Veckan

Fredag morgon efter en hård men rolig vecka. Massor att göra på jobbet och väldigt stressat där. Kvällarna har dock varit riktigt härliga, mycket fina vänner och njut av de sista varma kvällarna.
I måndags träffande jag Frida och hängde på hennes och Davids fina takterass.
På onsdagen kom Simon och Moa på middag och vi åt middag och efterätt på balkongen.
På torsdagen var jag ledig från jobbet på eftermiddagen så efter några ärenden jag var tvungen att göra så träffade jag en fin höggravid Hanna och sedan hämtade vi barnen och åkte till Töni och Sickan och bebisen Ludde som våra barn älskar. Och nog är han gullig alltid.
Idag är dagis stängt för planeringsdag och jag ligger i soffan med Oliver och kollar på film. Ariel sover fortfarande, hör och häpna, finns en första gång för allt :-)


Helg

I fredags hade vi fredagsmys hemma hos oss med Mannica. Vi satt ute på balkongen till tolv på kvällen, superskönt!
Lördagen var en dag med otroligt trotsiga och griniga barn och jag blir trött bara av att tänka på den. Vi hann rensa ut vindsförråd, fixa hemma och storhandla åtminstone. Söndagen däremot blev strålande. Vi åkte till Vaxholm och barnen somnade i bilen och fortsatte sova i vagnen. Vi passade på att äta strömmingstallrik på en uteservering i lugn och ro. Sedan när barnen vaknade strosade vi runt, åt glass och lekte på lekplatsen, i strålande sol. Dagen avslutades med en springtur och tacos. Mästerligt!


Lugnt och fint

Helgen var lugn...
Neej, hahaha! Alla som känner mig och D vet att vi är väldigt dåliga på att ta det lugnt. Vi gjorde om halva lägenheten istället. Flyttade in Ariel till Olivers rum, installerade nya garderober i sovrummet, flyttade våra gamla till Olivers rum, flyttade Olivers garderober till Ariels gamla rum. Och så flyttade vi runt alla saker i garderoberna plus att vi fick upp en ny köksbänk, en ny spis och fläkt och en hylla i köket.
Det tog typ hela helgen. Men vi hann med en kräftskiva hos Mannica också. En mycket trevlig sådan trots att värdinnan blev sjuk och våra kräftor var dåliga. :-)
Barnens nya rum.


Nytt blad

Förra måndagen dök jag upp på jobbet pigg, utvilad och brun, fortfarande med sommarsandalerna på fötterna. Jag hann vara på jobbet en halvtimme innan de ringde från dagis och meddelade att Oliver kräktes. Joråsåatt....
Testen av veckan vill jag bara radera ut då magsjukan däckade oss, en efter en.
Igår var jag tillbaka på jobbet igen. Blek under make-upen och lite skakis men nu är jag tillbaka.
Och idag vaknade jag med en liten tjej ihopkrupen på min arm ( bästa sättet att vakna på) och morgonen var solig och sval. Det är höst i luften och jag älskar det. Den ger mig energi vilket behövs just nu. Många projekt igång på jobbet och full fart hemma. Nu kör vi!


Sista veckan

Och så kom den då, den där sista semesterveckan. Som vi utnyttjade till max. Sushikväll med Simon och Moa på tisdagen, Ikea och kvällsutflykt med bilen på onsdagen. Ulriksdals slott i ösregn med glada barn som hoppade studsmatta i regnet, självplock och gott gott fika på torsdagen. På fredagen blev det sol och bad innan vi överraskade Annica och Mange med skaldjurskväll. Mousserande, ostron, hummer, rökta räkor, krabba och kräftor. 3 sorters aioli och vitlöksbröd. Nattbad i poolen under stjärnorna och bastu. Grönt hår för mig.
Lördagen bestod av födelsedagskalas för Jolene med efterföljande kvällsdopp.
Och söndagen bjöd slutligen på loppis och bad. Så fin semester vi haft!


