Jag och Oliver....



Oliver och jag!!

Dagarna rullar på..

....i snabb takt. I tisdags kom Paola, Joýce och Cammi och hälsade på Oliver (inte mig, jag är inte intressant längre :-) Vi fikade och flamsade som vanligt och Oliver trivdes jättebra med dem SÅ KLART!!



Oliver med tia Poli och Joyce



Oliver med min Guddotter Cammi

I onsdags var det upp tidigt och in till stan för en dejt med min fantastiska frisör!! Oliver sov under hela färgningen och sedan vaknade han och låg i mitt knä och tittade storögt på allt hår som virvlade runt omkring honom :-)
Sedan uträttade jag några ärenden och powerwalkade i snömodd hela vägen från stan till Davids jobb. Där stannade vi och åt, stor fördel när mannen jobbar på restaurang :-)

Idag var jag hemma hos annan mamma, Malin och hennes dotter Astrid. Sedan var det ett långt trixande med upp och ner i hissar, snömodd och vagn. Nu är vi hemma och tar det lugnt, väntar på att David kommer hem. Då ska vi äta och sedan ska jag få ta ett långt bad, gud vad skönt det ska bli. Lite egen tid... :-)

Andra fasen...

...är Oliver tydligen inne i enligt min BVCsköterska.
Han upptäcker mycket, ser ljus och skuggor och blir därför lite otygg och väldigt mammig och pappig.
You don´t say!!
Lill-killen vägrar sova själv mer än en kvart och sitta i babysitter, babygym eller säng är det inte tal om. Önskar att jag vetat det igår bara när jag glad i hågen satte igång med ett muffinsbak när han precis somnat. Hanvaknade efter 5 min. Jag gjorde fåfänga försök att muta min son att sitta i babysittern och såg säkert inte klok ut när jag med Oliver på ena armen försökte baka muffins med en hand. Tack och lov för kitchenaiden!!
Muffinsen blev bra iaf.
Igår var vi också på SEB och hälsade på gudmor Maria Paz. Då sov han minsann som en stock, besöket igenom, inget nytt där inte :-)

Pecis när jag skrivit fäärdigt söndagens inlägg så kom David ut. Förstå vad glad jag blev. Vi åt en lång brunch, tog en promenad och bara myste... Jag passade också på att bada med Oliver i badkaret, det var supermysigt!!

Uttråkad......!!

David har sin enda lediga dag denna veckan idag och han behöver vara ledig och ta det lugnt. Han har dessutom tagit natttmatningen som blev en lång morgonmatning så han behöver verkligen få sova....
Jag och Oliver har varit vakna sedan halv nio och nu sover guldklimpen igen.
Jag borde passa på att duscha och ha ensamtid och allt vad det är men det enda jag vill är att springa in i sovrummet, krama min man och få upp honom i sängen och göra en riktigt rolig dag tillsammans.
Men han måste få sova... Det vore taskigt att väcka honom......
Kanske om jag gör frukost....?

I fredags lyckades jag tvätta och städa trots att jag var själv med Oliver, ganska bra gjort måste jag säga. Enda nackdelen är att nu har jag lyckats med det så nu kan jag inte skylla på Oliver när saker inte blir gjorda.... :-)

Igår skulle jag träffat en tjejkompis men hennes dotter var dagisförskyld och eftersom BVC varnar för att träffa snoriga dagisbarn pga RS-viruset så bestämde jag mig för att stanna hemma.
Efter frukosten kom vi hastigt och lustigt på att jag och Oliver skulle följa David till tåget. Drog på mig en kofta utanpå myskläderna och en mössa på mitt oborstade hår och så gav vi oss av. När vi kom till pendeln kom vi på att vi kunde följa David på tåget till centralen och åka hem därifrån. När vi kom till centralen kom vi på att vi kunde följa David till Östermalm och hans jobb. Så det gjorde vi. Sedan gick jag till fältöversten, hela karlavägen, förbi salongen där jag jobbade förut och där stannade vi för en amningspaus, sedan ner till city och sedan pendeln hem. En rejäl promenad, skönt att kunna börja använda kroppen igen!!

