Oliver har fått en ny leksak av sin pappa....

img_2568 (MMS)

Oliver har fått en ny leksak av sin pappa. Han tycker så mycket om den att han håller ett fast tag i den, även när han sover :-) sötungen :-)


Solsting!

Idag har vi varit med Malin-mammorna och fikat och promenerat. Oliver var på gott humör men när vi kom hem blev det andra bullar!
Han ville inte äta, inte sova, inte leka, så tillslut, efter en halvtimmes vrålande, fick han somna redan halv sju. Han ville inte ens äta sin gröt bara vrålade med ögonen stängda och höll på att somna skrikandes så det fanns liksom inget annat att göra än att stoppa den bestämda lille mannen i säng :-)
Nu sitter jag här alldeles utmattad och tror att det blir sängen snart. Glammigt värre va? ;-)
Men det är mitt liv nu och jag vill inte byta bort det för något!!
Skulle jag ngnsin tveka behöver jag bara smyga in i sovrummet och titta på Oliver som ligger på rygg på tvären i sin säng i bara blöjan och sover djuuuupt.
På fredags börjar semestern och det ska bli så hääärligt!!

Solig morgon...

Oliver sover sin förmiddagslur och jag borde göra en massa saker men orkar inte riktigt. Så jag hamnade här :-)
Det är strålande väder ute så när min lille son vaknar ska vi nog ge oss ut en sväng. Man KAN inte vara inne i detta väder!
Ikväll blir det picknick, skönt, om Oliver godkänner alltså. Ni vet, som jag sa innan, mitt barn ska följa mig, jag ska ta med mitt barn på det mesta, mitt barn ska bli socialt osv. Visst, tjena!! Ditt barn bestämmer över dig!! Jag menar, visst kan man vara på picknicken men om han inte vill och gallskriker så vill nog både jag och de andra gästerna att jag går. Det är grejen med småbarn så jag klagar inte men kom aldrig och säg att barnet bara följer med för det funkar bara till en viss gräns :-)



Min underbara, mycket bestämda, son i ett kodak-moment!


Det finns...

Det finns de som tror att jag alltid har städat hemma. Det har jag inte. Bildbevis bifogas:



Så här ser det ut i vårt kök när mamma och trött bebis varit och handlat och innan mamman hinner packa in varorna vill Vilda, trötta, bebin ha mat.
När mamma lagat super-snabb gröt vill Vilda bebin inte ha längre. Han kletar det i ansiktet och på kläderna istället. Då måste man lämna uppackning/matning/matlagning och gå och bada.



Så här kan det se ut när Vilda bebin har käkat gröt!!


Och sedan ska det sovas.
Och sedan måste mamman äta annars dööööööör hon av hunger!
Och nu är det "bara" lite undanplockning kvar! :-)

Midsommar

Vilken helg vi har haft, helt underbar!!
Vi tog vårt pick och pack och lastade alltihop på barnvagnen och gav oss ut till Malin,Lars och Viktor på deras landställe i torsdags.
Väl där möttes vi av somrig sallad och bubbel.På kvällen var det grill i goda vänners lag.

 Malin lär Ollie att göra high five! Ollie skrattde nästan ihjäl sig. Hon var rolig hon!!Mamma-son-bus

Midsommar-morgonen var jag och Ollie på promenad i babybjörnen. Solen sken, ett rådjur sprang bara en meter ifrån oss och busschauffören för landsortsbussen stannade till, vevade ner rutan och sa att Oliver var söt. Kändes att vi var på landet :-)
Sedan tog jag och David och Lars sommarens första dopp och sedan kom Anders, Camilla och lilla Melker och det var dags för midsommarlunch. Det bar också av till en stor äng där det var dans och dragspel och alla hade picknick och drack bubbel och åt jordgubbar i gassande sol. Så också vi :-)

 Far och son väntar på lunchen!

Lite mer bad innan hem för svaga timmen (ni vet, den där timmen innan läggdags när barnen är gnälliga och inte vill göra ngt och klockan går så sakta så sakta) och sedan vart det grillning och bara sitta ute och njuta.

 Svaga timmen- vi gör ALLT för att hålla våra sötingar på gott humör....


På lördagsmorgonen var det mulet så vi åkte in en sväng till Vaxholm.

 

Imorses var det återigen underbart väder. Det blev mer bad och Oliver älskade att vara på stranden och doppade tom fötterna i vattnet.



Vilken härlig helg. Oliver har varit en liten solstråle och ätit och sovit jättebra. Känns skönt att veta att man kan åka iväg eftersom det kommer bli en del sånt framöver.

