Här befinner jag mig just nu. Karolinska s...

img_0024 (MMS)

Här befinner jag mig just nu. Karolinska sjukhuset. Jag ska bara ta ett blodprov, rutin, när man har ITP som jag har. Men varje gång jag går mot ingången på Karolinska slår det mig hur stort det är. Hur många som just i detta nu får ett sorgligt besked, gör en smärtfull operation el kämpar hårt. Men också hur många som får ett glädjebesked, föder ett barn el upplever mirakel.  Och tänk på alla fantastiska människor som arbetar här, som ger omsorg, stöd och glädje varje dag. Ja, det är en otrolig byggnad detta! Nog med djupa tankar, in och ta blodprov innan det är dags för lunchdejt på stan innan jobbet!


Att komma hem till sin familj

Efter en lång dag på jobbet som avslutades med en fantastisk massage för min onda huvudvärk var det en underbar känsla att se hur det lyste i köksfönstret och veta att där inne finns min familj, mina killar, och väntar på mig.
Jag är en del av en familj, en betydande del, liksom David och Oliver.
Hur underbart är inte det?
Att sedan mötas av pussar, kramar, ett galet barn som river köket och en man som lagat entrecote med ungsrostade grönsaker har gjort min dag!
Jag älskar er min fina lilla familj!

En vanlig söndag Idag vaknade vi ovanligt ...

img_6990 (MMS)

En vanlig söndag Idag vaknade vi ovanligt utvilade för Oliver sov hela natten(!) så pigg känner jag mig trots att tjejmiddagen blev ganska sen...  Idag blev det en rejäl brunch och städ av lägenheten och nu är vi på väg hem till Kenny och Maria för söndagsmiddag. En skön söndag helt enkelt :-)


Ojojoj

Antingen faller vi nu ordentligt under mallen småbarnsföräldrar eller så håller vi på att bli gamla men igår somnade både jag och David framför tvn kl halv tio. Men det var tur det för imorses var Oliver som vanligt uppe med tuppen så kl tio sex vaknade han. Vi lyckades dra ut på uppstigandet till kl sju men sedan fick vi snällt gå upp. Detta resulterade i att vi var i Kista galleria för lite "nödvändig" shopping (ett nytt underlakan) redan halv tio, de öppnar tio. Men Oliver gillade detta skarpt för nu kunde han springa i alla gångarna, trycka näsan mot alla skyltfönster och gå och hålla sina föräldrar i handen med en väldigt lycklig min.
Gå med pappa...
Kolla tjejerna i skylten, tråkigt att de inte vinkade tillbaka...
Golvet var så blankt att man kunde spegla sig...
Vi kom hem antal timmar senare. Då hade vi handlat väldigt mycket mer än ett underlakan..... Bla koftor till mig, tröjor till Ollie, nya gardiner till vardagsrummet och t-shirts till David.
Nu är det hockey för David och jag ska göra mig iordning för tjejmiddag.
Hoppas ni har en härlig lördag!
Avslutar med en härlig vårbild på skrutten!

Oliver uppskattade inte riktigt att vi tog...

img_4705 (MMS)

Oliver uppskattade inte riktigt att vi tog ut honom på restaurangbesök idag. Bordsskicket var inte det bästa trots att vi var ute på lokal dock så åt han mycket. Men inte av sin medhavda barnmat. Han åt våra mozarellasticks, våra pommes, Davids ribs och glass! Han är tokig den ungen :-) nu sover han iaf i sin säng och jag och David ska se om vi lyckas se en hel film el om iaf jag somnar efter halva :-) trevlig fredag!!


Underbara fredag! Jag har tagit mig upp ur...

img_9236 (MMS)

Underbara fredag! Jag har tagit mig upp ur sjukträsket och inviger dagen till ära mina nya vårskor...


Medan Oliver startar morgonen med att läsa...

img_0815 (MMS)

Medan Oliver startar morgonen med att läsa tidningen....