Nä, hoppas ni får en trevlig söndag, nu ska jag nog gå och laga frulle, eller brunch kanske, så man ligger bra till för en fortsatt mysdag ;-)


Mammaträff idag

Efter en oerhört gnällig förmiddag var det dags att ge sig iväg för att träffa mammagruppen.
Oliver beslutade givetvis sig för att bajsa precis innan vi gick. Och sedan när jag bytt på honom och börjat klä på honom overall, då bajsade han igen. Bara in och byta! Men varför klaga, det var ju bara två gånger, igår bytte jag typ 5 blöjor på tio minuter. Det glamorösa livet som mamma :-)

Det var väldigt trevligt att träffa alla nyblivna mammorna igen, och alla bebisar. Oliver lyckades såklart flirta in sig hos gruppens enda tjej...... Astrid :-)



Sedan så vaknade alla bebisar, utom Oliver, han sov. Alla bebisarna grät utom Oliver, han sov. Alla bebisarna åt, Oliver sov. Alla beisarna kräktes, rapade,grät eller jollrade, Oliver sov.
Han sov sig igenom hela träffen!!

Sedan kom vi hem och han var vaken lite och vad gör han nu, Jo sover!!
Kan jag sova när han sover? Nix pix, blir nog en härlig vaken natt i natt igen!

Hot mama?

Trots flera bra nätter så känner jag mig inte det minsta som en hot mama det kan jag ju bara tala om.
Ser ut som en tvättbjörn runt ögonen, bröstmjölk och kladd överallt, håret är risigt och hyn är dålig. Livet är hårt :-) När jag var ung tröstade jag mig med att min snygghetstid nog skulle komma när jag blev äldre. När jag blev äldre trodde jag jag skulle bli snygg när jag blev gravid och när jag var gravid trodde jag att när jag fött barn skulle jag bli: just det. A hot mama!
Men men, sätter allt mitt hopp till att bli en milf när jag fyller 40, då har jag åtminstone lite tid på mig att jobba på det ;-)

Igår var vi på BVC. Oliver väger nu 3860 g och är 52 lång. Tiden går fort, så fort.

Idag har kompis Supersnälla Silver Sara varit här (En av dem, jag har nämligen två Supersnälla Silver Saror i min vänskapskrets, lycko mig :-)

Vi åt lunch på lokala konditoriet och sedan tog vi en promenad och avslutade med te hemma hos oss. En bra dag!!

Imorgon blir det mammagrupps träff. Ska bli jättekul att återse tjejerna och deras små pyren, vi har inte setts sedan vi var gravida!!

Plötsligt händer det!!

Sen kväll. Oliver ligger på amningskudden i mitt knä och tittar på lamporna.
Ingen magknip, avslappnad och lugn.
Plötsligt ser han mig rakt in i ögonen och ler sitt första riktiga leende!!



Vilket  ögonblick! Vilken oerhörd känsla. Vilken kärlek!!

Min underbara unge!!


Härlig helg!!

Helgen har varit bra. Vi har städat och tvättat och fixat här hemma. 

I lördags hade vi Simon och Moa på besök, åt Davids hemmagjorde pyttipanna och kladdkaka.
Oliver sov som en stock hela kvällen, vi blev nästan oroliga men det hade vi inte behövt vara. Natten blev mycket aktiv!
Igår var vi hemma hos Fam Andersson på familjemiddag och samma sak då. Oliver sov sig igenom hela kvällen i olika famnar och öppnade knappt ögonen på hela kvällen, inatt var han vaken till fyra och sov sedan till sju. Magen väcker honom hela tiden....

Imorrn ska vi till BVC. Ska bli spännande och se om han ökat i vikt nu när jag i stort sett helammar och dessutom hoppas jag få lite hjälp med hans magknip.

