Helgen

Nu är vi i Valje. Allt är frid och fröjd förutom att jag sträckt min rygg och har sjukt ont.
Ungarna var jätteduktiga i bilen, åtta timmar av sitta still är svårt, till och med för oss vuxna.;-)
Helgen har varit fin. Frida och hennes David på middagsbesök i fredags, champagne, god mat, skratt och prat.
Igår var vi på julklappslunch hos fam Andersson/Borg och på kvällen på middag hos Annica och Mange. Mycket trevligt! Bra helg!


Uppdatering

Två jobbdagar har gått. Jag har jobbat kväll och morgon. Jag har inget emot att jobba i mellandagarna. Det är lite lugnare, folk är lite gladare och det vilar ngn slags lugn över allt. Ännu skönare att jobba är det ju när man vet att nästa vecka är man ledig igen :-)
Så nu har jag förberett så mycket jag hunnit inför nästa vecka och är på väg hem till trötta barn, efterlängtade middagsgäster vi inte sett på länge, länge och en god middag.
Nu laddar vi med vänner och familj de sista dagarna innan 2013 och hoppas 2013 blir ett riktigt fint år, det med!

Mysfrukost på jobbet.


Juldagen

I bilder


Jul i bilder

Julafton


Julen

Vi åkte först på söndagen för att inte smitta dem där hemma. Ariel fick sluta med välling på natten för hennes mage klarar det inte, ungen har ju hällt i sig 3-4 flaskor per natt det senaste. Dock visade det sig att hon just nu får tänder, 3 st samtidigt för att vara exakt. Hon har varit så sjukt ledsen på nätterna så sömnen har inte funnits för varken mig el D. Allt var fint och juligt kvällen innan julafton. Vi klädde granen och Oliver var med och klädde sin första gran eftersom han vägrade sova :-) och åt skinkmacka.
Julaftonen var också fin som vanligt,
morgonfika, risgrynsgröt, pulkapromenad, Kalle Anka och fika med 9 sorters kakor (minst), tomten kom, barnen öppnade paket, när de sedan lagt sig åt vi julbord och hade presentutdelning.
Tyvärr fick mamma sig en släng av magsjukan och slutet på aftonen blev lite snöpligt.
På juldagen var det morgonfika, pulkaåkning och snögubberullning i snön, brunch, systrarna anlände och det blev fika, presentöppning för barnen igen och sedan kalkonmiddag och presentöppning för de vuxna, marängswiss och spel.
Idag har vi åkt hem. Helt slut efter en tuff natt så nu är det hög tid att sova för imorrn är det jobb och Lill-tjejen lär väl börja vakna snart...


Ont

Jaha. Onsdagen gick och vi tänkte att Ariel nog bara fått ngt eget. Jag jobbade, David var hemma med pigg Ariel.
Men när jag kom till dagis hade Oliver precis kräkts över hela mattan och en fröken. Vad säger man då? Förlåt?
Hem med sjukling och stoppar i säng. När Ariel äter mat kräks även hon igen.
På kvällen känner jag mig superkonstig och dålig och ont i bihålorna.
Torsdag natt kräks båda barnen och mina bihålor värker.
På torsdagskväll åker jag till läkaren och får konstaterat bihåleinflammation. Nässpray, slemlösande tabletter och vila. Ha! När jag kommer hem kräks David en gång.
Nu är det fredag, ingen har kräkts idag än så länge peppar peppar så vi håller tummarna!!


Vab vab vab

Jomen, en dag hann jag jobba innan det var dags igen. Lillan började kräkas igår kväll och sedan ägnade jag natten åt att trösta, torka, tvätta och försöka förklara för en 15-månaders varför hon inte kan få välling. Sov inte mycket. Dagen har varit lite av ett vakuum och när David kom hem hade jag gråten i halsen.
Att inte kunna ge mitt barn mat när hon ber om det skär i mitt hjärta, på jobbet fattades papper som jag var ansvarig för och i min hjärna fanns bara ludd!
Men den underbare karln jag är gift med skickade ut mig på julshopping framåt kvällningen. Så det var jag, NKs julskyltning och massa affärer. Nu är jag på väg hem, nöjd med kvällen och hoppas hoppas hoppas vi andra slipper undan det som Ariel haft.


