Ariels första dag på dagis!


Sista dagen

Måndagen var min sista dag som mammaledig. Herregud! Tiden har gått så fort! Men vi firade ordentligt med lunch med underbara Maria och lilla Ebba, som faktiskt också blivit stor. Hon och Ariel är två stora tjejer nu :-)


Lördagslyx

Trots en starkt envis förkylning blev lördagen en himla lyxig dag. David tog nämligen barnen och åkte till landet och jag var ensam hemma! Första gången sedan Oliver föddes typ.
Jag lyxade till det med städning, betalade räkningar och sov en timme. Sedan ett långt bad och lite fix och sedan gav jag mig av in till stan för räkbåt med tjejerna. Själva båten är sådär, vi var där av en anledning endast. Marmeladorkestern spelade!
Så vi åt räkor och drack vin och dansade till Oh ah marmelad, säg oh ah marmelad. Sedan åkte jag hem och tur var det för min mage pajade ihop under natten ( neej, inte pga alkoholen) så söndagen gick mest åt till att kurera mig. Ensam. När familjen kom hem på söndagskvällen höll jag på att längta ihjäl mig :-) och nu är de hemma. Mina hjärtan ❤


Fredagsmys...

Hela dagen lång!


Dag fylld av äventyr

Denna dag började med oerhört tjurig ett-åring här hemma. Inget var kul, inget var bra. Efter en lååång resa in till stan kom vi in på mitt jobb och den sura lilla minimarodören i jeansoverall förvandlades till den gladaste busigaste gullungen med vippande kjol.
På jobbet blev det bloggträff då jag och Alfva ( www.alfva.se) äntligen fick ses live! Så skoj!
Vi gjorde ett test som heter check up trainer som man gör på Inmo medveten träning, även mitt jobb.
Man mäter styrka och rörlighet och fettprocent och en massa annat roligt och såsmåningom får man fram en profil. Där ser man vad man behöver fixa till (den osminkade sanningen :-) Sedan tränar man och gör testet igen om några månader och ser förbättringen.
Mitt test gick sådär. Hoppas det blir bättre nästa gång, det är ju meningen :-)
Sedan lunch med mannen i mitt liv och en fika hos fina Sandra och Elsa innan det var dags för jobb igen. Och nu, på väg hem. Och det snöar!! Inte lite heller!


Och till sist...

Till sist: Olivers rum!


Sovrum

Sovrummet.
Ny sängstomme och hylla, ny fotovägg och en omgjord fönstersmyg.


Vardagsrum

Vardagsrummet.
Ny tvbänk, hylla och skåp ovanför soffan, vitrinskåp och en liten lekhörna för barnen.


Färdig!!

Nu är det klart!! Iaf nästan. Nu har jag städat och grejat hela kvällen och nu har jag tänt ljus och sitter och känner av vår home makeover, I love it!!
Nu kommer jag hinna blogga igen! :-)


Dagarna går lite för snabbt...

Det fixas och trixas. Jobbas mycket och sovs lite. Men vi går runt. Kaffe och en lägenhet som är som ny ger energi. Jag och Ariel sorterar och slänger och viker och njuter av de sista lediga dagarna tillsammans. På tisdag börjar inskolningen och nästa måndag börjar jag jobba heltid! Dags för en ny fas...


Fix

Vi kom ju hem tillslut. Efter 4 inhalationer adrenalin utan effekt, betapred som är kortisontabletter upplösta i vatten, 0 timmar mer sömn och mer än lovligt längtande hem.
Kl elva blev vi utskrivna från KS. Då hade Ariel sprungit runt i alla rum, flirtat med all personal och tömt skötväskan ca 10 gr. Det fanns inget att äta på hela sjukhuset. På barnakuten hade de bara saft och efter, lite bedjande, kaffe. Alla caféer och butiker öppnade kl 11. Jag var superhungrig. Ariel fick ett äpple och banan som jag faktiskt varit smart nog att ta med mig på natten.
Iaf, hem kom vi. David hämtade oss och hemma var redan Simon och Christer i full färd med att montera ihop vår nya säng och Oliver passades av Sonja.
Sedan började monteringen på allvar. Det var kartonger och grejer överallt så när Ariel sov middag tog jag med mig Oliver hem till Mannica. Oliver lekte loss med Simon och Charlie och jag fick sova en stund i deras gästrum.
Sedan var det tillbaka till byggkaoset och det höll på hela kvällen och in på natten med lite uppehåll för mat.
På söndagen fortsatte vi.
Snälla Sonja och Christer åkte till Kista med barnen och köpte kläder till dem medans vi röjde, nu är det mesta klart men det är ganska mycket småplock kvar. Bild-uppdatering kommer. :-)
Tack snälla Sonja och Christer och Simon och Moa för all hjälp!!