Trött idag

Nu är jag ganska frisk tror jag. Jag har ätit iaf :-) om jag bara inte var så trött hela tiden. Inatt sov jag tio timmar och på förmiddagen två timmar till. Och ändå är jag helt sluuuuut. Nu är det dock dags att ta sig i kragen. Dags för kvartsamtal på dagis och sedan hämta ut medicin på Apoteket. Astmamedicin till mig och hostmedicin till Ollie som rosslar och hostar så det skräller. Ska bara ta mig upp ur fåtöljen.... Det går sådär.....

Magsjuka

Idag har det inte hänt ngt vidare alls! Igår kväll började jag må lite illa och det eskalerade sedan i magsjuka hela natten och en bit in på förmiddagen. Så jag har sovit och legat framför tvn hela dagen. Nu mår jag bättre men är helt slut i kroppen. Blir till att vara hemma imorrn också. Det enda positiva idag var att de ringde från Olivers nya dagis och meddelade att han får börja redan den 17:e maj istället för i aug. Jätteskönt speciellt då vi idag kände extra mycket att det dagis Oliver går på nu inte är bra. Så det var positivt! Men nu är det sovdags tror jag. Hörs imorrn!

dagisbyte

Efter en seg dag med ryslig huvudvärk var det härligt att träffa David på tåget och tillsammans hämta Ollie på dagis. Vad glad han blev när vi båda kom! På hemvägen svängde vi förbi ett annat dagis vi fått erbjudande om plats på och nu har vi bestämt oss för att byta dagis. Detta dagis hade en livligare och gladare atmosfär, var mycket personligare mot barnen och har egen kock. Kändes jättebra och nu hoppas vi att Oliver kanske kan få börja redan i maj. Underbart! Men nu är det sovdags snart, inatt ska jag få sova heeela naaatteeeen och det ska bli så sköööönt! Natti natti sov så gott, vi ses imorrn :-)

Efter att ha varit vaken och gråtit, skrik...

img_1096 (MMS)

Efter att ha varit vaken och gråtit, skrikit och kastat sig hela natten, med en magsjuk pappa och en slutkörd mamma går nu sonen bananas här hemma. Och trötta mamman sätter inte emot, trötta mamman sjunker ner i fåtöljen, ser på förödelsen och tänker: denna dag, ett liv :-)


Torsdag

Idag är det torsdag och jag har snart jobbat min första vecka med heltid. Känns roligt, inspirerande och heelt utmattande! Dock är det fantastiskt att Oliver är på dagis och trivs och har roligt medans vi jobbar. När vi kommer hem är vi i stort sett lika utmattade allihop men så är det nog så här i början. Imorses gick jag upp och gjorde iordning Oliver, sedan tog David honom till dagis och jag fick lite välbehövlig vila. Börjar ett idag och jobbar till nio. Men, har sovit lite och tagit det lugnt och nu känner jag mig på G igen! Nu längtar jag tills våren kommer, oh vad jag behöver sol och värme! Ha en fin dag!

Min dag i bilder

Idag är jag med på tisdagsutmaningen hos Liw (www.liwetochvardagen.se) Dokumentera din dag i bilder. Varje timme. Bilderna är inte världsklass och täcker inte riktigt alla timmar då jag haft kunder osv men här kommer iaf min dag:
07.00 Killarna vinkar adjö när jag ska till jobbet med tandborstarna i högsta hugg.
08.00 Frukost på jobbet.
09.00 Jag på jobbet, dags att göra lite nytta.
11.00 Dags att äta lunch
15.00 Mellanmål med Amanda. Frukt och bär. Moa tar bilden och passar på att lägga upp den på Facebook med :-)
16.00 Har precis lärt mig att göra löv i kaffeskummet och serverar kund
17.00 På väg hem, T-centralen
18.00 Hemma! Oliver har fullt upp med att leka med skor och ignorerar totalt sin ömma moder när hon vill gosa.
19.00 Olivers kvällsbad
Detta var mina bilder so far.
Trevlig kväll mina vänner!!

