viktkoll

Igår var vi hos barnmorskan, hon kollade alla värden på mig och jag fick väga mig med. 56 kilo vägde jag. Gick upp 12 kg med Oliver och vägde då 62 så 6 kilo har försvunnit och 6 kilo kvar för att komma tillbaka till ursprungsvikten. Känns inte så jättebrådis och ganska svårt just nu, äter så väldigt mycket gott här hemma :-)
Men efter den 6:e ska ju vardagen börja. David börjar jobba och jag och Oliver ska vara själva. Då kommer nog många turer med barnvagnen och lite träning på jobbet göra att jag kommer i form såsmåningom. Däremot skulle gärna höfterna få dra sig tillbaka till ursprunget för jag kan fortfarande inte ha mina vanliga jeans utan måste ha mammajeansen....
Efter bmbesöket var det hem och fika med Tony och Sickan. Oliver fick en fin mysdress och en mycket gullig snuttefilt!
Kvällen var lugn och imorses var jag och Oliver uppe vid sju. Sedan skulle vi väcka David vid nio hade vi kommit överens om kvällen innan. Kl nio tog jag med mig en jättepigg Oliver in till David och så låg vi och myste lite och det slutade med att vi somnade alla tre och vaknade kl elva. Snopet, men ganska mysigt.
Jag tror Oliver bjöd på sitt första skratt idag även om han kanske inte förstod det själv, David pussade honom på handen och han skrattade med ljud och allt, så söt!!
Sedan var Katri och Magnus här och fikade. Oliver fick en jättesöt skjorta och tröja och ett par tofflor :-)
Nu sover killarna på soffan och jag ska gå och kolla på Lets dance!
See ya

En vanlig dag hos familjen Stubbergaard

Igår var en jobbig dag. Oliver var snäll men jag var ett hormonmonster. Jag grät och grät och fick till slut ringa mamma som övertygade mig att det var helt normalt att vara knäpp nu! Efter det somnade jag vid ett på natten och vaknade av Oliver halv åtta så i natt har jag sovit bra. Kanske var det lite sömn som behövdes :-)
Idag var vi på BVC och Oliver har gått upp ännu mer i vikt! Han väger nu hela 2860 g och är 47,5 lång. Han växer fint och nu har vi fått tillåtelse att bara amma några måltider och inte ge ngn flaska för att se hur det går... Än så länge verkar det funka.
Vi har nu också provat vårt babygym, eller ja, Oliver har. Han gillade det... Iaf en liten stund :-)
Nu ska jag och David göra lite tacos, min favvorätt, och sedan ska vi bada lillskrutten, för det gillar han. Ska bara få honom att vakna först.......

Jag och min älskade unge :-)


Jul jul strålande jul

Den 23:e var jag och Oliver på Astrid Lindgrens sjukhus hos ortopeden för att kolla hans höft.
Lite nervöst då det var första gången han var ute på utflykt och dessutom var inte David med för han var och hämtade vår hyrbil.
Att åka buss och byta gick bra, när vi kom till Sjukhuset var det först hörseltest, han hörde prima på båda öronen jippiee!!
Sedan var det ultraljud av höften. Oliver skrek och var ledsen i väntrummet så jag fick sätta mig och amma men väl inne på undersökningen var han en liten raring och låg alldeles stilla och bara tittade.
Sedan fick vi träffa ortopeden och hon konstaterade att han har en liten höftluxation, alltså att höftbenet inte riktigt ligger i gropen där det ska. Så då fick Oliver en slags plastblöja med en träbit i som ska hålla ut benen åt sidorna så de hamnar i rätt läge. I sex veckor ska han ha den, dygnet runt. Inte kul. Han ser ut som en liten groda i den. Dessutom kom det in en läkare och sa, oj vilken söt liten flicka!! Mistake!! Hur kan man tro att min son är en flicka??
Efter detta, inte så roliga besök, åkte vi hem och sedan var det direkt iväg till Skövde och min familj för jul.
Bilresan gick bra, vi fick stanna en gång för att mata Oliver annars så var det rätt mysigt att åka i snöiga landskap, sjunga med i bra musik och ha Olivers lilla hand i min.
Sedan kom vi fram till stolta mormor!
Julafton var urmysig som vanligt med allt som hör till, gröt, fika, mat, Kalle och julpromenad. Och snö!!
Olivers första jul, många fina presenter fick han!!
På juldagen kom farbror Daniel och faster Karin på besök och kollade in vårt lille underverk. Sedan dök också Olivers mostrar upp så nu har han träffat många släktingar.
På kvällen var det kalkonmiddag som som vanligt avslutades med marängswiss. Mmmmm.....
Sedan var det dags för oss att åka hem igen, vi fick inte ha bilen längre. Dock hann vi med att se våra vänner K och M:s nya hus, nedrans fint var det!!
Nu är vi hemma. Oliver gillade att komma hem men natten har varit lång med mycket gråt och magknip. Han vaknar och bara gallskriker och vi vet inte riktigt vad det är......
Men så är det väl att vara förälder. Får en att njuta extra mycket när han är glad... ;-)
Nyfödd Oliver, så här liten var han!!
Julbild, Olivers första jul.....
Oliver i sin nya skena/blöja..... Inte kul!!
Stolt mormor och mamma på promenad!!