Inte som vi tänkt oss....

Möbler har kommit, skräp är utrensat, nostalgigrejer har förpassats upp på vinden och det har fixats och stressats en hel del inför helgen. Idag fixade jag några sista små detaljer innan det var fredagsmys hos Annika och Mange. Yakiniku och glass med marängswiss. Trevligt som vanligt och idag var Johanna och Henke där med sina barn.
Ca en timme efter att vi kommit hem och lagt oss ( som tur var låg Ariel i min säng med mig) vaknade Ariel och kunde inte andas.
Så det blev direkt till Astrid Lindgrens barnakut efter rådgivning från vårdguiden. Och här är vi nu. Kl. är kvart i sex på morgonen och vi väntar på att få åka hem. Tydligen har min lilla tjej falsk krupp. Hon har fått inhalera adrenalin(?) 2 gr och fått en Alvedon.
Ariel slumrar, inte jag. Inga kuddar, inga filtar, bara en handduk som kräkts ner. Ingen mat finns någonstans och jag vill hem för att få sova ngn timme innan operation fixa-om-hela-hemmet börjar. En timmes sömn på hela natten duger inte! Ariel är fortf tungandad och de menar på att vi kan få åka in imorrn igen. Min lilla tjej. Hjärtat värker samtidigt som man är så glad att det inte var värre. Min lilla älskling ❤


Vardag igen

Just nu är det mycket fix och rens här hemma. På torsdag kommer våra nya möbler!! Det är sovrummet och vardagsrummet som ska få sig en make-over. Ska bli så skönt!
Efter vi hämtat Oliver så var vi och handlade och sedan kom Sara och lekte med barnen. Även Gustaf anslöt och vi hade en finfin middag. Efter det kaffe och vi avslutade med ett avsnitt av Solsidan. Mycket bra måndag!


Helg

Vi har haft en riktigt fin helg.
I fredags var det fredagsmys som vanligt hemma hos Annica och Mange och barnen. Färsk krabba, lövbitsrullader och chokladpraliner stod på menyn och hör och häpna då var det jag som stod för varmrätten denna vecka.
I lördags kom mamma, Kjell, Kajsa och Julia hit på förmiddagen. Vi åt brunch och åkte sen ut till Hellasgården där vi mötte upp Hanna, Christoffer och Vilma för en höstig promenad och fika i det fria. Sedan hem och lek och presentöppning med barnen och när de domnat åt vi Italienska delikatesser och drack vin. Jag fick en kanna från Greengate och blev toklycklig!
Idag var mamma, Kjell och Zkajsa över på lunch och efter det däckade hela familjen ett par timmar. Sedan kom Anna och Kristian med Lova och Ingrid och vi hade en härlig middag.
Underbar helg men nu sluter jag mina blå för trött blir man ;-)


Fint ska det vara

I onsdags var det happening vill jag lova.
Jag gav mig in mot stan på eftermiddagen och mötte Hanna för en drink (eller två :-) och lite tjejsnack.
Sedan mötte vi upp killarna och gick till den en-stjärniga krogen Esperanto.
Mycket god mat, fina viner och tjusig miljö. Hemma var vi halv ett men oh en sån trevlig kväll vi hade!


Tisdag

Idag har jag försökt bli kvitt den tunga känslan av sen höst, kyla och mörker som börjar tränga sig på.
Klipp och färg hos Nettie gjorde underverk både för håret och för självkänslan.
Lunch hos David gjorde både magen mätt och hjärtat varmt.
En promenad genom Vasastan på väg mot jobbet och ett snabbt hej till en vän fyllde på energi i själen.
Jobba undan och slutföra projekt på jobbet gav frid i sinnet.
Men bäst är, som alltid, att komma hem. Till David och barnen, att känna att de är min mening med livet och känna tryggheten hemma, hemma hos oss.


Full rulle

Full fart är det nu!
Denna vecks är full med roligheter och vi kickstartade den med ett Ikea-besök.
Barnen var helvilda med vi lyckades iaf få ihop en beställning på det vi ville ha och om två veckor blir det hem leverans. Wihoo!!

Bus i Ikeas sängar!