Helgen

Hej. Helgen har varit supertrevlig. Fredagskvällen gick åt till att bekanta dig med vår nya MacBook Pro. I lördags jobbade David och jag och Oliver gav oss ut till Barkarby med fina kompis Hanna. Det blev shopping och latte och morotskaka på Plantagen innanvi begav oss hemåt för middag, nattning och melodifestivalen. Mysig dag! Imorses var vi uppe med tuppen och kl nio befann vi oss på Rival för lyxfrukost med Svärföräldrarna. Mmmmm. Sedan åkte de andra på jakt och fiske mässan men jag fick åka hem och vila för jag var helt slut. Sen mötte jag upp de andra igen och vi åt middag på Grill, mitt favvoställe :-) En härlig dag och nu är vi helt slut och ska snart sova. Imorrn börjar jag jobba heltid och måste gå upp kl fem. Ska bli spännande :-) Hörs imorrn!!

Idag har vi fått en ny familjemedlem :-) s...

img_4112 (MMS)

Idag har vi fått en ny familjemedlem :-) säg hej till vår MacBook Pro :-) David säger att det är en present till mig, det är bra fint av honom..... <3 Nu ska jag och MacBook Pro bara lära känna varandra och sen blir det blogga av :-)


Så här skulle det ju se ut. Mys och gos på...

img_4100 (MMS)

Så här skulle det ju se ut. Mys och gos på golvet med massa kuddar och filtar!


Jag är med på veckans tisdagsutmaning hos ...

img_4098 (MMS)

Jag är med på veckans tisdagsutmaning hos Liw (www.liwetochvardagen.se) idag är det misslyckade bilder. Denna blev inte så bra.... Mitt i en ramling :-)


De ringde från dagis och ville att jag sku...

img_4095 (MMS)

De ringde från dagis och ville att jag skulle komma och hämta Oliver. Han sov inte och var ledsen och tog sig åt örat.  Jag hämtade på stört, vi kom hem och ja.... Just nu möblerar han om i bokhyllan och verkar väldigt nöjd med livet. Men boken han håller i heter avslappning och mental träning så kanske han försöker säga mig ngt :-)


Det är gött med blåbärsyoughurt, speciellt...

img_4077 (MMS)

Det är gött med blåbärsyoughurt, speciellt när man får äta själv!


Åååååååhhhh

Hade skrivit ett jättelångt bra inlägg och så försvann det, Inte kul! Iaf så är allt bra här. Oliver trivs på dagis. Skiner upp när vi kommer dit, gråter lite när jag går men innan jag ens fått på mig ytterkläderna har gråten tystnat, tack och lov. Han äter och sover bra på dagis. Han äter inte lika bra hemma jämt men ibland, igår åt han köttfärsbifffar med mozarella, potatis och grekisk sallad. Han pratar konstant och pekar på allt. Vi förstår dock bara hälften eftersom han inte kan några ord. Han kan bara mamma, pappa, där och waabawaba, vilket är en sång vi brukar sjunga. Han busar också hela tiden. Igår morses hann han på en kvart att kasta ner sin snuttis och två böcker i ett blött badkar, lägga in fjärrkontrollen i tvättmaskinen och gömma iphone-laddaren i tvättkorgen. Och han går hela tiden nu och tycker det är jätteroligt. Själv är jag hemma och laddar för att jobba, ikväll gör jag min sista kväll för denna vecka på jobbet och sedan imorgon ska det göras viktiga saker innan vi åker till Skövde för helgen. ;-) Vad gör ni?

Jag är med på tisdagsutmaningen hos Liw (w...

img_4041 (MMS)

Jag är med på tisdagsutmaningen hos Liw (www.liwetochvardagen.se) Så här ser vår hatthylla ut, dock vill jag gärna att ni noterar oredan på golvet för den är snäppet värre än hatthyllan :-)


RSS 2.0