Orust

En semester går fort och efter ett stopp i Göteborg med shopping på avenyn och middag på Smaka så landade vi för vårt sista resmål denna gång, på Orust. Hos Daniel och Karin. Första dagen var vi på lite loppisar och sedan åt vi lunch i Mollesund. På eftermiddagen åkte vi ut med båten till en ö där vi badade, fikade, letade efter krabbor och hoppade från klippor. Magisk kväll som avslutades med grillning i trädgården.
Dagen efter var det lite sämre väder så då åkte vi till Lysekil och avslutade även då dagen med ett kvällsbad.
Måndagen kom och det var dags att återvända till Stockholm efter en superresa!!


Skara Sommarland

Efter Valje åkte vi till mina föräldrars hus i Skövde och mötte Annica och Mange och barnen. Det var dags för Skara Sommarland. Två dagar med karuseller, vattenland, glass, matsäck och piratshow. Jag och Annica lyckades få en kväll på stan. Räkfrossa och lite drink och dans på Bogrens. Riktig nostalgi för min del. Och barnen hade riktigt riktigt roligt.


Valje

Efter en fin gäddlunch i solen på Ekeskog satte vi oss i bilen och åkte till Valje.
Tog in på ett mysigt gästgiveri med kakelugn i rummet och en liten gårdsbutik som hade öppet när de kände för det. Sedan en fin kväll hos barnens farmor och farfar.
På lördagen sov barnen återigen till halv tio och vi gillade!
Vi hängde i trädgården och badade i plaskpolen och i Valjeviken och jag och D smet iväg på ett litet loppis-besök, alldeles ensamma.
Sedan kom Diane ner och åt middag.
På söndagen var vi ute på Ariels första båttur, hon somnade. Åkte båt till en liten vacker ö med strand och åt medhavd picknick. På eftermiddagen åkte vi till farfar Ulf och Mari-Anne och sedan mötte vi upp Daniel & Karin och Denise och hela familjen var samlad på middag. Fint.
På måndagen var det urnsättning för en fin man som levt ett långt liv och nu får vila. Fika med släkten efter det.
På tisdagen var det firande av bröllopsdag för Christer och Sonja och efter tårta så begav vi oss iväg mot nya äventyr. Familj och släkt, bad i alla former och temperaturer, god mat och dryck och den alltid så fina utsikten. Tack Valje för i sommar!


Ekeskog

Första dagen på Ekeskog sov barnen till halv tio. Har aldrig hänt! Men vi var glada och åkte ner och mötte Sonja och Christer (farmor och farfar) och Daniel och Karin, som åkte Göta kanal, nere i Tåtorp. Vi hann också med fiske, plocka blommor och kasta sten i vattnet.
Måndagen var vädret sådär så vi åkte till Tibro och gick på minizoo och grillade korv. Sedan kollade vi loppisar i Töreboda.
På tisdagen åkte vi bil i över en timme till Hökensås för en familjefiskedag vid en sjö i en skog. Medans D fiskade plockade jag och barnen blåbär.
Samma dag anlände också mostrarna och morbror Hampus.
På torsdagen åkte vi till en strand i Tiveden hela stora familjen.
På fredagen var vädret lite kyligare så då åkte vi hem till fin barndomsvän på fika. Sedan åkte jag och D ut med båten tillsammans med Hampus och fiskade gäddor som vi lagade till lunch dagen efter, dagen då vi åkte vidare.
Men tack fina Ekeskog för dessa dagar. Sol, vajande ekar, kalla kvällsbad i kanalen, gunga under eken, plocka smultron i trädgården och prata med kossorna. Vi och barnen älskade det ❤


Semester 1

Semestern har varit strålande!
Första dagen åkte vi till Ekeskog med en mellanlandning på Ålberga.
Solen sken och det blev bad och en god middag innan vi fortsatte mot Ekeskog, ganska sent på kvällen.


RSS 2.0