Morrn morrn

Godmorgon!!
Killarna sover och jag passar på att skriva lite innan det är dags att gå och väcka dem.
Idag måste vi gå upp lite tidigare nämligen då vi måste väga Oliver på BVC för att se att han går upp som han ska. Men vi skulle bli väldigt förvånade om han inte gör det för han blir lite större varje dag. Men det är mest mage och ansikte som har blivit rundare, där brås han på mamma, ben och armar blir aldrig tjocka. (utom nu då under graviditeten, nu är armarna lite sladdriga tycker jag, får väl börja träna upp mig lite snart)
Jag ska också ha lite egen tid och åka iväg till Kista och göra några ärenden. Oliver och David ska ha mys här hemma under tiden :-)
Det blir första gången jag är utan Oliver sedan han föddes med undantag för en snabb promenad till apoteket.
Han är lite täppt i näsan idag, hoppas det blir bättre. Han får så svårt att äta och koksaltnäsdroppar gillar han inte att ta.
Jaja, det är planerna för dagen. Igår gjorde vi inte många knop men på kvällen badade Oliver för första gången! Han gillade det men tyckte det var lite konstigt.... ;-)
Vi ses!!

Helg

Konstigt, känner inte riktigt skillnad på helg och vardag längre :-)
Igår fick jag ge mig iväg till apoteket då Oliver var täppt i näsan. Inhandlade flytande alvedon, näsdroppar med koksalt och febertermometer. Febertermometern var dyr men å andra sidan tar man den i örat på tre sekunder och det kändes väldigt praktiskt! Tänk att man är så vuxen nu att man börjar tänka praktiskt!! Det är vuxenpoäng :-)
Igår hade vi besök av en kollega till David och hans flickvän, de satt och skrev meny och vi tjejer satt och tjattrade i soffan. Oliver var lite hängig så han sov i min famn större delen av kvällen.
Idag har mitt barn uppfört sig exemplariskt. Han har varit snäll hela dagen och sovit nästan hela dagen utom när han ätit. Han har sovit och bajsat sig igenom två fikabesök!
Nu sover han igen så jag antar att det kommer bli en vaken natt och jag har inte sovit ngt på dagen idag.
David jobbar till sent så vi får väl båda försöka sova igen imorrn.
Nu ska jag passa på att greja lite medan lillen fortf sover, godnatt på er!

