Sjukisar

Oliver var feberfri på morgonen men fick 40 graders feber nu på kvällen igen. Trots detta vägrade han sova och låg och bråkade i nästan två timmar.
Ariel är jättesnuvig och har svårt att äta, dessutom har hon hamnat i 12- veckors fasen, så ikväll fick vi turas om, en försökte natta Oliver och en kånkade runt på skrikande bebis, sedan bytte vi osv. Lång kväll kan jag lova.
Nu sover busfröna iaf och vi har kollat på Baksmällan 2 och garvat, det behövde vi!


Sjuk

Igår förmiddag ringde de från dagis, Oliver hade feber. 39 grader. Den gick ner på eftermiddagen men på natten gick den upp så mycket att han kräktes, först i sängen, sedan över mig.
Nu ikväll har han haft 40 grader hela kvällen. Usch, man blir så sjukt orolig för de små liven när de är sjuka.
David har vabbat idag tack och lov så vi har varit två.
Det har mest kramats, burits och ätits glass. Och Oliver har knappt bråkat alls, då förstår man att han är sjuk ;-s
Nu innan jag gick och la mig var jag inne och tittade till honom.
Han pratar om Pippi, apa och ihhhh (häst). Och toalett och tiss (kiss). Och Hampus, morbror vars namn han numera älskar att säga. Älskade gosunge. Hoppas verkligen han mår bättre imorrn!!
Godnatt!


Lördag och söndag

Lördagen bjöd på riktiga julkänslor. Vi packade ihop våra små och åkte in till Skansen där vi mötte upp mamma, Kjell, Hampus, Kajsa och Julia. Vi fikade glögg och frös på julmarknaden som sig bör, tills mörkret föll.
Utanför Skansen hade de en brasa så där stannade vi och tinade lussebullar som jag hade med mig på elden och sedan vandrade vi genom stan och kollade in NKs julskyltning. Något jag alltid tänkt att jag ska göra när jag får barn och nu var ju Oliver tillräckligt gammal för att tycka om det! <3
Sedan åkte vi allihop hem till oss, vi åt middag och sedan avslutade vi kvällen med adventsfika. Stjärnor var uppe, ljus var tända, bordet dignade av läckerheter som 3 sorters kakor, julkaffe från NK ( mitt favvo) glögg och konjak el whiskey för den som ville.
mysigt och adventigt ;-)
Imorses kom hela familjen hit på brunch och Oliver fick några tidiga födelsedagspresenter. Oj vad glad han blev!
Sedan åkte familjen hem och vi har bara tagit det lugnt resten av dagen.
Eftersom vi firade advent så mycket igår gjorde vi helt tvärtom och kollade på Bridemaids och åt chips nu på kvällen istället. Funkade fint det med :-)
Trevlig första advent på er alla <3


Fullt ös-medvetslös-fredag

Idag har jag och Hanna varit två vuxna på 3 barn, samtliga under två år. Samtliga barn har varit ute i friska luften, ätit, bytt blöja, sovit, lekt, gråtit, tjurat, skrattat och busat.
Hanna och jag har hunnit gå på toaletten när vi behövde, varit ute i friska luften, ätit, skällt, tröstat, skrattat och pratat över ett glas vin.
Vi är rätt nöjda med oss själva kan jag säga.
Men jag lägger med tre bilder som visar det kaos som bara är att vänja sig vid nuförtiden ;-)
Middag.
Olivers första tacomiddag. Oliver sitter vid bordet och kladdar, Ariel sitter i min famn och Vilma ligger på filt på golvet .
Nattning på G.
Oliver badar. Hanna övervakar. Vilma på filt på golvet. Ariel i babygymmet.
Sedan nattade Hanna Vilma i vårt sovrum och jag nattade Ariel och Omiver i Olivers rum.
Dock är min dotter ganska smart så medans de andra två snusade ikapp passade hon på att vara vaken och gona sig lite extra i uppmärksamhet.
Mammas flicka ;-)
Idag hade hon dessutom sin första barnvakt. Hanna passade henne medan jag gick till dagis och hämtade Ollie. Han tyckte det var jättemysigt och Ariel sov hela tiden så det gick ju finfint!
Tack för idag Hanna!!