NU är det nedräkning!! På fredag börjar Davids semester och då också min :-)

Nu är det dags för en rom och cola och en ljuvlig dusch innan sängen kallar.

Natt natt.

Den här fina frukosten avnjöt jag och komp...

img_2528 (MMS)

Den här fina frukosten avnjöt jag och kompis Sara på Sturebadet imorses. Sedan var det vattengympa, sjuuuuukt jobbigt! Efter det blev det aromarum, ångbastu och låååång dusch. Sedan mötte jag och Ollie upp nästa Sara för en glass på söders höjder. Sedan middag hemma hos oss med båda Sarorna. Mycket trevlig dag. Godnatt på er!


Redan tisdag

Imorgon ska jag och kompis Sara till Sturebadet på morgonen och jag ska bli bortskämd med frukost, vattengympa, bastu och det ska bli så trevligt så!

På kvällen blir det tjejmiddag här i Spånga med Sarorna, och Oliver så klart!!

På torsdag förmiddag ger vi oss ut till Vaxholm till Malin, Lars och Viktor och där blir vi hela midsommarhelgen. Bara vara med trevligt sällskap, god mat och ett och annat glas gott vin. Och vi i vår lilla familj får 4 dagar med varann utan att ngn av oss ska iväg på det ena eller andra.
Bara vara...... :-)


Redan tisdag

Imorgon ska jag och kompis Sara till Sturebadet på morgonen och jag ska bli bortskämd med frukost, vattengympa, bastu och det ska bli så trevligt så!

På kvällen blir det tjejmiddag här i Spånga med Sarorna, och Oliver så klart!!

På torsdag förmiddag ger vi oss ut till Vaxholm till Malin, Lars och Viktor och där blir vi hela midsommarhelgen. Bara vara med trevligt sällskap, god mat och ett och annat glas gott vin. Och vi i vår lilla familj får 4 dagar med varann utan att ngn av oss ska iväg på det ena eller andra.
Bara vara...... :-)


läskigt...

Här står jag i godan ro och värmer Olivers välling när jag ser någon gå förbi på loftgången utanför. Vi har ju bara en familj som bor efter vår dörr, men denna kille gick snabbt och målmedvetet och hade en svart huvtröja med huvan uppe. Tänker att det nog är en kompis till sonen i huset men i nästa sekund ser jag att killen springer tillbaka. Sedan hör jag grannarnas dörr öppnas och deras stora rottweiler kommer utspringande på loftgången. Den står och tittar och sätter tom tassarna på räcket och spanar ut innan den blir inkallad igen.
Genast får jag myror i huvudet. Vem var det och vad ville personen? Man brukar inte ha en huva över ansiktet, man brukar inte springa, och vad hann han göra? Busringa på dörren? Känna på dörrhandtaget? Och jag som stod synlig i fönstret, han vet ju att jag såg honom. Fast det gjorde jag ju inte, bara en svart huva. Om jag inte haft Oliver i famnen skulle jag gått ut och kollat läget med grannarna, men nu var det lite svårt.
Jaja, tryggt att veta att ingen lär ju försöka ta sig in hos grannen med den där hunden, men inte så tryggt att då kanske de tar oss istället?!

Jaja, finns nog inget att jaga upp sig för. Har ju både sett män på taket och försökt rädda vilda kaniner så jag vågar inte dra på några höga växlar här inte. Säkert någon som vill bråka med grannens son bara.....

Nu ska jag nog gå och kolla att dörren är låst iaf....

Godnatt

Jag tävlar!!

Jag tävlar om ett assnyggt smycke på bloggen:

www.alltforforaldrar.se/happilyeverafter

Bara så ni vet! :-)


Ordinary

Tröökigt väder. Mannen och sonen sover, jag står i telefonkö till försäkringskassan.

Efter lunch ska jag och Oliver pallra oss in till stan för att göra ngt så glamoröst som att gå till optikern.

Vi har verkligen en ordinär dag framför oss, får väl se vad vi kan hitta på för att glamma till den lite ;-)



Alaska-väder- dock lite finare utsikt i Alaska än här......

Vill också skicka en stor puss till kompis M som ligger på sjukhuset, vi tänker på dig, bli frisk snart!!