Dagarna går

Jag och Oliver gosar!
Hej på er!
Dagarna går så fort, vi gör massor men ändå inget. När man har matat Oliver alla tusen gånger han ska ha mat så gäller det ju att hinna med allt annat emellan.
Men jag klagar inte. Vi är ju två stycken hela tiden och vi har så mysigt. David har fått ngt slags ryck och bakar och lagar fantastiska middagar och vi trivs verkligen.
Igår sov vi inget vidare på natten då Oliver fått för sig att vara vaken på nätterna och sedan måste man skaka liv i honom på dagarna för att han ska äta.
Igår var vi dock på BVC och vägde och mätte och Oliver har ökat till 2350 g och 47 cm så han växer så det knakar. Mamma är mycket stolt. Så nu har vi börjat dra ner på flaskmatningen och så ammar jag mer vilket gav resultat. I natt vaknade Oliver bara två gånger för att äta och sov sedan som en stock. Och idag har han varit vaken mycket mer. Så nu hoppas vi dessa rutiner håller i sig!
När vi varit hos BVC tog vi en promenad i Spånga och en fika på kondiset. Sedan kom Moa och hälsade på. Vi käkade middag och hon fick gosa lite med Oliver. Så som hon har längtat!
Oliver i vagnen!
Imorses vaknade vi vid tio och tvättade. Sedan drog vi ut på promenad igen, det är kallt men vi har en åkpåse som är till för kallt klimat och en värmekudde i vagnen, så Oliver är varm och go.
När vi kom hem gjorde David lunch/middag, bakade kakor och knäck.
Jag tog hand om en liten hungrig och lite gnällig Oliver. Sedan har vi bara ätit och tagit det lugnt och nu, som vanligt när jag sitter vid datorn ligger mina killar och sover, ingen ordning ;-)
Jag vet att ni vill se mer bilder och det kommer, denna datorn är kass och så fort jag försöker ladda upp står det att servern är upptagen. Idag fick jag upp två bilder iaf. Mer kommer!
See ya!!

Mysdag

Idag har varit en väldigt bra dag. Har sovit flera timmar inatt och känner mig mycket friskare och piggare idag.
Vaknade av Oliver kl sex, matade och bytte blöja och sedan smög vi in och sov lite igen, vaknade halv tio!!
Vi började dagen med en riktig lyxfrukost med rostat bröd, rökigt te och rökt lax, eftersom man inte får äta rökt lax när man är gravid har jag längtat efter det i ca nio månader.
Sedan var det premiärtur med vagnen. Vagnen var väldigt stor och Oliver är väldigt liten men han trivdes. Så vi kan se fram emot långa promenader framöver :-)
Sedan kom vi hem, jag somnade en stund och David lagade pannbiff till lunch. Sedan bakade David bröd och Olivers gudmor Maria Paz var här och hälsade på. Vi bjöd på mousserande och brownies.
Nu på kvällen har vi bara tagit det lugnt och försökt få i Oliver mat var tredje timme vilket är supersvårt eftersom han sover så djupt och vägrar vakna.
Nu har han precis ätit och han och David ligger och vilar tillsammans, en underbar syn.
Kram kram

Passa på

Nu har jag duschat och fixat, vattnat blommor och packat upp min necessär. Lite egen tid :-)
Oliver brås på sin pappa när det gäller dygnsrytmen, vilket betyder att han är vaken på nätterna och sover på dagarna. I natt var han vaken från ett till tre och fem till sju och nio till elva. David brukar ta honom fram till tre ca och jag tar nästa vakning och fram till morgonen. Funkar ganska bra men man får sova på dagen så klart med.
Nu ligger iaf båda mina grabbar i sängen och sover djupt. Jag ska gå in och väcka dem nu eftersom Oliver får sitt första besök idag kl ett. En dam från BVC. Trevligt om vi har ätit frukost innan :-)
Vi höres!!

Förlossningsberättelse, inget för känsliga läsare!!