Mys


Skulle bara säga hej!

Hej på er!
Nu drar vi och hämtar Ollie-Bollie på dagis! Idag ska han få leka med faster Denise och farfar så han kommer nog få en topp-eftermiddag :-)


Oh happy days

Igår var Sandra och Elsa och hälsade på.
Vi åt lunch och dessutom fixade vi lite julkänslor med glögg och lussebullar med vit choklad.
Riktig mysdag, tack finaste ni!
Jag var så upptagen av att äta och prata så några foton hanns inte med att ta dock...
På kvällen kom julstjärnorna upp och jag julbakade lite mer till adventsfikan vi ska ha i helgen med hela min familj.
Idag har det varit full rulle från kl kvart i sju imorses då David gick till jobbet och jag var hemma med mina morgonpigga ungar.
Dagen har varit bra med barnen, börjar liksom få in ett mojo nu, ett jag-är-så-bra-som-tvåbarnsmorsa eller i alla fall om-alla-samarbetar-så-funkar-det-faktiskt-mojo.
Det har varit tårar, utbrott och slag men också en massa kärlek, pussar och skratt, så jag antar att det är som det ska vara i en barnfamilj. Och det känns ju riktigt fint :-)

Julfint!

Adventsmys i förskott

Vilmisen!

Idag är lilla Vilmisen hela 6 månader gammal.
Hon har känt Oliver i hela sitt liv och Ariel har känt henne i hela sitt.
Jag hoppas de alltid kommer vara vänner och glädjer mig åt alla roliga saker barnen kommer uppleva tillsammans ( och allt roligt som vi föräldrar kommer ha givetvis :-)


En vanlig söndag hos oss

Idag bjöd vi vår toppenfina extra-familj Kenny och Maria på lunch.
Lite enkelt sådär, kalvfile med tryffelrisotto och till efterätt glass, grädde, färska bär och mandarinbiscotti.
Sånt vi äter varje dag.
Nää, jag skojar, inte har vi sån här lyxlunch varje dag men nog har det stora fördelar att min älskade är kock :-)
Trevlig söndag på er!


Så mycket bättre

Igår kväll firade jag och barnen lördag med syster Kajsa. D jobbade.
Oliver härjade, Ariel var lite ledsen och lördagsmiddagen vart ett härligt kaos.
Men när ena barnet somnat i sitt rum och det andra i famnen sjönk vi ner i varsin soffhörna med ett glas vin och tittade på Så mycket bättre. Som alla andra ;-)
En mysig lördag om än lite kaos-artad! :-)


Känns mer Fredagsmys nu....

Sonen somnade snällt, Ariel sover också, i babybjörnen, hos David.
David har gjort middag och nu har fredagsmyset infunnits sig. Dock önskar jag att Oliver kunde sitta här med och mysa med oss, men den tiden kommer väl tids nog.... Nu sover han sött.


Fredagsmys nej!!

Nopp, funderar på att ställa in fredagen idag.
Är sjukt trött!
Ariel är förkyld och har ögoninflammation stackarn och vill inte äta och bara ligga tätt, tätt intill hela tiden annars gallskriker hon oavbrutet. Hon har sovit dåligt två nätter i rad nu och det börjar kännas.
Oliver har bråkat sedan hämtningen. Vi hade en dagis kompis till Oliver över på fika med hennes mamma och lillebror. Oliver röjde järnet och slog sin kompis titt som tätt. Inte okej! Tur att mamman är van så hon inte blev upprörd.
Nu ska sonen nattas, lillan försöka matas, och mannen komma hem med mat. Sedan kanske lugnet kan sänka sig över fredagströtta familjen. Imorgon är en annan dag :-)
Trevlig fredag till er alla <3


Torsdag torsdag, trevliga torsdag

Nej, jag förstår inte hur man lägger upp videosnuttar här, kan någon hjälpa?

