Sorgligt

Naturligtvis fick jag ont i halsen och hosta i onsdags så det har inte blivit ngn mer springning. Men det kommer.
I onsdags hade jag och D date-night. Vi var och åt och sedan var vi på Superman på bio.
Igår kom Hanna och Vilma och avskedshängde lite då de flyttar till Piteå nu. Kommer sakna dem massor!


Sommar

Nu är det sommartider. Trots att det bara är veckan efter midsommar har alla flytt stan. På jobbet är det lugnt och det är skönt, jag hinner med att fixa och organisera upp inför hösten.
I måndags grillade jag och David på kvällen och igår åt hela familjen middag på balkongen. Mysigt! Sedan betalade jag räkningar och D var ute och cyklade och sedan gick jag ut och sprang. Eller ja, joggade. Det var jätteskönt och jag hoppas få en bra rutin på att springa för jag behöver det. Nu är det jobb som gäller!


Ariel säger:

Mitt i natten. Ariel har precis kräkts över mig och sig själv, en flaska välling kom upp. Nu sitter hon i bara blöjan i sängen med David medans jag städar upp.
Plötsligt pruttar hon.
David och jag skrattar och säger:
- Oj, en prutt.
Ariel skrattar också, sedan säger hon allvarligt:
-Det var Oliver!


Host host host

Oliver började hosta lite på midsommarkvällen. Sedan hostade han typ hela natten. Hjälpte varken med astmamedicinen, bricanyl el mollipect. Mitt på dagen var det rejäl skällhosta hela tiden och han var så trött stackarn. Så in till Närakuten igen, stammisar som vi är. En rejäl omgång av falsk krupp löd diagnosen och han fick både inhalera, betapred och en hostmedicin som heter Lepheton med morfin i.
Hostmedicinen gjorde att han slutade hosta men morfinet gör att han blir helt utslagen så han sov från klockan fem igår eftermiddag.
Ariel somnade, David åkte och fiskade och jag bakade macroner och pysslade på balkongen.
Sedan började Ariel hosta. Mer slem än skäll dock men inatt har jag sovit med henne och inte fått ngn sömn alls. Hon har hostat och kräkts upp all välling hon drack och hostat igen osv. Och när hon väl somnat vid fyra så studsade Oliver upp kl halv sex, pigg som en mört och ville ha välling, pannkakor och glass. Som tur är har jag en man som ryckte in och jag fick sova lite till. Sedan åt vi frukost och D och O sover igen. Ariel ska sova men ligger och sjunger och här är jag, vaken och glad över att det åtminstone är ledig dag idag.
Nu ska jag nog ta en kopp kaffe tror jag.

Så här pigg och fräsch är jag INTE idag :-)


Midsommar

Midsommar hos Mannica. Sill-lunch (köttbullelunch för barnen) bad i poolen, jordgubbstårta, klä midsommarstång, dansa, skattjakt för barnen, korv med bröd för barnen, nattning av 6 barn, middag/vickning för de vuxna, moijtos, femkamp med volleyboll i polen och avslutning med bastu. Bra midsommar, helt klart!


Det är med sjukdomar

Ariel var lite febrig på lördagen när vi var borta men när vi kom hem på söndagen blev hon riktigt dålig. Hon verkade ha blåsor el ngt i munnen för hon kunde varken äta el dricka, inte ens vatten. Hon var slö ochledsen trots att hon var feberfri. David åkte in till Närakuten med henne och ringde sedan och meddelade att de fått en akut remiss till Astrid Lindgren då hennes sänka låg på 180 ( ska ligga under 20 typ)
David fick sitta där hela kvällen och jag fick lämna Oliver hos Mannica och åka in med blöjor, mat och välling. De har ju inget sånt på barnakuten. Då hade hennes sänka stigit till 200 och de lade in henne på infektionsavd. Där började de ge antibiotika och dropp.
Jag hämtade Oliver vid elva, kom hem, la oss, sedan upp, lämna på dagis, åka till sjukhuset och sedan var det min tur att vara kvar ett dygn där. I tisdags fick vi åka hem, då fick hon fortf antibiotika och kunde äta och dricka igen. Puh vilken pärs! Hon skrämde oss verkligen.