Nu vilar han dock sött i bärsjalen så jag ska försöka sätta mig och vila lite jag med :-)

Ha en trevlig kväll           



Härlig helg!!

Helgen har varit bra. Vi har städat och tvättat och fixat här hemma. 

I lördags hade vi Simon och Moa på besök, åt Davids hemmagjorde pyttipanna och kladdkaka.
Oliver sov som en stock hela kvällen, vi blev nästan oroliga men det hade vi inte behövt vara. Natten blev mycket aktiv!
Igår var vi hemma hos Fam Andersson på familjemiddag och samma sak då. Oliver sov sig igenom hela kvällen i olika famnar och öppnade knappt ögonen på hela kvällen, inatt var han vaken till fyra och sov sedan till sju. Magen väcker honom hela tiden....

Imorrn ska vi till BVC. Ska bli spännande och se om han ökat i vikt nu när jag i stort sett helammar och dessutom hoppas jag få lite hjälp med hans magknip.

Nu vilar han dock sött i bärsjalen så jag ska försöka sätta mig och vila lite jag med :-)

Ha en trevlig kväll           



Tack....

snälla faster Diane för den fina nya kompisen jag fått i present!!


Dåligt

med uppdatering nu, men det har varit fullt upp! Har inte haft ngn tid att sätta mig vid datorn och jag har fortf inte funderat ut hur man bloggar via iphonen.

I onsdags hade vi en heldag ute jag och Oliver och han var jättesnäll trots att han inte sovit många timmar under natten pga magen. Han somnar men väcks hela tiden och skriker för att det gör ont i magen. Varken jag eller David får ju ngn vidare sömn då heller.

Vi började iaf med en tripp till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att byta Olivers Freyablöja. Gick jättebra och han var inte alls ledsen när de grejade med honom, vilket mycket säkert beror på att snälla sköterskan mutade honom med sockerlösning på nappen. De ger det för att barnen ska vara lugna, de gjorde det på bb med, förstår inte riktigt hur det går till eftersom socker brukar ha omvänd effekt men Ollie blir jättelugn.
Sedan hälsade vi på David på jobbet och tittade på när han jobbade och åt lunch.




Sedan var vi med David när han klippte sig så frisör Nettie fick träffa Oliver också. Oliver gillade salongen och alla lamporna. Sedan var vi på vårt favorithak, Mellow, vid St Eriksplan och hälsade på Våra kompisar som äger stället, de hade inte heller träffat Oliver och vi tyckte att vid 5 veckor är det väl dags för en kockson att gå på sitt första restaurangbesök :-)


Natten till torsdag var jobbig, Oliver sov nästan ingenting, magen gjorde ont och han var ledsen och jag matt. På torsdagen packade vi ihop oss och åkte hem till Gudmor Maria. Vad skönt att komma hemifrån lite, få mat och prata med andra som varit med om samma sak och minns hur det var! Liam och Nellie älskade Oliver. De hjälpte till att ta av honom ytterkläderna, klappade honom och gosade. Nellie somnade sedan i soffan med Olivers napp i munnen :-)

Fredag började vi med miniform för att hjälpa Olivers mage. (jag var något desperat efter att i snitt sovit tre timmar endast de tre senaste nätterna) och natten fredag till lördag har han varit värdens goaste och sovit jättebra och haft ett fantastiskt humör. Antingen hjälper dropparna super eller så hjälper det att David är ledig och hemma med oss. Det hjälper definitivt mig iaf, att vara två är så mycket lättare än att vara själv just nu!!

Så nu har min underbare man låtit mig sova flera timmar i sträck inatt och nu står han och diskar med Oliver i babybjörn på magen. Underbar!!

Trevlig helg på er allihop!!


Idag har.....

