Bröllop

I lördags var vi bjudna på bröllop i Södertälje. Tanken var att vi skulle åka tolv men vi blev försenade och klockan var kvart i ett innan vi kom iväg. Sedan hämtade vi upp Sara och Gustaf och åkte till vårt vandrarhem. Vi gjorde oss iordning och promenerade till kyrkan genom skogen i fin klänning och converse. Sedan var det vacker vigsel och mycket bra middag och fest! Kanonkväll som slutade med att vi kom hem till vandrarhemmet och koden inte funkade. Vi fick mitt i natten ringa ägaren som suckade djupt och meddelade att bakdörren var olåst. Inte så lätt att veta. 
Igår var vi ett trött gäng som täckte poolen och lät barnen leka loss hos Annica och Mange. 





Torsdagar kan också vara glamourösa

Igår var det torsdag och efter jobb och hämtning stormade jag och Maria, ivrigt och konstant pratande, igenom efter- jobbet-ruschen och in på Dramaten. Denna underbara byggnad med inbjudande elegant ljus och så mycket atmosfär att man genast känner sig hemma. Vi såg farlig förbindelse, mycket bra och oväntad föreställning.


Ett glas mousserande i pausen och elegansen var på topp.
Tack underbara Maria Paz för en härlig kväll och en fantastisk födelsedagspresent! 




Vabb

Ariel fick ju hög feber på kryssningen i lördags och har varit sänkt sedan dess i 40 graders feber. Så det var vab för mig måndag och tisdag. Lite skönt att hinna ikapp med städ, tvätt och annat som jag låg efter med och skönt att få ta hand om lillan ordentligt. Idag var jag tillbaka på jobbet, Lillan frisk och superbråkig var hemma med pappan och jag bjöd mina kollegor på vabb-kakor och suckade över allt som inte händer när jag inte är där. Sen gick jag på yoga. Genast kändes allt bättre. Och imorrn ska jag ut på äventyr, fick ett härligt sms häromdagen: 

Så här sött har det ju inte varit hela vabben men kunde inte motstå sötnosen när hon vaknade febrig och frågade:
Men var är ninen? Hon har aldrig gosat med den innan men nu är hon, kaninen 1, kaninen 2 och hunden oskiljaktiga. 




Kryssning

I lördags åkte vi på min födelsedagskryssning som jag fick i present av Mannica. 
Vi åkte från Stockholm vid halv åtta och det var bara att rulla på två vagnar, väskor, 4 galna barn och 4 hungriga vuxna. 


Vi hade hytterna som gränsade till varandra och efter ett snabbt ombyte till finkläder för oss vuxna och pyamas för barnen så gled vi in med alla barnen på båtens skaldjursrestaurang. 
Personalen var inte superpeppad på att vi skulle äta där med alla barnen i två vagnar men tji fick de för efter lite brödätning och lite vaggande somnade barnen en efter en och gav inte knyst ifrån sig. Vi vuxna kunde helhjärtat ägna oss åt en överdådig skaldjursplatå och skåla i mousserande. 

Sedan hängde vi i pianobaren en stund och stapplade sedan mätta och nöjda i säng vid halv två.


På morgonen åt vi lite frukost på ett fik och sedan intog vi lekrummet. Bollhav och rittävling och sedan var det chokladbingo. 


Sedan åt vi lunch och alla utom jag och Ariel gick och badade i poolen. Ariel hade feber så hon och jag vilade lite. Sedan turades vi om med lite taxfree handling och åt middag och vips var resan slut och vår familj fortsatte hem till fina Moa som firade födelsedag. 


Bra så!

Har fått fina pepptalk och sms förfrågningar om hur jag mår. Tack ❤ 
Jag mår bra. Det handlar inte så mycket om att jag gjort för mycket utan om att jag inte vilade och återhämtade mig. Istället körde jag på. Det är svårt när man alltid har duktig flicka syndromet och höga krav på sig själv. Och med två barn finns inte samma tid för återhämtning, det gör det inte. Man är ju en superkvinna när man är mamma. Man kan inte längre ta hänsyn till att man inte får sova en natt,  man måste jobba och göra det som behövs ändå. Och en natt blir lätt till fler nätter och på dagarna dricker man kaffe för att orka och på nätterna kan man till slut inte sova alls, även om barnen sover. Och sedan säger kroppen stopp! Tänk vilken tur ändå att den går in och säger ifrån. Och vilken tur att jag har folk omkring mig som hjälper mig att förstå när kroppen säger nej.
Och hjälper mig att återhämta mig. 
För min akupunktör, sätter inte bara nålar för att få bort värken ur min kropp utan för att ta bort oro och ge mig  tillbaka energi. 
Och min naprapat trycker ut alla knutor i mina muskler, knutor jag fått för att jag bara ångat på, med stressandning och ingen träning
Och yogan, som hjälper mig andas igen. Sträcker ut, stärker upp.
Och David som ger mig vila och stöd. 
Detta var en varning. Som jag måste ta på allvar så klart även nu när jag mår bättre. Komma ihåg. Och fördelen med min hyperperiod är att jag fick mycket gjort. Och nu ligger jag ett steg före istället för två steg bakom. Och jag mår bra. Och skriver detta för kanske finns det ngn där ute som är inne i samma hypertillstånd som jag var, som kan få lite hjälp av detta inlägget. Jag vill inte heller bidra till att låtsas som jag är perfekt vilket är stort inom bloggvärlden. Den här bloggen är för mig främst, för att kunna se tillbaka och se hur det var. Och nu har jag en påminnelse som alltid kommer finnas på nätet. Så nu mina vänner, nu fokuserar vi på höst och  mys, på allt  roligt som händer men också på vila, energi som stannar kvar och en smärtfri kropp. Det är höstens mål! 


