Vecka 37

Vecka 37
Kroppen:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare.
Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37. Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången.Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Barnet:
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.
Status:
Vecka: 37
Månad: 9
Trimester:3
Dagar kvar till BF: 25
Vikt: 62 kg
SF-mått: 32
Bebisen är fixerad djupt i bäckenet, så djupt att när barnmorskan skulle känna så fick hon göra ett ultraljud. Ovanligt för omföderskor tydligen och Oliver var inte så här fixerad. Antagligen därför jag har mer förvärkar och ont denna gång.... kanske?
Natten till lördag hade jag förvärkar i 6 timmar och trodde för ett tag att det var dags att åka in men sedan släppte det och har varit bättre.
Lill-tjejen är redan större i magen än vad Oliver var när han föddes påstår de så vi får väl se, dags att packa bb-väska nu iaf, så man är beredd :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0