Jag och Oliver haft en riktigt bra dag tycker jag. Han vaknade supertidigt när David skulle till jobbet och vägrade somna om så det var bara att gå upp. Men en halvtimme efter att David gått somnade han om igen på min arm och vi sov i två timmar till.
Sedan var vi iväg på ett möte, i tid och allt. Det var bara en kort bit dit och eftersom jag hade för mig att de inte hade ngn hiss hade jag Oliver i bärsjalen och sedan Davids stora Peak-dunjacka runt om oss. Jösses, såg ut som en Michelingubbe! Men Oliver hade det varmt och skönt iaf och det var ju huvudsaken. :-)

Jag har också hunnit laga middag men som vanligt har vår son ett sjätte sinne när det gäller mat (undra hur det kan komma sig ;-) och så fort jag ska till och äta så vaknar han så jag får äta med honom i famnen, inte så lätt kan jag meddela....

Kompis M har varit här en sväng på fika också, hon har haft inbrott. Läskigt för hon bor i ett område liknande vårt och det är massa inbrott här nu. 8 per dag!! Inte så lite och nu när de ger sig in i lägenheter med! Men, de är ute efter smycken och kontanter och vi har inte så mycket av det hemma. Mina dyra smycken blev stulna vid mitt förra inbrott förutom min vigselring och den har jag ju på mig jämt! Men inbrott är väldigt obehagligt, sist sov jag med en försvarsspray brevid sängen i flera månader efter.....

Hoppas ni haft en bra dag!!



Påbyltad :-)

Åh du fantastiska man....

Min underbare käre make kom hem igår och tog mitt-inatten-matningen. Jag fick sova mellan ett och sju inatt. Och sedan vaknade Oliver då behövde jag bara mata och byta på honom så somnade vi om och vaknade halv tolv. Så här mycket har jag inte sovit sedan Oliver föddes. Härligt, min förkylning är nästan helt borta!!

Idag har David varit ledig hela dagen och vi har bara tagit det lugnt, ätit pannkakor, tagit en långpromenad och nu står David och förbereder middagen. Stek, det doftar himmelskt i hela lägenheten.....

Så, det står myskväll på schemat ikväll!

Ps. Det gick alldeles utmärkt att tvätta igår tack vare den mycket fiffiga uppfinningen bärsjalen som verkar ha tagit plats som en favorit hos både mig och Oliver!

Hoppas ni får en lika mysig söndag!!

Den senaste tiden...

Har det varit full fart.
Samma dag som Svärföräldrarna åkte så kom först Sara och hälsade på. Vi åt lunch (nej jag lagade inte, David hade gjort en stor gryta gulasch kvällen innan) och hon gosade med Oliver. Han gillade henne verkligen, han skrattade jättemycket när han var hos henne. :-)
Sedan kom en stolt morfar och träffade sitt barnbarn första gången. Vi åt middag (Gulasch igen, tur att den var så god :-) och fikade.

I torsdags var det besök på bvc och Oliver väger nu 3360 g och är 50,5 cm lång. Han har nu vuxit ur sina första kläder och är nästan lika stor som en nyfödd bebis.

I torsdags firade vi också att Oliver är en månad gammal. På väg hem från bvc köpte jag en tårta och sedan kom Sara, Henke, Alma och Elsa och fikade.

Elsa presenterades för sin blivande make. Hon var dock mest intresserad av att dra i hans fötter så om det var kärlek vid första ögonkastet, det vet jag inte.... :-)

Sedan kom morfar på besök igen och vi tog fina bilder på Oliver med pappas superduperkamera.......



Igår var vi på stan och shoppade med pappa och sedan åkte jag och Oliver hem och vilade oss....

Ikväll ska jag försöka mig på att tvätta, får se vad Oliver gillar det.
Nu börjar han vakna i vagnen den lille och det är bra för jag håller på att sprängas!!


Hoppsan Kerstin!

