt tåg och fick vänta 25 min.
Hemma kvart i elva stället för nio. Så kan det gå! Tur att jag kunde köpa mig en kopp te och spela lite rumble så tiden gick fort ;-)
Nu sitter jag på tåget och längtar hem till det här....


Vår

Idag har varit en härlig vårig dag!
Jag och Ariel blev bjudna på lunch av Annica och Simon och vi blev kvar hos dem hela eftermiddagen tills det var dags att hämta busfröna på dagis.
Sedan gick vi tillbaka hem till dem för mer lek, gungning och bullar.
När klockan slog fem begav vi oss hem för lite middag och sedan ner till grannen för att intervjuas i en av våra lokaltidningen angående segration. Tydligen så är vårt hus och vår del av Spånga exakt 50/50 och det ska de göra ett mittuppslag på.
Det gick bra ( tror jag, tills man får se det i tryck ;-) och barnen skötte sig fint. Oliver härjade bara lite och Ariel kräktes på min vita kofta precis när fotografen skulle ta kort men det är sånt man får räkna med. ;-)
Godnatt!


Månday

Lugn måndag. Fått lite samtal ringda nu när jag kan prata igen. Tränat lite. Lagat spagetti och köttfärssås.
Sedan hämtade jag Oliver på dagis och körde det vanliga hänget på lekplatsen. Annica kom dit med Charlie och Simon och bullar. David kom dit med festis. Ariel välte i sandlådan och fick ansiktet fullt med sand, första sand-i-munnen upplevelsen, inte kul!
Hem, äta och sedan var det föräldrarådsmöte på dagis, hem och semesterplanera och kolla på en hyrfilm som inte blev sedd i helgen.
Ganska produktiv dag ändå :-)


Sköna söndag

Idag är det söndag. Vi var uppe i ottan och åkte iväg och storhandlade på Ica Maxi. Jag älskar att handla där men då jag inte har körkort och vi inte har ngn bil så blir det inte så ofta. Men nu är skåpen välfyllda, skönt!
Sedan hem för lunch och vila och sedan åkte vi ut till Kungsängen och hälsade på Töni och Sickan som blivit med hus. Ett jättestort och fint hus. Och vi blev bjudna på nybakta bullar, kaffe och saft. Jättemysigt! Sedan stannade vi till på Max på vägen hem för vi orkade inte laga mat. Skön söndag!


Cool....

Okej ursäkta mig om jag skryter lite men känner mig faktiskt ganska cool som själv tog mina ungar och åkte hem till fam Andersson/Borg och firade fina Idas sweet 16.
Okej att Ariel helt plötsligt inte ville vara hos ngn annan än mig ett tag och att jag missade middagen för att ta hand om arga barn, men jag fick den bästa hjälpen, god hemlagad mat, umgås med de bästa och spela lite spel medan barnen slutligen somnade i Idas rum.
Sedan kl 23 rullade jag barnvagnen till Fridhemsplan och tog tunnelbanan till Rissne och därifrån bussen hem. Kände mig faktiskt lite tuff då!
Sedan var det lite trix och fix med två st som skulle kläs av och få välling men det gick!
Och nu ligger vi alla tre i våra sängar och väntar på David som jobbat hela kvällen.


Fredagsmys

Heeela vår daaaag har bestått av fredagsmyyyyyys!


Vår dag

Kall vår och fika ute!


Syskonkärlek?

Vi har märkt det ett litet tag nu.
När Oliver räknar upp alla som finns omkring honom räknar han alltid "Arije" som han kallar henne.
Han ger henne saker ( inte alltid så bra när det är tex matrester han hittar på golvet och sånt) och tröstar när hon är ledsen.
När han leker ska hon vara med, stående i gåstolen och titta på vad han gör. Han vill självmant, hålla, klappa och pussa henne. Och Ariel dyrkar sin bror, han är det häftigaste som finns.
Och ibland kan man faktiskt hitta dem, lekandes, sida vid sida.
Plötsligt händer det!


Vanliga vardag, välkommen!