Idag jobbade David över så jag och barnen var själva en stund.
Ariel sov i vagnen och Oliver sprang mellan vardagsrummet där jag satt och sitt rum och hämtade böcker som jag skulle läsa för honom. (Han är galen i att läsa böcker för tillfället.)
Efter ett tag inser jag att det är väldigt tyst vilket brukar betyda hyss så jag går till hans rum för att kolla. Då hoppar Oliver fram från bakom köksdörren och skrämmer mig! Förstår ni, han har stått bakom dörren helt tyst och väntat på att jag skulle komma så han kunde skrämma mig! Och oj vad han skrattade busungen :-)
Ariel är inte lika solig, hon är både snorig och har ögoninflammation stackarn, så liten hon är.
Vi har haft middagssällskap av fina Katri med vän och nu har jag stoppat lillan i säng och hoppas vi får lite mer sömn denna natten.
Sov så gott <3


Videoklipp när Oliver sjunger med sin mamm...

Videoklipp när Oliver sjunger med sin mamma. :-) Testar om det går att lägga upp på bloggen....


Sköna söndag

Igår var det ju fars dag och vi var kvällen till ära bjudna till familjen Andersson/Borg på farsdags-middag. Skånsk kalops bjöds det på och var som vanligt en härlig kväll med vår fina extra-familj <3
På dagen bakade jag och Oliver lite whoopies att förgylla kvällen med.
Bilderna gör dem inte helt rättvisa men de blev väldigt goda. Choklad whoopies med mintchoklad fyllning.
Oliver tyckte det var jätteroligt att baka och det var en hel del smet som åkte ner i hans lilla mage :-)
Men det känns fint att ha hittat något som vi kan göra tillsammans han och jag.


Våra barn

Oliver väger nu 10,6 kg.
Ariel väger nu 5,6 kg.
Oliver är snart 2 år.
Ariel är 2 månader.
Tänk att 2 barn med samma gener kan vara så olika!


Fars dag

Idag, några minuter till, är det fars dag och jag vill passa på att hylla min underbare man , som är den bästa pappa mina barn kan ha.
Tack älskling för att du är så fin, jag är så glad att det är du och jag och barnen, att det är just vi som är vår familj!
<3 Puss


Lovely lördag

Nu sitter jag här i sängen igen och skriver. David och Oliver sover och Ariel ligger i sin vagga men sover inte riktigt. Jag har bäddat ner mig i tjock tröja under täcket med en kopp te.
Vi har idag varit hemma hos Michelle, Krister och Jolene.
Jättemysigt. Oliver lekte med Jolene och alla hennes grejer och vi badade i deras spa-bad med barnen. Oliver älskade det!
Sedan var det middag och lite vin och redan klockan nio drog sig de trötta två-barns föräldrarna hemåt :-)
jag minns för två år sedan, det var vinter och Oliver var kanske i Ariels ålder när vi var där. Då var vi helt slut och tyckte det var supertufft att åka iväg så med en unge.
Ni idag balanserade vi två och det gick super, vad man lär sig :-)
Bussen vart sen så vi missade tåget men det gjorde inget, jag och David satt och skämtade hela resan så det var quality-time för hela slanten :-)
Sov gott <3


Ariel

Igår var vi på BVC med Ariel. 5,7 väger vår lilla tjocka tjej. 56 lång :-)
Allt var bra, hon smilade upp sig för sköterskan, jollrade snällt och imponerade med att hon redan kan fånga ett föremål med blicken och sedan slå på detta föremål. Det är tidigt att kunna men hon gör det hela tiden. Bäst i babysittern, där trivs hon :-)


Natti natti

Trött mamma som borde sova NU!!
Tar ett par minuter till att läsa lite bloggar och njuta av lugnet när, för en gångs skull, alla i huset sover.
Idag har jag varit hemma med båda barnen. Ska vara det nu varje onsdag.
Det har gått okej men det är tufft. Oliver är trotsig som bara den och Lill-strumpan ska bara ligga i famnen och gosa, lägger man henne ngn annanstans skriker hon i högan sky.
Vi var en sväng på öppna förskolan som slutade med att Oliver inte ville gå hem så han slog Ariel som började skrika för att sedan själv ge hals. Jag bar alltså ut två gallskrikande barn ur lokalen, en på varje höft.
Pappan som frågat mig precis innan hur det är med två då de ska få sin andra i april såg mer än lovligt förskräckt ut :-)
Men allt går över och lagom till Grey's lagade jag till en kopp varm choklad med grädde och en skvätt konjak i.
Bra avslutning på en mestadels bra dag.
Imorrn ska vi till BVC och på mässa.