Den förlamande tröttheten

Det har varit hektiskt i September. Mycket att göra, mycket att tänka på och jag har kört fullt ut. Och då kom bakslaget. Värk i kropp och leder, lite nere och orolig och trött, så trött.
Så nu är det återhämtning som gäller. Gå till min akupunktör som hjälper mig förstå var allt börjar. Var min värk egentligen kommer ifrån. Varma bad. Skratta med familjen. 
Ikväll är D ute på middag och jag har pratat med en kär vän i telefon, tittat på New Girl och njutit av höstens godaste kladdkaka. Återhämtning och trevligt. Men nu är det dags att sova! 

Familyday



I lördags mötte vi upp mamma, Kjell, Kajsa, Julia och såsmåningom Hampus för en mysig dag på Skansen. Vädret var strålande och vi strosade runt, tittade på djuren och åt lunch och fika. Barnen gillade det jättemycket även om den yngsta då och då fick lite två-års trots attacker 😉

Sedan, sen eftermiddag drog vi hem till oss där vi möttes av dofterna av en stek som tillagats i ugnen medans vi var iväg. Presentöppning och familydinner.

Igår så hade vi mamma, Kjell och Hampan över på brunch och sedan tog vi det bara lugnt. Gick en promenad, fikade och kollade, hela familjen, på Djungelboken. Mysigt. Och nu är det måndag och regn men det är faktiskt lite solsken inuti mig, för den här helgen kommer jag leva på länge. 

Testar

Testar nya appen 

Födelsedag gånger 2

Det har ju varit två födelsedagar sedan sist. Min var i torsdags och firades med varm choklad på sängen av min man, muffins med ljus på jobbet och middag ute med Mannica. Sukiaki och inte så mycket lugn och ro med fyra barn men fint ändå! 
På lördagen firade vi mig och Ariel med fam Andersson Borg och Stephanie.
Vi bjöd på bubbel och morotskaka och indisk korma och hembakade naanbröd.
Mycket trevligt som vanligt.
I söndags fyllde Ariel 2 år och vi hade kalas igen. Pannkakstårta, bullar, muffins och oreobars. Väldigt mysigt. 
Så en väldigt bra helg! Det är allt bra trevligt med födelsedagar ändå :-) 








Middag med vän

I måndags jobbade jag länge och väl. Sedan hade jag en dejt med fina fröken Apieceoflife (http://storstadstockholms.blogg.se/)
Vi gick till nya restaurangen Broms på Karlavägen. Vi åt moules frites och Biff Rydberg, drack vin och pratade om viktiga saker såsom, mat, barn, bloggar och livet i allmänhet. Trots att vi satt på uteserveringen under en av de kyligaste höstkvällarna hittills värmde sällskapet och skratten i hjärtat och jag kände ingen kyla förren jag gick hem. Det säger en hel del om att kvällen var riktigt lyckad tycker jag. 💜


Barnfritt

I helgen var jag och David barnfria. Kenny, Maria och Ida kom och hämtade barnen vid halv tio på lördagen. Och hur tillbringar man då sin barnfria tid på bästa vis? Jo precis så som vi gjorde.
Vi åt frukost och läste tidningen, länge.
Det ösregnade så vi tände ljus och kollade på film i soffan.
Vi åkte till Bromma Blocks och åt lunch i lugn och ro och strosade i affärer.
Vi åkte hem och vilade, bakade foccatia och gjorde oss iordning, sedan gav vi oss iväg till Donny och Maria. De firar sin10-åriga bröllopsdag och vi var alla där utan barn, men med mycket drinkar, god mat och en väldigt massa dans och skratt.
Halv tre kom vi hem. Sedan sov vi. Jag gjorde brunch som vi åt framför tvn. En sväng på bakluckeloppisen i Bromsten och sedan ut till Ålberga för att hämta upp våra små. Då var de längtade efter vill jag lova. Och de var glada över att se oss med trots att de haft jättemysigt.


RSS 2.0