Lööördag

Natten var lång med två barn sovandes hos mig och med hosta och gråtattacker.
Vaknade tidigt. Morgonmyste lite, jag och barnen, och sedan gick vi ut och köpte nybakade frallor på konditoriet i Spånga. Tillbaka och väckte David med finfrukost.
Sedan iväg till Annica och Mange. Innelek, utelek, lunch och bullkalas.
Sedan hem för tacos och box och nu sova. Som en lördag ska vara.
Och Olivers citat idag när vi lekte med lera
-Vad är det du skapar lilla gubben?
-En hundbajs, mamma!


Fredagsfint

Spontanbesök av Sandra och lilla Elsa på dagen med höstpromenad i sol, hummersoppa och bullar på det.
På kvällen kom bästa Simon och tog hand om barnen, David var på kickoff och jag åkte in till stan för middag på Italiensk restaurang med systrar och bror. Levande ljus, rutiga dukar och en envis trubadur som och spelade italienska låtar på gitarr lite för högt. Sedan började en servitör sjunga falskt och då tyckte vi måttet var rågat men då började en tredje dansa och det hela ackompanjerades med en tamburin, väldigt högt. Som taget ur en dålig film. Men vi skrattade och drack vin och hade oerhört trevligt.


Att effektivisera

Blev inget skrivet igår. Varför? Jonen jag var lite upptagen:
Lämnade Oliver på dagis, åt frukost, fyllde i viktiga papper, gick till centrum med Ariel och köpte frimärken och postade de viktiga papprena. Hem och rensade ut bokhyllan från böcker och tidningar (4 kassar) upp med 2 kassar på vinden, mata Ariel och medans hon sov, dammsuga, torks golv, baka en kaka, äta lunch och duscha.
Sedan hämta på dagis. Åka till en sportbutik med familjen ( köpte skor) äta på Spångas chinakrog, hem och bada och natta barn. Sedan sjönk jag ner i soffan med Greys, te och kaka, för det var jag värd! :-)


Vattenjakt!

Detta har David berättat för mig nu på kvällen:
Oliver letar själv upp sin vattenflaska på sitt rum och sedan vill han ha vatten i den.
David säger att han kan gå in på toaletten och ta vatten där man tvättar händerna.
Oliver ser väldigt frågande ut:
Toaletten?
-Ja säger David. Dra fram pallen och ta vatten från handfatet, där man tvättar händerna.
Oliver går in på toaletten och kommer ut:
- Jag inte kan, pappa.
-Jodå, gå in och ta fram pallen så blir det lättare.
Oliver går in igen och kommer ut med lite vatten i flaskan.
Men vänta nu... David hörde ju ingen kran som spolade....
-Oliver, visa, var tog du vatten?
-Här pappa säger sötnosen och pekar på toalettstolen.
... Åkej.... Dags att sterilisera flaska :-)


Oct. 01, 2012


Ariel,

Du kommer inte alltid veta
Vart du är på väg
Du måste lita på din känsla
Känna det I varje steg
Visst det kommer att ta tid
Du måste först lära dej att gå
Men för varje vingligt steg du tar
Finns jag här att lita på

Du har en vän I mej
Du har en vän I mej
Du har en vän I mej
Alltid en vän I mej

Du kommer lära dej på vägen
Det som bara livet vet
Långt ute I den stora världen
Kan du följa din nyfikenhet
Visst du kommer hamna fel
Det händer oss alla ibland
Men låt då friska vindar blåsa
Jag lovar jag väntar vid land

Du har en vän I mej
Du har en vän I mej
Du har en vän I mej
Alltid en vän I mej

Det är märkligt ändå
Vilken glädje det är at se på
När du tar dina första steg
I den ädla konsten att gå

Alltid en vän i mig, av Thomas Ledin.







Plötsligt händer det!

Idag har varit en jobbig dag. Jag har känt mig ledsen rakt upp och ner. Inget allvarligt alls men ändå.
David har varit hemma och varit sjuk och allt kändes bara jobbigt.
När jag hämtade Oliver ville han inte gå hem, och inte Ariel heller. När jag skulle laga kyckling var den dålig, ni vet. En sån dag!
Humöret blev lite bättre när jag köpte Ben & Jerry glass till mig och sjuklingen där hemma och sen, när vi kom hem vände allt. Ariel bestämde sig nämligen idag för att släppa taget och helt själv knalla iväg på vingliga ben. Underbara unge. En åtta steg iaf tog hon i ett svep och hon var ruskigt nöjd. Helt plötsligt släppte det bara! Vilken grej det är när de bara går helt plötsligt. Hjärtat svämmar över med kärlek och ögonen tåras när man ser stoltheten och triumfen i ansiktet! Underbara Ariel!


RSS 2.0