Hälsan min

I veckan har jag varit hos specialistmödravården, i onsdags.
Blodplättarna mina är nere på 36 så jag kommer antagligen få äta cortison snart för att se hur kroppen reagerar på det inför förlossningen. Har inte ätit det innan så vi får väl se hur kroppen reagerar.
Trots alla sammandragningar och smärtan av foglossning så har inte livmodertappen öppnat sig, tack och lov, så bebis kommer hålla sig i magen ett tag till! Det var skönt att höra, men också så kommer både foglossning och sammandragningar bli värre och det är bara att börja käka alvedon dygnet runt. Inte kul!! Samtidigt vet jag att jag har det bra, det finns de som får åka rullstor pga så kraftiga foglossningar, glad så länge man slipper det!!
Sedan var det dagen efter dags för ett besök hos barnmorskan på mvc.
D var med och vi fick beröm för att vi var så jämnlika i hemmet. Nu är vi inte speciellt jämnlika just nu eftersom jag inte får göra något, inte bära tungt, inte stå på stolar och inte dammsuga. Alltså är det D som gör det mesta hemma samtidigt som han jobbar, men jag tror att detta kan vara positivt för kommande jämnlikhet ;.)
Sedan var det dags för att lyssna på hjärtslagen, vår bebis avskyr detta! Flyr in i magen och gnor runt där inne så bm inte hittar hjärtslagen och sparkar som en galning, Bm sa att så länge hon fick hålla på att hitta bebis hade hon inte gjort på flera år och hon var märkbart tagen av att den sparkade så mycket!
Jag säger ju att den är livlig!!
Vilda bebin har inte gått upp efter kurvan denna gång så det blir besök nästa vecka igen, konstigt att den inte växt, jag har ju ändå gått upp tio kilo nu, väger 60 kg. Så mycket har jag aldrig vägt ;-)
Nästa vecka är det också ultraljud och besök på specen som står på schemat, ingen rast och ingen ro, men skönt att veta att man är omhändertagen.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0