Idag har varit en vanlig dag. Jag tänkte beskriva hur en sådan kan se ut hos oss för tillfället.
Morgonen börjar väl kl sex kan man väl säga, då vaknar Ariel (el så börjar den 04,02 eller 00, det beror ju på hur man ser det)
Och vägrar somna om. Jag försöker göra allt, mata, buffa, krama, gärna allt på en gång vilket oftast resulterar i att hon somnar om ( efter en halvtimmes stenhårt jobb) jag tassar tillbaka till sängen och lägger mig och då går David och Oliver upp. Och Ariel sover som en stock. Och jag förblir vaken, ofta kommer Oliver in och ska pussas och ibland går jag upp och vinkar av dem. I samma stund som dörren stängs vaknar Ariel. Man kan ju tycka att jag borde lärt mig men icke, varje morgon stressar jag runt för att försöka få lite sömn.
Sedan går jag och Ariel upp, byter blöja på A och sedan är det frukost. Framför tvn. Jag äter knäckebröd med avokado och keso och Ariel sitter i min famn och dricker välling. Sedan spritter det i hennes ben så hon får åla runt på golvet och leka. Jag plockar ur diskmaskinen, viker tvätt och bäddar. Sedan lägger jag A i vagnen och går ett varv runt huset så hon somnar.
När hon sedan sover sött på balkongen så passar jag på att träna, duscha, dammsuga el baka beroende på dagens planer. Sedan vaknar Ariel. Leker runt lite, springer i gåstolen, busar med mig. Om vi får besök kommer de ofta vid denna tiden. Sedan äter A lunch, leker lite mer och sedan är det dags för middagsluren inomhus.
Då äter jag lunch, fixar iordning mig, förbereder inför hämtning och dricker en stor kopp kaffe.
Sedan vaknar Ariel och vi går och hämtar Oliver på dagis. Pratar lite med personalen och sedan, om det är fint väder, går vi till lekplatsen. Dit kommer ofta Anna med Lova och Annica med Charlie och Simon. Så leker vi ett tag, ofta hinner David komma och möta upp oss och sedan är det hem, blöjbyten, lek och sedan middag, bad och nattning.
Vardag är fint. Jag trivs med vår vardag.
Idag har jag bakat bullar på dagen och Sedan hade vi lite bullfika när vi kom hem från lekplatsen. Oliver och Lova lekte jättefint och höll varann i hand och en äldre tjej busade med Ariel så hon gapskrattade.
David kom hem med två nya fina orkidéer och kom lagom till kvällsmaten. Korv med bröd.
Japp. Fint som snus!!


Tråkigt

Jag har ganska många bloggar som jag läser. Mest mammabloggar. Det är vad jag är intresserad av. Hur andra gör med samma problem som jag har, inspiration och delad glädje när barnen gör något roligt. En del av dessa bloggar har massa läsare, en del har inte lika många.
Några har jag personlig kontakt med och några känner inte till mig alls.
Det som nu slår mig är hur många som just nu drabbats av näthatet.
Människor som läser deras bloggar och klankar ner, ja rent av mobbar dem genom anonyma kommentarer. Och inte bara dem, deras barn också.
Det är fruktansvärt.
Hur kan man skriva elaka saker om barn?
Ibland blir jag lite rädd. Jag startade denna blogg för mig själv och nära och kära. För att de ska kunna följa mig och barnen om de inte träffar oss så ofta.
Än så länge har jag bara fått trevliga kommentarer från snälla människor och jag hoppas det förblir så för ger någon sig på mina barn kommer jag inte fortsätta.
Men varför? Varför läsa bloggen om man stör sig? Nä,sorgligt är vad det är. Ville bara säga det.
Och i övrigt har det inte blivit mycket sagt idag eftersom min röst är helt borta och jag inte ens kan kraxa fram ord. Oliver tycker jag är askonstig!


Lyx

Ni ska inte tro att min lyxhelg var klar när jag kom hem från Vaxholm, nej då!
Jag hann bara lämna väskan så kom fina Maria och hämtade upp mig och bjöd mig på brunch på Ulfsunda slott.
Superfint ställe och gott var det.
Tack gulliga Du ❤
Lite lyxigt var det också att komma hem till en fin man och två glada barn! Dessutom en man som hade både tvättat, dammsugit och fixat lunch till mig imorgon. Det mina vänner, det är lyx och kärlek det ;-)
Kvällen har tillbringats i hockeyns värld tillsammans med Simon och Moa.
Dock väldigt tyst eftersom jag helt tappat rösten och bara kan viska...
Godnatt!


Tröttmössa!

Igår bar det ut till Vaxholm för tjejträff.
Latinotjejerna från Vicksjö möttes upp för middag, övernattning och frukost.
Det blev förätt kl 17.00, fika efter det. Sedan var vi mätta så middagen blev 22.30 och sedan marängswiss på det. Kl 00.30 var det bastu och mousserande och sedan ljuvliga jordgubbsdrinkar.
02.30 somnade jag skönt i mjuk säng och sov som en stock till 10.00
Sedan var det finfrukost innan vi begav oss tillbaka till stan.
Tack tjejer för en härlig helg!! ❤

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198590315.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198590315.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198590331.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198590331.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198590332.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198590332.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198590593.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198590596.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198590598.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198590600.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198590607.jpg" class="image">


Fredagen den 13:e

Fredagen försvann på ett kick!
Upp och få iväg mig och Ariel in till stan för möte på jobbet.
Sedan svängde vi förbi Davids jobb och passade lite lägligt på att äta lunch. Anka med hasselbackspotatis och blåbärspaj till efterätt. Gött!
Sedan hem och byta till dubbelvagnen och hämta Oliver på dagis. Där mötte vi upp Anna och lilla Lova och tillsammans gav vi oss av hem till Snnika, Charlie och Simon. Där hängde vi hela eftermiddagen och när David och Mange kom efter jobbet då stannade vi helt enkelt kvar på middag. Ariel och Oliver sov sött på ett täcke i vardagsrummet och vi kom inte hem förren tolv. Fredagsmys när det är som bäst!
Nu har jag lämnat familjen hemma och är redo för tjejkväll i Vaxholm. Ska sova borta för första gången sedan Ariel kom. Lite konstigt känns det att lämna lillan....