Bröllop

Jag gråter alltid på bröllop, blir så rörd. Gråter när jag ser en brud, ett brudpar och tal.
(Jag gråter också när folk vinner tävlingar, när jag ser studenterna dansa på lastbilsflaken, när folk föder barn och när folk tackar för applåder. Men det är en annan historia.)
Som jag suckat över detta bröllop. Inte för att jag har ngt emot det, nej, inte alls, men jag har suckat över all uppståndelse.
Men jag fångades givetvis vid vigseln, kyssen, talet och allt annat.
Framför allt kände jag lyckan jag kände på min egen bröllopsdag.
För snart två år sedan var det jag som var brud. Jag som lovade David att jag skulle älska honom för alltid och jag som festade om hela natten lång med min man vid min sida!!
Och här är vi nu, snart två år senare. Fortfarande kära och med en ny liten familjemedlem! Åh, vad rörd jag blir! Ska nog kolla lite mer på tvn nu....


För 6 månader sedan...

Det var ju två veckor sedan som Oliver blev 6 månader men här kommer lite minnesbilder från när han föddes...



Världens finaste unge, en timme gammal...



Stolt mamma med sin son, för första gången!



Vilda bebin, så liten att han knappt syntes i vagnen



Ute var det iskallt och det var snö på första promenaden.



Storlek 50 var alldeles för stort.....



Så här liten var vår lille fining då!


Nu är det sommar och varmt.
Oliver har bytt vagn och har nu sittdel.
Han har strlk 62 i kläder och följer kurvan stadigt uppåt. Han har tredubblat sin födelsevikt. 
Han har en massa energi men gillar ibland fortfarande att sova på dagarna och vara vaken på nätterna.

Oliver är det finaste vi har och att få honom har gjort oss till en familj. Vår egen fina familj. Jag älskar er mina fina killar!!



INTE kul.....

När mina mammakollegor med barn var här förut och vi satt på golvet med barnen och drack kaffe i all sköns ro (så mycket ro det nu kan vara när ett barn försöker krypa, det andra skrik-gnäller och det tredje uppger höga glädjetjut :-) så flyger det in en ÄCKLIG insekt genom balkongdörren!
Alla mammorna skriker till för den är stor som en humla fast med hårt skal och den var verkligen läskig. Sen försvinner den och vi hittar den inte.
Nu, några timmar senare så har jag hittat den.
Bakom vår säng i sovrummet. Jag hör hur den hoppar runt och inte kommer ut. Det är så läskigt så jag ryser i hela kroppen när jag, beväpnad med en tidning, smyger in i sovrummet och inte får tag i den!
Feg som jag är får jag göra en nödlösning. Vi får sova på soffan tills David kommer hem!
Oliver har redan gonat in sig bland soffkuddarna på sin pläd och sover gott och jag sitter och känner mig som en dålig mamma, är det inte nu ens naturliga instinkter ska ta vid och man ska få ngn inre kraft som gör att man räddar sitt barn från hemska saker? Men jag får skämmas för jag är fortfarande lika rädd!
David, älskling, kom hem snart och rädda oss :-)


Olivers intressen just nu:     Sitta på pa...

img_2452 (MMS)

Olivers intressen just nu:     Sitta på pappas axlar, kolla fotboll och klia på sin första tand som tittat ut!! Ni förstår ju att jag inte hinner blogga mer än det här nu!  :-)


Helgen som varit....


I fredags regnade det. Jag och Oliver sysselsatte oss med fika med Hannah och Sixten på förmiddagen.
Sedan var vi på promenad, handlade, bakade surdegsbröd (åh, vad gott det blev, rågbröd med äpple och valnötter, grymt!) bakade cheesecake, tvättade, tumlade och vek, 3 maskiner tvätt och ni vet, lite smått och gott :-)



I lördags var jag och Ollie iväg tidigt och mötte Mitchie och Jolene på plantagen. Det var dags för Mitchie att välja ut det träd hon fick i 30-års-present av oss. Sedan var det hem och på kvällen var det tjejmiddag här med mat, vin och min egenbakade cheesecake så klart :-)
Mycket trevligt, var jätte längesedan vi sågs alla vi 4 så det var mycket att prata om. Oliver flirtade lite med tjejerna när de kom, sedan var det sovtime och han sov som en stock den lille raringen.




Jaa, tjejer. Hur länge är det nu vi hängt? Många år blir det..... :-)


Idag var det en seg morgon. Jag dras med ngn infektion i kroppen och kände mig seg och fick mutas upp med Davids pannkakor, men piggnade till framåt eftermiddagen då nästa gäng middagsgäster kom.
Tobbe, Christoffer och Hanna den rara, var här. Vi grillade korv på balkongen, premiär grillning med nya grillen!