Förra lördagen

Förra lördagen var vi på bröllop. Fina bonus-kusinen Hannah gifte sig med sin Armen och. Det var ett jätteroligt bröllop. Barnen var hemma med Moa, Simon och Moa och jag och David bodde på hotell. Resten av min familj var där också och vi lyckades bl.a. dansa in i ett tal som brudgummens syster höll ( dansar de ganam style så får de räkna med sånt) och vi startade gräsklippardansen på dansgolvet och fick med oss alla på dansgolvet i ett långt tåg. En riktigt lyckad fest med andra ord.
Sedan sov vi gott, åt hotellfrukost, kollade in vart Hampus ska bo i höst när han börjar plugga i fina staden Uppsala.


Sjuk

Lördagen var jag ganska förkyld. Lite snorig, lite ont i halsen men jag tänkte att det nog var allergi, förträngde det hela och gick med Ariel till Annica och solade och badade i poolen. Mest badade i poolen eftersom Ariel inte kan bada själv men absolut vägrar göra ngt annat. David, Oliver och Mange och grabbarna var på STCC. Sedan åkte David och jobbade och jag tog barnen med mig till Karlberg för en eftermiddagsutflykt på Sthlms glassfabrik. Riktigt mysigt! Sedan handla och hem och mata och natta och efter det dö en smula. 😉
I söndags vaknade jag upp med sjukt ont i halsen, massa snor, feber och livet var ju inte riktigt på topp helt enkelt.
Och måndagen var likadan. Hemma från jobbet. Jag lyckades jobba onsdag, torsdag och fredag. Och sedan kom helgen. En konstig helg...


Fredag

Jo, det hade ju varit skönt med sovmorgon i fredags. Och lite ledighet. Men det var bara att bita ihop, kliva upp kl fem, lämna dagislämningen och alla bestyr till David och ge mig in till jobbet. Stenhårt jobb fram till tre och sedan iväg på några ärenden, hem och packa iväg hela familjen. 1 timme för att bada och klä på barn, fixa oss själva, packa allt som skulle med och slå in paket. Rätt snyggt jobbat skulle jag vilja säga.
Sedan kom vi fram till Emmas 30-års fest. På Saltsjö qvarns Kaj. Supermysigt. Fina människor, goda hamburgare och barnen som vägrade somna snällt i sin vagn som vi hade tänkt ( Den tiden var visst över) men som glatt sprang fram och tillbaka mellan grushögen och den lagom höga muren mot vattnet och kastade i sten.
Fin kväll!


Fredag lördag vad är det egentligen?

Det var ju liksom fredag mitt i veckan. Och lördag. Och fredag igen.
I onsdags tog min fina guddotter studenten! Vi firade med vänner och familj, busiga barn som bara blev lugna av Dönnis hemgjorda chokladbollar, och fotboll utomhus.
På torsdagen tog vi vårt puck och pack och drog hem till Annica och Mange för lite poolbad. Annica bjöd också på lunch och rabarberpaj och barnen badade konstant. Ariel vägrar gå upp trots att hon är helt blå om läpparna och skakar okontrollerat.
På kvällen åkte vi ut till Töni och Sickan. Tittade på den sötaste lilla Ludde ( Ariel var djupt betagen) åt fantastisk middag och chokladkaka på altanen. Så mysigt!
Och sedan var det ju fredag. Med jobb och förkylning trots strålande väder. Passade ju inte alls :-)


Helg

I lördags var jag på fest på jobbet. Åt libanesiskt, drack prosecco och vi avslutade kvällen på en uteservering i Humlan. Mojito i syltburkar, sommarvarmt och mycket folk.
Jag var mycket nöjd när jag kom hem halv två på natten.
På söndagen firade vi David med en liten happening. Fina människor, glada barn och gott att äta. Dock inga bilder då jag hade fullt upp med att kalasa.
Simon, Moa, Moa och Ida gick sist. Vi satt ute på balkongen och spelade spel till halv tolv. Mysig och somrig helg!


När dagis är stängt

I fredags var det stängt för planering på dagis. Jag och barnen gick all-in och körde utflykt hela dagen nästan. Lunch på Davids jobb, lek i Vasaparken med Ida och Moa, glass, sedan sov barnen lite och vi gjorde några ärenden. Sedan iväg till jobbet där man kunde leka med roliga bollar och Oliver skulle visa att han kunde stå på huvudet ( det kunde han visst inte). Och till sist en promenad igenom stan till Kenny och Maria för att fira Marias födelsedag. En varm, intensiv och jättehärlig dag.

https://cdn2.cdnme.se/1226511/7-3/pic_51ab02cfe087c31f26e82c7d.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1226511/7-3/pic_51ab02d49606ee50c0eff7eb.jpg" class="image">


RSS 2.0