Hur gick det här till?
Oliver har varit ledsen och haft ont i magen hela natten och hela dagen. Inte långskrik men han blir superarg om han inte får vara uppe i famnen så att göra ngt annat än att gosa med honom och försöka trösta honom när han har ont är ju inte att tänka på.
Efter flera försök att lägga honom i vagnen eller i soffan, då han bara vaknade och var ledsen, satte jag mig och skulle amma. DÅ somnade han och sover nu som en stock!!
Så jag passar på att uppdatera lite här fast jag egentligen borde diska och försöka göra massa annat denna tiden....



Nu fungerar datorn!!

Nu har jag inte skrivit på länge men har goda nyheter. Vi har nu en ny dator så nu ska det bli ordning på bloggande och bilder!! Vi börjar med en bild på vår lille fining:

På nyårsdagen kom  Davids föräldrar, Christer och Sonja och vi har haft det så trevligt här med goda middagar och mycket barnbarnsmys.
Dessutom har jag och David fått en massa hjälp med att storhandla och köpa grejer så datorn ska fungera, vi har köpt webcamera, skrivare, en micro och mixer i chilirött från OBH Nordica, grymt snygg serie!! Vi har också shoppat loss på Babyland.
Christer och Sonja köpte en mobil att hänga över sängen, deluxe!! Den spelar antingen klassisk musik, hjärtljud eller naturljud, har ett bildspel i taket och små djur som snurrar, kommer bli perfekt för Oliver att ligga och titta på när han börjar sova i sin egen säng.
Jo, jag vet att barnen ska sova i sin egen säng och att det är större risker med att ha dem i sängen men att lägga en nyfödd liten och frusen bebis själv i en stor stor säng och inte kunna höra honom ordentligt det gick inte!! NU sover han med egen täcke och egen kudde mellan mig och David och så får det vara än så länge. När vi får in lite mer rutiner ska jag börja lägga honom i sängen.
Jag köpte också en elektrisk amningspump eftersom vi var tvungna att lämna tillbaka vår till sjukhuset och sedan köpte jag en bärsjal. Den var dyr men vi har provat den 3 gr och Oliver verkar gilla den skarpt!!
Ikväll är christer och Sonja på Riverdance, David har jobbat på dagen idag men är nu hemma här och lagar gulasch och jag ska passa på att ta en lång skön dusch. -19 grader, imorgon ska jag inte gå ut!! De som vill hälsa på får komma till oss helt enkelt :-)

Ha det!!

GOTT NYTT ÅR!!

Efter en inte så vidare bra början på år 2009, blev året bara bättre och bättre.
Januari var en tuff månad med sjukdom och annat.
I februari flyttade vi äntligen ifrån vår lilla etta i Jakan till en tvåa i Spånga och firade Svåger och svägerskans 30-årsdag.
I mars blev jag gravid.
April och maj passerade snabbt och i slutet av maj, början på juni, började vi gå ut med graviditeten.
I juni tog vår Moa studenten.
I juli firade vi vår bröllopsdag och hade semester
I augusti fortsatte vi semestern som sedan gick över till sjukskrivning för min del. Denise hade sin fest i Valje.
September var min födelsedag, Mitchies 30-årsdag och vi hade även kombinerad kräftskiva och inflyttningsfest.
Oktober och november fylldes av läkarbesök och försök till att vila.
Sedan kom december och det bästa som hänt mig och David någonsin. Oliver!!
Jag och David har bildat vår egna lilla familj och är otroligt lyckliga över att ha varandra och Oliver!
Nyårsafton spenderades i lugn och ro, bara vi tre.
På dagen var vi ute på en lång, kall vinterpromenad, kom hem och drack varm choklad till Sound of Music.
Sedan var det trerätters-middag som David lagade.
Ostron, pilgrimsmusslor och hummer till förätt.
Oxfile, hasselbackspotatis och grönpepparsås till varmrätt.
Och creme brulee med mango och apelsin till efterätt.
Hoppas ni alla haft ett fint nyår!!
Ha ett härligt 2010!!
pok

RSS 2.0