Hej på er!!
Nu var det längesedan, känns verkligen, men nu har jag goda nyheter!!
Förra lördagen då jag skrev senast hade jag fått mitt sista dropp med immunglobelin och svarat fint på behandlingen. Min läkare tyckte att eftersom jag svarat så bra, höjt mig från 40 trombocyter till 200 så var det lika bra att sätta igång mig, nu kunde jag ju få epidural och allt.
Kl 23.00 i lördagskväll kom Fabrizia från Italien och vi var ju som vanligt tokigt lyckliga över att se varann så jag kom väl i säng vid 03.00 på morgonen efter att ha pratat i evigheter.
Kl. 06.00 var det upp igen eftersom vi skulle vara på Ks för igångsättning kl halv åtta.
När vi kom dit var det CTG och blodprov. Allt såg bra ut.
11.00 kommer vi ner till förlossningen.
13.30 kommer läkaren på förlossningen och säger att trots att narkosläkarna ger epidural när man ligger över 100 trombocyter så var de inte säkra på att mina trombocyter funkade lika bra trots att de var många så de vägrade ge epidural. Läkarna som var ansvariga för smärtlindringen med morfindropp vi ville ha skulle inte komma in förren åtta nästa morgon. Detta gav oss två val.
Sätta igång förlossningen eftersom flödet inte var bra från navelsträngen och doktorn rekommenderat det, men helt utan smärtlindring.
Eller
åka hem och sätta igång mig på måndagen men då visste vi inte hur bebisen mådde i magen.
Och detta enkla lilla beslut skulle jag och David fatta.
Efter mycket om och men och diskussioner med läkaren enades vi om att vi skulle åka hem ett par timmar och komma tillbaka 21.00 på kvällen. Då skulle jag sättas igång. Eftersom livmodertappen var helt stängd och långt bak så skulle jag få en salva som skulle öppna den och detta kunde ta ett till två dygn.
Sagt och gjort, vi tog våran packning och släpade hem den igen. Jag orkade inte bry mig om foglossningar och annat utan gick i trappor och bar och grejade, nu skulle ju bebis ut iaf.
16.00 Vi kommer hem, hinner träffa Fabri lite, den ängeln hade lagat middag till oss så efter att ha skrattat, pratat och umgåtts och ätit fantastisk italiensk mat så åkte vi tillbaka till Ks med all packning igen. Stärkta, glada och förväntansfulla.
21.00 På förlossningen träffade vi Solle som skulle vara vår barnmorska. Underbar människa som förstod att vi var nervösa och hur rädd jag var för smärta. Vi bestämde att vi skulle dela upp förlossningen i olika delmål för att orka och att jag skulle fokusera på profylaxandningen.
Kl. 23.00 Nämen , allt bärande och gående i trappor har gett resultat. Jag har öppnat mig en cm. Ingen salva här inte, de sätter in en kateter istället som ska sätta igång det.
Kl. 23.30 Katetern sätts in, Värkarna börjar lite milt. Jag andas.
Kl 03.00 Vattnet går och värkstimulerande dropp sätts in. Jag profylaxandas och det börjar göra rejält ont.
Kl. 04.00 Fortsätter andas men med lustgas som smärtlindring. Personalen inser att detta går lite fortare än vad det bör göra för en förstagångsföderska. Problemet är att jag inte kan få ngn smärtlindring förren halv åtta då den ansvariga narkosläkaren kommer in.
06.00 Värkarna gör ont! CTG på bebis visar inte bra, inte heller elektroderna de fäst på huvudet. De tar ett blodprov på bebisens huvud (Inga detaljer men där svimmade jag av smärta en stund) för att se att de inte behöver göra ett kejsarsnitt. Samtidigt lägger de en bäckenbottenbedövning.
David lämnar inte min sida, likaså Solle barnmorskan som viskar små citat från Greys anatomy i örat på mig.
07.30 Narkosen kommer in och ger morfindroppet, jag får reglera med en knapp. Jag har ont och trycker på knappen hela tiden.
08.00 Barnmorskebyte. In kommer snälla Bm Åsa och tar över.
08.30 Hjärtljuden går ner på bebis, nu måste han ut. I rummet finns nu två förlossningsläkare, en narkosläkare, en barnläkare  och tre barnmoskor.
09.10 -Det känns som bebisen kommer!! Dags för krystning. Läkaren står beredd med sugklocka och använder den tillslut.
09.33 Sista krystningen och en liten liten bebis kommer ut och läggs på min mage. Han är så fin, skriker och är inte alls blodig och slemmig. Vi ser att det är en pojke som vi trott hela tiden och jag har nog aldrig varit lyckligare. Både jag och David strålar och David får ta honom medans jag blir sydd och tar blodprov och blir lite ompysslad. Men jag kollar bara på David och bebis. Vi ser direkt att det är en liten Oliver.
Oliver fick finfint på testet 10, 9, 10, nästan högsta betyg! Han väger 2140 g och är 45 cm lång.
Efter ett par timmar får vi åka upp till avdelning C23 där jag fick mitt dropp innan och där får vi ett eget rum med två sängar och ett badrum. De tittar på Oliver och konstaterar att han har gulsot, ngt som är ganska vanligt bland för tidigt födda och små barn.
Han får ligga i solsäng över natten och vi får bara ta upp honom för att äta och byta blöja. Han ska äta var tredje timme och får ersättningen eftersom amningen inte kommit igång än.
Resten av dagarna bara gick. Jag och David och Oliver var i vårt lilla rum och gosade och lärde känna varandra. Regelbundna prover togs på mig och Oliver och Oliver fick ligga lite mer i solsäng. Vi började med amning, som inte är så lätt som man kan tro ska jag säga och bytte ut ersättningen mot utpumpad bröstmjölk.
I söndags fick vi ÄNTLIGEN åka hem!!
Nu är vi hemma och det är så skönt! Tyvärr har jag drabbats av en taskig feber och ont i halsen men annars mår vi toppen. Oliver äter och sover och det är ungefär vad jag och David hinner med också. Eftersom han ska ha mat var tredje timme blir det inte mycket sammanhängande sömn. Jag ammar och David ger flaska, på det sättet får vi båda vår tid med honom.
Han är så fin vår lille kille och jag är så oerhört stolt över honom som kämpat i både magen och med att komma ut, över David som verkligen funnits här hela tiden, jag hade aldrig klarat mig utan honom, och över mig själv som profylaxandades mig igenom i stort sätt en hel förlossning. Jag klarade det, jag som var så rädd. Jag klarade smärta och alla undersökningar och jag födde ut min lille skrutt som just nu ligger på sin pappas bröst.....
Fy tusan vad jag är bra!!
Nu ska jag skriva lite mer regelbundet, det lovar jag!!