Sov gott!!


Värmer min själ

Idag har vi varit på The Studio och tagit kort, igen.
Eftersom jag inte blev nöjd med korten jag tog när jag var gravid fick jag komma dit igen och ta nya, med min familj.
Och vilken skillnad. Denna fotografen var jättebra och hade både tålamod och fotoglädje och fick tilll flera stycken bra bilder.
Här kommer två som värmer mitt hjärta.
Vår familj i ett nötskal:
Välartade fina familjen
Och i nästa sekund ett kärleksfullt kaos....
Jag är nöjd och stolt. Det var roligt, blev fantastiskt resultat och barnen skötte sig strålande.

Ariel 2 månader

Idag är vår lilla tjej 2 månader gammal.
Hon växer så det knakar, har strlk 3 på blöjor och håller så smått på att gå över till strlk 62.
Hon är väldigt lugn och glad men vet redan vid denna ålder vad hon vill.
Hon tycker mycket om att sitta i babysittern och slå på leksakerna som hänger. Även mobilen över skötbordet får henne att lysa upp.
Hon sover allra bäst på mage i någons famn, helst med huvudet inborrat i armhålan, och i sin vagga som gungar.
Hon äter mycket och ofta men vi har inte riktigt några fasta tider än...

Vår fina Lill-tjej på namngivningen <3
Moa har tagit bilderna.


Ariels namngivning

La familia

De fina faddrarna
Tårtan.....
Mor och dotter
En jättefin dag.
God mat och supergod och fin tårta (Tack Christoffer)
Fina vänner och underbar familj minglade
Oliver var med två timmar sedan sa han till David:
-Pappa sova.
Vi lade honom i vagnen klockan fem och han somande där och sov hela kvällen, genom ljud och larm, hemväg genom ett nattligt Stockholm och övergång till säng och sov till kvart i sju nästa morgon. Trött.
Ariel var inte helt bra i magen men hon vilade sig igenom en mängd famnar under kvällen och var rätt nöjd och glad med det.
Tack alla ni som var med och förgyllde Ariels namndag <3

Släkten är bäst

Imorrn är det namngivning för Lill-tjejen.
Idag anlände farfar, farmor, faster Denise och farbror Daniel och Oliver var toklycklig! När han sedan sov och vi ätit middag var det dags för Ariel att få sin del av uppmärksamheten. Då såg det ut så här:


Utsikt

Vy över Spånga centrum. Inte mycket till utsikt tänker ni nog men där har ni fel, det är världens bästa utsikt för en liten två-åring som är tokig i lastbilar och bilar av alla dess slag.


Ollie-Bollie

Det har väl inte ingått någon att min son är LITE trotsig just nu.
Igår sa jag med min strängaste mammaröst:
Oliver! Om du gör sådär en gång till får du gå in på ditt rum tills du blir snäll igen!
Oliver säger allvarligt:
Jaaa.
Sedan går han gnolande in på sitt rum.
Vad hände? Straffade min son precis sig själv? Ja, jag skrattade iaf. Tur att man kan göra det :-)


Ollie-Bollie


Tröttig tisdag

Idag när vi vaknade hade Olivers ögoninflammation spridit sig till andra ögat med. Oj vad vi smörjat salva. Var tredje timme.
Tack och lov har David kunnat vabba idag och det behövdes, ni ska ju inte tro att vårt barn är lite mysigt sjuk och vill ligga i sängen och läsa böcker. Nä nä, hans nya nu är att liksom springa på stället och samtidigt skrika högt av glädje innan han tar ett skutt rakt upp i luften och landar på rumpan. En annan rolig grej är att kasta. Allt kastas! Från mjukisklossar till stora kastruller. Så det är ett himla liv här hemma, tur att Ariel inte bryr sig, dock har stackaren fått en flöjt i huvudet och några små nyp då och då av vår uttråkade lilla sjukling.
:-)


RSS 2.0