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198380574.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198380574.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198380607.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198380607.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198380741.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198380770.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198380785.jpg" class="image">


Spamalot

När ens syster fyller 30 ska det firas med pompa och ståt. Vi bjöd med henne på musikal, Spamalot för att vara exakt. En mycket trevlig kväll med mina två systrar och David.
Asiatisk på Wagamama först och sedan stor skrattfest på Oscarsteatern med champagne i pausen (Tack Kajsa).
Mina änglar Moa och Ida var hemma med barnen och det gick superbra. Tack finisar ❤

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198229349.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198229375.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198229409.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_198230373.jpg" class="image">


Vart tar tiden vägen?

Jag lägger ner Ariel på golvet, hon ligger glatt på rygg, leker med en leksak och pratar.
Plötsligt ligger hon inte på rygg på filten längre.
Plötsligt har hon ålat iväg till andra änden av rummet. Hjälp vad fort det går, när lärde hon sig att åla iväg på detta viset?
Plötsligt har min lilla tjej blivit ännu större!


Påskhelgen i Bilder

Promenix
Vårt hus
Uppklädda sötnosar
Fina mamma 60 år!
Påsk-tjej
Utsikten från vårt fönster
Hampus och Bollisen

Vilken påsk!

Ursäkta min frånvaro. Påskhelgen har tillbringats på Öland i ett vackert hus vid havet och utan någon mobil-täckning.
Vi har haft regn, snöstorm och värmande sol. Ätit gott, druckit gott, träffat släkt, umgåtts med familjen, promenerat, bastat och firat en 60-års dag och en 30-års dag!
Fler bilder kommer, här kommer de enda jag tagit med mobilen.


Fullkomligt kaos

Sitter i bilen. Båda barnen sover äntligen samtidigt.
Lyssnar på Bo Caspers orkester och låten "ett fullkomligt kaos". Och det är lite så, vi lever i ett kaos men det är fullständigt. Vackert i all oreda och ska inte vara på något annat vis. Ett fullkomligt kaos. Fint! <3


Klippningdags igen

Idag var det dags att gå till Nettie för lite färg och klipp. Innan det så åt jag och Ariel frukost med Moa. Frisörhäng för hela slanten och hem, hämta Oliver, lite lekpark, handla, laga mat, baka chokladbollar, natta barn och sedan var det top model, te och chokladbollar som gällde för mig och Moa, nersjunkna i varsin soffhörna med telefonerna i högsta hugg! Bra dag!


Mad Man

Trött efter en natt då Ariel vaknat ca en gång i timmen och med värkande bihålor.
En fisig Lill-tjej och två-års trotsig Lill-kille.
Men, när barnen somnat fick vi äntligen krypa upp i soffan och kolla på två nya avsnitt av Mad Man. Bästa serien!
Satt som en smäck!! :-)


Sunday sun

Idag var dagen efter en underbar middag.
Dagen blev lugn men vi packade ihop oss och gick till vår 4H-gård i närheten, lekte på lekplatsen och tog en promenad.
Sedan vinkade vi adjö till Uncle Daniel och kvällen har varit lugn.


Late night out

Nä, okej, kanske inte så sen men ute var jag.
I fredags kom uncle Daniel till oss och i lördags så var det som vanligt på våra lördagar, pannkaksfrukost, kaffe och allmänt galet.
Kl elva dök Davids farfar och hans underbara Mari-Anne upp tillsammans med Kenny, Maria och Ida och vi åt lunch och fikade. Oliver sprang runt och härjade och Ariel bara tittade på alla och skrattade!
Sedan kom syster Kajsa och tog hand om våra små och jag, David och Daniel åkte in till stan och gick till Cloud nine och åt en försenad födelsedagsmiddag för Davids farfar. Med oss var också Mari-Anne så klart och Moa, Philip, Ida, Simon och Moa.
Vad underbart det var att klä upp sig, gå ut och äta och dricka med fina människor och bara vara. Jag njöt verkligen av både atmosfären och maten (havsaborre med chipotle&majs-salsa, skaldjurskorv och potatiskroketter och chokladbakelse med deulche leche och pistageglass. ) och både mousserande, vitt vin och en jordgubbsmojito slank ner innan det var dags att gå hem.
Underbart!


RSS 2.0