 

Efter denna händelserika helg drar jag mig nu tillbaka för lite vila innan en fullspäckad vecka börjar. Trodde att dessa veckor inte skulle vara så fulltecknade när man var mamma-ledig men de är de ändå. Men det gillar jag!!

Dagens bild blir ändå denna:
 


Trött liten kille somnar sittande på en sekund medans jag var inne och gjorde gröt!!
Är han inte söt så säg!! :-)

Bråda dagar

Underbart soliga, varma dagar som tillbringas med familjemys eller underbara vänner varvas med sömnlösa nätter och magont.

Min stackars lille kille äter nu riktig mat och magen har inte hunnit vänja sig än så han får ont-i-magen-attacker. Tar på krafterna men idag har vi tillbringat dagen med mamma-kollegerna och där får man stöd, tröst och glädje tillbaka. Snart kommer magont och sömnlösa nätter gå över och lika fort har vi glömt att de funnits!

   

   Lek i parken!!

Idag har vi varit på avslutning på babysimmet. Oliver simmade runt som en liten fisk, plaskade, skvätte och hade sig och roade sig kungligt. Bra avslutning tycker jag!! :-)


Mina mamma-vänner skrattade åt mig idag. D...

img_2426 (MMS)

Mina mamma-vänner skrattade åt mig idag. De tyckte att jag gått lite för långt med det här att matcha min outfit med vagnen. Förstår inte alls vad de menar :-)


Oliver klarade det!! Idag...

Oliver klarade det!! Idag var vi på Astrid Lindgrens sjukhus och kollade Olivers höft. Jag var så orolig för att han skulle få en freyablöja igen men allt såg bra ut. Nu ska vi tillbaka först när han är 18 månader. Vilken lättnad!! :-)


Oliver 6 månader!!

Idag är ingen vanlig dag , idag är Ollies 6-månaders dag, hurra hurra hurra!!

 
Festlig fin-lunch på Divino

  
Firad av extra-familjerna Brittenstam och Rodriguez.

Oliver hälsar att han är nöjd med dagen och avslutar inlägget med sin happy-dance:

  

Min helg i mat!!

Oj vad vi har ätit denna helg.

Mamma har varit här och vi började torsdagen med en underbar måltid med rökt ankbröst och nudlar som David- den underbare, lagade åt oss.
På fredag förmiddag blev det mina ricottapannkakor med jordgubbar till frukost med färska jordgubbar, vaniljglass och sirap.



Sedan drog jag och mamma ut på djurgården där vi njöt av fräscha mackor och ett glas vitt i solen. När vi kom hem var det tacos!!
I lördags var jag borta på dagen och Oliver var med sin mormor och moster i Humlegården.
Sedan gick vi till Davids jobb där vi avnjöt en måltid med carpaccio, pizza, svärdfisk och semifreddo med färska bär. Sedan rullade vi hem genom stan!
Igår var det söndag och jag var uppe tidigt och bakade min surdeg.
Sedan var det brunch med bacon och ägg.
Till middag var det picknick ute på ängarna utanför oss med en kycklingsallad med quinoa, nybakat majsbröd, ost och vin.
 

Och idag firade vi Olivers sex-månaders dag med en grym affärslunch på Divino. Sparris-soppa. sallad och sedan fisk med räkor och färska fina grönsaker. Till efterätt, mörk chokladglass, kexsmulor och mascarponekräm.

Vaddå bortskämd? Jag? Nä, jag förstår inte alls vad ni menar......

Mätt? Ja, förstår absolut vad ni menar... :-)

Oliver har fått en ny mössa av pappa :-)

img_2396 (MMS)

Oliver har fått en ny mössa av pappa :-)


Tiden går så fort....

Det har hänt massor. Jag har inte bloggat. Ibland blir det så.

Vad har hänt sedan sist?

Oliver har gått tillbaks till sina vanliga sovrutiner igen (tack tack tack för det) och nu har han dessutom börjat med välling och sover numera över sin nattmatning vid fyra så det enda som väcker oss nu på nätterna är lite mardrömmar, magont och napp som åker ut och behöver stoppas in.... Men ändå!! Stor seger!!

Oliver äter nu bara ett mål ersättning om dagen, resten består av mat, gröt och välling. Han gillar mat. Speciellt kött, åh vad han är lik mig :-)

Oliver har idag varit på 6-månaders kontroll. Gick strålande. Han väger nu 6300 g och är 63 cm lång. Följer understa kurvan perfekt. Allt annat var också fint så det känns skönt.

Min tokiga lilla söte pojk börjar bli stor!!




RSS 2.0