Måndag igen

Helgen har ägnats åt att hitta de sista julklapparna. Vi är nästan klara nu, känns skönt. Dessutom har vi hunnit baka pepparkakor med barnen. De tyckte det var roligt men bäst var tydligen att äta degen. Undrar om den där degen har ngt att göra med att båda barnen sovit kass inatt. Men fin helg var det iaf :-)


Halvbra början

Fredagen började sådär, de ringde från dagis och sa att Oliver hade feber. Bara att släppa allt man hade för händer och åka. Det visade sig att han hade cirkus 38 och var rätt okej så vi åkte hem, han fick vila lite, sedan gick vi och hämtade Ariel och gick hem till Annica och Mange för det vanliga fredagsmyset. Oliver orkade och barnen lekte om som vanligt, när de somnade åt vi tapas, middag och drack vin. Avslutade med julgodis. Så antagligen detta årets sista fredagsmys var väldigt mysigt!


Lucia

Oliver fick stanna hemma igår också men hade då varit feberfri ett dygn så han fick vara med och lussa iaf. Dock ville han inte alls lussa med sin avd så vi stannade på Myran där alla kompisarna går och där Ariel var. Slapp vi stressa med två tåg :-)
Oliver gick med luciatåget in sedan kom han bort och satt hos oss. Ariel blev buren av fröken Lisa och hade klotrunda ögon och förstod absolut inget. Sedan såg hon oss och ålade sig fram.
Men tomte och pepparkakskläder hade de, söta var de och roligt hade vi på Myran med alla kompisarna.
Efter fika och lek tog vi sällskap med Anna och tjejerna och drog pulka och snowracer till Coop och tillbaka. En vacker kväll med ett stilla snöfall och massa snö. En bra lucia!


Olivers 3-års kalas

I söndags var det dags för barnkalas. 7 barn och 14 vuxna var vi och vi körde stenhårt! Först möttes vi upp i pulkabacken där vi vuxna hade minst lika roligt som barnen. Pulkor gick sönder och det tävlades och skrattades en hel del. Sedan hem till oss där det bjöds på pannkakstårta till barnen och saffransbullar med vit choklad och pepparkaksmuffins med chokladfyllning, kaffe, glögg och saffransskorpor med choklad till de vuxna. Barnen lekte loss som aldrig förr innan vi avslutade med fiskdamm. Mycket lyckat kalas, tack alla ni som kom! Den nyblivna 3-åringen stupade i säng sen kan jag säga.


Födelsedag i dagarna 3

I fredags fyllde Oliver 3 år. 3 år!! Han är så stor nu! Och givetvis har det firats i dagarna tre. I fredags kom familjen Andersson/Borg/Hagbjörk och firade med presenter och middag. Och givetvis råkade det bli så att de yngre medlemmarna var kvar och vi spelade Olivers bajs-spel till halv två på natten.
Moa sov kvar och lördagen inleddes med pannkakor. Sedan kom Annica och barnen på lunch. Därefter invigde Oliver sin nya snowracer han fått av mormor och morfar och på eftermiddagen kom hans mostrar och fikade. Sedan somnade två utmattade barn och straxt därefter föräldrarna ;-)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1226511/images/2012/pic_50c61b4be087c32bf8f4ebfd.jpg" class="image">


Torsdag

Idag var det vab. Ollie Bolli hade feber igår och fick vara hemma och vila upp sig idag. Med tanke på gårdagens snökaos kändes det rätt okej att istället för att gå upp 05.30 och pulsa genom snön, gå upp kl åtta och dricka kaffe och äta lussekatter med Oliver.
Sedan kom David hem och vi åkte till doktorn med Oliver för att klara ut hans astma medicinering en gång för alla.
Sedan åkte vi och köpte julgran och åt på Max. När barnen somnat klädde vi gran, drack glögg, spelade julmusik och slog in paket. Det är ju en viss liten som blir 3 år imorrn. Min första egna gran. Med mina egna grejer. Känns fint, vuxet liksom :-)


Julen är här!

Igår kväll trotsade vi all sjukdom och begav oss till Långbro Värdshus för julbord. Snön gnistrade, det var kallt ute och inne var det så julpyntat och varmt att julkänslorna bara vällde upp. Så gott och mysigt och med oss hade vi Hanna och Christofer. Superbra måndag helt enkelt!


Trist


David var rätt pigg på fredagskvällen men på lördagsmorgonen mådde han inget vidare. Jag och Ariel åkte till Kista för ett par ärenden och sedan när jag duschat och sminkat mig inser vi att jag inte kommer komma iväg på kvällens jobbfest! Davids feber är hög och han orkar knappt prata. Blev kvällsbus och pannkakor med barnen istället. Idag fick David vara hemma och kurera sig och jag och barnen åkte till Kenny och Maria. Firade Kennys födelsedag och första advent med stor brunch och glögg-fika på det. Mysigt med familjemys, är så glad att vi får vara en del av deras familj. Nu på kvällen har jag hängt upp stjärnor och bakat saffransbullar med vit choklad och nu är det dags att sova även för mig. Godnatt!


RSS 2.0