Förlåååååååt

Nu var det längesedan jag skrev. Nej jag har inte fött barn än :-)
I onsdags var vi på Ks och gjorde den vanliga visan och sedan var vi på infomöte hos försäkringskassan om föräldrapenning. Det var inte kul för det var massa information och massa regler och blanketter som skulle fyllas i så jag och David var helt svettiga efteråt :-)
Däremot bestämde sig mina läkare för att jag skulle få dropp med immunglobelin för att se om de kan få upp mina trombocyter till förlossningen.
Så torsdag, fredag och lördag har jag legat inlagd på Karolinska mellan 4-5 timmar och fått dropp med immunglobelin. På min läkare har det låtit som detta är ngt vanligt men denna behandling är tydligen ganska kostsam och görs kanske två gånger om året så för alla barnmorskorna har det varit en stor grej med mitt dropp :-)
Det har iaf fungerat och varit helt okej, lite långtråkigt dock, men de har också gjort ctg och bäbis mår bra och stökar på där inne och det är ju huvudsaken :-)
Mina Trombocyter har på två dagar gått upp från 50 till 139 vilket är jättebra!! Ska bli spännande och se imorgon vad de hamnat på. Då är det dags för blodprov och ctg igen nämligen. Ingen rast ingen ro.
När jag kom hem har jag pysslat lite för ikväll kommer Fabrizia, min väninna från Italien!! Vi har inte setts sedan jag gifte mig så det ska verkligen bli kul!! Hon är efterlängtad!!
Hoppas ni har en bra helg allihop!!

Tisdagsfix

Idag har jag varit och hälsat på på jobbet. Det var mycket trevligt, har inte varit där sen jag blev sjukskriven men det var roligt att hinna med ett besök nu innan Vilda Bebin tittar ut.
Hämtade också upp en leverans med bebiskläder som jag köpt genom kompis E och nu ska jag bara tvätta dem och lakanen vi köpte i helgen och sedan kan Vilda bebin få komma :-)
Nu är vi hemma och David har lagat middag och jag har diskat och vi är totalt utmattade båda två. Blir nog sängen snart, imorgon är det dags för KS igen och sedan ska vi till försäkringskassan för info om föräldrapenning.
Sov sött allihop, det kommer jag garanterat göra :-)

RSS 2.0